login |

A Kaszás, avagy “what went wrong?”

2006. 12. 07. 23:46 - Írta: Mr. Double B.

8 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Hát itt volt az ősz, itt volt újra, és menetrend szerint eljött a Nagy Kaszás is. Ismét voltak sorozatok amiket méltatlanul hamar…ööö.. izé, kaszált el, és voltak amiknek hiánya fel sem tűnik.

Én most 4 idei áldozatról írnék egy pár keresetlen sort – 2 részben. Igazából mindössze az köti őket össze, hogy az idei friss sorozataim közül eddig ezek hullottak el. Arról próbáltam meg elmélkedni, miért is vehették le a műsorról őket ilyen hamar, azaz mi a csudát szúrhattak el a készítők. A kommentekben várom a véleményeket.

No lássunk neki. Első alanyaim az idei első áldozatok: Smith és Runaway.

Smith (CBS)

Alapsztori: Ocean’s Eleven – tévésorozat formájában.
Mikor és mi ellen ment: Kedd, 10 óra. (Boston Legal, Law & Order SVU)
Nézettség: Pilot: 11 millió (3. hely), #2: 9.6 millió (3. hely), #3: 8.4 millió (#3)
Leadott / legyártott részek: 3/7

Amit szerettünk: Izgalmas sztori, jó színészek, igényes megvalósítás. Én külön lelkesedtem Shohreh Aghdashloo miatt – ha emlékszik valaki, ő volt az arab anyuka a 24 4. évadjában. Imádtam.

Mi történhetett: Szerintem, két fő probléma volt. Egy ilyen nézettség láttán az NBC még az ülepét is a földhöz veregeti örömében, de ez a sorozat a CBS-en ment. Ők nem engedhetik meg maguknak, nem kell megengedniük maguknak, hogy egy sorozat csak bronz érmes legyen a sávjában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy állítólag csillagászati, 3 millió dollár (600 millió forint) / epizódos költségvetése volt a szériának, és hát, nézőinek negyedét elvesztette 3 hét alatt. Mégis, azt hiszem a legnagyobb gond maga a pilot volt. Hihetetlenül szövevényes, 2-3 idősávban játszódó történetet kaptunk egy eléggé lapos, lassú középső szakasszal. Rengeteg szereplőt kellett megismernünk miközben egy nagyszabású rablást követtünk előre hátra ugrálva az időben. Az átlag amerikainak, este 10-kor ez már sok volt.

Vélemény: Nagy kár érte. A minőség, igényesség, a színészek miatt szívesen néztem volna évadokon át. És akárhogy is nézzük: 3 rész után levenni valamit a műsorról valahogy sohasem helyes. Egyszerűen logikátlan, értelmetlen. 7 leforgatott résszel vagy 20+ milliót elszórtak, azután meg inkább le sem adták. Jó hír, hogy (kis ügyeskedéssel) online meg lehet nézni a maradék epizódokat.

Runaway (The CW)

Alapsztori: Egy sikeres ügyvédet gyilkossági ügybe kevernek. Az összeesküvés láttán családjával együtt lelép, új identitást szerez és nekiáll Amerikán át bujkálni, miközben tisztára akarja mosni a nevét.
Mikor és mi ellen ment: Hétfő, 9 óra. (Two & a Half Men, Heroes, Vanished)
Nézettség: Pilot: 2.18 millió (5. hely), #2: 1.86 millió (5. hely), #3: 1,79 millió (5. hely)
Leadott / legyártott részek: 3/6

Amit szerettünk: Akárki akármit mond, ebből a két Wahlberg gyerekből egészen jó színész lett. Lehet, hogy az egyik alsógatya-modell, a másik meg fiúcsapat tag volt, de most már ott tartok, hogy felkapom a fejemet, ha meglátom őket a stáblistán . Szóval én Donnie Wahlberg miatt kezdtem nézni. (OK, Leslie “24” Hope is motivált egy picit).

Mi történhetett: Azt hiszem a Viacom (UPN) as a Time Warner (WB) vezetői idén nem kapnak zsíros karácsonyi bónuszt. Sikerült, amolyan 1+1=0,5 mintájára összeolvasztaniuk két Viasat 3 méretű csatornát és egy Budapest TV nézettségét kapták. A zap2it fórumán egy “thewbrocks67” nevű gyerök vette a fáradtságot és összehasonlította a tavalyi és az idei számokat. Röviden: a UPN sorozatok valamit (5-10%) nőttek, de a régi WB sorik 20-60%-ot zuhantak. Magyarul, az egész csatorna DOA. Szinte látom magam előtt, amint az – amúgy elcsépelt, és már 100x látott bemártottak de tisztára mosom magamat – bűnügyi sztorit a programigazgatóságon nagy, vastag, piros ceruzákkal húzzák át, merthogy nem elég család centrikus, túl sok az eksün, fokuszáljunk a gyerekekre. Nos ennek lett az eredménye ez az öszvér történet, amin úrrá lett az idegesítően buta és felesleges tini szál. Talán ez magyarázza, hogy a The CW egyetlen új drámája idén, még a csatorna gyengécske átlagnézettségének is csak a felét produkálta. Kár.

Vélemény: Ahogyan kár a sorozatért is, mert a 2 szülő tényleg hozta a formáját, és még a 3 gyerkőccel együtt is szívesen néztem volna legalább 13 részt belőle, esetleg egy kerek kis minisorozatként lezárva.

8 hozzászólás Ne habozz!

Mor Tuadh - 2006. 12. 08. 00:20

“Sikerült, amolyan 1+1=0,5 mintájára összeolvasztaniuk két Viasat 3 méretű csatornát és egy Budapest TV nézettségét kapták.”

ez tetszett :D

dragon1986 - 2006. 12. 08. 01:09

9/8c mit jelent a sorzatidőpontoknál?

ON

egyiket se nézem,de adok esélyt a pilotoknak,legalább tudni fogm milyen a rossz sori:D

Human Insect - 2006. 12. 08. 01:12

hogy melyik órában kezdődik a keleti és a nyugati parton

Mor Tuadh - 2006. 12. 08. 09:00

dragon: attól hogy cancel, még nem feltétlenül rossz egy sorozat

pl. a Smith szerintem kifejezetten ígéretesen hangzik. még én sem láttam, de tervezem

Rampart - 2006. 12. 08. 11:25

A Smith kivonása a forgalomból, nekem is fáj. Személy szerint tetszett az a három rész amit leadtak, pipa vagyok, hogy a többi kimarad. Főleg azt nem értem, ha már leforgatták, miért nem adják le. Gondolom hiúságból, mert “csak” a harmadik helyre szorultak… Grrr…
Legnagyobb sajnálatom, hogy nem ez az egyetlen sorozat, amit borítékoltak.

Mollem - 2006. 12. 08. 15:23

Megneztem a +4 netes reszt, aztan atragtam magam a maradek ot epizod leirasan, majd a vegen elmormoltam nehany csendes bazdmeget, hogy miert nem voltak kepesek adni egy eselyt a Smithnek. Az egesznek olyan szep lefele mutato ive volt a karakterek szempontjabol, a totalisan-rabaszos-rablos tortenetek egyik legjobb darabja lehetett volna, ha… Aaahhhh… :(

dragon1986 - 2006. 12. 08. 15:32

És a “c” mit jelent?

Peti - 2006. 12. 08. 17:40

central

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz