login |

A Kaszás, avagy “what went wrong?” pt. 2

2006. 12. 08. 22:16 - Írta: Mr. Double B.

4 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Lássuk spoilerekkel a Vanishedet és spoilerek nélkül a Kidnappedet. Ti melyikért könnyeztek?

Kidnapped (NBC)

Alapsztori: Egy gazdag család gyermekét, a tizenéves Leót , elrabolják. Mivel a szülők nem bíznak az FBI-ban, egy a gyermekrablásokra specializálódott ex-ügynököt bíznak meg szemük fénye visszaszerzésével, aki nem osztja a híres „terroristákkal nem tárgyalunk” politikát.
Mikor és mi ellen ment: Szerda, 10 óra, később szombat 9 óra (CSI:NY, 20/20, és egy Grey’s ismétlés, szombaton meg, ugye, semmi.)
Nézettség: Pilot: 7,5 millió #2: 6,32 millió #3: 5,1 millió, #4: 4,2 millió, #5: 3,7 millió
Leadott / legyártott részek: 5/13

Amit szerettünk: Hát ez az. Olyan nagyon nem tudnék kiemelni semmit. Nem volt ez kimondottan rossz, de a sorozat által hagyott űrt nem fogom altatótabletták túladagolásával kitölteni.

Mi történhetett: Más is úgy gondolkodott mint én a fenti mondatban. Lássuk be, egy ilyen témájú sorozat legnagyobb ellensége önmaga, hiszen ez egy annyira elcsépelt, agyonrágott csont. Dél-Amerikában nem rabolnak el annyi embert évente, mint egy átlagos amerikai tévészezonban. A kulcs tehát mindig az a bizonyos valami, az a plusz ami megkülönbözteti a nyomozós elrablóst a többi 32 hasonlótól. Itt ez nem volt meg, ráadásul állítólag ez volt a csatorna legköltségesebb szériája. Valószínűleg még a promókra sem tudtak egy érdekfeszítő trailert összevágni, mert már a pilotot is tönkrezúzta egy Grey’s Anatomy ismétlés.

Vélemény: Lehet, hogy Six Feet Under beidegződés, de nekem a főszereplő Jeremy Sisto eléggé antipatikus fazon. Ezzel együtt elnézegettem a sorozatot, de már a fenti pár sorhoz kapcsolódó visszaemlékezés is komoly agytornát követelt, pedig nem volt ez oly rég.

Vanished (Fox)

Alapsztori: Vigyázat, sokkolóan eredeti plot következik! Egy amerikai szenátor fiatal feleségét elrabolják. (Uhh, én szóltam!). Az esetet vizsgáló FBI ügynöknek a nyomozás közben világossá válik, hogy ez nem egy szimpla emberrablás: a hölgy múltja sötét titkot, kettős életet rejt, és valami miatt egy őrült szekta is kavar a háttérben.
Mikor és mi ellen ment: Hétfő, 9 óra; Péntek, 8 óra. (Az augusztus 21-i korai kezdésnek köszönhetően pár hétig semmi ellenfél, utána Two & a Half Men, Heroes, Runaway, végül péntekenként Ghost Whisperer)
Nézettség: Pilot: 8,65 millió, #2: 8,53 millió #3: 7,56 millió, #4: 6,2 millió, #5: 7,45 millió, #6: 6,47 millió, #7: 6,39 millió , #8 (péntek): 2, 87 millió, #9 (péntek): 2,88 millió
Leadott / legyártott részek: 9/13

Amit szerettünk: Érdekes volt az összeesküvés szál (szekta), fordulatos volt a sztori, és volt egy pár brutál megoldás – legemlékezetesebbként például (SPOILER ALERT) a főszereplő meghalt a 7. rész végén . (SPOILER VÉGE)

Mi történhetett: Nos, a kezdet bíztató volt és a Fox tényleg megtett mindent: korai kezdés, ráadásul a 18-49 mágnes PB mögött. Sajnos azonban ez a sorozat sem tudott kiemelkedni a tömegből. Igaz, viszonylagosan stabilizálódott a 6,5-7,5 milliós nézőtábor mielőtt több hét kihagyás (SPOILER) és a főszereplő meggyilkolása után kivégezték a sorit is (értsd: péntek este 8-ra küldték meghalni SPOILER VÉGE), de ilyen nézettségnél még Bauer ügynököt is lelőnék. Lehet, hogy Gayle Harold nem volt eléggé szimpatikus, de szerintem inkább az újdonság és a szereplők közötti – szép magyar kifejezéssel – „kémia” teljes hiánya volt a gond. Nekem valahogy senki nem nőtt a szívemhez, igazán nem tudtam szurkolni egyik hősnek sem.

Vélemény: Az utolsó 3 rész még hátra van, azt sem tudom a Foxon még letölthető-e (elvileg felrakták). Erre a sorozatra sem mondanám, hogy rossz volt, attól nagyon messze van, sőt simán beelőzi a Kidnapped-et, de valahogy egyszerűen nem hagyott nyomot ez sem.

Nos egyelőre ennyi. Egyelőre. Merthogy a Justice már fél lábbal a sírban van (vérzik a szívem), a Day Break pedig erősen DAO kategória – igazából csak nem merte még senki kimondani, de egy kisebb, Studio 60 méretű csoda kellene az életben tartásához.

Az a csúnya nagy kasza hamarosan újra lecsap. Érzem a csontjaimban.

4 hozzászólás Ne habozz!

Human Insect - 2006. 12. 09. 16:03

én pont fordítva álltam hozzá. Vanished nagyon hidegen hagyott, Kidnapped meg tetszett.

civic_joe - 2007. 01. 26. 14:49

hát nem tudom. én most kezdtem el nézni a vanished-et és két látott rész után nekem nagyon bejön a sorozat. nem tudjátok véletlenül, hogy a leforgatott 13 résszel (amiket már leszedtem) értelmes véget csináltak-e neki vagy csak egyszerűen abbamaradt a szál, mint a day break esetében?

winnie - 2007. 01. 26. 14:52

két dolog.

1. a day break-nél nem marad abba semmi. ha létezik sorozat, amelyet biztos befejeztek, akkor az a day break.

2. vanished. nincs megnyugtató befejezése, sajnos. valami van, de közel sem az igazi.

civic_joe - 2007. 01. 26. 15:42

köszönöm a gyors választ. és igen, a day break esetében én is számítok a mielőbbi folytatásra (ha csak online stream-ként is, de lagalább adják le)
még egyszer kösz!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz