login |

Amikor az addikt csak sz*pni jár

2006. 10. 06. 14:16 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: könyv

Múltkor az NBC-t dobtam meg az ismert nyuszikás vicc eléggé profán csattanójával, most pedig magamat. Nincs bizodalmam a hazai piacban? Nincs. Se DVD, se könyv? Nincs hát. De miről is van szó? Arról, hogy harmadjára is megszívtam. De kezdjük az elején.

Egyszer már megjártam, amikor tavaly elindítottam a “szokásos, nagy, őszi amazonos DVD-rendelésemet” és az új sorozatok első évadai mellé behúztam a kosaramba egy Lost és egy Desperate Housewives igen igényes, szép nagy könyvet. Persze, hogy behúztam, mert jó árban voltak és itthon ilyesmi nem szokott megjelenni. A koppanás egészen Hódmezővásárhely-Népkertig hallatszott, ugyanis idén kihozta az Alexandra kiadó a Lost és a DH-könyvet is – magyarul persze. Itt írtam a könyvekről, szerintem rajongóknak kötelező – neten meg 25% kedvezménnyel megrendelhetőek. (Továbbra sem reklám, csak nem tudom hányan tudják, hogy ekkora kedvezménnyel lehet, akár ingyenes házhozszállítással könyvet rendelni.) Mindegy, a Lost-könyvhöz azért én kaptam egy bónusz DVD-t, szóval pluszban vagyok.

A következő kopp akkor ért, amikor a The Comeback-et berendeltem, mert HBO ide vagy oda, gondoltam nincs az az isten. De volt, jön a Comeback 1. évada itthon, még a hónapban, elvileg – az utóbbi idők legjobb szitkomjának DVD-megjelenéséről itt írtam. Mindegy, ha nem kell senkinek az angolom, akkor lesz két példányom.

Tegnapelőtt épp meccsre mentem (kell a testmozgás) és akadt egy kis időm, így beugrottam egy könyvesboltba (igen, abba) és körbenéztem. És mit látok? Igen, két Monk-könyvet, amiről végképp nem hittem volna, hogy kijön idehaza… Gondolom mondanom sem kell, hogy pont egy hónapja rendeltem be mindkét könyvet a szép nagy episode guide-dal az amazonról. Öröm az ürömben, hogy az egyik csak a második adaggal fog jönni, amit visszatartanak a friss megjelenések (persze a The Comeback az elsővel jött…), szóval azt le tudom mondani, ha akarom. Mindenesetre a hír jó, az már kevésbé, hogy a sorozatot nem ismerők fordították, legalábbis Stottlemeyer rutinból kapitány lett (a sorozatban százados, de ha más nem, akkor parancsnok, mondjuk), mindkét könyvet más és az egyiknek, mit ne mondja, elég érdekes a címe, nem? Mindenesetre a két könyv, akit érdekel, itt és sok más helyen is megrendelhető online 1500 forintért (boltban 2000). (Ugyanez a kiadó hozza ki a Columbo-könyveket és a Bűbájos boszorkákat – és a boltban még láttam két Dr. Who-könyvet is.)

Nyugtasson meg valaki, hogy nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen…

11 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2006. 10. 06. 19:09

a monk konyvek hazai megjelenese engem is igencsak meglepett. imadom a sorozatot, de nem hiszem, hogy egy kategoria lenne nepszeruseg szempontjabol a lost/dhw duoval, vagy akar csak a kiado tobbi kiadvanyaval (columbo, charmed).

redc - 2006. 10. 06. 20:04

Nem, nem csak te :) Én is épp várom pont ezt a két Monk könyvet+az episode guide-ot amcsiból. Még jó, h ültem, mikor ezt olvastam :) Engem is váratlanul ért a dolog. De amit a fordításról írsz, hát… jobb az, ha az embernek ott figyel a polcán az eredeti :) Rajongó lévén persze lehet, h magyarul is megveszem majd.

kihaeennem - 2006. 10. 06. 20:08

Ha már a könyveknél tartunk, a Helyszínelők-könyveket érdemes megvenni?
Rókabőr, vagy azért valamilyen szinten élvezhetők?

Ordel - 2006. 10. 07. 00:11

Ha már könyveknél tartunk:
Most kaptam hírlevelet bookline-tól, hogy megjelent itthon három 24 könyv(YEAH!!!).
Pontosítva, a Trófai faló, a Vétójog és a Pokol-kapu hadművelet.
Olvastam róluk kinti kritikát, főleg utóbbi kettőt igencsak dícsérik, rajongóknak – elvileg – kötelező!
Na megyek is, megrendelem őket! :D

winnie - 2006. 10. 07. 02:11

nekem is van egy 24-könyvem:) anno használtan, remek állapotban kemény 1.5 dollár volt egy amazonos embertől. gondoltam miért ne,

Kristiano - 2006. 10. 07. 11:59

Kedves winnie!
A ‘kapitány’ jelentése ‘százados’. Egyszerűen csak nem fordították le magyarra, mert magyarul szó szerint is egy század parancsnokát jelenti elvben, hololott gyakorlatban egész mást, egy rangot (századtól függetlenül). A kapitány a valódi kifejezés.
Üdv

winnie - 2006. 10. 07. 12:25

igazából ez részletkérdés, hiszen azon nem változtat, hogy a sorozat 45 epizódjában nem kapitány a kapitány és azon sem, hogy szinte mindehol szolgaian kapitány marad.

harmadjára pedig itthon nem ismerünk olyan rendőri rendfokozatot, hogy kapitány. a sorozatban van hadnagy és kettővel fölötte egy százados lakozik. (egyik létező rangfokozaton szólítják, a másikat meg nem?)

a szótár is parancsnokot mond, a rendőrségen is szokás parancsnokozni, tudtommal.

lappa - 2006. 10. 07. 14:17

Bazz, esetleg ki kéne mozdulni otthonról, és betérni egy könyvesboltba. A Monk könyvek kb két hónapja kaphatók nálunk is.

(lol)

winnie - 2006. 10. 07. 14:47

hát ez az, de fel nem merülne a dolog bennem. szólni meg nem szól senki, hogy “nesztek, promózzátok”:), amit szíves örömest megtennék.

amúgy, ha nem is vásárolni, de időt előtni, ha útbakerül, szívesen járok könyvesboltba. csak éppen libri szokott lenni a célpont és a libriben valahogy úgy vannak elhelyezve a könyvek, hogy esélytelen vagyok. látom a top10-et, pár frisset, oszt csókolom.

bementem egy alexandrában, azonnal kibökte a szememet a monk. itt még a képregényeket is megtaláltam, minden szépen tematika szerint, stb.

a libriben fogalmam nem lenne hol keressem a monkot. talán,ha megnézném a most jött nagyon nagy librit. nem tudom.

CaWarin - 2006. 10. 07. 15:09

Valójában csak a sorozat 44 részében volt százados, winnie, az 1×03-ban kapitányoztak ezerrel :o)

Nyáron voltam németeknél, és még ott láttam ezeket a könyveket, és pont arra gondoltam, de jó lenne, ha itthon is megjelennének, és tessék! Egyébként érdemes megvenni őket, jók?

Én rendszeresen járok Alexandrába, de nem tűntek fel. Vak vagyok, vazze… :o(

Toymao - 2006. 10. 07. 15:21

Kapitány kérdéshez:

1. Ismerünk olyan rendfokozatot, csak régies. (Bizonyos, ma már nem létező fegyvernemekben nem százados voot, hanem kapitány).

2. Ebből következően nálunk a rendőrségen a kapitány nem rendfokozat, hanem beosztás (kb. “rendőrfőnök” az adott városban, megyében)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz