login |

Hét másodperc éjfélig – Heroes

2006. 11. 15. 01:58 - Írta: human

26 hozzászólás | kategória: kritika

Valójában már 2 órával múlt. A lényeg, hogy nekem a Dexter mellett a Heroes az, ami magasan viszi a prímet. Még vannak kiemelkedők, de egyszerűen a Heroes az, ami a fotelba szegez. Egy PB-t a második évadban már akármikor leállítottam, elmentem kaját csinálni vagy bármi. Nem úgy a Heroes, minden rész elkap.

Ami biztos, iszonyat jó lenne darálni. Ami sorozat heti adagban ennyire hat, az darálva 1 nap alatt lenne végignézve. Az előző, sokak szerint filler részekért is oda voltam, de ezért meg talán még jobban.

A tovább mögött már spoilerek is vannak, csak óvatosan.

Tetszik, hogy nem az elején megismert hősadaggal kell beérnünk a végéig. Nincs kecmec, kaptunk egy iszonyat erős puszítót is. Meg a gyorsan tanuló pincérnőt. Meg kiderült, hogy az apai érzelmek mindent elnyomnak. Vagy?

Az is tetszett, hogy végre hanyagolták a legalapabb szerpelőket, kicsit csalódás lett volna, ha megint a tükrös csaj rohan a pénz és a férje után plusz Peter nem tudja mi van, de meg akarja menteni a szurkolócsajt. Ezúttal a főszálat építették nélkülük, de természetesen vissza fognak térni.

Mikor lesz már jövő hét?

26 hozzászólás Ne habozz!

zero - 2006. 11. 15. 03:18

Hiro&Heroes for pres.

Human Insect - 2006. 11. 15. 03:21

ja még tetszett ahogy Hiro megkomolyodott kicsit. Nagyon jól tolja a témát.

nahat - 2006. 11. 15. 03:47

Nézem mert érdekel, de szerintem szörnyen unalmas és lassú (nem mindig, de túl gyakran).

ropi21 - 2006. 11. 15. 04:20

(lehetséges spoilert tartalmazó mondatok következnek:)

lassú? unalmas? biztos ugyanazt a sorozatot nézed? 8ból talán 1 (a 7.) ami picit lazább tempójú, de úristen a főcímig se jutottunk most el és már 2-3 dolgot kaptunk az arcunkba.. ezek után én pl a lostra mondom,hogy sehol se halad
egyszerre nézve asszem halálos tud lenni :)

kicsit olyannak érzem,mint a 4400.. ott is alapvetően hasoló dolgokért küzdenek, de az odáig vezető út igencsak különbözik

Lyan - 2006. 11. 15. 04:41

Én is úgy vok, h sokak által lassabbnak vélt részeken is izgultam, mint állat, annyira leköt, h csak na. Egyre nehezebb megvárni a következő részeket, és egyre jobban szidom a végén a készítőket:)

án - 2006. 11. 15. 07:38

Én is csak Hiro szavaival tudok élni: Pörfektá!!

seven - 2006. 11. 15. 07:54

ropi, ez azért enyhén túlzás. azért tűnik úgy, hogy sokminden történik, mert rengeteg teaser van benne. hogy na most itt valami nagyon meg fog történni aztán nem. vagy ha igen nem látjuk. szerintem is jó epizód volt a seven minutes to midnight, de nekem van valami hiányérzetem. nem tudom mi az, de van. nekem őszintén szólva nincs bajom a tempóval, lost a kedvencem, szóval…

amúyg elöző 2 heroes szvsz ultragyenge volt(főleg az elöző).

rhynn - 2006. 11. 15. 09:31

SPOILER

A bevezetőben azt mondta a Mohinder, hogy Face of Evil és a Horn Rimmed Glasses faszit mutatta :D
Éttermi jelenet a Jedi mesterrel is elég para :)

RoadLee - 2006. 11. 15. 09:51

“kicsit csalódás lett volna, ha megint a tükrös csaj rohan a pénz és a férje után”

Én csak ma este fogom majd megnézni a 8. részt, így óvatosan olvastam… de ez, amit fentebb beidéztem Human írásából reagálásra késztet. Mindenkit (hírót és antihírót) csípek ebben a sorozatban: de Nikitől komolyan kiver a víz… :( Annyira irritál, hogy csak na. (És ez részemről tisztán személyes(kedő), semmi üzleti megfontolás nincs benne. ;) )
Tényleg mindig ezt csinálja: szenvedő fejjel (vagy épp – ha a Gonosz énje rulezol – kegyetlen machowoman képpel) rohangál… vagy csak néz a kamerába/tükörbe az elfolyó arcával és szenved (vagy gonoszul és “sokatsejtetően” vigyorog). Kéne már valami karakterépítés is neki, mert így fájdalmasan kétdimenziós az egész csaj…

Lobster - 2006. 11. 15. 10:16

Nikki engem is irritál. De azért jó nő, szóval van jogosultsága a sorozatban. Én legalább is szívesen elnézegetem :)

lobster - 2006. 11. 15. 12:07

jé még egy lobster

nahat - 2006. 11. 15. 13:16

Nikit a lány nézők nem szoktak szeretni (saját tapasztalat, több lány ismerősőm panaszkodott rá, most tőled is hallom, gondoltam összevonom:)). Erdekes engem nem irital a karaktere vagy a stilusa, ellenben a Peter gyerek a zsíros szeme elég belógó folyotn igazgatni való tincsével szörnyen zavar. Ha meg kell valakinek halnia akkor első számú jelöltem. Annyira nyomi, és ezt a szép fekete lányt küldi, disznóság.

winnie - 2006. 11. 15. 13:30

a tincs klasszikus drinking game subject. a gilmore-ben is ilyen volt?

viszont nikkit nem értem. nem az van, hogy végre egy erős női karakter?

Paulusz - 2006. 11. 15. 13:39

Nikivel egyetlen baj van, az őt játszó nő. egy deka színészi érzék nem szorult abba a gyönyörű testébe és ez azért gáz. lehet csak rondább színésznők jelentek annó a meghallgatáson, de hogy volt nála jobb színésznő az tuti.

Peternek GGben szerintem nem volt ennyire hosszú a haja, de mondjuk mérget azért nem vennék rá. :)

nahat - 2006. 11. 15. 16:15

Én nem tartom a Nikit alakítő szinésznő játékát gyengének, a mellei viszot picik:(, szóval annyira nem nagy szám a teste. A Peter gyerek viszont rém gáz, ezen ez a folyton a jobb szemébe belehulló tincs basztatása amolyan “nic carteresen” csak ront. Jól félek, hogy még sokáig benne lesz a sorozatban ?:) Nagyon olybá tunik, hogy még lesz valami dolga…

Greg - 2006. 11. 15. 16:47

Hát ha a szamuráj-style Hiroval haverok a jövőben, akkor valószínű, hogy lesz még szerepe. :)

Bricklayer - 2006. 11. 15. 21:14

Áj níd a hírró……..

RoadLee - 2006. 11. 16. 00:57

Megnéztem én is…
Most már elfogadom (nem nem tehetek mást, ugye…), hogy visszavettünk a zúzásból, ami az első 3-4 részt jellemezte, és amik miatt ráragadtam a szériára. Oda az a nagy hév és a lehengerlő tűz, de a 6. rész kútjából szépen (azért nem túl öles fogásokkal…) mászik újra vissza a színvonal. (Erre a 8. részre pedig adok egy 7/10-et, mert rendes vagyok, és mert “Nikitlen/Nikitelen” volt… ;) )
De tartok tőle, hogy nem fogok végignézni 3 évadot ahhoz, hogy eljussunk a november nyolcadiki “céldátumig” – mert a tempóból simán arra lehet következtetni, hogy 66 (72?) részen keresztül el lehet húzni az elvileg 37 nap történéseit. Ami azért egy kicsit sok, szvsz. Persze, tudom, hogy sokan szeretik, ha a végtelenbe és tovább tart egy sorozat – de én szeretek résztávnál (egy-egy évad végén) legalább értékelhető és szakasz-záró részeredményeket kapni.
Mindegy, majd meglátjuk mi lesz, csak aggodalmaskodtam egy sort… ;)

evenor - 2006. 11. 16. 01:10

Nyugi RoadLee jövő májusában megtudjuk, hogy mi történik november 8-án. :)

Ami miatt számomra nem lassú a dolog, hogy mindig kapunk valamit, 2-3 percenként változnak a történések, viszont mivel nincsen igazából olyan nagy akció, ezért persze, hogy lassabbnak tűnik sokaknak. (néha nekem kicsit zavaró is, hogy egyszer Texax-ban másszor NY-ban vagyunk)

Néha a jelenetekben is olvasni kell. Szerintem pl. Hiro tuti megmenti a memóriás csajszit, és ő tanítja meg majd angolul.

Akinek pedig az a legnagyobb problémája, hogy Milo Ventimigliának milyen a haja, az menjen el fodrásznak! :)

Human Insect - 2006. 11. 16. 01:21

persze h megmenti. vagy te mást néztél? ott van a képen hero a falon.

nope - 2006. 11. 16. 01:22

Lassú, lassú, de szerintem ebben a részben volt a legtöbb magyarázat, összefüggés, utalás:

SPOILER ON!!!

– Hasonlóságok Ted és Matt történetében.

– Mr. Bennet magyarázata. (Szerintem árnyalja a bad guy képet.)

– Láttuk a fiatal Sylart. (Szerintem.) (Ezek után nehezen képzelem el Sean Beant felnőtt Sylarként, de persze lehet, hogy alakváltó is, meg az is, hogy félrementem… :-)) Bár nem értettem, miért segít Mohindernek.

– Utalásnak meg vicces volt az a (Sylar?) jel a gépen futó DNS kódban. :-)

SPOILER OFF

És szerintem ütős volt a Hiro és a pincérlány része is a büfében.

nahat - 2006. 11. 16. 01:44

Lehet, hogy a srác visszament az időben megmenteni a lányt és ott volt már a képen, de akkor valami nem túl jó ebben az idősíkban, mert a lány halott.

nahat - 2006. 11. 16. 01:50

evenor: nem akarok fodrásznak menni, és valszeg ez így jobb másoknak is, de ha folyton lökdösi a haját mert zavarja, akkor minek van neki?

És a másik ami zavar, az a narrátor hangja. Az a buta sejtelmes okoskodó hang, kicsit több nyállal a szájában mint ami a beszédhez éppen kéne… Hol szedik ezeket össze?:)

Amúgy ez az uccsó rész már elég jó volt.

csuvorke - 2006. 11. 16. 14:22

nope: az nem sylar volt, hanem mohinder hallott húga, akinek szintén volt valami képessége és most sztem segít előhozni mohindernek a sajátját, vagy átadja az övét

nope - 2006. 11. 16. 20:05

csuvorke: Heroes spoiler topicban válaszoltam.

Tomi - 2006. 11. 19. 01:11

nem tom nekem a tükrös csaj sztori az egyetlen ami nem annyira teccik,nemn rossz de nekem mégse.
Ez jo rész volt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz