login |

Hazai friss sorozat-attak

2006. 11. 06. 14:42 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: magyar hírek

Igen, a jövő megkezdődött, mikor hírül adtuk, hogy úgy tűnik az idei sorozatok között elsőként a Jericho tört utat idehaza. Bár egyelőre a sorozat debütálásának időpontjában csak egy nagy luk van az AXN-tévéműsorában és alig egy hónappal a premier előtt még semmi jele a hivatalos hírforrásokban a sorozatnak, de nincs okunk kételkedni az infó valódiságában. Viszont, vetődik fel a kérdés. Vajon mely újonc sorozatok lesznek a következő áldozatok? Ott van például a Lost 2. évadának legurulása esetén megnyíló péntek este, amire a tavaly példa alapján az RTL Klub behúzhatna valami frisset.

Az Origó alig egy hónapja írt egy pofás négyoldalasat a hazai tévék sorozatvásárlási szokásairól “Ők már tudják mit nézünk 2007. őszén” címmel, ami szerintem KÖTELEZŐ olvasmány azoknak, akiket érdekel hogy kerül egy friss sorozat Magyarországra. Megtudhatjuk például, hogy “Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója harmadmagával szokottévente elutazni az LA Screening miatt, hogy kiválassza társaival, melyfilmeket és sorozatokat tűzi műsorra a magyar csatorna.” (Anyád!, tör fel számból az elkeseredett addikt sóhaja. Tuti nagy junkie-k lehetnek a társai. Na, majd egyszer, ha ráérek májusban. Egy teljes hétig sorozatnézés. Kánaán:) A TV2-es Poich Lóránd is húzza a mézesmadzagot: “Ilyenkor a külföldi stábok, sok országból érkezett tévések beülnekkényelmes mozitermekbe, és egész nap nézik a kínálatot, amiből későbbválaszthatnak.” És a többi, lehet olvasni az előre megkötött stúdiós szerződésekről és egyéb válogatási technikákról, valamint arról, hogy mennyire ismerik a riválisok egymás kártyáit.

Azt is megtudjuk, hogy a TV2 az (NBC) Universal-lal (House, Monk, Medical Investigation) és a (CBS) Paramount-tal van külön szerződésben (Medium, NCIS, Numb3rs), s ez a tény azonnal pár következtetésre késztet minket – vajon mely sorozatok sanszosak a közeljövőben a TV2-őn? Friss és nálunk még nem vetített Universal-sorozatok (itt az összes az iMDB-ről): Heroes, Kidnapped (ez Sony is), Eureka, Heist, Surface, Friday Night Lights, Las Vegas, stb. – itt pedig a Paramount-os sorozatok pár prominens alakja (itt és itt az összes az iMDB-ről): The Unit, Threshold, Love Monkey. Az más kérdés, hogy a TV2 egyre jobban hangoztatja magáól, hogy a női célcsoportra gyúr és ezek egyike sem annyira lánysorozat.

A lista érdekes és csak tájékoztatójellegű, csak sufnituning módra én néztem utána a neten pár címnek, de ki tudja (mindenesetre, ha bebakiztam valamit, akkor szóljatok). Talán egyszer majd realizálódnak a projektek. Természetesen kivételek is vannak, voltak és lesznek, hiszen az biztos, hogy a Sony-t maga mögött tudó és nem csak egy ország piacára vásárló AXN előszeretettel csap le akár ezen gyártók sorozataira, tavaly például a Paramount-os Gyilkos elméket, idén meg, ugye Jericho-t is megszerezte.

A nagy kérdés az, hogy mennyire veti vissza a magyar tévék kísérletezgető kedvét az, hogy ha gyorsan tesznek műsorba egy sorozatot (ld. Invasion – Rejtélyek városa), akkor annak következményeit is viselnie kell a csatornának, ld. cancel idejekorán, valamint a hype ellenére csökkenő nézettség, ami a tendencia alapján itthon is hasonló reakciókat eredményezhet. Így utólag az adatok ismeretében RTL Klub ki tudja, lehet, hogy nem is főműsoridőben indította volna a sorozatot.

19 hozzászólás Ne habozz!

Lewis - 2006. 11. 06. 16:29

Ez nagyon jó kis cikk lett. Innen legalább lehet tudni, hogy mire számíthatunk a tv2-n.
Szerintem a Heroes, a Kidnapped, a Lax, a Surface, a Threshold biztosan lesz. Kár, hogy a tv2 nem ad sitcomot. Bár ha vége lesz a Jóbnarátoknak délután, akkor mi lesz utána?
Amúgy mi hír az RTL-ről meg a Viasat-ról. Ők milyen listából válogathatnak?
Szerintem a Tv2 a Heroes-zal nagyot kaszálhatna. A többi meg jó lenne 10 órás sorozatnak.
Lassan már jöhetne a Gyilkos számok meg House doki bácsi is.
Egyébként a tv2 milyen viszonyban áll az ABC-vel, mert onnan is vett már sorozatot. Lásd Születtet feleségek. Igaz azt a Disney gyártotta. De most is vannak jó sorozatok az ABC-n. Ugly Betty, Six Degress, The Nine, What about Brian stb.

winnie - 2006. 11. 06. 16:30

nem csatornát kell nézni (abc), hanem gyártót. ha valakinek van kedve, akkor kitotózhatja, hogy az rtl áll-e kapcsolatban valamilyen gyártóval, stúdióval.

akyyy - 2006. 11. 06. 16:43

Kedves winnie! Nem tudod, az axn mikor fogja (ha fogja) az Enterprise 4. évadját adni? mert néhány hét, és vége a harmadik évadnak, és hát eléggé azt beszélik eléggé furmányosra sikeredett a vége, szóval tudni akarom meddig kell számolnom elvonási tünetekkel:D

Viktorka - 2006. 11. 06. 17:35

Lewis! A tv2 azért vett a Disneytől DH-t mert az Rtl a GA-t választotta a DH helyett.

showT - 2006. 11. 06. 18:51

Kiváncsi lennék azért arra, hogy az ilyen Kolosi féle arcok mennyire kísérik figyelemmel a kinti sorozatokat amik mondjuk ide nem kerülnek el. Lehet szakmai okokból -vagy csak puszta szórakozásból- ők is töltögetik hétről hétre adott sorozat új részeit mint mi?:)

Razor - 2006. 11. 06. 19:24

“Meg kell jegyezni, hogy nem mindig pont az a pilot kerül adásba az őszi évad elején, amit lát az ember májusban, így például a Született feleségek-nél a ‘nulladik’ résznél még más volt a kertészfiú, más alakította az öngyilkos nőt, Mary Alice-t” – mondja Poich Lóránt.”

Nem tudja vki kik ők? Csak úgy kíváncsiságból (:

isti89 - 2006. 11. 06. 19:26

Az RTL KLUB-on a medicopter helyettt a 47. héttől indul egy sorozat.A címe Titkos küldetés.Ez milyen sorozat jó vagy rossz?Az új sorozatok tavasztól fognak indulni?

Lui - 2006. 11. 06. 19:37

Júúúj hát ha ez AZ a titkos küldetés ami egy elb-szott “tini-mese” sorozat akart lenni régen asszem az mtv-n, akkor előre sírok.. mert volt valami ilyen régen hogy kis tini kölkök szaladgáltak laptoppal meg robotokkal “harcoltak” … Csupa értelmes történés.. :D
remélem tévedek.. bár már maga a cím sem vmi bizalomkeltő..

Az AXN-es Enterprise s4 engem is nagyon érdekelne.. mikor lesz ? :s

winnie - 2006. 11. 06. 19:38

razor: a nő laura palmer alias sheryl lee volt. a mostaninak valóban jobb a hangja:)

adamec - 2006. 11. 06. 19:49

Monk 4. évadját vajon megvették már? 5 hét múlva vége lesz az ismétlésének is…

winnie - 2006. 11. 06. 20:05

a jó hír: megvették.
a rossz hír: hogy csak tavasszal indul.

Jessy - 2006. 11. 06. 20:47

Nem bánnám ha a tv2 megvenné a Las Vegast(már csak Josh Duhamel miatt sem:)

botond007 - 2006. 11. 06. 21:11

Titkosküldetés biztos valma új német minőségi sorozat lesz:)

evenor - 2006. 11. 07. 00:29

Las Vegas-t és Heroes-t a magyar népnek! Bár amilyen bénák az itteni csatornák, tuti bukás lenne mindkettő.

vape - 2006. 11. 07. 09:16

botond007: a németek is tudnak legalább olyan színvonalas sorozatot csinálni, mint az amerikaiak… csak amíg idehaza a többség a száját húzza erre, külföldön elismerik őket.

Goku2000 - 2006. 11. 07. 19:55

A Fedőneve: Puma is jó volt. Kár, h. csak 10 részes. Minden kedvenc sorim megbukik a hazájában. :(

Flotador - 2006. 11. 07. 21:47

Azért nem kell leírni a Titkos küldetés-t, mert ez az E-Ring magyar címe. Itt a link:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=81879&i_city_id=3372&i_county_id=-1

Depi - 2006. 11. 09. 14:54

A Jericho idehaza December 9.én kezddik az AXN-en.
Ma volt a sulinkban ilyen elővetítés (BKF)

winnie - 2006. 11. 09. 15:28

jaja, de már megírtuk a múlt héten

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz