login |

Miért nem a Prison Break

2006. 10. 26. 18:11 - Írta: human

44 hozzászólás | kategória: kritika

Nyugi, ez nem Snake féle alázás lesz, egyszerűen csak betelt a pohár nálam. Ettől még az első évad 21 része a maga nemében hibátlan popkornsori, a 22-es évadzáró az hihetetlen gyengusz volt. Ha csak 13-mat élt volna meg, akkor pedig kult lenne. Így csak fanfavorit marad.

A tovább mögött spoilerekkel ami miatt én lassan leteszem a lantot. Pedig az első évad az úgy volt, hogy a hétfő legjobban várt műsora, volt olyan, hogy a 24 előtt néztem, ami nagy szó. Mostanra meg már, főleg így a kihagyása után, csak unalomból néztem. Ennyi de ennyi faszságot, nade vonulok a tovább mögé a folytatással.

Szóval Michael ugye szuperagy, agyontervezett mindent. Ez a kiindulás. Ehhez képest 1 kurva dolog nem ment a terv szerint. Én megértem ám, ha fennakadás van. Teljesen természetes akármilyen folyamatról van szó, de hogy egy kurva csavar megszerzése nem megy gond nélkül. Ez vicc. Tudom tudom, azt mondtam az első évadot nem bántom (nem mondtam, csak sugalltam), de ez kihat a most vetített második évadra is. Szóval ami a másodikban zavar:

  • Amerika kibaszott kicsi. A nigga csávó gyalogol egy akármilyne országúton, erre pont arra motorozik a Sucre. Aki közben megjárta Las Vegast is Illinoisból. Itt egy térkép, mennyi államot szelt át Nevadáig, onnan meg ugye Utahba ment.
  • Ez az egész Fbi ügynök is bennevan a buliban faszság, és azért ölte meg a patkányt. Mármint azt még csak csak megértettem volna, ha meg lenne borulva mert annó egy átverte, meg amúgy tényleg megvan borulva, erre nem erre mennek rá, hanem ő is bennevan. Méghozzá az az ügynök mozgatja, akit egy ideig úgy tűnt kihagynak a loopból.
  • Linc amikor csak teheti félig kigombol ingben mutogatja a mellkasát. De nézzétek meg bármelyik filmjét vagy soriját a csávónak, tuti sok ilyen jelent lesz. Godnolom ő szólt be, hogy ez neki jól áll, legyen így.
  • Az FBI hol figyeli a családtagokat, hol nem. Gondolok itt Michael feleségére, akiről azért csak csak van papír, meg a börtönben is meglátogatta vazze. Nem tudom, azokat mindenképp kéne figyeltetni, akik meglátogatták a fegyenceket. És látjuk, hogy még Bellickéket sem tudta lerázni a bige, szal az FBI-t méginkább nem tudta volna. Meg a telefonokat rendesen le kéne hallgatni.
  • T-Bag, lehet sokak kedvenc szereplője, de bazzeg levágták a kezét. Erre nem elég, hogy túlélte, legyen, de még őt állítják be a legveszélyesebbnek is, aki egy ereje tejében levő pasit lenyom.
  • A kegyelemdöfés számomra: 10 perc időhúzás a vízben. De amúgy mindig ez van, megakadás, a szuperagy nem látja át a helyzetet, azonnal begörcsöl, és valami csoda folytán megússzák. Itt is, végre kapcsolt, hogy ott a kötél, véletlenül, és amúgy is pont emelkedik a vízszint. Pont akkor.

Hát ennyi ami így hirtelen eszembe jut. Az egyedüli normális dolgo az a Bellick csapat. Ők csak követik a nyomokat, azokat amikről ők tudnak egyedül. Egyszerűen túl sok a véletlen.

Persze jöhettek azzal, hogy mit várok ésszerűséget egy fikciós sorozattól, de nem, nem várok azt. Azt várom, hogy ne csesszék el az egyensúlyt. Iszonyat sok hülyeséget hajlandó vagyok bevenni amíg szórakoztató a dolog. Na ezt vesztette el nekem. Amikor túl sok baromság van, akkor dobom a francba.

44 hozzászólás Ne habozz!

Abrein - 2006. 10. 26. 21:35

Nem is teljesen, de azért egyet értek. Tényleg kezd eröltetett lenni.
Egyébként pedig a Bellick féle gyomozós résznél is volt egy gáz dolog: a túszúlejtett “vénlány” meséli Bellickéknek a történteket és lobálja a fiúktól kapott 100 dollárost, amit szépen le is foglalnak bizonyítékként… szerintem ez is elég gáz volt, pl. a rendőrőknek nem mesélte ezt a részt, vagy akkor ők miért nem foglalták le?
Na mindegy, azért még nézhető.

seven - 2006. 10. 26. 21:39

és ez milyen volt már:

utolsó részben michael elvitte a zsaru adóvevőjét mindenki láttán. de SENKI sem szólt róla. se az anyuka, se a rendőr.

winnie - 2006. 10. 26. 21:40

hmm, érdekes. nekem mondjuk ezek nagy része fel sem tűnt szokás szerint. csak a motrról jutott eszembe, hogy én direkt örültem. megcsinálhatták volna úgy, hogy nem találkoznak és külön úton jutnak el – és? akkor nyilván nem lett volna különös a dolog, viszont senki sem említette volna, hogy “le a kalappal, de reálisan volt megcsinálva, hogy nem találkoztak az úton.” (azért is nem foglalkozom ilyesmivel, mert ilyen alapon mindenre rá lehet húzni egy “nem is igaz, mert” skatulyát. (mert pont ráépítettek egy garázst a pénzre, mert pont egy magányos nő lakik a házban, mert pont stb.)

ilyenkor mindig amondó vagyok, hogy megtörténhetett. aminek kicsi az esélye, az is megtörténhet. a heroes-ban is milyen jól találkoznak a szereplők. a six degrees-ben is folyton találkoznak, az egyik eldob egy pénzt a másik meg felszedi és abból meggazdagszik – de valahogy ennek örültem, mert egyébként nem lett volna érdekes a dolog.

végülis michael is megkaphatta volna cellatérsnak avocado-t és akkor “isten nyugosztalt volna.

van valakinek utóbbiról képe?

winnie - 2006. 10. 26. 21:41

biztos szólt, seven, csak nem vette éppen az operatőr:)

Duddits - 2006. 10. 26. 21:41

Sajnos egyet kell értenem. Tényleg kezd veszteni értékéből a sorozat! Ezt a napokban vettem észre magamon, mikor a Heroes jobban lekötöt mint a PB!!! Remélem visszatalálnak a “sárgaköves útra” a készítők…

Human Insect - 2006. 10. 26. 21:44

winnie: pont ezaz, ha jó az arány, akkor nem veszed észre, például ha külön utakon de odaértek volna, akkor máris eggyel kevesebb dolog baszná az én csőrömet és cserébe még valmait elnézhetnék.

sevem: adóvevő, az is mekkroa hülyeség volt.

Human Insect - 2006. 10. 26. 21:45

a heroes az képregény, ha ott is nagyon elcseszik akkor majd azt is cancelezm. egyelőre hangulat+zene+képregény, minden összefügg. Stimmel a dolog.

Lyan - 2006. 10. 26. 21:49

ez a második évad nekem sem jött be, pár rész tetszett, de ez az uccsó rész engem is kiakasztott…

seven - 2006. 10. 26. 21:55

oké, én végülis megértem a fanokat, mert tényleg élvezhető sorozat, csak az a baj, hogy én minden apró hülységet észreveszek, és ez tökre lerombolja az egész epizódot. Pl 2×01 vicc volt, de most komolyan, egy egész éjszakán át nem tudták elkapni a zsernyákok Michaelékat, Veronica meg egy egész éjszakát töltött Steadman(?) villájában.

Abruzzit kinyírták, pedig szerintem messze az egyik legkarakteresebb szereplő volt, éshát Stormare bácsi üt. Kár érte. 1000x job bkarakter volt mint Linc vagy akár Michael.

Ja, amúgy ha Lincnél tartunk, a napszemüveg aztán rohadt nagy álca. Ezeket tényleg nem zavarja, hogy az egész ország őket keresi? Még a járókelők is.. vérdíj, azzeg!

Szerintem amúgy nem az a baj, hogy az 1. évad magasra rakta a lécet( najó, inkább: az első 13 rész! ) hanem az, hogy a készítőknek fogalmuk se volt hogy mi lesz a 2. évadban. S1 finálét is csak úgy összecsapták ‘majd nyáron kiokoskodjuk hogy oldjuk meg a cliffhanger(eket)’

winnie - 2006. 10. 26. 22:12

de, seven. direkt felépítették a második évadot, a karaktereket, az esküvőt, lj-t és a többieket. ha valamit, akkor azt tudták, hogy mi lesz a 2. évadban – az ilyesmi tervezése nem adhoc történik.

scheuring is nyilatkozta pont tegnap, hogy most “mappingolják” a 3. évadot, a főbb pontokat. tavaly, amikor nekiálltak a második részlet filmezésének, már pontosan tudták hogy fog kinézni az évad.

az persze más kérdés, hogy kinek jön be és kinek nem. kinek gagyi és kinek nem.

Blur - 2006. 10. 26. 22:21

tényleg nagyon tré mostanában a prison break. Ez a folyóban elakadás dolog meg annyira gyenge volt, hogy az már fájt. Jól ehuztak vele egy teljes részt.

profilER - 2006. 10. 26. 22:30

Így van, így van. A Prison Break láthatóan megtört valahol, eltűnt a történet klausztrofóbiás hangulata, ahol az éppen aktuális és teljesített feladatok feszültséget tudtak teremteni az adott epizódon belül. A tér kitágulásával ezek a erőviszonyok megszűntek, a karakterek szétcsúsztak. Véleményem szerint az első széria egyik hallgatólagosan kiemelt eleme, Michael félig “szuperhős” státusza volt -újjlevágáson innen és túl-, amely képességek a tervezőképességében, a helyzetfelismerésében, és hiperérzékenységében mutatkoztak meg (egy szűk helyen belül értendő ez természetesen). Ezt tetszett Nekünk benne. Magyarul: az alkotókat meglepte a hosszabítás igénye, és sztem nem volt elképzelésük a folytatásról. Egyébként az igazán érdekes karakterek kiíródtak a történetből. A tolvaj srác kezdett kiforrni, John Abruzzi/Peter Stormare pedig konzekvensen nagyon jó volt. A többiek egy kicsit dühítenek, ergó már csak fél szemmel nézem, pedig az első 13 részt két nap alatt fogyasztottam el.
Nah de egy kis kitekintés a többi sorozatra is, amik újdonság számba mennek manapság: a Lost még mindig nagyon kemény, a Studio 60 remek, a The Nine-t stílusában sztem kapitálisan elrontották, a Dexter-t általában alig várom:),a Heroes comicfan-ként pedig kötelező… CBS-es sorozatok általában nem nézek! :))) Gratula az oldalhoz.

yaze - 2006. 10. 26. 22:35

Sajnos egyet kell értenem, itt már nem a valóság-fikció ellentétről van szó. Hatalmas baromságok vannak, lassan minden jelenetben. Én is hozzáteszek egyet, ne maradjak ki a sorból. Sara telefonál, jönnek, lelövik a nőt. Ezután felhívja MEGINT az egyetlen embert aki tudta hol van, és e hívás KÖZBEN rájön, hogy HOPPÁÁÁÁÁ!!!
Eszembe jutott még vagy 5 de megígértem, hogy csak egyet írok le. :)
Mindezek mellett nemtudom mi kéne ahoz, hogy ne nézzem tovább. :)

robotnyk - 2006. 10. 26. 22:43

t-bag vonal, és a mindenkibennevan-conspiracy mostmár kicsit kezd irritálóvá válni. az hogy valakinek csuklóból leb…. a kezét, aztán egy félnapon keresztül kirándul, majd egy állatorvos működőképesen visszavarja, és félkézzel elintéz egy kb 30 kilóval, meg egy vasalóval nehezebb embert, az már kicsit túlzás. és ezt a szezon eleje óta nem bírom megemészteni.
minél több évadon keresztül húzzák (kell húzni) a nézettség miatt, annál kuszább, gagyibb feelingje lesz.

Bateman - 2006. 10. 26. 23:06

abszolúte egyetértek, nálam is ez a rész verte ki az elmondottak alapján a biztositékot…megnézem a többit is, de már hiányzik az a kis bizsergés, ami az első szezon által gerjedt bennem…

mtoma73 - 2006. 10. 26. 23:20

Szerintem a folyós részt szinte mindenki sejthette, hogy végül ki fog szabadulni Sucre az utolsó pillanatban. Mondjuk az jó volt, hogy utána következő vágásnál már szaladnak éppen ki a folyóból. :-D A másik érdekes, hogy nem tudom Lincoln mikor beszélt azzal a hajlékos csókával, mikor az folyamatosan az ügynökök szeme előtt ugrándozott, meg kéregetett.
De szerintem az első 13 részben is voltak ilyen hülyeségek. Eleve már az alapötlet is egy hülyeség, hogy majd jól megtervezve kiszöknek a börtönből. De ettől még jól megcsinálták, izgalmas volt, mindig újabb fordulatok,és most is újra behozták Bellick-éket, T-Bag halad a nő felé, aki feldobta (röhögnék, ha adna neki a pénzből és továbbmenne. :-D), Sucre majd megint 2 rész alatt oda-vissza megjárja az ország másik felét, közben majd összefut a csokkerral, stb. Na majd meglátjuk, bár már én se nézem olyan nagy lendülettel, most is simán 1 nappal a magyar felirat elkészülte után néztem meg. Annyira már nem izgat, de azért megnézem.

showT - 2006. 10. 26. 23:27

Jogos Human Insect felháborodása, én már csak megszokásból nézem a sorozatot. Sokan el voltak ájulva Fichtner/Mahone-től is hogy húha!, hát szerintem ez a ‘megszállott magát a végletekig agyonhajszoló mindent a munkának alárendelő majdnem elmebeteg figura’ k*rva sablonos a játéka meg eröltetett. Az összes karakter vérszegény meg idegesítő. Nekem csak Kellerman a néhai Abruzzi meg persze Bellick hozza a szinvonalat. A többi “keménycsávó” az egyfolytában nyüglődő toporzékoló Sucreval meg a keménykülső-érzőszív C-Note-al együtt rohadt gatyi. Anno a Con-Air egy rohadt jó popcorn akció film volt mert tele volt egy rakás bűnözővel akik 1maguk elvittek volna akár 1-1 filmet a hátukon. Ott ez bejött itt már egyre kevésbé.

sleep - 2006. 10. 26. 23:29

Bocs, én is ilyennel kezdem, de ez olyan aranyos, hogy nem tudtam átsiklani fölötte:
Lelövik a csajt a _telefonfülkénél_, Sarah rákiált az odasiető párra, hogy hívják a 911et. Erre ők elrohannak _telefont keresni_. Köszönöm ;)

Human Insect - 2006. 10. 26. 23:43

m: nyilván kiszabadul, de midnig ez van. probléma, megakadás, izgi megmenekülés, és a sorozatban egy fordulat.

linc előtte bérelte fel, azért ment alapban oda a csóka.. ez pont teljesen normális volt.

de ott is a tipikus feszültségkeltés, mutatják Linc-et ahogy bemegy a szobába, aztán rohan oda az FBI csapat (mert alapban nem figyelik a folyosót??) 1 perc múlva de már nincsenek ott. pedig a vágásokkal sugallták, csak már ki izgul ilyenen amikor szintén folyamatosan használják.

Owned - 2006. 10. 26. 23:59

Na akkor ha már mindenki lehúzza akkor legyen már itt egy ellenvélemény is!(meg nem csak ezért,én így is gondolom)

Tehát tény h a PB vesztett színvonalából az 1.évadhoz képest de sztem még így is jó felépített marad és bőven az átlagszínvonal felett áll!
Jó,vannak faszságok mint pl.h Linc baszik álcázni magát de így se szúrják ki,folyós jelenet,nem figyeltetik az emberek hozzátartozóit stb,stb…DE!
Ezek mind olyan dolgok ami mellett el lehet siklani…T-Bag pl.egy kurva jó karakter és érthető h bent kellett tartani főleg Abruzzi távozásának fényében bár nem mondom tényleg faszság volt ez a kezes mizéria de hajlandó vagyok átsikalni fellette mert jó a karakter,mint mondtam!
Folyós jelenet? OK,faszság de legalább nagy feszültséghelyzetet teremt olyan mint amikor Sco. az 1.évadban bemegy a WC mögé oszt jön az őr ő nincs az ágyban,eletelik kb. 20 mp erre már ottvan amikor az őr odaér ellenőrizni…hülyeség de majd összeszartam magam ugy izgultam!
Szal sztem amíg fenn tudják tartani az izgalamakat mégha faszságok árán is addig nincsen baj mer én nem a hibákon csámcsogni jöttem hanem élvezni a PB-t!
Aki pedig a logikátlanságokat meg a hibákat keresi folyton annak meg nem ez a sori való mert itt bizony történnek faxságok a feszültség fenntartása érdekében!

Persze,nem azt mondom,h bármennyi ilyet be kell nyelni de nálam speciel még nem jött el az az idő amikor azt mondom h ezt már nem nyelem be…remélem nem is fog eljönni!

Hajrá PB!

banditos - 2006. 10. 27. 00:02

Én ezek nagy részén átsiklottam. DE. Ahogy T-Bag elvitte mind az 5 milkót, az már nekem is sok. Könyörgöm, ha éppen 5 milliót akar szétosztani 3 bűnöző, akkor odafigyelnek egymásra…

És ha így folytatódik, nem ez lesz az egyik legkedveltebb warezsorozat itthon. Nem az a baj, hogy nem teljesen valósághű. Mert nem is kell annak lennie, de a racionalitás azért maradjon meg.

Lui - 2006. 10. 27. 00:05

A legjobb sorozat – volt. 1 évad ütött. Remegve vártam az új részeket :D

most ha kijön az újabb 2.évados rész. leszedem, és majd valamikor ha épp ráérek megnézem. ne unatkozzak..

Rengeteg faszság fel sem tűnt – mivel elvakult PBfan vagyok még mindig – de most így visszaolvasva tényleg.

Amit még én is észrevettem az az volt mikor Sucre úgy fut a – elvileg fa által szétzúzott lábával – mintha semmi sem történt volna. Az a minimum hogy sántítana, de inkább M. Scofiled-nek kellett volna vonszolni. (Nem hiszem el hogy maguk a szereplők a forgatáson ne említették volna meg hogy hé te fasz rendező ez így szar – legalább sántítanom kéne, nem?) Mert egy ilyen törzsvastagságú fa ha ráesik az ember lábára és nem nyomja péppé azonnal, akkor is milimétereken múlik hogy mennyi marad a lábból meg. A víz sodrása, emelkedése meg pont nem mozdította meg ennyire sem. (azt már nem is említem hogy pont emelkedett a víz, pont akkorra amikor odaértek a kutyákkal, pont ott maradt egy kötél, épphogy beindult a motor….

Első évadnak olyan varázsa volt h még 3 órakor éjjel is azt néztem, most azért nézem mert PB… És ez nem jó. Inkább fejezték volna be egy záró 23. résszel..

zsirfecske - 2006. 10. 27. 00:28

nem tudtok lelombozni, akkoris legjobb sorozat a south park után :)

túlzás ez a kukacoskodás, ez akkoris csak egy sorozat, nem a valóság. a filmek szórakoztatnak a valóság meg nem, ilyen egyszerű.

Coce - 2006. 10. 27. 00:39

Sajnálom, hogy ilyen irányba halad a sorozat. Most is a rész nézés közbe azon kapom magam, hogy kihúztam az utcára a szemetet, a hűtőben matatok kaja után, vagyis az epizód alatt vagy 5ször állítottam le a filmet (a régiekkel ellentétben). Régen meg még a legyet is röptében kaptam el, ha az a monitor előtti légtér elé merészkedett, hogy megzavarjon résznézés közben.

kihaeennem - 2006. 10. 27. 00:52

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, sokmindenkinek az jött le, ami nekem: ez már nem ugyan az…
Erre már az szezonnyitó legelején rájöttem, és azóta is feszengek miatta. Már nincs az a bizsergés, mint régen. Nézem, de csak megszokásból. Tavaly ez volt az egyik kedvenc, egyik legjobban várt sorozatom. Most meg csupán unaloműző. Nem rossz ez, mert szórakoztató, de a trükkök egyre olcsóbbak lesznek, egyre nehezebben dőlök be nekik. Még mindig leköt, ha nekiállok nézni, de egyre nehezebben veszem rá magam, hogy pont a Prison Break-et nézzem, mert valljuk be, azért van ezen kívül még rengeteg jó sorozat! Egy biztos, én a második évad végén befejezem a sorozatot. Ez után nem szabad nekiállni egy harmadik évadnak. Talán a másodiknak sem kellett volna…

Adam - 2006. 10. 27. 01:14

Coce: én is ezt akartam leírni csak megelőztél ;)

Toymao - 2006. 10. 27. 01:26

Én nekem is anno az volt a bajom az első évaddal, hogy érezhetően 13 részre írták, azt jól meglepődtek, hogy 22 lesz belőle, és elkezdett nyúlni mint a rétes tészta, teljesen kiszámíthazó lett: valami közbejön, de az utolsó pillanatban megússzák (miközben már a 13. részu táján szökhettek volna simán). Plusz, a 15 perces szökés eltartott vagy másfél részig, ami 1 óra, ez szép.

Ezért nem is értettem a nagy hype-ot körülötte.

A másodikból megnéztem két részt, ugyanaz, majd ledarálom valamikor.

Mr Double B - 2006. 10. 27. 01:57

Drága Human barátom. Ugye ezt a postot csak viccnek szántad? De tényleg…

Most akkor vegyük szépen elő mindkettőnk nagy kedvencét, az abszolút übertopistenkirályságot, a 24 bármelyik évadának bármelyik részét. Apró kis darabokra tudnák szedni másodpercek alatt.

De jobbat mondok: PB első évad. De most komolyan. Kezdjük a kályhától? Van ugye a mega konspiráció áldozatául esett Linc akinek a más vezetéknevet viselő öccse pont építész, nem is akármilyen, hozzá képest MacGyver kispályás. A srác pont hozzáfért annak a börtönnek a tervrajzaihoz, ezeket átvizsgálva terveket gyártott majd teletetováltatta az egész testét jó cselesen, hogy egy bankot kirabolva, pont oda csukassa le magát és…

A lényeg: igazad van. Az utolsó szóig. Sőt. Abszurd, komolytalan, stb stb. Csakhogy szerintem az egész az már az első perctől kezdve. Megkockáztatom, még dzsek báuör kalandjai is realistábbak. (Na jó, nem). De ettől még élvezem, mert igyekszem a helyén kezelni.

Ez popkorn, ahogyan mondod.

Inkább az van, hogy ez is tipikusan 1 szezonos történet volt. Adott egy jó sztori amivel el lehet játszani 1 évadon át. Csak, hát megint a nézettség az úr, így folytatni kellett. (Nyugi, a Studio 60-nál nem lesz ilyen gondunk.)

A másik meg a Jurassic Park szindróma. JP1-nél még ott volt a “wow faktor”. “Hűha , élethű dínók dts hanggal”. Ez akkor nagy dobás volt – mindenkipadlót fogott a látványtól és átsiklott a script Titanic méretű lyukacskái felett. Azután jött a JP2, 3 és ott már mindenki a forgatókönyvet, meg a “realitás hiányát” kritizálta.

A PB-nél maga az alapötlet, a tetkós tesók sztorija volt a “wow”.

Nekem igazából egy dolog szúrja NAGYON a szememet a második évadban, ez pedig T-bag keze. Hát igen. Azért valljuk be, ez olyan mintha a 4. szezonban Chase zongoratanárként tért volna vissza a 24-ben. Ez már nem fér bele, még Luke Skywalkernek sem nő ki a keze, neki is műmancs jutott.

Human Insect - 2006. 10. 27. 02:17

nem szántam viccnek. Egyszerűen elegem lett. És itt nincs Kiefer, hogy megmentse a sorozatot.

a 24-ben még nem baszták el az egyensúlyt a képtelen faszságok vs. baromijó dolgok között, bár egy résznél ott is rezgett a léc khm.. robbanás lángja elől futás khm…

csomó dolgot nem is írtam, de az ovalsók is előhozakodtak vele. De ez a rágurul a fa… szal zsaruk elől átkelünk de sucre pont beelesik a vízbe pont beszurul egy brutális nagy faalá, de pont jó mert engedik a vizet és 10 perc után egy véletlenül pont otthagyott kötéllel és a “megkéne kímélni a motort” motorral megmenti, de a szerkeezt nem ússza meg.

de mindig ez van, pont a tetkó fontos része sérül meg, stb, csak ott még tudtam izgulni miközben faltam a pattogatott kukoricát.

banditos - 2006. 10. 27. 02:46

Human: nem azokkal a ‘pont akkor’ történő dolgokkal van a baj szerintem. Ez nagyon sok sorozatban, filmben előfordul. :)

Hanem a sorozat a valóság talaján már nem 2 lábbal kezd állni, hanem csak egy lábon (és lábujjhegyen).

Már írta itt valaki – bocsi hogy nem nézem vissza, ki :) – hogy ez már nem ugyanaz, mint volt… :(

Várom már, hogy vége legyen az évadnak. Talán akkor összetettebb lesz és rájövünk, hogy mindennek megvan/volt a helye. :D Ha mégsem így lesz, akkor…:(

etiop - 2006. 10. 27. 04:03

Én most néztem meg eygszerre a hetedik nyolcadik részt, mert már nem bírtam követni. Lekerült a kiemelten várt sorozatok listájáról, pedig hetet követek rendszeresen, szóval ha abba sem fér bele, akkor már baj van. Remélem a weeds évadzáró jó lesz.

skar - 2006. 10. 27. 09:07

Há’ igen, a PB kezd erősen a Coen filmekre hajazni ahol minden percben apszurd módon szaródnak el a dolgok, de ott legalább poén – vagy egy végtelenített Tarantino alkotásra káromkodás nélkül (8 sittes és sehol egy fákk, váddáfákk?)

Sokszor kritizálom az írókat pedig ők ülnek Hollywoodban a nagy zsével, szal biztos jobban tudják, de néha nem értem miért félnek annyira a változástól… miért maradhatott volna T-Bag félkarú? Miért ne lehetne Fichtner/Mahoney simán csak batshit loco egy újabb kormány-báb helyett? Miért ne jöhetett volna Bellick-ért az anyja a kocsival, hogy aztán hárman furikázzanak a szökevények után? :)

vape - 2006. 10. 27. 09:32

hogy szaladt Sucre a fájós lábával… :)
mondjuk ez nem újkeltű ebben a sorozatban, hiszen Lincoln is rohant a meglőtt lábával. de még hogy! :)

igen, elég sok (logikai) bibi van ezzel a sorozattal, de William Fitchner jelenléte engem kárpótol. ha meg befejeződik a sorozat – amit egyelőre kétlek – mehet vissza Homestead-be seriffnek fényeket nézni :D

Gerik - 2006. 10. 27. 11:11

Én is igy vagyok vele.
a nagy szünet elötti részt már megse néztem. ott pihen a gépen au uj résszel (6-7 rész talán) valahogy beleuntam hogy mindig van vmi szar benne. :)

Inkább nézem a Veronica Marsot meg a Weeds-et.
Plusz még 10 sorit. :)

RoadLee - 2006. 10. 27. 17:27

Mr Double B:

Köszönöm, hogy szóltál, nálad a pont. :sör:

Humant pedig meg is értem, meg nem is…
Suspension of Disbelief: enélkül egy sorozat se ér lófüttyöt sem. Én a PB első szériája alatt éreztem, hogyha megtorpanok és nem hagyom, hogy sodorjon a film, akkor annyi gixert találok benne, hogy a fal adja a másikat. De ehelyett beleugrottam a fősodorba, és pörögtem ezerrel. Van haverom, aki rosszul volt/van a PB 1-től, és azóta is szid, hogy tudtam erre a “hibákkal és logikátlanságokkal tűzdelt fake gagyira” rábeszélni. Mert nála nem működött a “suspension” – ez van.
Tehát ezért nem értem meg Humant, mert ennyi erővel az első szériát is ízekre lehetne szedni.
…de amiért viszont megértem az, ahogy én éltem meg a Lostot.
A második széria után a fejemet vertem a falba, és üvöltöttem az elvesztegetett idő fölötti fájdalmam miatt – holott az első szériát követően összevesztem minden haverral, aki csak egy kicsit is rossz szemmel nézett a sorozatra.
De a második után elvesztettem a hitemet, csalódtam és kiábrándultam, egyszerűen nem érdekel tovább az egész, befejeztem.
Szóval, sima ügy, és teljesen elfogadható, ha valaki kiábrándul egy sorozatból – talán csak az indoklásba kellene belevenni azt is a bakik/hibák és fake(nek tűnő) megoldások sorába, hogy időközben elveszett a “SoD”: és ez az alfája&omegája az egésznek, szvsz.

viper - 2006. 10. 27. 20:59

két fickó ugyanoda megy, de nem ott találkoznak, hanem egy kicsit előbb? mekkora szar sorozat vazzeg.

és két másik fickó menekül, és pont ott van egy folyó, és pont van keresztben egy fa és pont azon mennek, át, és pont eltörik alattuk és pont beszorul a lába. szánalmas.

és mindennek a teteje, az hogy az egyik fickó kigombolt ingben mutogatja a melkasát! még a végén a csajok is élvezik a sorozatot. jut eszembe, nyomathatnál már egy moment of beauty-t

Orso-borso - 2006. 10. 27. 21:07

winnie: Avacadot (és nem Avocado) Daniel Allar alakította
Sajnos nem sok kép van róla a neten
http://www.courttheatre.org/home/plays/0304/guys/images/actors/Allar_Daniel.jpg leginkább azért, mert inkább színházban játszik

Human Insect - 2006. 10. 27. 21:16

Linc-el? ha már véded :D (amúgy terveztem egyet már, na nem Lincel)

azzal a ponttal arra gondoltam, hogy sokszor így nyomja. Michael virít az öltönyben, absz nem néz ki fegyencnek, Linc meg szabadon mint a madár

viper - 2006. 10. 27. 21:51

csak arra gondoltam, hogy itt szoktad csorgatni a nyáladat a csajokra( velem együtt), de a lányoktól megtagadnád linc kidolgozott felsőtestét(twop fórumokban órákat tudnak áradozni ilyesmiről a fangirlök)

persze amit te írtál abban is van igazság.

yorkstone - 2006. 10. 28. 01:32

Nekem bejön a második évad ezen nagy hibák ellenér e is. Épp ezek a valószínűtlenségek teszik számomra élvezhetővé, izgalmassá. És azt is elismerem, hogy tényelg nem olyan jól kidolgozott, mint az első évad első 13 része, hisz egész Amerikában játszódik, nehezebb az összhang megteremtése, nincs lekorlátozva egy kis börtönbe.
Én kiváncsian várom a következő részeket. Arra is kiváncsi vagyok ki fog még elhullani, ki szerzi meg a pénzt és lebukik-e a kormány.

johhny pipe - 2006. 10. 28. 12:12

“és mindennek a teteje, az hogy az egyik fickó kigombolt ingben mutogatja a melkasát! még a végén a csajok is élvezik a sorozatot. jut eszembe, nyomathatnál már egy moment of beauty-t”

ÁÁÁ ez hihetetlen, pont barátnőm joy című színvonalas újságját lapozgattam (magam sem tudom miért) és ki van benne? Dominic Purcell kigombolt ingbe :)
Barátnőm nem értette miért fetrengek a röhögéstől:)

Alucard - 2006. 10. 30. 20:44

Az első évad patent volt.A második nem tetszik,2x07ig néztem.Most felvettem helyette a Studio 60-at,sztem minőségi csere volt :)

ázs - 2006. 11. 05. 17:06

To HUMAN INSECT:

Sztem ha ilyen a hozzáállásod a sorozatokhoz,hogy csak a hibáikat keresed,akkor neked minden sorozat 1,2évad után kidobásra kerül…
Érdekes hogy úgy hánytorgattad fel itt azokat a dolgokat amik nem tetszettek,mintha te jobban meg tudtad volna oldani,TE izgalmassá tudtad volna tenni. Sztem akit az elsö évad IGAZÁN megnyert,az a másodikról nem írna ilyenket,és nem dobná a francba a sorozatot! Ez az én véleményem,természetesen csak személyes!

Kriszti - 2006. 11. 14. 15:28

ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy én sem nézek olyat, amit nem szeretek, vagy nem szeretek… ha nem tetszik, lehet nézni helyette mást! nem attól nagy fasza gyerek az ember, ha kritizál agyba-főbe… persze, lehet élni így is :) biztos nagyon tuti, ha ezt választottad :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz