login |

A Sara Gilbert-jelenség

2006. 10. 08. 18:25 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: elmélkedés

Megint egy kis magánzás (akit nem érdekel a keservem, szkippelje), mert folyton számra veszem a zombikat, no de valahol én is az vagyok, sajnos. Ennek pedig oka van. Az egyik a címben nevezett színésznő. Még jó, hogy nem definiálom alapfogalomként, mi? Joe-ker rögtön nekem rohanna:) Csak ez is eszembe jutott az egyik hírről, amit mostanában olvastam, hogy Sarah Gilbert csatlakozott visszatérő szereplőként a The Class stábjához. Bazz, gondoltam. Akkor sajnos néznem kell. Ahogy a The Cranberries-ben énekelte anno Dolores O’Riordon: “Zo-ombie, zo-ombieeeee…”

Ott van ő. Nem, nem a szőke cicababa, akit esetlegesen eyecandy-ként követhetnénk sorozatról-sorozatra. Nem. Sarah Gilbert a másik. Amikor anno tavaly elkezdtem nézni a WB szitkomját a Twins-t (Melanie Griffith-szel a főszerepben, csekk, kötelező), akkor amellett, hogy gyengének tartottam a pilotot, meglepve fedeztem fel benne Sarah Gilbert-et, akit anno pár részen át a 24-ben láttam, a 2. évadban CTU-s techként (asszem). Már akkor valami megfogott a játékában, nem tudom, mi. Nem tipikusan jó csaj és mégis a stílusa, az a furcsaság a beszédében, a laza nemtörődömség a játékában valamiért nagyon bejött.

A Twins-t is főleg miatta néztem. Tipikus guilty pleasure volt a sorozat. Tudtam, hogy gagyi, de valahogy jó volt nézni SG-t, ahogy ott adja a geek-et, így rajta is maradtam a Twins-en. Azóta persze láttam a Vészhelyzet 11. évadában is pár részen át – és most itt van a The Class. Amit néznem kell. Pedig nem terveztem.

Biztos másnak is van ilyen személyreszabott “jelensége”. Amikor egy színész miatt képes bármit megnézni, legyen az akármilyen gagyi sorozat. És nem, nem a jó csajokra gondolok és nem is feltétlenül a nagy nevekre, hanem inkább a szürke eminenciásokra, akik valami egyéb módon vívják ki a ‘kedvenc’ státuszt. Szóval nem feltétlenül arra, hogy ha van Summer Glau-rajongó (Firefly, ugye), akkor most nekikezd a The Unit-nak, nem – én sem tudtam nézni a Close to Home-ot, pedig Jennifer Finnigan jól néz ki és az orrhangja engem nem idegesít, hanem épp ellenkezőleg (A Crossing Jordan-ben szerettem is). De őt nem követem, pedig akartam (Close to Home 1×01-1×05, 1×11, 2×01). Bezzeg Sarah Gilbert-et valamiért igen. Valamiért benne megvan számomra az a bizonyos ‘it-factor’.

24 hozzászólás Ne habozz!

len - 2006. 10. 08. 21:34

Én csak pillanatokat láttam a Twinsből, de az aranyos volt!!! Nem túlzottan poénos, de aranyos, ha hozzáteszem hogy a WB pénteki sitecom blogjában volt akkor meg igazi gyöngyszem…

Vlad - 2006. 10. 08. 21:41

Még a szőke csak-csak… :-))

wice - 2006. 10. 08. 21:58

jane adams a viszonyokbol. kar, h egyetlen rohadt sorozatban se szerepelt azota se. (persze, a happinessben lattam, de az egy olyan film, h bar az egyik legjobb, amit valaha lattam, egynel tobbszor keptelen lennek vegignezni. btw, lehetne vmi ilyen listat is csinalni. jelolnem ra a dogville-t is.)

Knoxville - 2006. 10. 08. 21:59

Pont ma néztem egyik vinyón, hogy megvan sok rész Twins-ből, annak idején szedtem…mondom letörlöm, úgysem nézem meg…de belenéztem és érdekes módon úgy döntöttem, hogy mégsem törlöm le…főleg Sarah játéka miatt!
szóval megértelek :)

kd - 2006. 10. 08. 22:19

Nekem Paul Adelstein ilyen. :)
Igaz a Nobody’s Watching-ot nem miatta nézem, de ha nem lenne király a sorozat, akkor is biztos nézném.

winnie - 2006. 10. 08. 22:19

bazz, wice…, de elfeledkeztem már róla.

jane adams! ő volt az ápolónő vagy orvos az örömapa 2-ben. megláttam a filmet és kerestem is ki anno 10 éve, hogy ki lehetett ő:) (volt egy esküdt ellenségekben a hallmarkon)

wice - 2006. 10. 08. 22:25

a szuleszorvos volt :-)

winnie - 2006. 10. 08. 22:35

régi film, mondom:) és valóban, happiness.

“i’m not laughing at you. i’m laughing with you.”

anyám…:)

spamdog - 2006. 10. 08. 22:44

SARA H nélkül!!!

winnie - 2006. 10. 08. 22:49

mondhatnám, hogy tudom, de égek rendesen:) köszi

spamdog - 2006. 10. 08. 23:29

Nekem a Vészhelyzetben is bejön csetlő botló medikaként.

uckertr - 2006. 10. 08. 23:42

Bár a Roseanne-t főleg John Goodman miatt néztem, de Sara azért ott is nagyot alakított, fiatal kora ellenére…

TorrenteXY - 2006. 10. 09. 00:00

Nekem is van ilyen színésznő. A hölgy minden sorozatát ami létezik megpróbáltam megszerezni, volt amit lehetetlen. :(
Meg pl. reklámokban szerepelt, de azokat nem tudom honan lehetne összeszedni!?

Imurai - 2006. 10. 09. 01:00

Hát Winnie, pedig az enyém Firefly-os: Adam Baldwin. Meglepődve néztem ma bele a hazafi című izébe, és hát nem őt látom? De nagy :D

A másik pedig Dean Winters, akit a Rescue Me-ben szerettem meg, aztán miatta kezdtem el a Law&Order: SVU-t (amiből sajna hamar kilépett…)

Dohi - 2006. 10. 09. 01:05

lehet utni, de engem sharona (bitty schram) fogott meg ilyen szempontbol a monkban. tavol all az eyecandysegtol, de a stilusa, ahogy beszel, ahogy viselkedik… teljesen jo volt :) persze nincs bajom az utodjaval sem, plane hogy nataliet meg nezni is orom :)

winnie - 2006. 10. 09. 01:07

elég fura volt látni zavasszal sharona-t a thief első vagy második részében. nem semmi volt:)

Mr Chanandler Bong - 2006. 10. 09. 01:55

eyecandy: Rachel Bilson
“szürke eminenciás”: Oliver Platt

zseb - 2006. 10. 09. 14:36

Steven Culp. Érik bennem egy sanda gyanú, hogy azért nincs kedvem Született feleségeket nézni, mert már nem szerepel benne.
Egyáltalán nem tetszik, legtöbb szerepében még csak nem is szimpatikus, nem olyan nagyon nagy név, de ha felvillan valahol (JAG, Született feleségek, Az elnök emberei, Vészhelyzet, Angyali érintés, Halálbiztos diagnózis, Profiler, Providence, Helyszínelők, Betty nővér, kutyafüle…) azt én nézem és megjegyzem. Már előre várom, hogy mikor jelenik meg a Mr. Sterlingben, mint szenátor.

Valahol ebbe a brancsba tartozik még Terry O’Quinn, és Daniel Dae Kim is.
Ezt a három színészt annyit láttam, hogy megjegyeztem, megszoktam és megkedveltem őket.

Már a “Dexter” létezésének téyne elég ahhoz, hogy Michael C. Hall felkerüljön erre a listára.

A “Hack” (nem emlékszem a magyar címére, bocs) c. sorozatot három ok miatt kezdtem nézni: 1) taxi; 2) rossz zsaru; 3) David Morse végre kapott egy saját sorozatot!!!!!… aztán lemorzsolódtam, mert úgy látszik, annyi nem volt elég.

Filmekben ilyen Seth Green és Giovanni Ribisi.
Valahol ilyen a “Band of Brothers” teljes stábja: ha meglátom Ron Livingstont, Eliott Nash bőrében, akkor még Időzsarut is hajlandó vagyok nézni. (ÉS nem kezdem ecseteni, hogy hogy örültem a Standoffnak, vagy amikor Scott Grimes és Eion Bailey egy képkivágásban volt a Vészhelyzetben.)

És most az zavar, hogy nincs itt egy női név sem: Catherine Moenning, Marcia Cross (tudom, most mondok ellent önmagamnak, ráadásul ők… szépek). Kevés.

Gaines - 2006. 10. 09. 17:44

Nők esetében Reiko Aylesworth egyértelműen, bármiben, mindenben; hasonlóképp sasolom Kristen Bell, Katee Sackhoff “egyéb” felbukkanásait.

Ami a szürke eminenciásokat illeti, ott bőven el vagyok látva kedvencekkel, és jópárat már meg is említettek előttem, így csak négy példát mondok (és ez csak a jéghegy csúcsa): Zeljko Ivanek (24, Oz), Garret Dillahunt (Deadwood, Deadwood:), Paul Schulze (24) és Michael Massee (na igen… 24). Utóbbi kedvéért még egy Criminal Minds-ra is képes leszek rászánni magam. :-)

Zseb: Hosszú-hosszú ideje azért drukkolok, hogy David Morse kapjon egy igazán jó sorozatot magának. Vagy ha az nem megy, szerepeljen a 24-ben. :-D

winnie - 2006. 10. 09. 18:22

morse-tól szerencsére engem megfogott a hack. meg aztán ugye itt a house is.

Gaines - 2006. 10. 09. 18:35

Hackből 2-3 részt láttam, aztán valahogy eluntam. Pedig azóta már Andre Braugher-fan is lettem (Thief). :-D

House-ért annyira nem rajongok, de az ő részeit biztosan megnézem.

wice - 2006. 10. 09. 21:17

ja, majd elfelejtettem: adam goldberg, szinten a viszonyokbol. (amugy az egesz karen-doug szerelmi szal sokkal jobban lekotott, mint a foszereplok ugyei.)

Izzie - 2006. 10. 10. 16:54

House!!! Hugh Laurie érte le nálam ezt a szintet, meg persze Carter doki (Noah Wyle) Lehet, hogy még egy pár, de így kapásból nem tudnék – rajtuk kívül – mondani nevet.

Solmyr - 2008. 08. 10. 14:56

Nekem Victor Garber jön be iszonyatosan (természetesen Aliasban ismertem meg), Eli Stone-t is képes voltam elkezdeni érte, és nagyon megörültem, amikor a ReGenezis 3. évad végétől visszatérő szereplő lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz