login |

Mutasd a csontod, megmondom ki vagy

2006. 10. 29. 14:30 - Írta: Joe-ker

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyomozós sorozatokkal már tele a padlás, nyomoznak FBI-os profilalkotók, halottkémek, helyszínelők kétszáz különböző városban, speciális egységek, átlagos zsaruk, tisztességes zsaruk korrupt zsaruk után, korrupt zsaruk saját maguk után, földön, vizen, levegőben, mikroszkóppal és púderrel… És most még egy?

Az idén már második (és remélhetőleg nem utolsó) évadát taposó Bones-ban (az angolul tudók vagy a post címét elolvasók már kitalálhatták) az innen-onnan előkerülő emberi csontok alapján próbálják azonosítani az áldozatokat, és megtalálni a gyilkost, természetesen. Persze joggal teheti fel bárki a kérdést: so what? Nem hangzik túl érdekesen, ráadásul ha még azt is hozzáteszem, hogy ne várjon senki CSI-szerű “belemegyünk a csontvelőbe, mert az jól mutat a képernyőn” látványvilágot vagy irdatlan nagy pörgést, akkor valószínűleg végképp elriasztottam a potenciális nézők nagy részét, de azt hiszem, nem is baj, ők úgysem szeretnék. De akkor mi van a Bones-ban? Karakterek, természetesen, és a köztük lévő interakciók, na meg némi érzelgősség és lazulós párbeszéd. Nekem bejön, na.

Persze nem szeretnék zsákbamacskát árulni, így azt is leírom, hogy ez a sorozat nem váltja meg a világot. Nem eyecandy (illetve mérsékelten), nem feelgood és nem is hemzseg a poénoktól. Ugyanakkor mégis van benne valami megfoghatatlan, ami miatt tetszik. Talán a szereplők közötti párbeszédek, amik ugyan nem sziporkáznak, mégis ülnek, talán a karakterek, akik nem annyira brilliánsak, viszont hitelesek, vagy nem is tudom. És tényleg nem, csak azt, hogy az első évad dvd-je itt hever mellettem az asztalon. Ha valakinek van magyarázata, ossza meg kommentben. Ez meg egy nagyon gyenge írás lett, sorry.

15 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2006. 10. 29. 17:04

Én csak David Boreanazt említeném meg vonzerőnek. Igen, igen, Angel. Vége van meg minden, de fogadni mernék, hogy vitte magával személyes rajongótáborát az új sorozatba. Úgyhogy, ha ő benne van, nem lehet rossz:)

Joe-ker - 2006. 10. 29. 17:20

Nem mondasz hülyeséget, alapvetően én is csak Mr. Angel miatt kezdtem el nézni :D

Galadriel34 - 2006. 10. 29. 17:28

Egyetértek az előttem szólókkal:)) Elég gyakran csak férfiszemmel néztek egy-egy sorit, ne felejtsétek ki a női rajongókat se:))) Nyálat csorgatni mi is tudunk:D
Egyébként a sori nagyon jó, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki nincs oda a CSI-szerű megoldásokért, szereti Angel humorát, és egy-egy érdekesebb technikai megoldást.

Izzie - 2006. 10. 29. 17:53

Igen… ANGEL… Én is miatta nézném meg, az biztos. De lehet, hogy tetszene maga a sorozat is. Így hallásra meg is nézném. De Mr. Angel – ahogy mondtátok – mindent megér. Néztem én már miatta szar filmet is:D:D:D:D

fromdtod - 2006. 10. 29. 18:03

Ne felejtsd el a különböző típusú zsaruk közül a vérpacák tudósát, Dextert….

Horny - 2006. 10. 29. 21:10

Én vagyok az egyetlen aki nem ismeri az Angel sorozatot és a sroozatot amiatt kezdte el nézni ami? :-P
Mellesleg Borenaz hatamlas arc benne, az Emily Deschannel-el folytatott civakodásai, vagy csak a prábeszéeik alvinnék a sorozatot, de ennél sokkal több van benne. érdekes, vicces, és drámai is tud lenni. Nekem nagyon bejött, mindne rész nagyon tetszett eddig, cask szünet van :-( Meg Joe-ker kifelejtette azt, hogy néha azért gyomor is kell hozzá, már aikinek persze, teszem azt a második évad 5.-ik epizódjához :-)
Ajánlom mindenkinek, szerintem megéri esélyt adni neki ;)

Horny - 2006. 10. 29. 21:12

Elnézést a helyesírási hibákért, kicsit kapkodtam :-) Amúgy Hodges néha lealázza Borneazt :-)

winnie - 2006. 10. 29. 21:22

nekem sajnos nem jöttek be a karakterek, de valóban ez is olyan, mint mondjuk az ncis, hogy ha azokat szereti az ember, akkor az esetek kevésbé “menősége” már nem okoz gondot.

karakterek szempontjából azonban a standoff párosának a civódásai sokkal jobban bejönnek.

Horny - 2006. 10. 29. 22:01

Én nem tudok nyilatkozni a Standoffról, mert még egy részt nem láttam belőle :-) De amúgy ízlések és pofonok, kinek mi tetszik :-)
Meg szerintem majdnem mindne sorozatban van olyan karakter, aki miatt megnézed, mégha a sorozat nem is annyira jó. Teszem azt a How I Met, (ami mellesleg zseniális :-) ), amit Barney miatt megnéznék, ha egy rosz sorozat volna :-) Na de maradjunk a Bones-nál. Egyedi és különleges sorozat, bár minden ismerősöm a CSI-hez hasonlítgatja amikor mesélek róla, de én semlyeik változatából nem láttam egy percet sem :-) Én maradok Bones híve, míg le nem lövik a sorozatot (remélem ez nagyon soká lesz még :-) )

algi - 2006. 10. 31. 05:42

Én pasi vagyok, de Boreanaz miatt engem is érdekel. :P

Szasza - 2006. 11. 07. 03:01

Ez egy tipikus képviselője azoknak a sorozatoknak, amiket, úgy elnéz az ember, de nem köti fel magát, ha véletlen elbóbiskol a reklám alatt.Boreanaz jó, de nem szeretem a karaktarét.A rendőr aki felfedezi, hogy kezd kimenni a divatból -a kilógatom a grabancánál fogva és majd beszél-megoldási terv, de kénytelen segítséget kérni a tudomány világából, ennek ellenére szkeptikusan is kezeli azt.Talán mert már unalmas a klasszikus rendőr karakter, talán mert fejlődik a technika, de legújabb sorozatainkban a halott többet beszél, mint a gyanusított…Vagy a CSI oldja meg az ügyet, vagy az NCIS, vagy Columbo,:D és most beállt a sorba az antropólógia is, ami eddig is jelen volt, de így egyedül nem…Nézhető…

Seeley Booth - 2007. 01. 01. 13:10

Nagyon jó a sorozat, tényleg nem annyira pörgős mint a CSI, de mégis, van benne valami. A két főszereplő telitalálat, a párbeszédek nagyon aranyosak, és a második évadban nagyon belehúztak,a Grave Digger például nagyon remek rész volt.

Trisztin - 2007. 02. 19. 17:39

hát igen… D. Boreanaz megérne néhány ajtócsapkodást :) nemrég néztem bele a sorozatba… [a felirattal rendelkező részeket láttam!] :) és igazán tetszik :) sőt rokonoknak is ;) már várom…

Ivi - 2007. 04. 11. 01:50

Sziasztok!
Én is “Angel” miatt kezdtem el nézni!!!
De nem bántam meg sőt ez az egyik alap sorim mostanában ami télleg itölti az időm nagyrészét. A soriról a “leírás” meg télleg jo szentem mert én is ugy vagyok hogy nem tom mi fogott meg benne ugyanis David miatt nem ülnék le megnézni. Viszont David “új” szinkronhangaj nem tetszik annyira :D
Ui: http://www.dr.csont.try.hu
Erről jut eszemeb mennyire jo magyar cimet kaptunk megint…

dodó - 2007. 04. 12. 22:06

nekem nagyon tetszik. hihhetetlen jó kis humorral, furmányosággal, remek fordulatokkal… és a miami helyszínelők után:) remek kis páros:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz