login |

The Job (A meló)

2006. 11. 28. 19:00 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika, méltatlanul elfeledett,

És nem rontották el a magyar címet! A sorozatról majdnem elég lenne csak annyit mondani, hogy Denis “Fucking” Leary. Azaz a dühös standup komikus a 90-es évek elején, és mellesleg a már most kult Rescue Me főszereplője.

Az alapok röviden: Denis Leary egy ír zsarut játszik, aki csalja a nejét. Emellett cinikus tapló, erőnléte nulla. Szóval amit megszokhattunk, ez a szerep áll jó Denis-nek, de ez nagyon. A munkatársai is olyanok néha, mintha most szabadultak volna az őrültek házából. Aki követi a Rescue Me-t, és a még előtte készült The Job-ot nem látta, annak sok ismerős alak lesz itt közöttük.

Ha kategóriába kéne sorolni akkor a dramedy-t ragasztanám rá. Ez az a sorozat, amiben olyan morbid humor van, hogy sírva lehet nevetni, de a magánélet már itt is erős – aztán a Rescue Me-ben persze tovább dolgoztak a drámán. Tehát még egyszer, ez az a sorozat, amilyen manapság már nem nagyon születik, főleg országos tévén. A kábelesek, meg az FX ilyesmiket bevállalhatnak, mivel az előfizető felnőtt közönség erre vevő. Nem véletlen, hogy a Rescue Me is az FX-en fut. Egyszerűen az efféle a témák nem illenek csak kábelre. Oda viszont nagyon.

Sajnálom, hogy csak két évadot ért. Olyan politikai inkorrektségek vannak benne, hogy öröm nézni, meg a már említett morbid humor miatt is (a hullás rész, huhh). És az, hogy egy rész csak 20 perc még rátesz pár lapáttal az élményre. Mármint látszik, hogy alig férnek el a formátumban, úgyhogy pereg minden ezerrel, repkednek a poénok és halad a történet.

Aki még nem látta ezt a sorozatot, azt az AXN kisegíti, mivel ott megy szinkronosan. Az All time toplistámban nekem személy szerint elég magasan helyezkedik el a The Job. Értékelésnek egy 9/10-et szórok ki. Az egyetlen egy dolog ami miatt nem lehet siratni az az, hogy Denis következő sorozata még ennél is jobb.

16 hozzászólás Ne habozz!

Human Insect - 2006. 11. 28. 19:10

ja és nem akartam elrondítani az írást, de a grey’s anatmy főszereplő csajszi itt is bizonyítja, hogy mekkora bitch. jól áll neki a szerep.

winnie - 2006. 11. 28. 19:14

nem dramedy, inkább comrama:) ja már 20 perces.

matthews - 2006. 11. 28. 19:22

Kellene ez nekem….

Human Insect - 2006. 11. 28. 19:22

csak mert 20 perces ezért a comedy-t kéne előre venni? bah.

stepboy - 2006. 11. 28. 20:35

Ha AXN-en megy, és van antenna digital (AXN-el of korz) akkor ott is lehet angolul nézni; csak a feliratot nem tudom, hogyan kell előcsalni.

Nándo - 2006. 11. 28. 21:08

Hát, felirat az AD mindig be van kapcsolva, bár sajnos nem igen műkszik még normálsan; mégha van is felirat, akkor is erősen csúszkál ide-oda, sajnos

Gordon - 2006. 11. 28. 21:31

Nekem nagyon tetszik ez a sorozat.
Hála az AXN-nek most jó sokszor lehet látni Denis Leary-t és egyre jobban bírom a 2 sorozatot. Nemtom, hogy most hol tartanak A melóval, de remélem felkerül netre majd a szinkronos változat.

u.i.: ezek még anyámnak is tetszenek, pedig neki tényleg érdekes humora van…

Calver - 2006. 11. 29. 00:39

ez kell. honnan? valaki valami infoval szolgáljon, nincs perpill zsé amazonról rendelni dvd-t, torrentoldalakon semmi, ellenben mióta meghallgattam az I’m An Asshole folyamatosan azt dalolom…

btw, ír (ill amerika de ír szülőktől, szóval nekem ír marad) stand-up comedys arc, aki őrült? csak nekem mond vmit a Dylan Moran – a.k.a. Bernard Black a Black Books-ból – név valamit? :D

Bernard: You’ve got yourself a case, you should get a lawyer.
Manny: Expensive though. Maybe get someone to pretend to be a lawyer.
Bernard: Yeah, get someone who’s a bit like a lawyer – arrogant, cruel, crooked, a real bastard.
[Manny and Fran stare at Bernard]
Bernard: No, I’m not doing it.
Fran: Oh, go on! And then when you get a girlfriend, I’ll give you a reference! I’ll lie, I’ll say you were… okay.
Bernard: Alright, deal.

Human Insect - 2006. 11. 29. 00:46

Black Booksról is lesz írás valamikor :)

warezt tényleg ne itt dumáljátok ki. le lehet tölteni. ingyen. fact.

spamdog - 2006. 11. 29. 01:07

Ellen Pompeo igazi Istenkirálynő volt az Anger manadgement csoportban :)))

skar - 2006. 11. 29. 07:47

Erről eddig csak annyit tudtam, hogy a Comedy Central Roast of Denis Leary-ben minden második poén ennek emlegetése volt, mint nagy bukás (aki nem ismeri, a Roast az ahol összeülnek XY haverjai meg hírességek, hogy egy órán keresztül haveri alapon fikázzák XY-t). Kár, hogy nehezen hozzáférhető, érdekel minden ami Denis Leary.

Calver - 2006. 12. 13. 12:53

sikerült megszerezni, hatalmas sorozat, már a piloton rommá röhögtem magam :D

btw fent van egy magyar sorozatos oldalon, nézzetek körül…

friendsfan - 2007. 06. 06. 23:17

Zseniális alkotás. Én a műfajt illetően, comedy crime-nak hívnám.

BigBone - 2008. 01. 06. 21:35

De jó is volt :D Igen a hullás rész :DDD Jézusom az mekkora volt :D Szép volt jó volt elmúlt, néztem volna még :)

DelMare - 2010. 01. 29. 23:53

erre rávetem magam, thx!

Hooligan - 2010. 10. 24. 20:51

Véletlenül megtaláltam egy rég elfeledett lemezen az első évadot. Le is daráltam azonnal és kábé szénné röhögtem megint rajta magam. Hazai DVD-kiadást neki, de azonnal.

Egyszerűen zseniális sorozat volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz