login |

Csalódások – 1. rész: a Top 5

2006. 10. 13. 12:11 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: elmélkedés, toplista, , , ,

Persze még alig kezdődött el az idény és várnak még bemutatásra novemberben is sorozatok, olyik (wow) sorozat még a 2-3. részig jutott el, ahol esetleg akár egy azonnali cancel-lel járó 50%-os esést produkálhatna (ld. morzsoljunk el egy cseppet a tavaly Head Cases-ért, bitang jó volt és még mindig nem tudni, hogy a 4 le nem vetített résszel mi van…) – de veszem a bátorságot és meglebegtetem a kaszát pár papírforma és meglepetés cancel-gyanú ellen.

FIGYELEM! a (baromira szubjektív) listán való szereplés nem jelenti, hogy a sorozat cancel-t kapott volna (eddig még nincs hír hivatalos kaszáról), azt meg pláne nem jelenti, hogy nem lenne érdemes nézni őket, mert rossz sorozatok lennének – csakis a puszta számokat rágom meg. Ráadásul a kaszát több irányból is meg lehet közelíteni. Nem az a sorozat kap feltétlenül cancel-t, amelynek a legalacsonyabb a nézettsége. Van, hogy jó nézettséggel, de gyenge nézőmegtartással járul egy sorozat a bitó alá, van, hogy a gyártási költségekhez mérten nem teljesít megfelelően valami.

1. Kidnapped: Mese nincs. Az NBC csodát várt a sorozattól, sztárparádé, magas költségvetés, New York-i helyszín és mégis már az első adást érdektelenség követte, majd az érdektelenséget a nézőszám további gyors apadása. Magyarázat nincs – pedig isten látja lelkem, általában megtudom közelíteni a gyenge nézettséget objektív oldalról is. A hasontémájú Vanished-nél gyengébben nyitott és gyorsabban is esett. Az NBC mindenesetre (egyelőre) humánus és szombatonként le fogja adni a sorozatot, valamint a 13. részre befejezést is penderítenek a sztorinak, így én maradok a Kidnapped-del.

2. The Nine: Innen szép nyerni. A The Nine pilotja nekem baromira bejött, a nézők kevésbé érdeklődtek, de hetvenakárhány százaléknyi Lost-néző megtartása közepes teljesítménynek elegendő. (És megint egy sirám. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen, de nekem annyira természetes, hogy mindenbe belekóstolók. Ha amerikai tévénéző lennék, akkor csak kíváncsiságból is megnézném például a CSI-k ellen menő premiereket, mert a CSI-ket aztán bőven ismétlik.) Mindenesetre a második heti kevesebb, mint 50% fiatal megtartása borzasztó teljesítmény. El lehet vegetálni, de van egy olyan érzésem, hogy nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha 3 évadon át keresztül tart a sorozat főszála. Amíg tart én maradok, mivel kíváncsiságom töretlen.

3. Friday Night Lights: Ismét csak bebizonyosodott, hogy a sportdrámákat tini és családi körítéssel nem viseli el az amerikai közvélemény, még akkor sem, ha amerikai fociról van bennük szó. Így még mindig a Tuti gimié (One Tree Hill) az igaz út, miszerint tini és családi dráma kell sportkörítéssel. A nagyon gyenge, még a Kidnapped-ét is alulmúló kezdést további csökkenés követte, így nem hiszek a feltámadásban, melyre legutóbb épp a One Tree Hill volt a példa, de említhetném a House-t is, amely ebben a slotban, ugyanilyen gyengén nyitott és cancel-özhető lett volna, de jött az American Idol. Főleg azért nézem tovább, mert érdekel (szakmai szempontból, hö), hogy miképpen bontották volna ki a sztorit. És ki tudja. Talán nem cancel-özik, bár szerintem a Nyughatatlan Jordan-t az isten is idetervezte volna.

4. Runaway: A CW DOA-drámája, vagyis már a premier előtt halott volt. Nekem bejött a pilot, nem volt gondom a menekülős-családi drámával, de az sem volt komplett, aki azt hitte, hogy a Hetedik mennyország majd a Runaway-jel fog közösködni. Remény van azért, ki tudja, hátha a vasárnapi időpont hoz némi megváltást.

5. FOX-szitkomok: Csütörtök 8-ra téve ugyancsak halott vállalkozások voltak. Még akkor sem lett volna sok esélye a Til Death-nek és a Happy Hours-nek, ha jók lettek volna, de szerintem nem azok. Ráadásul akkor még nem volt Csúnya Betty a sávban… A Til Death a főszereplő Brad Garret miatt jobban hoz és a FOX szemérmetlenül kísérletezget vele vasárnap, így akár még túl is élheti a sorozat – a gyengélkedő The War at Home helyén. A Happy Hours-nál még egy Til Death-ismétlés (Hahó! összvissz 3 részből ismételtek az 1×04 után…) is jobban hozott, így a FOX hiába mondja, hogy visszahozza novemberre, nem hiszek nekik. Mindegy, nem nézem őket, remélem azért vannak, akik igen.

Legközelebb jövök a többi csalódással, majd pedig a sorozatnézettségek naposabbik oldalával.

6 hozzászólás Ne habozz!

isti89 - 2006. 10. 13. 15:33

Én legjobban a Friday Night Lights-ot fogom sajnálni ha cancelt kap, mert ezek közül csak azt néztem.Magyar nézettség mikor lesz?

Dohi - 2006. 10. 13. 16:15

“így akár még túl is élheti a sorozat – a gyengélkedő The War at Home helyén.”

csak novemberig tanyazik ott, nem? akkor ugyanis jon vissza a war at home.

isti89 - 2006. 10. 13. 17:05

Megatánc bukta:
Nem hozta a várt nézőszámot a TV2 táncos tehetségkutató műsora. A Megatánc ugyanis jelentősen alulmaradt az RTL-en futó Életre-halálra filmmel szemben. Mindez számokban: a keddi elődöntőt 864 ezren látták, míg az amerikai filmre 1,1 millió néző volt kiváncsi.

A Megasztárt felváltó táncos prudukció első és második része még viszonylag hozta a apapírformát, de a harmadik már labdába sem rúghatott. A Népszabadságnak az nyilatkozta Lóránt Gergely a TV2 marketingvezetője, hogy az USA-ban is táncműsorok váltották a zenei produkciókat, mégpedig magas nézőszámmal.
A műsort nem temetik tehát, sokat lendíthet a nézettségen, hogy a döntők már szombat esténként lesznek.

A gond csupán az lehet, hogy az RTL is szombat estére tűzi műsorára a konkurens műsort. A Szombat esti láz hatalmas riválisa lesz majd a Megatáncnak

Lewis - 2006. 10. 13. 21:17

Én azt sajnálom, hogy pont két kedvenc a Kidnapped és a The Nine előreláthatólag cancelt kap. Kár értük.

Lui - 2006. 10. 14. 00:41

Lewis:
Azt Én is. de mint winnie írta, közel sincs még eldöntve h cancel lesz e a vége. Lehet feltámadnak.. :))

isti89:
Köszi a jóhíreket, akkor a szombat estét mindenképp kihagyom :) Rosszul vagyok ezektől a “műsoroktól”, bár annak aki szereti, biztos nagyot dobban majd a szíve szombat esténként.. :)

winnie - 2006. 10. 14. 01:03

“Népszabadságnak az nyilatkozta Lóránt Gergely a TV2 marketingvezetője, hogy az USA-ban is táncműsorok váltották a zenei produkciókat, mégpedig magas nézőszámmal.”

idétlenkém nem nézett utána, hogy az a magas nyáron magas, egyébként kevesebb, mint feleannyi, mint az énekes show-é.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz