login |

Veronica Mars – írta Imurai

2006. 11. 08. 12:15 - Írta: vendegblogger

111 hozzászólás | kategória: kritika,

Veronica Mars. Az élet bizony kemény. De ő keményebb.

Bevallom, nem vagyok egy nagy net-szörfös, szóval nem tudom, hogy mekkora a felhajtás egy-egy hype-osabb (PB, Lost) sorozat körül, de ha már a legesleghype-osabb, ám tragikus véget ért (Firefly) és egy szintén hype-os, de szerencsésebb (Buffy) sorozat agytrösztje, Joss Whedon azt mondja egy egyszerű tini-krimi-szappan sorozatra, hogy „Best. Show. Ever.” akkor ott csak van valami…

Nézzük a hozzávalókat: végy egy darab, tipikusan amerikai tündérhercegnőt (hosszú szőke haj, gyönyörű arc, jó test és éles ész), a boldog családját, a jóképű (és mellesleg mocskosul gazdag) fiúját, a legjobb barátnőjét (aki amúgy a fiú tesója), egy napfényes (ám kitalált) kaliforniai kisvárost, sok sötét titokkal a háttérben, kavard jól össze, és már meg is van az agyonnyúzott amcsi szappanopera, tini változatban.

Na, ez így unalmas, kéne bele valami csípős fájdalom. Jó, vegyünk el főszereplőnktől mindent, amit csak szeret, öljük meg a barátnőt. Nem elég, golyózzon be a fiú, hagyja el tündérhercegnőnket, akár csak az anyja. Utáltassuk meg a világgal, de legalábbis a várossal, főképp az apja miatt. Na, ha ez megvan, a tündérkéről jól letéptük a szárnyait, megrugdostuk és leköpködtük, hagyjuk hogy utolsó erejéből még felálljon, elmenjen egy gazdag-és-népszerű lány bulijára, majd tegyünk altatót az italába és erőszakoljuk meg.

Elég keserű és csípős? Na, hagyjuk állni és jöjjünk vissza egy év múlva.

De hát mi ez? Egy begubózó és depresszív lányt vártunk, fekete kötött pulcsiban, aki verseket ír hogy neki milyen rossz és piercingje van. Erre mit látunk? Egy menő csaj farmerben, aki továbbra sem a társaság közepe (sőőőt!) viszont az utóbbi év, ahelyett hogy összetörte volna, csak megacélozta. Fiúja, sőt, egyáltalán barátja továbbra sincs, de (bocsánat a szóhasználatért, de ez illik ide a legjobban) tökösebb, mint a legtöbb pasi körülötte.

Jó pénzeket zsebel be, mint gimnáziumi magánnyomozó és képes az ellenségeit úgy manipulálni, hogy azok egymás ellen forduljanak és a végén még őt kérjék szívességekre. Na, meg közben persze iszonyat szexi. Ő Veronica Mars, egy pengeéles és atomlaza csaj. Jó kezdet, nemde?

Igen, ez még csak a pilot volt, ezután jön még mindenféle ügy és esemény, az egyszerű kutyarablástól kezdve a számítógép-varázslatokon és féltékenységi jeleneteken át a halálos komolyságú eseményekig, hogy mindez kiteljesedjen egy kissé horror-szagú psycho-üldözésben. Ha nem hangzott elég meggyőzően, elmondom, hogy nem is emiatt érdemes nézni, hanem a hangulat miatt. Nem is hangulat, inkább érzés, ami elkap ha nézed a sorozatot.

A párbeszédek, Veronica zsenialitása, bravúros trükkjei, a színészi játék, a főszál történései és csavarjai, a kapcsolatok alakulása, mind-mind olyan tényező, amiért egyenként is én már rég függőjévé váltam volna a sorozatnak, hát még így együtt, ilyen arányban és így vegyítve a töltelékkel (a magánnyomozós része a sorozatnak).

A legjobban én a színészi játékot szerettem az egész sorozatban, annyira látszik az egész stáb lelkessége, mindenki fergeteges a a szerepében. Egy kicsit még túl is játsszák, de csak annyira, hogy egyáltalán ne legyen idegesítő, sőt, éppen hogy pozitívumként fogja fel a néző. Sajnos, mint sok más is, a második évadból ezt kiveszett. Az már egy jóval felnőttebb sorozat képét mutatja, ami még mindig nagyon jó, de már nem az a kult kategória. A harmadik évadból az első rész megnyugtatott, szerintem nagyon jó volt, az új főcím nekem totál bejön, kellett a frissítés.

A sorozat életéről/tartósságáról csak annyit, hogy az alacsony nézettség damoklészi kardja végigkövette Veronica pályáját. Hiába a kultusz, hiába a habzó szájú fanok százai/ezrei, ha egyszer az átlagnéző nem ragad előtte. Nem, ne is kérdezzétek miért, mert én nem tudom, elvileg minden benne van, ami a tini műfajban kötelező. Szerencsére a sorozatot átvevő CW egyik főmuftija is igencsak addikt, ami a harmadik évadra elég volt (bár ezidáig ebből is csak a felét rendelték be, de én nem aggódom), de ki tudja, kitart-e a negyedikre is?

Ajánlanám tehát mindazoknak, akik valamennyire is élvezik a bravúros logikát, a laza hangvételt, az összetett cselszövéseket (Jézusom, mennyire lejáratta ezt a szót a sok ponyva könyv és szappanopera!). Akik a fenti kategóriákba nem tartoznak bele, szerintem azok is tehetnek egy próbát, kivéve ha valaki irtózik a tinisztoriktól, mert akkor tutira nem fogják élvezni.

Figyelem: a fenti cikk nem tükrözi a szerző véleményét száz százalékig, mert akkor az írás tele lenne obszcén jelzőkkel, felkiáltójelek százaival és csupa nagybetűvel íródott volna. Megértésüket köszönjük. Aki egyetért és aki nem, az pedig ne fogja vissza magát és fejtse ki a véleményét, az újoncok kedvéért spoilermentesen.

111 hozzászólás Ne habozz!

ímus - 2006. 11. 08. 13:27

wow! nem is tudtam, hogy ez ilyen brutál sorozat! kedvet csináltál hozzá, meg is szerzem!

FDanee - 2006. 11. 08. 13:42

A The OC második évada teljesen megutáltatta velem a tinisorozatokat, ezért eléggé húztam a számat, amikor jöttek a haverok, hogy milyen király a Veronica Mars. Szerencsére adtam neki egy esélyt, nem utolsó sorban a nem kicsit dekoratív Kristen Bell miatt; nem is bántam meg, sőt darálás lett a vége – 2 évad 4 nap alatt! :D

Lehet, hogy nem túl szerencsés összehasonlítani ezt a két sorozatot, de minden ami az OC-ben kifogásolható volt, a VM-ban szinte hibátlan, de a VM ennél sokkal-sokkal több. Érettebb gondolkodásúaknak is bátran ajánlható!

robotnyk - 2006. 11. 08. 13:43

5 nap kellett hozzá, hogy az első 2 évadot megnézzem. várakozásaim bőséggel felülteljesítette, instant kedvencem lett.

goldlion - 2006. 11. 08. 13:44

Aki még nem látta, az magára vessen.
Kihagyhatatlan.

Gaines - 2006. 11. 08. 13:49

Először is, mint VM fan, kösz a lelkes ajánlót (bár az első epizódból így már nem sok váratlan fordulat akad az új nézőknek), remélem, ezzel is növeljük a Veronica-rajongók egyre inkább népesedő táborát. :-)

Másodszor, azért pár dologban nem értek egyet. A második évad valóban felnőttebb, és nem olyan kult, mint az első. Hanem kultabb. Egy-két rövidebb hullámvölgyet-gyengébb szálat leszámítva nálam minden szinten verte az első évadot.
Valamint – és ez szintén szubjektív vélemény – a VM nem tinisorozat. Becsapós a színhely, a környezet, a “felállás”, ám ponthogy elkerüli a tinisztorik sablonjait, stílusát, történetszövését. És ezen még a “ki kivel jön össze” találgatósdi megléte sem változtat. Részletezném szívesen, de az már nem menne spoilerek nélkül, így csak annyit: aki nem rajong a tinisorozatokért, az is nyugodtan vágjon bele. Ez itt nem az OC napsütötte lazasága, nem a hatszázféle gimis sorozat egyike, hanem noir hangulat, dráma és agybomlasztóan, okosan humoros párbeszédek világa. Go get them, Pirates! :D

ogRemanO - 2006. 11. 08. 14:20

egyik legjobb mostani országos sorozat. én megemlíteném, hogy a sorozatban szörnyen nagy karakterek vannak (Logan, Dick főképp), véleményem szerint velük és a szájukba adott szövegekkel lesz ennyire jó

robotnyk - 2006. 11. 08. 14:23

ja, Logan jeleneteitől szinte mindig kifekszem, kimeríti az übercool fogalmat :)

Human Insect - 2006. 11. 08. 14:24

dehogynem tini. középsulisok a főszereplők.

az hoyg a tinik közül magasan kiemelkedik az tény.

Imurai - 2006. 11. 08. 15:02

Nna, itt vagyok. Winnie jó 4 hét után ki is pakolta, mea culpa, lol!

Azóta elmúlt 4 rész és én csak egyre jobban imádom. Jönnek vissza az S1 jól bevált elemei, épülnek rá az S2 jól bevált elemeire és vannak új, majdan jól beváló elemek is. :)

Gaines: nem tudom, nekem az első évad picikét túlrajzolt karakterei jobban bejöttek (komolyan, melyik apa beszél ilyeneket a lányával?)
Egyébként kult-ügyben csak annyit, hogy az egyik legnagyobb és legjobb fansite (www.marsinvestigations.net) az S1-et favorizálja, és tudtommal, kultnak akkor számít valami, ha van egy kisebb de szilárd fanaikus rajongói tábora, és a világ nagy része meg nem ismeri (el). És a VM-fanok közül többen szeretik az első évadot, mint a másodikat, szal az a nagyobb kult. :P

zeroEV - 2006. 11. 08. 15:07

Hű, ez a leírás tetszik, még ha az első rész ki is van vesézve. Lehet, hogy beszerzem én is ezt a sorozatot, ahogyan a PB-t is innen ismertem meg és ma már függő vagyok.
Köszi!

winnie - 2006. 11. 08. 15:09

imurai: bizony, sry. de jobb később, mint soha.

ha valakinek van más véleménye, akkor csak nyugodtan. akár egy újabb vendégblogger kritikában:)

Gaines - 2006. 11. 08. 15:35

Human: ezért mondtam, hogy szubjektív, mert szerintem nekem attól még nem tinisorozat valami, hogy középiskolások játszanak benne. Ilyen alapon mondhatnám a Legyek urára vagy a Végjátékra is, hogy gyerekkönyv, mert a legtöbb könyv, amiben gyerekek a főszereplők, az gyerekkönyv.

Imurai: akkor nekem kult. De mindegy, ez csak szófordulat volt, tudom, hogy többen szeretik az első évadot, mint a másodikat, de én boldogan leszek a kevesebbek tagja. ;)

Gaines - 2006. 11. 08. 15:37

“Szerintem nekem”-ből lehet választani. Túlteng bennem az egoizmus. :)

Alice - 2006. 11. 08. 16:11

Újabb lelkes rajongó jelen. Én csak az első évadot láttam eddig, de valami hihetetenül bejött. Érdekes, a pilot nem tetszett annyira, de aztán nagyon! Szórakoztat és rengeteg pluszt is ad. Hajrá Veronica :)

Jamesch - 2006. 11. 08. 16:26

Én is Gaines-el értek egyet, sztem se tinisori, legalábbis nem a tradicionális módon, a többi vhogy csak úgy tudja bemutatni a legdurvább problémákat is(pl gyilkosság), hogy lealacsonyítja új- és régigazdag:) köcsögök picsogásaira, ez vhogy nem. Ettől függetlenül én is nézem az OC-t:)
Én nem sok különbséget vettem észre s2 és s1 közt(ugyanez volt Dark Angelnél is, ott is nyomatták hogy mennyire más) de ha az s2-t kevesebben szretik azt jelenti undergroundabb szal kultabb :) ez persze csak vicc

winnie - 2006. 11. 08. 16:27

én amondó vagyok, aki az első 2-3 rész után cancelözni, az adjon neki még egy esélyt:)

skar - 2006. 11. 08. 16:30

Jó magyar hagyományt követve (Isaura, Esmeralda) szeretnék gyűjtést szervezni. A befolyt adományokból vennénk egy pónit Veronicának. Go pirates.

etiop - 2006. 11. 08. 16:41

Én még csak az első három részét láttam, de hétvégén darálás lesz belőle. Viszont ott még Logan nagyon ellenszenves, Paris Hilton meg bénán játsza a testre szabott szerepét.

Mor Tuadh - 2006. 11. 08. 16:43

rövid leszek: IMÁDOM! :)

Jamesch - 2006. 11. 08. 16:58

Paris Hilton?

B@lna - 2006. 11. 08. 17:08

Sziasztok még egy nagy rajongó jelen!:)Nemrég értem az első szezon végére és egyszerüen imádom Kristen Bell-t.Fanatizmusomról iránta a több száz képgyűjteményem is tanuskodik.Már nézném a 2.évadot belőle.Örülök hogy megjelent ez az irás mert így azok is megismerhetik akik a sorozatok nézését a Lost vagy Prison Break hatására nem olyan régen kezdték el.Bevallom nagyon sokszor elgondolkodtam egy egy jól sikerült epizód után hogy ez nálunk hogy nem jelent még meg a tv-k képernyőjén hiszem hasonló “fiatalos,középiskolás” sorozatok már futnak különböző csatornákon.Talán majd eljön Veronica ideje is,vagy mi fanok jobban járunk ha mégsem.:)))Addig is lelkesen elkezdem nézni a 2.évadot ezután a 3.-at sorba addig mig létezik a sorozat,mert valljuk be Veronica Mars nélkül mi sorozat junkie-k sokkal szegényebb lennénk…

winnie - 2006. 11. 08. 17:16

jamesch: bizony, paris hilton. most szólj hozzá:))

szereteik a sorozatosok. VM, las vegas, narancsvidék. neki már megvoltak:)

Imurai - 2006. 11. 08. 17:33

Paris Hilton az első pár részben játsza Logan nőjét (a Lilly utánit) és hát… “megcsillantja” a tehetségét. :D

eFiCi - 2006. 11. 08. 18:06

Nem a hozzászólók számát akarom mindenképp szaporítani, de muszáj megjegyeznem, hogy eddig azt hittem, a Veronica Mars valami nyálas tinisorozat, de ez a leírás irtóra meghozta hozzá a kedvem. És ha valóban ilyen a sorozat, akkor az egyik kedvencem lehet.

Csak gondoltam, közlöm vendegblogger-el…

fodi - 2006. 11. 08. 18:36

hogy is van logan üzenetrögztője? a mai bölcseség? akkor legyen ez :)
vm alap
én mondjuk most nyáron kaptam rá, de azt kell mondanom, hogy igen rendesen felépítettek a nyomozós szálak, ráadásul a megoldások azok valami oda****ósak :)
és go pirates!

Raven Seldon - 2006. 11. 08. 19:39

Szerintem szar.
Így leírva még kedvet is kapnék hogy megnézzek pár részt, bár ezt már akkor megtettem mikor Human írt róla, de annyira béna szerintem az egész hogy az vicc. Erőltetett állazaság, mint egy közepes hip-hop klipben.
A történet meg méghogy durva, omg…
Csaj így ránézésre még jól is néz ki, de rendkívül unszimpatikus. Inkább lenne fekete pulcsis, piercinges :) [a verseket elhagyhatjuk;)]

Shrike - 2006. 11. 08. 19:47

Gratulálok, Imurai, nagyon jóra sikerült az ajánlód, ha nem ismerném még a sorozatot, egyből belevágnék. :)
Egyedül az írás végével nem értek egyet. Az első szezon kultabb, mi tagadás, a második viszont jobb. :]
Komplexebb, sötétebb, a főszál még jobb, kitágul a neptune-i horizont, további jól eltalált mellékszereplőket kapunk, és néhány brutálisan jó zenés zárómontázst is, amikkel kevés sorozat versenyezhet; konkrétan egy se jut most eszembe.
Mindez persze szerintem. (És igazam van. :D)

Human: fogadd el, hogy nem mindenki ért egyet a tinisorozat definicióddal. Te azt nézed, hogy mennyi tizenéves korú szereplő van, mi a sorozat mentalitását. A miénkkel az is megmagyarázható, hogy miért tinisorozat továbbra is az OC, hiába kezdődött el az egyetem, a tiéd itt már sántít.

Paris Hiltontól ne ijedjen meg senki, a csatorna nyomta be (egy rész erejéig, amúgy) tehát még véletlenül sem az írók ötlete volt, mielőtt valaki megijedne. Ez olyannyira nyilvánvaló, hogy azóta 3 poén is volt már a sorozatban PH kárára. A kedvencem: Veronica rémálomból ébred, mire Keith:
“Did you watch House of Wax again? You know that Hilton girl gives you nightmares.” :D

A holnapi Everwoodban szerepel Kristen Bell (még a VM előttről), nem egy nagy szerep, de érdekességnek jó. Veronica után különösen poén. :)

Shrike - 2006. 11. 08. 19:48

Gaines példáját követve: elég egyszer nem megijedni. :)

nahat - 2006. 11. 08. 20:05

Nekem nagyon nem esett le… Mikor volt benne Paris Hilton? Egyébként ha szabad szavazni, akkor Mac a legtutibb a sorozatban.

Imurai - 2006. 11. 08. 20:20

eFiCi: thx

Raven Seldon: ízlések és pofonok, de a depi muffoktól az ég mentsen meg! Én pl nem érzem, h mitől lenne erőltetett a lazaság. Talán a sziporkázó dumák, amik mint mondtam, engem inkább odaragasztottak a kép elé. Ízlések, ugye.

Shrike: thx, de nekem kevésbé adta vissza azt a keserűséget, amit az 1.

Nahat: első rész, bár én úgy emlékeztem, több is…

robotnyk - 2006. 11. 08. 20:39

PH: s01, második rész (Credit Where Credit Is Due)

^Sunrise^ - 2006. 11. 08. 20:41

Egyik kedvenc sorozatom, orulok, hogy vegre valaki irt egy hosszabb szosszenetet rola. Igy talan meg tobb lesz a rajongo. :D

Human Insect - 2006. 11. 08. 20:48

az OC is tinisorozat, ez is. ne képzelődjetek már, csak rá kell nézni. ettől még kurvjaó, csak ideje a szellemi “mi nem nézünk tinit mert az derogál” magaslatról és beállásról leugrani.

semmivel sem különlegesebb senki, ha VM-et néz. Akkor sem nullább ha tinisorozatokat. Össze lehet adni.

Joe-ker - 2006. 11. 08. 20:59

Nem értem mi a gondotok azzal, hogy tinisorozat a VM. Nyilván nem olyan szempontból tinisorozat, mint az OTH vagy az OC, de attól még az és kész :P Ezzel igazából csak még jobban lehetőség nyílik a piedesztálra állításra, hiszen a legjobb tinisorozat lesz. Viszont ha mindenáron nyomozóshoz akarjátok sorolni, akkor szinte biztos vagyok, hogy ott már nem lenne első :]

Az Everwood is családsorozat meg a 7. gennyország is, mégis az egyik szar, a másik meg jó :D

asdf - 2006. 11. 08. 21:02

Ko-te-le-zo :))))

Laci - 2006. 11. 08. 21:42

És mi az hogy tinisorozat? Tinik a főszereplők és tiniknek szól a sorozat? Nem tudom mekkora az átlagéletkor itt a blogon, de kétlem, hogy 14-15 lenne. Tinisorozat, brrr, már ez a kifejezés is idegesit engem.

Laci - 2006. 11. 08. 21:47

Ez nem ide tartozik, de az everwoodot nem értem miért istenititek. Belenéztem a tv2-n, hát majdnem rosszul lettem a csöpögéstől. Tök béna, antipatikus, csúnya szereplők, röhejes viccesnek, lazának szánt beszólások. Okés, mindegy.

Gaines - 2006. 11. 08. 22:00

Nem sznobizmusból mondom, hogy nem tini, hanem mert nem az. Szerintem. Ezzel lehet nem egyet érteni. Néztem az OC-t is, és nagyon is kedveltem. Szóval nem kéne olyanokat belemagyarázni abba, amit írtam, amik nincsenek benne. Inkább másnak kéne leszállnia a magas lóról, és elfogadni, hogy más máshogy látja.

Joe-ker: Nem akarom én semmihez sem sorolni, pont azt mondtam, hogy mennyiféle stílust és műfajt gyúr össze. Everwood terén meg egyetértek, az egy nagyon is jó családsorozat.

Na.

Joe-ker - 2006. 11. 08. 22:04

Pontosan azért tinisorozat, mert főleg fiataloknak szól, fiatalok szerepelnek benne és elég jelentős szerepet kapnak a fiatalkori problémák is.

Az Everwood meg karmatévé, pont :D

winnie - 2006. 11. 08. 22:45

el kell dönteni, hogy tinikről szóló, tiniknek szóló vagy tiniszellemiségű (kissé pejoratív) fogalmat értünk-e tinisorozat alatt.

a vm szerintem tinikről szól. nem csak tiniknek szól. a szellemiséget meg mindenki beskatulyázza:)

Totya - 2006. 11. 08. 23:40
Laci - 2006. 11. 08. 23:53

Nekem is az első évad tetszik jobban, de lehet hogy csak azért mert a másodikat felirat nélkül nézem és szerintem jó pár poénról lemaradok. Ezúton is szeretném megköszönni Shrikenak a pöpec feliratokat, csak így tovább:D

renato - 2006. 11. 09. 00:15

nah nem semmi :D
ennyi hozzászólás… :O
én kb 1 hónapja végeztem a 1. évaddal, de az valami odabaszottúl zseniális. mondjuk nekem annak is a második fele jött be inkább (tizenX résztől felfele), akkor volt, hogy lement egy olyan rész, hogy aztmondtam, “húúú, bazmeg, ennél jobb már nem lesz”, aztán csak lett.
az első évad fináléja is überkúúl :)
a másodikat még nem kezdtem el nézni a sírhant művek függés miatt, de majd eljön az is. pláne, hogy egyesek végre egy kicsit “megnyugtattak” az elsőnél nem is feltétlen szarabb dumával’…
alig várom. sötétebb? jöhet ;)
Logan meg télleg fasza gyerek/karakter :)
hajrá mindenki ;)

Ghostika - 2006. 11. 09. 00:37

Pont 2 napja gondoltam rá, hogy be kéne vizsgálni, mivel sokan dícsérik. Amint megnlztem az első részt már kúszott le a többi is és darálás lett belőle, a ZHmat is majdnem lekéstem kedden délután mert belefeletkeztem a nézésbe.
Szerintem azért ilyen jó mert a karaktereknek olyan jó domái vannak ami veleragadja az embert.
Logan ez elején is fasza gyerek volt mikor “játszadozott” Veronikával, de a végére…. hát igen, barom jó sorozat.
Már kúszik lefele a 2. évad is.
A cikk meg sztem nagyon jól sikerült.

Sati - 2006. 11. 09. 14:02

Az egyik nagy kedvencem. Nagyon el van találva ez a sorozat. Remek karakterek, néhol egyenesen sziporkázó szövegek. (Hasonlókat korábban csak a Gilmore-ban hallottam. Meg is említik benne Emily-t.) Örömmel vettem, hogy a Buffyból is viszontláthattunk szereplőket. (Willow, Cordelia) És szerintem a 2. szezonban sem veszített semmit az erejéből.
I love VM.

Imurai - 2006. 11. 09. 18:53

Nézem az Everwood-ot :)
Kristen… with big boobs? Awesome! :D

goldlion - 2006. 11. 09. 21:10

“Meg is említik benne Emily-t”
Ha jól emlékszem, csak a feliratba raktuk bele. Eredetileg vmi más volt.

Amúgy az tényleg biztos, hogy a legjobb dialógusok itt és a gg-ben vannak.

Shrike - 2006. 11. 10. 09:23

Igen, azok mi voltunk, olykor magyarítani kell az utalásokat is; ez úgy adta magát, mivel goldlion is, én is GG fanek vagyunk. :)

Zsuk - 2006. 11. 19. 19:12

A legzsírabb sorozat. A második évad az egy fokkal haloványabb volt, de a harmadikban nagyon magára talált mindneki. A klasszikus tinisorozat kategóriába szerintem sem passzol bele de nem kell kategorizálni,úgy jó ahogy van!Go pirates!

Diesel - 2007. 01. 14. 22:58

Látom nem én vagyok az egyetlen rajongója a sorozatnak, az első pár rész után én is totál leragadtam a monitor előtt, és gyorsan (2 nap alatt) végeztem is az első szezonnal :)

Most következik a második….

Sy - 2007. 01. 20. 00:37

De nem ám, egyre többen vagyunk, pedig a Viasat még el sem kezdte a magyar vetítést :)

Metatron - 2007. 01. 20. 12:33

Én most végeztem a második évaddal, és keresem a 3. elejét :) Hát izé! Az elsőben több rész lett úgy vége hogy “ááá! Szaporítsd meg! :Đ” De a másodikban szerintem jobban kiteljesedtek a karakterek! Főleg Logan-é! Kicsit féltem hogy a harmadik már unalmas lesz, de akkor bátran merem elkezdeni!

“Yep! Go Pirates!”

Aquarius - 2007. 01. 21. 22:42

Kedvenc sorozatom!
Nekem a második évad semmivel sem tetszett kevésbé, mint az első, mondjuk nem is hagytam köztük túl sok szünetet, szóval egyenes ági folytatásként éltem meg. Szerencsére bőven van olyan szál, ami átnyúlik az első évadból a másodikba (sőt azon is túl :)).
Ma néztem meg a harmadik évad első epizódját és egy cseppet sem csalódtam, nagyon tetszett! Baromi kíváncsi vagyok a folytatásra, megint újabb rejtélyeket tudtak belevinni a sztoriba, pedig az ember már azt hinné, hogy nem lehet ezt a végletekig csinálni, ki kell, hogy fulladjon a sorozat. Pedig nem fullad ki! :)

Ecca - 2007. 01. 22. 10:30

Hello!!

Először is szuper a cikk, ha már nem lennék addikt, mostbiztos nekiállnék. én konkrétan szombaton szereztem meg az első éveadot, és délután 4től reggel 7ig néztem, le is darálva az egészet :) :)
a baj csak az, h sokat kell várnom a következő évadra, ezért lécci spoilerezze meg nekem vki, h a köv. évadoban is van átívelő ügy (mint a Lilly Kane gyilkosság volt) ?
a másik, h Logannel miért is szakítanak? továbbá hogy a 3 évadban már ezekszerint egyetemisták, és ott együtt járnak? Huh, de ciki, mind a szerelmi szállal kapcsolatosak a kérdéseim :D azért várom a válaszokat, köszi :)

Susan - 2007. 01. 23. 10:13

Sziasztok!

Én először a feliratok.hu/2006-os sorozat szavazás topikjában olvastam erről a sorozatról. Nem sok kedvem volt hozzá, de olyan sokan írták, hogy jó, én meg unatkoztam, úgyhogy adtam neki egy esélyt :-). A következő 4 napban az első résztől a 3.évad 1 részéig meg is néztem, és tűkön ülve várom a következő részekhez a magyar feliratokat. Szóval,… tetszett :-))Nagy rajongója lettem. Ennyire talán csak a GG ragadt magával. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem ha a Viasat leadta az első évadot, kiadják DVD-n is, mert külföldről nem lehet megrendelni magyar felirattal.

imurai - 2007. 01. 25. 08:28

Ecca: aha :) Most, hogy utólag belegondolok, a 2. évad is nagyon jó lett, tán jobb is az elsőnél… A 3. meg pláne. Ha nem lennének benne AKKORA NUKLEÁRIS DUMÁK, az 1. évad lenne a leggyengébb… Sztem :)
A szerelmi szálat sztem nem lövöm le, túl jó ahhoz, h elspoilerezzem :)

Susan: let’s hope! Én tuti megvenném, ha éheznem kéne is miatta :P

Biuss - 2007. 01. 28. 16:06

Teljesen rabja lettem a sorozatnak. Nem bírtam abbahagyni, csak sajnos a 3. évad 2. részétől nincs tovább felirat… megakadtam. Megnézhetném felirat nélkül, de félek, hogy a nagy dumákról lemaradnék, vagy félreérteném. Nem tudjátok mikorra várható a felirat?

El Diablo - 2007. 01. 29. 00:37

Mától +2 fő VM addict, 9 rész megnézve egyben, bejövős :)

Laudemona - 2007. 02. 15. 18:55

A legnagyobb ever.
csak legyen 4. évad. a harmadikat még nem néztem meg, mert nem leszek olyan hülye, mint a Heroes-nál (nincs rosszabb mint részenként nézni a kedvenc sorozataidat) – és majd egyben. de addig is várni kell sokat. ááááááhhhh. mi lesz velem?:)

ikegami - 2007. 03. 03. 19:13

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1169559384

Ide irhattok a VM sorozattak kapcsolatban, hogyha regisztrált tagok vagytok vagy lesztek.

üdv!

vic - 2007. 03. 31. 13:02

Imádom, a legjobb sorozat. Nagyon remélem, hogy nem lesz cancel.

damienthornn - 2007. 04. 11. 07:13

Cancel?ez nem treshold

biso - 2007. 04. 18. 10:47

VM az egyik kedvenc sorozatom. En inkabb a Szivtipro gimivel allitanam parhuzamba nem az OC-vel. De annal is sokkal jobb. Logan a legnagyobb arc.

saco - 2007. 05. 23. 13:47

Most fejeztem be az első évadot, imádtam, zseniális!

dóricica - 2007. 06. 10. 12:32

fú…sztem is tök jó…amióta elkezdtem a részeket letölteni állandóan itt ülök, a gép előtt:))!!

dijjja - 2007. 06. 13. 14:20

hell!! meg tudná vki mondani, hogy hány részes lesz a 3.szezon VMars?

Huxley - 2007. 06. 20. 16:00

Az a baj, hogy nem elég PRCB-s ez a sorozat és a VCDCBCG sincs rendben vele, hogy a Hypos külsőről már meg se feledkezzünk. Másfelől tök jó!
Ha majd Imurai elmagyarázza, hogy az ismeretlen szavak, amiket használ, micsodák, akkor majd én is lerántom a leplet az enyéimről.
Jó a fórum!
Sz

Gitta - 2007. 06. 26. 13:16

Sziasztok!

A 3. évad 20 részes, de olyan befejezetlen lett, most komolyan vége?
Mi lesz most az apjával, megnyeri vagy elveszti a sheriff választást? Logennel tényleg vége? Ah.. most nem nyilvánvaló nekem :)

winnie - 2007. 06. 26. 14:03

nem tudni, vége a sorozatnak, ennyi volt.

ha folytatódik képregényben, kiderül.

Human Insect - 2007. 06. 26. 14:07

inkább az utolsó rész leírásához kéne ilyen spoileres komment.

SPOILER
nyilván elveszti, ha bizonyítékot semmisített meg és kiderült.

Gitta - 2007. 07. 05. 15:02

Mondjuk én lány vagyok a képregény helyett inkább sorozatot :))

Imurai - 2007. 10. 03. 20:05

Huxley: bocs, hogy kissé soká válaszolok, dehát nem figyelem az egy éves bejegyzéseket :)
Azt hiszem, egy többnyire rétegblogba szánt cikkben használhatok a réteg által ismert “szak”kifejezéseket. Ráadásul mind angolul van, nem is olyan érdekes/ritka szavak, hogy egy szótár segítségével ne tudnád kielégíteni kíváncsiságod. Sőt, ha itt a blogon rákeresel, akkor itt is találhatsz rá magyarázatot… Szal nem, nem mondom meg, mit jelentenek. Keresd meg, ba*meg! :D
(csak tudnám, kinek írom ezt? :D Nyilvánvaló, hogy egyszeri ó’vasó…)

Mitisz - 2007. 10. 09. 22:29

Akkora alap a sorozat , hogy nagyon :D
Mindenki nézze aki még nem látta , VM FTW !
JA ÉS A CW meg pusztuljon ki , amiért cancelezte :/

VeroRosyth - 2007. 11. 11. 13:42

Az elmúlt két hétben megnéztem az első két évadot, a hármasból is már az első ötöt, de most ezt nem akarom olyan gyorsan megnézni.
Az egyik legjobb sorozat a világon, kimondhatatlanul szeretem.

DQ - 2007. 11. 28. 10:56

Én is csak most kezdtem el nézni, Amazonról kedvezményesen berendeltem mindhárom évadot (ok, csak kettő volt kedvezményes :)), az elsőn már túlvagyok. Sosem gondoltam volna, hogy rendszeres nézője leszek egy tinisorozatnak (szerintem az :).
Vicces, hogy egymásután nézem Kristent a legújabb Heroes-ban gonoszként, utána VM-et :)

Pip úr - 2008. 01. 08. 01:35

ultra hard sorozat volt – atomkedvenc volt az első résztől….

love love Veronica forevaaaa ;)

Tessa - 2008. 02. 02. 11:55

Veronica Mars S04E00 – Season 4 Presentation
Ez miez? Nem azt jelenti lesz 4. évad? :)

winnie - 2008. 02. 02. 12:02

nem. csak azt, hogy megmutatták az írók, hogy mi lett volna a 4. évados elképzelésük, a csatorna pedig úgy döntött, hogy köszöni, de nem kéri.

Mr.James Cryingman - 2008. 03. 05. 05:51

Nálunk először bnőm nézte, aztán miután már kivégeztem az aktuális sorozatot, és nem volt mit nézni, hát belekukkantottam. Felét szinkronosan, felét angolul néztem, és meg kell mondanom, hogy mind a szinkront, mind az angol verziót roppant mód élveztem. Ez a mai magyar viszonyok között (itt a szinkront értve, lásd pl: Lost, PB, Heroes…) minimum 8,5.

A főszereplő hölgy, nagyon jól el lett találva, és még az elején annyira nem is jött be, a 3 évad végére már bizony… na de értitek.

Egyébként sajnálom, hogy nem lett belőle 4 évados story, dehát egyszer minden jónak véget kell vetni.

Kárpótlásul talán annyit, hogy legalább Kristen Bell-t továbbra is nézhetjük a Heroes részeiben.

Píííííííísz

seven - 2008. 03. 05. 09:38

hát nemtom, én az első perctől kezdve beleszerettem Veronicába, meghát KB… Heroes nem kárpótlás számomra, sajna elég nagy nulla karaktert kapott.

Agi - 2008. 04. 19. 04:31

Most daraltam le a 3 evadot, es nagyon tetszett, a masodik evad eleje volt talan csak lapos. Kar, hogy nem folytattak, mert nagyon elvarratlanok maradtak a szalak, latszik, hogy az irok ugy gondoltak, hogy folytatodik a sorozat, en meg csak azt erzem, hogy igy nem lehet vege… de hat ez van sajnos.

A kepregenybol amugy lesz valami?

dexter22 - 2008. 05. 01. 21:38

Most kezdtem el és. Imádommm:D

NoX - 2008. 05. 03. 22:18

Most fejeztem be az első évadot. Szerelmes vagyok Veronica Marsba!!!
Nemhittem volna, de borzasztóan magával ragadott a sorozat, nem tudtam abbahagyni, és egy pillanatra sem éreztem, hogy már elég. 2 nap alatt lenyomtam, és fel se tűnt, csak mikor már nem volt következő rész…
Szóval thx, hogy felhívtátok rá a figyelmem! :)

Jönnek már a következő évadok :P

NoX - 2008. 05. 12. 21:01

Eltelt 9 nap azóta, és kivégeztem a 3. évadot is.
MIÉRT NINCS TOVÁÁÁBB? :(((

Nagyon hiányozni fog.

NoX - 2008. 05. 23. 18:26

Megnéztem a 4. évados beharangozókat, az FBI-os ötlettel.
Hát, az igazat megvallva nekem nem tetszettek, azok már nem voltak “Veronica Mars”-osak. Szóval szerintem jól döntött, hogy az adó nem kért belőle. Holott persze azért sajnálom.

Az FBI-os nem kéne, az mindenképp elvetendő, de más simán, mondjuk az egyetemi folytatása.

kiara - 2008. 06. 10. 19:43

Nem rég fejeztem be a harmadik évadot… szörnyű hogy nem lesz folytatás. legalább egy-két részt csinálhattak volna még lezárásnak, ez így szörnyen befejezetlen… Az FBIos sztori nem lehet rossz, de már nem ugyanaz. én is megnéztem volna még inkább egy egyetemes évadot. remélem lesz valami abból a képregényből legalább..

hades - 2008. 07. 27. 23:54

Csak csatlakozni tudok. Most fejeztem be és egyszerűen nincsen körmöm:S
Mármint lerágtam:)
Ha pontozni kéne bajba lennék…az évadok eleje kicsit lapos szokott lenni, de a végére rögzíteni kell az állkapcsomat. 8,5/10
Hatalmas kár, hogy nem folytatják. Főleg így hogy beindultam a S3-re. Talán ez volt a legjobb évad.
Több “fő cselekményszál”, végre nem 1 dologról szólt az évad, mert azok kicsit uncsik lettek 2x rész alatt.
A SnB szerű társaság megpendítése meg tényleg felkeltette az érdeklődésem.
Ez megint azon esetek egyike, amikor egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ennél 100x rosszabb sorozatok miért élnek 100x tovább?!?!?!

FBI-os rész nekem nem tetszene. Az egész VM-nek a lényege a 19 éves magánnyomozó, pár évet igazán kihúzhatna az egyetemen:)
Ez az FBI story nekem parás, hogy átcsapna ilyen SueThomas FBEye – Numbers (- rakat másik FBIos sori)keverékbe.
Ha lesz bármilyen folytatás (adja isten), akkor remélem az az egyetemen zajlik majd.

BuNker520 - 2008. 08. 09. 15:17

Üdvözlet,

Hat nem is tudom, talan igy visszanezve az ember arra gondol, hogy nem fejeztek be az egeszet, en erre anyit mondok ugyan olyan mindegyik resz.
64+1 resz vegig ugyan az, 3,5nap alat vegigneztem igann am de hianyzik a fojtatas mi is volt a hdd-ken, az oke kiderult hogy 30evnyi anyag a Kane csaladbol de sok olyan dolog maradt amit meg boven le lehetett volna rendezni, masik kar hogy Kristen Bell (Veronica Mars) atszerzodott a Heroes ba es szerintem megha lehet talalni trailereket nem lesz normalis fojtatasa….(szerepcsere) az meg szeirntem full bukas lenne a kiadonak is…

Hat enyi kellene minden sorozatmelle csinalni egy panaszkonyvet ;) vagy nem tudom,

Ui.: legjobban utalt szereplom :D “Vinnie”

Üdv
BuNk

Glarion - 2008. 08. 18. 19:30

Gondoltam rá, hogy leírom ide, évadokra lebontva a véleményem, de úgy érzem felesleges lenne, tény hogy voltak gyengébb időszakok, de voltak nagyon erősek, voltak rosszabb és jobb karakterek, de összességében én élveztem mindhárom évadot. Egy szerethető, jól összerakott, kellően humoros sorozat, amit én ajánlok mindenkinek aki kicsit is érdeklődik iránta.

Leyla - 2008. 08. 22. 23:02

Én már elég sok rész láttam a VM-ből, de sajnos csak össze-vissza mert a tv-ben néztem, szerencsére most a viasat3-on elkezdték az első évadtól ugyhogy 2-3 rész kivételével már láttam elég sokat belőle, de a kihagyottakat is szeretném neten bepótolni, bár még nem találtam semmilyen oldalt ahol meg lehetne nézni a részeket. Remélem leadják mind a 3 évadot, bár van egy erős gyanum rá, hogy csak az első 2 fog lemenni… Mindenesetre nagyon szeretem, remélem sikerül letölreni szinkronosan vagy esetleg felirattal, bár az olvasást nem nagyon csípem :/ Láttam a kommentekben nagyon sokat emlegetik az OC-t,nekem az egyik kedvenc sorozatom, a VM-el versengenek az első helyért, de számomra a döntés szinte lehetetlen.

darkplant - 2008. 12. 11. 09:59

(státusz: 3. évad megnézve, 1. évad a felénél)

Sok minden magával ragadott a sorozatban. Ezek közül csak az egyik volt az irgalmatlan mennyiségű utalás és kikacsintás a populáris kultúra más termékeire is. Aztán sajnos 5 perce megnéztem Joel Silver lapját az IMDB-n és bazzeg, szinte a teljes hipertextualitás az ő produceri munkásságára utal. Kezdve a Xanadutól a Mátrixokon át a Kiss Kiss Bang Bang-ig. Így már nem olyan felhőtlen a mosolyom, az újabb utalások hallatán.

darkplant - 2008. 12. 11. 10:44

“MIÉRT NINCS TOVÁÁÁBB? :(((”

Mert az FBI-os már valóban nem VM, ellenben a színésznő sajnos öregszik/más munkája van. Így nehéz. Ilyenkor szoktak rajzfilmre váltani, amitől inkább óvjuk meg ezt a sorozatot. Van még az ifjúkori kalandok (lásd Indiana Jones), de itt erről nem nagyon lehet szó. :) Ezért tartósabbak az ilyen karakterek könyvben, mert abban a médiumban kortalanok a karakterek.

Tudom, nehéz a sorozat végén keletkező “ürességgel” (én hívom így) megbirkózni, de nézzetek magatokba. Egy ilyen sorozatot nem lehet lezárni, mert Veronica, a karakter remélhetőleg 99 évig él és még akkor is egy modern Miss Marple-ként nyomozni fog. Inkább őrizzük meg a szívünkben így és képzeljük el magunk, mennyi mindent élhetett még át.

Ezen kívül mindenkinek üzenem, aki érzi az “ürességet” a sorozat után: érdemes visszanyúlni a gyökerekhez és ha tudtok, szerezzetek be minél több Nancy Drew könyvet és PC játékot.

Veronica Mars valójában Nancy Drew XXI századi alteregója. Ezt a készítők nem is tagadták, sőt elég sokszor utalnak Nancyra. (A kedvencem, amikor Veronica apja Carson Drew-ként mutatkozik be :D ). Ami nem sikerült a régi ND tévésorozatoknak (60-as és 90-es évek) azt hozza VM hiba nélkül. Ezért jó.

De nem TV sorozatként Nanc Drew is izgalmas. Könyvek kalandjátékok, képregények. Kevesebb iskolai tininyállal, de ugyanennyi rejtéllyel és izgalommal.

Írom ezt 18 végigjátszott ND kalandjátékkal és 5 kiolvasott ND könyvvel a hátam mögött.

Jadro - 2009. 03. 11. 18:01

Most kezdtem bele. Két rész megvolt és eddig frankó! Bár ahogy elnézem az utolsó poszt dátumát, tuti nem néz már ide senki. Mindegy elküldöm! :)

Imurai - 2009. 05. 01. 12:52

Én mindig figyelek… :)
Nah jó, legalábbis félévente.

Czabinka - 2009. 05. 28. 17:32

Üdv! Én a viasaton néztem már régebben is, de akkor nem jutottam a végére, és most nézem újból, most lesz vége az első évadnak, teljesen beleszerettem! Egyszerűen szörnyű kibírni másnapot, hogy megnézhessem a köv. részt! Hát sztem ez a sorozat kihagyhatatlan! Nem tudnátok mondani egy helyet, ahonnan le tudom szedni az egészet? Jó lenne! Logen hihetetlen jó arc, és írtó jó pasi! De Veronica is haháli! Ha ezt még olvassa vki, akkor légyszi linkeljetek! Köszi!

Imurai - 2009. 05. 28. 19:25

Dobj egy mail-t az imurai @ freemail.hu-ra (nem oltani gyerekek, ez még az ősidőkből van, spamfogónak) és ha tudok, segítek. :)

Titi - 2009. 05. 29. 10:10

Nah én is egy fan vagyok,csak azt szeretném kérdezni,hogy nem tudtok-e egy jó oldalt, ahol letölthetném az összes évadot?Előre is köszi,jah és persze magyarul!!!pussz

Robi - 2009. 05. 29. 14:38

Most fogom befejezni az első évadot, és utána már kezdem is a másodikat. Nagyon bejön. Nemtudom eddig hogy maradhatott ki. :)

Kata - 2009. 06. 05. 18:46

Heló!Hol lehet letölteni a harmadik évadot?Valaki segítsen!

barbu - 2009. 07. 01. 13:32

amiatt az alacsony nézettség mert 1, nincsenek benne se jó cuccok se szép emberek (bocsánat) 2, a történet nem kellőképpen bugyuta, egy átlag amerikainak túl sok lenne ilyesmit felfogni 3, komplikált poénok

és hihi ma lesz a harmadik évad első része a viasaton! (tudom hogy gyagyi a szinkron, de angolul nekem nehéz követi)

winnie - 2009. 07. 01. 13:34

téves. azért alacsony a nézettsége, mert kis csatornán ment és nem kapott reklámot. a poénokat inkább csak az amerikaiak tudják jól felfogni.

sweets - 2009. 07. 08. 12:25

Nekem teljesen bejön ! Imádom az egészsorozatot !
Szörnyen sajnálom, hogy nincs folytatás ! Nekem az FBI -os Veronica is tetszene ! Egyedül az idegesít, hogy így fejezték be a 3. évadot és már megint szakítottak Logennel ! Se veled se nélküled kapcsolat ! Szeretik egymást akkor meg minek ez a dráma ?? Tény, hogy már csak ezért is néztem a sorozatot, de így nem tudtam koncentrálni az izgis részeknél ! Nyomozhattak volna együtt és több flörtölést és élcelődést tehettek volna inkább be !

nettis. - 2009. 07. 18. 20:34

imádom ezt a sorzatot…bár sokszor elvesztem a fonalat..mert sosem olyankor megy,mikor nekem megfelelne,és nem tudom mindig megnézni..:D

bejja - 2009. 07. 30. 07:29

Nagyon jó sorozat!! Iszonyatosan megtetszett már az első rész megnézése után. Sajnálom,hogy a harmadik évad csak 20 részes lett,és kész vége az egésznek.(ráadásul elég befejezetlenül) Szivesen nézném tovább,ahogy kibékülnek Logannel.:)

én - 2009. 08. 01. 12:09

Egyszerűen imádom. Egy unalmas délután kapcsoltam a viasatra és belenézetem. Azóta nem tom máshogy mondani de fan lettem nem tudok betelni vele. És 100 százalékig egyetértek bejja- val. Főleg a Veronica Logan szállal kapcsolatban.

Imurai - 2013. 03. 14. 01:14
mosolyogva - 2014. 03. 08. 19:11

Újranézve :))
Húúúúúúúúúúúú :)
Már most hiányzik.

montanosz - 2014. 03. 24. 22:07

Jajjjjjj De jó volt nosztalgiázni)))

YNWA - 2014. 07. 06. 23:18

ma néztem meg a filmet végre… imádom. újra kell néznem a sorozatot. megint. :)

ravengirl - 2015. 05. 11. 13:39

kb. tíz év után újranézve ugyanolyan jó volt + a filmet is megnéztem, ami nekem gyakorlatilag két VM rész egyben. Teljesen odavoltam, hogy újra együtt Logan+Veronica. Szerintem tökéletesen kiszolgálták a rajongókat :) Szívesen elnéznék egy újabb filmet vagy egy újabb évadot, nem baj, hogy már nem tinik, csak nyomozgassanak tovább. De kár, hogy vége.

fatal - 2019. 04. 20. 16:15

Most daráltam le így 30 éves fejjel, marha jó sorozat. Megnéztem a filmet is, az sem rossz. Kíváncsi leszek mit hoznak ki a ennyi idő után a 4. évadból. Sajnálom hogy anno nem kapott legalább egy fél évados, normális lezárást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz