login |

Serial Killing 4 Dummies

2007. 01. 07. 01:36 - Írta: Snake Plissken

187 hozzászólás | kategória: kritika, Snake olt!,

Dexter

Érdekes volt látni, ahogy a Dexter egyáltalán nem osztotta meg a népet. Mindenütt egyöntetű volt az értékelés: zseniális, beteg, eredeti sorozat. Na már most, ha egy állítólagos (történet alapján is annak tűnő) beteg alkotás ekkora szeretetre tesz szert a nagyérdeműnél, kommersz és nemkommersz sorozatrajongó pedig vállvetve bólogat, azzal tuti, hogy valami kurvára nem klappol.

És én persze elég bátor vagyok ahhoz, hogy megkeressem ezt a kurvára nemklappolást. Nem mintha bajom lenne a körülrajongott cuccokkal, levegőt is szoktam szívni, pedig az eléggé divat, (Tudom, sokan örülnének, ha itt speciel szembeszegülnék a trenddel.) konkrétan az IMDb toppos listájának legtöbb tagjával nincs gondom, és (döbbenet!) sorozatokat is szoktam nézni. Olyanokat, amiket mások is. Viszont a Dexter esetében már a téma miatt is furcsa volt a nagy összbuzulás. Gondoltam, nézzük meg, hogy mire föl.

A történettel nem baszakodnék nagyon, aki látta, annak minek, aki nem, az meg valószínűleg úgysem engem olvas el először. Szóval adott egy Dexter nevű csákó, aki civilben a zsaruknál vérelemző, vagy mi, éjjelente meg sorozatgyilkos, aki csak rosszakat gyilkol, és mivel ez nem túlságosan különbözteti meg, teszem azt, Chuck Norris-tól, utána ráadásként még szépen el is tünteti őket. Akkor kezdődnek a bonyodalmak, amikor feltűnik egy másik sorozatgyilkos a csárdában, aki darabokra szeleteli az áldozatait, gondosan kicsapolja belőlük a vért, és minden bizonnyal ismeri Dexet, mert jeleket hagy, satöbbi.

Természetesen (ugye, nem vártatok mást?) a sorozat nem szuperált, több kifogásom is volt. Először is geci nagy klisé az állandó narrálás, ha a főkarakter rendkívüli, akkor muszáj alámondania az érzéseit, különben az intelligenciadeficites, 24-en nevelkedő néző nem érti meg. Az erőltetett, gyerekes, gyökér belső monológok többször is a “kussojjámáköcsög” érzést váltották ki belőlem.

Ráadásul a készítők nagggggyon kihangsúlyozzák, hogy Dexter belülről igenis üres (hogy aztán szembe is hugyozzák magukat annak rendje s módja szerint), például mutatnak egy jó közelit az üres fánkos dobozról, és ezt telibe szarják a fölösleges narrálással. Szájbarágás? Szájbarágás. Köszönjük, Dex, így is értjük, fogd már be a pofádat.

A második fő gondom maga a főszereplő karaktere. Amíg sima szociopata érzéketlen gyilkosnak ábrázolják, addig semmi bajom vele. Ezerszer láttunk már ilyet, de mindegy. Azonban az a szájbarágós magyarázkodás a százas vasszöggel bekalapált flesbekkekben egész egyszerűen undorító. Annyira látszik, hogy az írók eleve indokokat kerestek, amelyekre lehet mutogatni. Rögtön az első részben elsütni ezt, hát csúnya.

A harmadik nagy bebaszás a sorozat üressége, hangulattalansága. Lehet, hogy a rendezési stílus Dex bensőjét szándékozta imitálni? Én inkább betudom a szokásos tévés igénytelenségnek. Ahelyett, hogy a sorozat izgalomban tartana, inkább lehangol és elérzéstelenít. ElDexterizál. Annál rosszabb pedig nincs, mint amikor egy alkotás képtelen érzelmeket kiváltani a nézőből. Mondjuk itt a cinizmus valamivel jobban működik, mint például a talicskányi lószart érő House-ban.

A színészekkel konkrét bajom nem volt, Michael C. Hall egész ügyesen nyomja az ipart, néha kicsit túlmimikázza (azon a “huh?” nézésen még csiszolni kell, az elsőnél még dobtam is egy hátast a röhögéstől), de nem idegesítő, ellentétben az összes többi szereplővel, akik viszont bizonyára szándékosan lettek ilyenre formálva, ezt nem is róvom fel hibának. (Ja és James Remar kira.) Igaz, ez annak is köszönhető, hogy nem irányult rájuk akkora figyelem. A zene is elmegy, habár azt a hárfát ki kéne dobni a picsába.

Így végül annyiban kiegyezhetünk, hogy a Dexter nem beteg sorozat, legalábbis ez marhára nem jó szó rá, valahol a “morbid” környékén kell keresni a megoldást. De nem is érdekes annyira, hogy fenntartsa az érdeklődésemet, ahhoz túlságosan szürke, unalmas és szájbarágós, az üressége pedig nyomasztó és taszító. Bár a kommersz sorozatok közül valamennyire kiemelkedik, mégis túl kevés.

Egyébként csak én röhögtem azon a szövegen, hogy Miamiban mindössze a bűnesetek húsz százalékát oldják meg? Hová tűnt a jó öreg Horatio, aki naponta átlagosan egyetlen napszemcsólekapós-csípőretettkezes-naplementeelőttállós kombóval húsz elvetemült banditát késztet beismerő vallomásra, második világháborús bűnök bevallására, és havi BKV-bérletek megvásárlására?

187 hozzászólás Ne habozz!

casillas - 2007. 01. 07. 01:46

“Először is geci nagy klisé az állandó narrálás, ha a főkarakter rendkívüli, akkor muszáj alámondania az érzéseit, különben az intelligenciadeficites, 24-en nevelkedő néző nem érti meg. Az erőltetett, gyerekes, gyökér belső monológok többször is a “kussojjámáköcsög” érzést váltották ki belőlem.”

legjobb rész :DDDDD

Joe-ker - 2007. 01. 07. 01:49

Nagyjából egyetértek Snake pajtival, én is mindig ezt szoktam hangsúlyozni, hogy a Dexter egyáltalán nem beteg (a Robot Chicken, na AZ beteg), hanem morbid. Szóval ez pipa.

A narráció valóban idétlennek hathat, de gondolom ezzel a könyv hangulatát próbálták visszaadni, aki olvasta, az majd eldönti, hogy sikerült-e (én olvastam, bibibííí :D

A szájbarágás meg… hát tévében vagyunk :] Tudatosítani kell az emberekben, hogy azért ezzel a Dexter sráccal rokonszenvezni kell, vagy mi. Arra pedig, hogy mindenki csont nélkül benyelte a sorozatot, csak annyit mondok, hogy trendi lett nézni és lebetegezni, ennyi :D

Human Insect - 2007. 01. 07. 01:52

a junkie amint diktálta a “beteg” trendet. my bad :D

Qwertre - 2007. 01. 07. 01:59

En ezzel annyira nem ertek egyet, hogy fel sem tudott huzni.
Egeszbol azt ereztem mintha a cikkironak se ez lenne a velemenye, csak rosszat kell irni rola, keverni a szart, ha fene fenet eszik is, mer az a meno.
Mashol ezt trollkodasnak hivjak.

Desperate HOUSEwife - 2007. 01. 07. 02:01

Snake, egyszer írj egy olyan sorozatról, ami Neked bejön! :-) Tényleg baromi kíváncsi lennék rá.
Mert hogy a House sem….

Béla_la - 2007. 01. 07. 02:01

xD Ez néhol azért találó. Snake, én bírom a stílusod
nem mustrálnád be a War at Home-ot (a fanfavoritom). Tudom h nem vagy egy sitcom sucker, de mégis.

yaze - 2007. 01. 07. 02:03

A szájbarágás probléma tényleg jogos.

A könyv témában egyetértünk Joe-ker-rel (ezt így kell írni? :), sőt ahoz képest elég kevés, és felszínesek is a monológok.

Snake meg úgy fake ahogy van, miután a szülinapos kommentben arról volt szó, hogy egy sorozatot néz, most jön, hogy nem is, hanem többet, és persze megemlíti a house-t amire többen is tippeltek ha jól emlékszem. Azután megint lefikáz egyet amit ugye nem néz. Ide a fórumba persze nem ír, mert akkor megfogható lenne. Akárhogyis, remek színfolt itt, jól kitalált.

Csigusz - 2007. 01. 07. 02:10

Én mindig jókat mosolygok az írásaidon, de most a House-t nagyon elintézted ezzel az 1 mondattal… Öri-hari

goldlion - 2007. 01. 07. 02:11

Max az hisz neked, aki nem látta. Keverjed csak a szart, jót röhögünk:)

Valamikor esetleg kifejtenéd, hogy a House miért egy “talicskányi lószart ér”? Mert ez így csak egy rémgyenge fika. Kíváncsi lennék, miféle szörnyű negatívumot erőltetnél rá arra a sorozatra.

“a “kussojjámáköcsög” érzést váltották ki belőlem”
Pont ezt éreztem, miközben a “kritikádat” olvastam:)

Mélyen tisztelt Sorozatjunkie,
miért égetitek magatokat Snake-kel?

Joe-ker - 2007. 01. 07. 02:15

yaze: Joe-kerrel :D

Mammut - 2007. 01. 07. 02:19

nekem is egyet kell értenem, hiszen én még az első részt sem néztem végig, közben kapta a cancelt…

crabman - 2007. 01. 07. 02:22

nekem az első rész 10.percében cancel-t kapott!!!

thomasson - 2007. 01. 07. 02:23

Na.Snake első írása amivel egyet értek és nem nevetem ki.

Kenny - 2007. 01. 07. 02:23

Nos, én nem nagyon értek egyet ezzel a kritikával, mondjuk az 1. rész sztem is úgy szar ahogy van, a 2. sem az igazi még, vagy 1 hónapomba volt míg megnéztem a következőt, de utána az egész évadot bedaráltam :).

linsz - 2007. 01. 07. 02:28

horatios poén a végén nem rossz:)

ropi21 - 2007. 01. 07. 02:36

van benne igazság, és tetszik, hogy minden negatívum ellenére találtál benne pozitívumot is

engem megfogott a sorozat, de korrekt a cikk!

remélem egyszer megtudjuk, mely sorozat tetszik neked, hisz volt róla szó, hogy egyet nézel

Kenny - 2007. 01. 07. 02:45

Most szedtem le a könyvet. Elég gagyi htm formátumban van, de akinek kell, szívesen megosztom vele, csak írjon egy mailcímet.
Ja igen, az első kötetről, a Darkly Dreaming Dexterről van szó, természetesen angol nyelven.

santito - 2007. 01. 07. 02:54

hát ez a cikk pontosan egy talicska lószart ért, egy tanult kollégám cizellált szófordulatával élve…
azért nincs harag, ugye? :)
édes szubjektivitás, hálistennek kellemesen lehet takarózni vele…

anw - 2007. 01. 07. 03:00

Talán a junkie-olvasókat tényleg nem osztotta meg annyira, de rám sokan ferdén néztek, csak azért, mert elmeséltem miről szól az egyik kedvenc sorozatom. Csak ők nem írnak ide. Azt hiszem, nem is maga a sorozat „beteg”, hanem inkább a hatás, ahogy az emberek valamiképpen büszkék arra, hogy azonosulni tudnak egy sorozatgyilkossal. (Én legalábbis.) Legtöbbször erre nincs lehetőség, mert a sorozatgyilkosok a filmekben mindig nagyon csúnyák és nagyon gonoszak.
A belső monológok gondolom a könyv erednek köszönhetők, meg némi Amerikai Psycho beütés is, de avval ellentétben, itt egyáltalán nem klisések vagy a nyilvánvalót magyarázók, hanem inkább pluszt adnak, hangulatot teremtenek.
Mondod itt a kommerszséget, meg gondolom a cím is erre hajaz, de ha a legegyszerűbben értelmezed a fogalmat (kommersz = sokan szeretik) , akkor ezt aligha lehet a készítők szemére vetni, hiszen nekik pont az a céljuk, hogy minél több nézőt gyűjtsenek, ergo kommerszet csináljanak. A lényeg a stílus, avval pedig szerintem minden rendben is van.
„A készítők nagggggyon kihangsúlyozzák, hogy Dexter belülről igenis üres (hogy aztán szembe is hugyozzák magukat annak rendje s módja szerint)” evvel sajna még egyet is tudok érteni. Az „ElDexterizál”-érzést én is ismerem, de szerintem pont pozitív. A főszereplővel való azonosulás, mint írtam.
Összegzésképpen, én mint Dexter szimpatizáns, büszkén húzom ki magam a kritikád után. Ha már Snake sem alázza a porba annyira a sorozatot, mint minden mást, akkor mégsem lehet ez annyira szörnyű.

BlaiSeCT - 2007. 01. 07. 03:07

Egy sorzatot nézel? Melyik az? Ezen cikk alapján Dexter, House, CSI Miami, Walker :) kihúzva.

A havi kabaré megvolt… most jöhet a Dexter 1×09.

Nándo - 2007. 01. 07. 03:38

“Érdekes volt látni, ahogy a Dexter egyáltalán nem osztotta meg a népet.”

én biztosan egy másik néppel beszéltem akkor.

Deeroy - 2007. 01. 07. 05:33

“meg némi Amerikai Psycho beütés is”

én dobtam egy hátast amikor elmeséle, hogy patrick bateman néven rendeli a cuccot :D

Deeroy - 2007. 01. 07. 05:35

hopp még annyit, hogy én spec szeretem a snake olt rovatot. igaz sok kedvencemet széfikázta már, de egy-két dologgal néha egyet kell értsek. sose voltam elvakúlt rajongó és ha valaki rávilágit egy hibára, még akár egyet is tudok érteni ha igaza van :)

nem mellékesen még jókat is tudok drűlni ezeken a cikkeken :)

Calver - 2007. 01. 07. 05:57

“Mondjuk itt a cinizmus valamivel jobban működik, mint például a talicskányi lószart érő House-ban.”
sokan sírtak House kritikáért, Snake most egy mondatban elintézte :D

Kenny, calverrlz[kukac]yahoo.com címre el tudnád küldeni?

flimo - 2007. 01. 07. 06:13

Nekem azért tetszett nagyon a Dexter, mert egy kicsit magamra ismertem benne, és most elszomorít, hogy lefikáztad, gonosz, gonosz Snake..

Before - 2007. 01. 07. 06:56

Nekem tetszett a Dexter, de egyáltalán nem voltam tőle elájulva, nem értettem, mitől akkora kult a cucc. A sztori gyenge, a furdulatai nyilvánvalóak, a karakter tele van lyukakkal. Vegyük például a sorozatgyilkosi szálat. Miért gyilkol? Semmi örömét nem leli benne, teljesen személytelenül, precízen, a lehető leggyorsabban csinálja, utána darabol, csomagol, ami meg csak gyomor kérdése. Inkább hasonlít egy igazságosztóra, semmint mániákus (kényszeres) sorozatgyilkosra, viszont ahhoz meg hiányzik belőle az érzelmi alap, a nevelőapja útmutatásai maximum racionalizálhattak volna, az élvezetnek meg kellett volna maradnia.
Szóval összességében nem is tudom, egynek elment, de semmi igazi hatással nem volt rám a sorozat.

etiop - 2007. 01. 07. 07:07

Nagyon igaz. Biztos, hogy még egyszer nem nézném végig. Lehet, hogy a második évadot sem fogom nézni. Szerintem is halál unalmas lett a vége. Inkább Rudynak csináljanak folytatást, vele lehet azonosulni, Dexter dög unalom. És a “no more donuts for Masuca” idézetben soha nem értettem, hogy mi a vicces.

winnie - 2007. 01. 07. 07:51

jé, micsoda reggeli meglepi.

azt hiszem, hogy ideje lesz nekem is belekezdenem.

lessthanzero - 2007. 01. 07. 07:54

Istenem bazmeg, te tényleg egy buzi köcsög vagy. Semmi személyes, de javaslomn a nagypolitikát, mint mindenkorri ellenzék, ahelyett, hogy itt oltassz. Vagy oltsá’ fákat! :DDDDD Esetleg olvass könyveket. De sorozatokat tényleg ne nézz, mi a fasznak, ha csak köcsögölni bírsz? :D

luc - 2007. 01. 07. 08:33

“A zene is elmegy, habár azt a hárfát ki kéne dobni a picsába”

Régen idnult ennyi röhögéssel a napom! Snake, rendszeresítds magad, léci!

Racoon - 2007. 01. 07. 09:52

Szeretem a Dextert, de egyetértek a kritika negatívumaival.
A Battlestar-ról mikor lesz ilyen Snake írás(azt miádom, csak kiváncsi vagyok mi felett siklok el)
A 24-et most kezdtem el nézni(S1), de egész jó vígjáték sorozat.Az illogikus fordulatok száma lassan eléreia Lost-ét.

VR - 2007. 01. 07. 09:56

Jeee! Snake on the Blog!
Nekem is nagyon kellemes meglepetés, hogy megint írtál és pont a kedvencenről. :D (Bár ez kicsit szolidebbra sikerült. :P)
Tényleg írhatnál sűrübben. Van egy olyan érzésem, hogy egy jó House kritika simán túlszárnyarna minden komment rekordot. :D

vnorbi - 2007. 01. 07. 10:04

A szülinapos bejegyzésre írtam egy kommentet, de akkor beírom ide is, mert szerintem ezzel egyértelművé vált, hogy mit szeret Snake:

Az egyik régi Shield-bejegyzésben találtam egy mondatot, ami arra enged következtetni, hogy Snake bizony ezt a sorozatot nézi: “…és ha elmondanám, hogy ki szereti ezt, akkor szerintem meggyőzném a kételkedőket is (de nem mondom persze).” Nekem legalábbis ez a tippem, és szerintem helyes is…ugye? :-D

Valaki a nagyvilágból - 2007. 01. 07. 10:09

Menj a pi**ába! Neked semmi nem jó? Még a jó se jó? Ha nem tetszik mi a “talicska lószar”ért nézed meg? Ne nézd azt kész…
El tudlak képzelni, egy stréber otthonülős anyuciszoknyája mögött felnőtt hülye, aki itt próbálja kikeménykedni magát, azzal hogy akkora baromságokat ír, hogy az na. Ennyi vagy Snake, és nem több

QuippeR - 2007. 01. 07. 10:20

Nem tudom, én letöltöttem az egész évadot, és megnéztem az első részt, de nem győzött meg. Majd ha egyszer nagyon unatkozom, talán előveszem még.

Szegi - 2007. 01. 07. 10:26

Ez a kritika nem a jó öreg Snake-re vall :) Majdhogynem méltatja a sorozatot, ez alapján meg is nézném a sorozatot, ha már nem láttam volna az összeset :)

TorrenteXY - 2007. 01. 07. 10:37

Egyrészt: Ez egy sorozat, ráadásul tvbe készült sorozat, nem csak a legolvasottabb felső 10 ezer amerikainak készül, igenis kell bele narrálás, hogy mindenki megértse, mert egyébként ki nézné? Ez kérlek üzleti alapokon működő ipar, nem pedig elvont művészet.
A sorozat leginkább szórakoztatás céljára készült gondolom, és azért szerintem nem egy kliséhalmaz, még ha egy-két rész nem túl eredeti.
A sorozat tényleg beteg, mivel egy beteg embert próbál megszerettetni velünk ellentétben a többi normálissal.
A sorozat azért túnhet neked üresnek, hogy hitelesen tudja ábrázolni Dex lelki ürességét. Ez olyan mint egy vicces sorozatban minden szereplő/helyzet vicces, hogy keltse a sorozathoz való hangulatot.
Az Eldexterizálás pont ezt az ürességet váltja ki a nézőből. Szinte tudatalatt kap el, mert ha egy sorozatnak az érzésvilága átragad rád, akkor már meg is fogott.
Legalább ezért a hangulatért érdemes volt megnézni, mert máshol ilyet azért nem látsz.

flimo - 2007. 01. 07. 10:37

Before, ez nem 24, hogy annyi ideig tart a gyilkosság, amennyit a képernyőn látsz. Nyilván nem akarták, hogy az 52 perces részben 50 perc horrorshow legyen.

A vér iránti érdeklődést meg inkább nevezném kényszernek, mint örömforrásnak. Imho egy sorozatgyilkos undorodhat is attól, amit tesz, de rá van “kényszerülve”.

dave22 - 2007. 01. 07. 10:43

Olyan jót röhögök, hogy vannak emberek, akik felhúzzák magukat az ilyen cikkeken…

Serra - 2007. 01. 07. 10:49

Majd ha egyszer arra ébred Snake, hogy oda van kötözve egy asztalhoz és Dexter mutogatja neki az eddig lefikázott sorozatok DVD borítóit, és megkérdezi: Ugye tudod, hogy miért vagy itt? Na majd akkor Plissken hirtelen elkezdi szeretni ezt a sorozatot is.. :)

RiP - 2007. 01. 07. 11:00

Serra :D

Van aki szereti és isteníti, van aki utálja és lehúzza… Ez mindig is így volt, így van, így is lesz, mert nem vagyunk egyformák. A végtelenségik lehetne vitatkozni, hogy jó-e a sorozat vagy nem. Nekem tetszett, egyik kedvenc sorozatom lett és ezen joe-ker bejegyzése sem tud változtatni. Várom a további részeket.

vagi - 2007. 01. 07. 11:00

Snake Plissken számomra Uwe Bollal egyszintű.

FeGa - 2007. 01. 07. 11:07

Nekem az egész írásban csak az fájt, hogy “a talicskányi lószart érő House-ban.” Na erre azt mondom, hogy Ne máár. Aztán eszembe jutott, hogy hova lenne az emberiség ha mindenki beszopná a sorozatokat.

maszty - 2007. 01. 07. 11:18

Huh… énis köszönöm a szép reggelt Snake! Durva hogy amit írsz annak egy részével egyetértek, még ha az egyik kedvenc sorozatomról van is szó…
Valahol azért sajnállak… azzal leülni egy sorozat elé, hogy “na most akkor keresem a hibákat hi-hi” elég fárasztó lehet, és mindenképpen kimaradsz az élményből! Nincs hibátlan sorozat, mint ahogy hibátlan film, showműsor stb. sem!!

ja és várom a Heroes írást! (szerintem az döntene igazán csúcsokat)

Chem - 2007. 01. 07. 11:23

Sok sorozatot nézek folyamatosan, de Dexter első részét is alig bírtam végig kínlódni.
Azóta sem értem mire ez a lelkesedés…

Gaines - 2007. 01. 07. 11:24

“Hová tűnt a jó öreg Horatio, aki naponta átlagosan egyetlen napszemcsólekapós-csípőretettkezes-naplementeelőttállós kombóval húsz elvetemült banditát késztet beismerő vallomásra, második világháborús bűnök bevallására, és havi BKV-bérletek megvásárlására?”

:DDDDD You made my day!! :D

Ami a Dextert illeti, jópár dologban egyetértek, a hangulattalanságot is elkezdtem érezni a 4-5. rész táján, ezért tettem pihenőre. A narrált monológokkal ellenben nincs bajom.

És végre, végre valaki jól helyretette ezt az állandó “beteg”-ezést. :D

Sesty - 2007. 01. 07. 11:26

lol

Csi - 2007. 01. 07. 11:29

Pszichológiailag azt kell mondjam, a junkie felállásában jól ki van találva Snake – akár tudatos akár nem ;)
Kell Snake oltása ahhoz, hogy a junkie ne legyen a szeressük-egymást-gyerekek szép nagy idilli köre, hanem legyen az Ellenpont, akit lehet
a) utálni és lekiabálni
b) lelki szegénységére fogva lesajnálni
c) reménykedni hogy még megmentjük a lelkét ;) – nem hiába a sok felkérés h nézd meg emez meg amaz kedvenc sorozatainkat is, azért szíve mélyén mindenki reméli, hogy a Személyes Kedvencünk még talán épp téged hódít meg. (Kivéve, akinek személyes kedvencét már szétfikáztad – a kritikáidban az én top5-öm nincs benne, még reménykedem. Ja bocs, a house-t kilőtted fél mondattal. Akkor 4)

Szerintem snake-hez amúgy a világnézete alapján a south park passzolna, de erre sem fogadnék ;)

Shrike - 2007. 01. 07. 11:41

Csak két dologgal értettem egyet a cikkben, de azokkal nagyon:
– lassan fizikai rosszullét fog el a “nagyon beteg!” kommentektől. komolyan nem érzitek, mennyire elcsépeltétek ezt a szót?
– Horatio for prezident :D

Na jó, még eggyel: a House jócskán túl van értékelve; mondjuk talicskát azért nem emlegetnék. :)

mogyi - 2007. 01. 07. 11:55

ezt már vártam.. gyakrabban olthatnál..
“kussojjámáköcsög” legjobb :D

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 11:56

Nagyon jót röhögtem az írásodon, meg a hasonlatokon.

Amúgy Dexter első részét én is leszedtem, mert ajnározták rendesen, de hamar ki is kapcsoltam. Jó, biztosan morbid, meg elvont, meg más, de untatott. Nem bántam meg, nézek elég sorozatot, elleszek nélküle.

Azért a House-os dolog fájt.

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 11:57

Jah igen, ezen sírtam a röhögéstől:
“Hová tűnt a jó öreg Horatio, aki naponta átlagosan egyetlen napszemcsólekapós-csípőretettkezes-naplementeelőttállós kombóval húsz elvetemült banditát késztet beismerő vallomásra, második világháborús bűnök bevallására, és havi BKV-bérletek megvásárlására?”

kész :DDDD

Béla_la - 2007. 01. 07. 11:57

KENNY! wertet@freemail.hu! KÉRLEK KÜLD EL A KÖNYVET!

mirelitkacsa - 2007. 01. 07. 12:02

Snake: Az utolsó bekezdés alapján nem írnál vmit a CSI: Miamiról? Érdekelne :DD

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 12:05

A CSI:Miamit úgyis csak fikázni lehet, mert fos.

Engem egy jó Heroes, vagy PB kritika érdekelne tőle, kedvenceim és azért elolvasnám tőle is, ilyen stílusban.

Ha van (vagy írt már róla) akkor linkeljétek már be, csak nem rég kaptam rá erre az oldalra igazán.

Owned - 2007. 01. 07. 12:12

“Először is geci nagy klisé az állandó narrálás, ha a főkarakter rendkívüli, akkor muszáj alámondania az érzéseit, különben az intelligenciadeficites, 24-en nevelkedő néző nem érti meg. Az erőltetett, gyerekes, gyökér belső monológok többször is a “kussojjámáköcsög” érzést váltották ki belőlem. Ráadásul a készítők nagggggyon kihangsúlyozzák, hogy Dexter belülről igenis üres (hogy aztán szembe is hugyozzák magukat annak rendje s módja szerint), például mutatnak egy jó közelit az üres fánkos dobozról, és ezt telibeszarják a fölösleges narrálással. Szájbarágás? Szájbarágás. Köszönjük, Dex, így is értjük, fogd már be a pofádat.”

Na, igen valahol itt kezdtem harsányan röhögni de aztán ez meg végleg betett:

“A zene is elmegy, habár azt a hárfát ki kéne dobni a picsába.”

Lehet, hogy köcsög vagy Snake és több kedvenc sorimat is fikáztad már de az a bunkóparaszt s
tílusod mindig meg tud nevettetni!

A Dextert ugyan nézem viszont a kritikával ugyet kell hogy értsek,sok igazság van benne…

Mammut - 2007. 01. 07. 12:13

Seeley Booth : van egy snake olt jobb oldalt, a kategóriák közt

VR - 2007. 01. 07. 12:16

PB kritika természetesn már van, “A logika halála” így keres rá. :D (A Snake Olt!-ban a valóságsós kritika anyira kész, hogy 1napig röhögtem rajta.)
Én azért szeretem Snake, mivel egyrész szórakoztató (és abszolút komersz :D), de rámutat azokat a dolgokra, amiket nem biztos, hogy észreveszek a “rajongás” vagy elvakultság miatt.

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 12:16

Mammut: közben megtaláltam, köszi. Dühöngtem is a Lost és Prison break lehúzásán, de a Jerichotól sem voltam elragadttatva. Mondjuk az írás stílusa továbbra is tetszik.

Iceshark - 2007. 01. 07. 12:20

Snake nem kispályázik most se:)
Asszem a 3. résznél én is eltettem “télire” a sorit, de még nem kapott cancelt nálam. Valahogy még nem ért el az, ezt mindenképpen néznem kell, a bedarálom érzés meg nagyon messze van. Aztán majd meglátjuk…

Jót szórakoztam a cikken kössz Snake! :)
Amúgy minden sori handicap-el indul Snake-nél, méghozzá jó naggyal így én is kiváncsi lennék mi az aminek sikerült befutnia nála. Majd egyszer talán ezt is megtudjuk!

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 12:23

Mondjuk egy Heroes vagy sima CSI kritikát is megnéznék. Amiket szeretek, biztos szíventalálna, de jót röhögnék a stíluson.

24-et nem nézek, de amikor megláttam az IQ:24 nah, azon behaltam.

Mammut - 2007. 01. 07. 12:25

Seeley Booth: én szeressem a kritikáit, jól ellensúlyozza a hülye hypeot…

Human Insect - 2007. 01. 07. 12:28

PB kritika már van, keresd itt
http://www.sorozatjunkie.hu/category/snake-olt/

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 12:28

Mammut: nyilván, bár én nagyon tudok lelkesedni a sorozataimért, talán ezlért is olvasnám el Snake írásait (a Lost és Pb, már kapott, ők kedvencek), csakhogy legyen egy kis ellenpont is. Mert én nyilván elfogult vagyok, rosszat nem is mondok ezekről sosem.

Janitor - 2007. 01. 07. 12:34

Már elnézést de ennek baromira olyan szaga van, hogy valamit sokan szeretnek akkor szóljuk le, nehogy má’ ne hugyozzak szembe az árral. Elhiszem, hogy neked nem teccet a dexter, mert pl én se vagyok fanatikus rajondó nem vártam tűkön űlve a részeket, már baromi régen sejtettem, hogy ki a gyilkos, van benne rengeteg kilsé, és elég sok idegesítő megoldás, nekem és sokakaknak üdítő szinfolt volt a főhős karaktere. Na nem azért emrt ilyen még nemvolt, meg nem azért mert baromi érdekes, csak egyszerűen a sok egykaptafa CSI, meg LOST, PB, között egy kellemes órácskát szerzett nekem minden héten (ala WEEDS) Egyszóval, tiszteletben tartom én a véleményedet, de egy ilyen cikk megírása, éppenhogy NEM bátorság. Sokkal inkább rugdosódás,ha pedig a beteg és a morbid szó közötti határvonalra szeretted volna felhívni primitív agyam figyelmét, akkor nemfeltétlen értek veled egyet, a két szó nem fokozása egymásnak..

Bateman - 2007. 01. 07. 12:36

ezt a cikket én nem raktam volna ki a blogba. Amolyan indexes, felbaszok itt mindent, legyen egy kis pörgés jellegű a dolog. Van hibája a sorozatnak, de pont az alapok igényes mixtúrája miatt jó. Ezt meg kétségbe vonni, hát mit mondjak…ha komolyan gondolja a cikk iró, akkor nézzen még jó sok filmet ,meg sorit, ha meg csak a basztatás miatt irta, akkor meg a kuka legaljára való az egész irás….

ogRemanO - 2007. 01. 07. 12:37

első problémád: morbid a sírhant művek, egy elmeBETEG v szociopata (pata=latinból ered és beteget jelent) az beteg. ezt magyarázhatod sokáig.

másodikkal nem tok mit tenni, a karakterek egy sorozatban v teccenek v nem.

a harmadik nincs hangulata? már az egész narrálás az ötvenes évek film noirját idézi. erre rádob még egy lapáttal a világítás (ami szinte pont ellenpéldája a miami helyszínelőkének), a sorozatokhoz képest viszonylag hosszú beállítások. mind-mind egy sajátos belső hangulatot varázsol, mintha mi lennénk dexter maga, és ezért is tűnt ojan üresnek.

ez az én véleményem.

Narg - 2007. 01. 07. 12:38

Snake sztem menjél vissza Barátok Köztet nézni, vagy írj a kedvenc sorozatodról, hadd fikázzuk mi azt ki.

Oscee - 2007. 01. 07. 12:45

Rég olvastam ekkora marhaságot, de tetszik :D
Dexter rulz, kommentár is rulz. David Caruso meg egy időre kiszállt a sorozatból, ha jól tudom (nem nézem – még), ők ezt előre látták, hogy így 80%-al esni fog a bekasztnizottak aránya…

Sylar - 2007. 01. 07. 12:50

Szerintem istentelen szar sorozat ez a Dexter!!! Teljes mértékben egyetérek Snakeel!! Abszolúte nem beteg, abszolúte nem félelmetes. Egyzserűen abszolúte semmiylen!!!!! Én pl sírtam h kapott második évadot!

millAh - 2007. 01. 07. 12:53

Pörög a flame, nő a nézettség. Jó ez a junkie-nak :)

Mindenképpen érdekes olvasmány minden egyes írásod drága Snake, bár egy kicsit elfogult és obszcén, de lehet hogy az életben is ilyen vagy. Remélem olvasgatod a kommenteket és jókat röhögcsélsz a szobádban rajtuk, mert jónéhány tényleg nevetséges.. A lényeg talán annyi lenne, hogy írogass nyugodtan tovább, szerintem az inteligensebb olvasóréteg átlát ezen a “lazavagyokmindenszar” stíluson és a kritika lényegi részére tud koncentrálni.

Ebben az írásodban is voltak átgondolandó dolgok, például amit a narrálásról írtál. Nekem nagyon tetszett minden kis apró Dexter mondat, talán ez volt a legélvezetesebb része a sorozatnak számomra, viszont egy-két helyen kicsit sok volt, de mégsem érzem úgy, hogy annyira szájbarágós/kussoljmárdexteres lett volna. És hogy üres/hangulattalan lett volna a sorozat? A legkevésbé sem. A jó gyilkossal való azonosulás érdekes egy dolog és a könyv olvasása közben rájön az ember, hogy miért is olyan nehéz ebből a Darkly Dreaming Dexterből egy jó kábeles sorozatot készíteni: Dex teljes kívülálló. Nincsen senki akivel igazán meg tudná osztani a “Dark Passenger” létét és gondolatait. A sorozatban összesen -ha jól emlékszem- csak egyszer említik meg a vége felé ezt a nevet, a könyvben viszont folyamatosan egy sötét belső gondolatról mesél, melyet ki kell elégítenie a gyilkolással. Mivel a képernyőn nem megengedhető ennyi belső monlóg kivitelezése mint egy párszáz oldalas könyveben, maradnak ezek a -könyvhöz mérten- rövid, lényegretörő gondolatok, melyek a belső üresség hangsúlyozása köré fonódnak. Nem, tényleg nem mindegyik tökéletes, viszont elég jól érzékeltetik az eredeti iromány hangulatát.

Na jó, nem irogatok tovább hülyeségeket, csak annyit akartam mondani, hogy hajrá Snake, ne fogd vissza magad, csak tanulj meg szebben írni kicsit :)

Tyberius06 - 2007. 01. 07. 13:09

Szerintem tök vicces ez az írás, akárcsak a többi, ami tőle jön. Bizonyára van benne valami, bár én még nem láttam a Dextert. A House leszámítva a harmadik évad eddigi részeit, borzasztóan unalmas tud lenni, az orvosi részének már az első évad 10-dik része óta nincs semmi jelentősége (na jó a 1×21 még érdekes volt, de csak mert House volt az ápolt), úgy mindig ugyanaz a történik.

seven - 2007. 01. 07. 13:14

lol, annyira bírom ezt a sok önjelölt snake imádót… ugye ugye szájler? na majd ha a hirozról ír, akkor te fogsz itt sírni.

dzsiaj - 2007. 01. 07. 13:15

Nekem minden Snake-írás meghatározó élmény, a reality-kritika óta várom a Snake-momenteket, de kezdenek fogyni a poénok! Alig kaptunk hármat-négyet:(

bateman - 2007. 01. 07. 13:17

hehe, régóta vártam már egy snake-et, jól indul ez a mai nap :D :D :D

bateman - 2007. 01. 07. 13:18

húúú, tényleg, Snake! oltsd le a hirózt! :D :D :D

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 13:22

Azt én is várom, mármint Heroes kritikát, annak ellenére hogy az egyik nagy kedvencem, hatalmas a sorozat!

Lobster - 2007. 01. 07. 13:24

Sylar, bazze. Miért lenne félelmetes? És ha nem nézed miért baj h kapott második szezon megrendelést? Okos…kifejezetten…

Egyébként Snake, fura hogy alázod az egyik kedvenc sorozatom, mégis jókat szórakozok az írásodon. Nem is lenne az igazi nélküled a junkie :D

Mammut - 2007. 01. 07. 13:29

“És ha nem nézed miért baj h kapott második szezon megrendelést? Okos…kifejezetten…”

ha nem lenne, esetleg jöhetne a helyére egy új, jobb sori…

Dexter Morgan - 2007. 01. 07. 13:31

Kedves Snake Plissken,

Nem igazán tetszett a cikk amit írtál rólam, talán le kéne ereszkednem hozzád. Vagy inkább neked hozzánk.. Valamikor összejöhetnénk egy kávére és megbeszélhetnénk azt, hogy a fenébe tudsz ilyeneket írni rólam ha nem is ismersz. Talán majd a kávé után másképp fogsz vélekedni rólam. A második évad egyik forgatására meghívlak, hogy lásd milyen jóarc is Dexter bácsi amikor elvágja valakinek a torkát.

További jó cikkírást az elkövetkezendő évben,

Dexter Morgan

(Forditotta: showtime)

Sylar - 2007. 01. 07. 13:33

felőlem arról ír kritikát amiről csak akar! szabad országban élünk elvégre, vagy nem??? és tilos más véleményt alkotni és csak az a jó ha én is behódolok mint ti a hülye kis dexternek???? hát had én dönsem már el h mi tetszik nekem és ne ti.

Gugu - 2007. 01. 07. 13:33

Istenem, ez a Snake fazon (mint kitalált karakter :D) ugye csak arra kell, hogy jól megdobja a statisztikákat, meg a kommentek számát ? Akkora egy szar ez a cikk, hogy az már kész.
Ha vkinek ennyire nem jönnek be a sorozatok, akkor a f*sznak irkál cikkeket ebben a témában. Írjál cseszdmeg a nőklapjába, vagy ahova jólesik.

Ez az egész kb. olyan mintha úgy lennék autós újságíró, hogy rühellem a kocsikat, szivesebben járok biciklivel, hánynom kell egy sportkocsitól stb. Nincs ezzel semmi baj, SZABAD ORSZÁG (elvileg) nyugodtan lehet ez egy vélemény, csak akkor tessék mással foglalkozni.

Amikor ennyi sorozat nem tetszik, nem gondolod hogy benned van a hiba ? Megsavanyodott pöcs vagy, ez a baj… :D
Ha kitalált karakter, stat javitásra, akkor ajánlom, hogy találjatok ki vmi jobbat,kreatívabbat ennél és ezt hagyjátok, ha szeretnétek a komoly oldalak közé kerülni.(amihez jó úton vagytok, én szeretem az oldalt)

Ha meg igazi fazon ez a Snake, akkor meg végképp tegyétek ki, mert rohadtul rontja az oldal image-ét. Szánalmas… Ezt asszem elküldöm mailben is az oldalnak, kifejtve.
Üdv. G

Razor - 2007. 01. 07. 13:38

Olyan jókat röhögök a cikken is, meg a kommenteken is :-D

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 13:40

Dexter: LOL

amúgy sorry, de én is kikapcsoltalak, 10perc után :)

Most mit vagytok úgy oda Snake ellen? Ilyen is kell erre az oldalra, teljesen jó ellenpontnak.

bateman - 2007. 01. 07. 13:41

“Megsavanyodott pöcs vagy, ez a baj…”

gugu, azért ennyire ne vedd komolyan magadat :D :D :D :D :D

Gugu - 2007. 01. 07. 13:41

Látom zúdulnak a kommentek…
a lényeget leírom, miért nem jó az oldalnak ez.
Kétségtelen hogy a Dex nem tetszik mindenkinek. Ennek ellenére elég sikeres, elismert sorozat.

Tegyük fel, sose néztem korábban az oldalt, és ide tévedek, és mondjuk nem is rajongok a Dex-ért, de nézem, mert végülis jó. És akkor elolvasok egy olyan cikket, vagy esetleg többet, ahol minden sorozatot lehúznak, fikáznak. Mi lesz a véleményem ? Az hogy ez egy szenny lap, nem pedig egy igazi sorozat Addikt lap. Ennyi.

Mi akik állandó olvasók vagyunk, mi legyintünk Snake-re, de ha növelni akarjátok tovább a lapot, nos akkor erre itt nincs szükség szerintem.

Jah, és aki nem ért velem egyet, leszarom, én pont annyira nem értek egyet Snake-el. Ez a szar ebbe a nagy szabadságba, mindenki elszarhet mindenkit :D :P

Gugu - 2007. 01. 07. 13:43

Bateman: Nemtom feltünt-e, de ott volt mögötte a smile :D
Én se veszem annyire komolyan a dolgot, csak így vizsgaidőszakban jólesik lázadozni :D

Jamesch - 2007. 01. 07. 13:43

Király:) Snake üde szinfolt az elvakult sorozatnyáladzós hétköznapjainkban :)
Az télleg viccces hogy vki ezen fel tudja huzni magát(gondolom mer látja az igazságot:)
Amúgy nekem a Dexter az egyik kedvencem anarrálás is teccik, de tűnhet szájbarágásnak(és ha az akkor még az sem szentesiti hogy hát piacra készült,attol még lehet szar).

Az viszont nonszensz, hogy 1 rész vagy annyi se alapján cancelez vki egy sorozatot.

Phoebe Buffay - 2007. 01. 07. 13:45

ohh drága Snake! most megfejtettelek … hát te vagy a junkie-blog Dextere, ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy legyilkold a bűnös, halálukat méltán megérdemlő sorozatokat, de üres vagy mint Dexi nem érzel semmit közben, s ahogy ő előveszi elektromos fűrészét, úgy veszed Te is elő a válogatott szörnyű jelzőket, hogy mérnőki pontossággal szabdald kockáira a kiszemelt áldozatot, az egyetlen dolog ami élvezetet ad talán, a sorozat néhány hozzátartozójának elkeseredett és dühödt reakciója szeretett sorozatuk földi maradványainak láttán … nem lennék meglepve ha kiderülne valami rokoni szál tengerentúli barátunkkal :)

bateman - 2007. 01. 07. 13:45

Naoké, akkor az lehet a baj, hogy már második éve nincs vizsgaidőszakom. Kispolgári lettem. :D :D :D

Sylar - 2007. 01. 07. 13:45

winnie, human! sopranos folytatás mikor lesz??

maszty - 2007. 01. 07. 13:47

Birom mikor Snaket oltjátok…
nemigaz hogy annyira elvakultan rajongotok, hogy nem tünik fel, hogy ezek a hibák tényleg részei a sorozatnak!! Sylar grat… jobb vagy mint Snake, leglábbis rajtad valahogy ma többet nevetek!!
ez a “csak az a jó ha én is behódolok mint ti a hülye kis dexternek????” :D nem igaz hogy nem lehetett volna kihagyni azt a “hülyét”… így ne csodálkozz, hogy én spec rohadtul nem veszlek komolyan!

Janitor - 2007. 01. 07. 13:48

Millah nem arról van szó, hogy teccik-e Snake stílusa vagy sem, nekem az nem szikpatikus, hogy mikor sikeres egy sorozat akkor áll neki kivesézni, pedig ha ez a véleménye márr 6-7 rész után ez kellett legyen:) nekem pl az utolsó 2 rész már egyáltalán nem tetszett, olyan mintha egy sima nyomozós sorozat lett volna..

bateman - 2007. 01. 07. 13:49

Szerintem ez az igazi Junkie kombó, megkapjuk Snake-et, aki olt, mint atom, aztán megkapjuk a csókákat, akik bepróbálják Snake-et, szerintem ennél jobb program nem kell “reggelre”! Lehetne heti rendszerességgel. :D

Mammut - 2007. 01. 07. 13:51

Jamesch: “Az viszont nonszensz, hogy 1 rész vagy annyi se alapján cancelez vki egy sorozatot.”

ez azért nem teljesen igaz…
ha vminek a légkörétől, képi világától már hányingert kapok, nem tudsz olyan storyt mondani, ami miatt tovább nézném

Jamesch - 2007. 01. 07. 13:53

azé az a reggel má elmult picit:)

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 13:53

Jamesch: már miért nonszensz cancelt adni egy sorinak a pilot után? Én speciel ha 10percet néztem belőle, és utána töröltem lefele. Van egy rakat sorozat, megkell válogatni hogy mit néz az ember…persze izlések és pofonok!

Mammut - 2007. 01. 07. 13:54

Janitor: logikusan, mivel nem néz túl sok sorozatot, azt kezdi el nézni, ami már úgymond sikeres

bateman - 2007. 01. 07. 13:55

a “reggel” nézőpont kérdése… ébredés után egy órával “reggel” van, még délután is :D

Lobster - 2007. 01. 07. 13:55

Fura, hogy sokan kritikának nevezik snake írásait, annak ellenére hogy öncélú fikázás. Firefly-on kívül tetszett valami, Snake? :D
Nem szidásként mondom mert ahhoz képest hogy csak “oltás” kivételesen szórakoztató.

Egyébként vicces. Elvileg réteg-sorozat alapanyag a Dexter alapötlete. Mégis rengetegen beleszerettek, mondhatni divat lett szeretni, pont azért a kicsavart, morbid szemléletért ami a mozgatórugó. De mivel divat utálni azokat a sorozatokat amiket divat szeretni, ezért most snake írására megjelentek a divatból utálkozók. Most már nem is tudom mi is akar lenni a trend.

Jamesch - 2007. 01. 07. 13:56

Nemigen tudok felidézni olyant hogy vmitől alapból hányingerem van, jó monnyuk a brazil szappanoperáktól, és ebből következően az uj Ugly Bettytől is. Bár sztem az más téma.
Szal mit utáltál benne annyira elsőre?

Mammut - 2007. 01. 07. 13:58

Jamesch: a fényképezést? a világítást? dunno, xerintem az egészet

Gugu - 2007. 01. 07. 13:59

Jah, igaz hogy kell ez a Snake… persze. Csak tényleg szánalmas, hogy miért most ? Miért nem a pilot után.

A másik meg, hogy egy-két aprósággal, amit hibának ír, egyet értek.OK.
De gondolkozzunk már el, miért jó az, ha minden sorozatban csak a szart keressük, az összes kicsinyes f*szságon fennakadunk. Tökéletes dolgok ugyse léteznek. Én mikor leülök, szórakozni ülök le, és ha ezt a sorozat eléri, akkor szeretem, ha nem, megnézek még 1-2 részt, ha ott sem, Cancel.
Nem értem miért jó a szart keresni.
A Big Day is tele van klissélvel, szarral, elcsépelt poénokkal, és mégis, most mikor darálom, minden nap röhögök 20 percet, a helyzetkomikumokon, abszurditásokon. Vagy akármin. A lényeg hogy szórakozom. Ennyi.

Ha így vesszük, akkor Snake is jó ide.. :D
Végülis jól szórakozunk. :P

Joe-ker - 2007. 01. 07. 14:00

Csak halkan jegyzem meg, hogy ez nem oldal, hanem blog, és nem cikkeket hanem postokat/bejegyzéseket/írásokat olvashattok rajta.

Seeley Booth - 2007. 01. 07. 14:04

Jamesch: nem is jó szó az hogy utáltam. Egyszerűen nem tudott lekötni, azon kaptam magam, hogy miközben pörög a film, én nézegetem a leveleimet. Tehát nem kötött le, ezért kikapcsoltam, így is elvesznek a sorozatok időt az életünkből, van hogy több héten keresztül csak töltöm az újdonságokat (részeket) de nincsen időm megnézni. Ergo csak arra fogok időt szánni, amire érdemesnek tartom, ami leköt, szórakoztat.

Semmi baj, mások vagyunk, örülök ha sokaknak tetszik a Dexter, hajrá előre második évad!

AstorAnt - 2007. 01. 07. 14:04

Nekem sem jött be a sorozat, talán mert annyi istenítést hallottam róla hogy magasra tettem a mércét.
Amúgy nekem bejönnek ezek az “oltások”:D

Horny Reaper - 2007. 01. 07. 14:17

“különben az intelligenciadeficites, 24-en nevelkedő néző nem érti meg.” – hmmm, nézük csak, az ötödik évadot még egy áltagos embernek is nehéz felfognia, (nem magamról van szó :-) ), de nem vitatkozom. House fos?
Szerintem snake nem is létezik, nincs olyan ember aki mindent utáljon :-D

Road Lee - 2007. 01. 07. 14:30

Amikor az első kritikát olvastam Snake -től (a Lost), még meglepődtem – de miután soha semmiről nem írt egy jó szót (szerinte minden sorozat xar, legfeljebb az egyik kevésbé, mint a másik), így számomra teljesen hiteltelenné vált a véleménye. Olyan, mintha egy olyan kézilabda fan írna a focimeccsekről, aki megveti a focit… vagy egy hithű vegetariánus véleményezné a húsételeket. Itt egy magát a televíziót, a televíziónézőket, és a tévésorozatokat is utáló ember ír a sorozatokról. Nem is értem, miért ír a “sorozatjunkie”-n egy ilyen/ennyire ellenérdekelt (serieskiller-serieshater), de biztosan megvan a maga oka (pl.: hsz-szám, vagy ráklikkelés-szám generátor).
A többi junkies arcnak riszpekt, de Snake -t már egy unalmas cirkuszi bohócnak látom, aki mindenfelé, mindenkinek az arcába dobálja a tortákat ész nélkül, és azt hiszi, ez milyen vicces. Nem tudnék mondani még egy olyan blog kategóriát, amit unottabban olvasnék végig, mint a “Snake Olt”.
Mondjuk a sok “bólogatójánostól”, akik hirtelen előkeveredtek a susnyásból – ahol eddig, a “Nagy és Erős Barát” megjelenéséig lapítottak -, kicsit felfordult a gyomrom: eddig is volt elég lehetőség porondra lépni egy-egy ellenvéleménnyel – vajon miért nem tették? Azt, hogy most Snake vállán/háta mögött állva kiabálnak be… mondjuk úgy, nem tartom sem túl korrekt, sem túl egyenes eljárásnak.
A “Ki cancelezte hamarabb a Dextert?” licitálás meg kifejezetten szánalmas.

Tyberius06 - 2007. 01. 07. 14:43

Emberek, miért olyan nehéz poénként felfogni, azokat a cikkeket,amiket ír???????????
Szerintem alapból az hülye, aki komolyan veszi és itt lázadozik. Ha nem tetszik ne olvasd el…
Egyszerűen szánalmas, ahogy az emberek itt egymásra dobálják a sarat egy vicc (jó vagy rossz, mindenki döntse el maga) miatt.

Mammut - 2007. 01. 07. 14:45

ugyan már, néha többet lehet röhögni csak a sárdobálást olvasva :D

Stinky - 2007. 01. 07. 14:48

Snake legjobb postja a “Get This Party Started” kritikája/oltása :D

Human Insect - 2007. 01. 07. 14:55

Road: Snake első írása nem a Lost.

VR - 2007. 01. 07. 15:02

Road Lee: Snake azért ír, mert ki kell elégítse a fejében a kis hangot a “Dark Addiktot”. És utána elhalkul a hang egy időre. :D

Serra - 2007. 01. 07. 15:06

Nem értem mi a bajotok snake-el. Mindkettő SOROZATgyilkos, persze, hogy rühellik egymást. :)

zola8 - 2007. 01. 07. 15:08

Szép volt winnie vagy Human vagy Joe-ker alias Snake. Érdekes módon élitek ki írói kreativitásotokat.
kenny küldjed thx: nanecsinald@citromail.hu

Deeroy - 2007. 01. 07. 15:21

jah én se értem miért kell ilyen vérkomolyan venni Snake írásait. Jó poén ennyi. a többit meg kifejtettem feljebb :)

Samu - 2007. 01. 07. 15:43

Általában én is jól szórakozom Snake oltásain (senki ne várjon már egyszer pozitív kritikát tőle, ha egyszer ez a rovat címe), de ez azért tényleg egy kicsit öncélú fikázásnak tűnik.
Nem baj, nem kell mindig jókat írnia.

Janitor - 2007. 01. 07. 15:51

Nézd szerinem nem komolyan vételről van szó, ez egy blog az emberek azt írnak ide amit akarnak, aki akarja elolvassa, és aki akarja hozzá is szólhat:) Elég nagy butaság lenne azalpján lemrni egy írót, vagy egy cikket, hogy hányan kommentezték, ahogy elég nagy butaság lenne azthinni, hogy itt bárki is utál bárkit. Pusztán másoknak is van véleménye. Persze, most a saját véleményem az, hogy egy ilyen oldaolon mint ez ahol, gyakorlatilag “kritiák” születnek sorozatokról tisztában kell lenni az íróknak, hogy igen is “mi” akik olvassuk adunk a véleményükre. Nyilván és teljesen egyértelműen mindenkinek megvan, megvannak azok a junkies írói, akik írása nyomán bátran cancelez, vagy tölt le/vesz meg akár látatlanban is bármit. Mivel ennek az írásnak hír értéke nulla volt ezért kritiának nevezném, aminek viszont a monológokat ellenző gondolatmeneten kívül nemvolt sok kritikai vonatkozása:) Amennyiben pedig Snake azért ír, hogy mi nyálfröcsöhős kommentjeink százával töltsük meg a junkie-t akkor értem! Viszont annak meg tökéletes!

Joe-ker - 2007. 01. 07. 15:53

Ez tűnik öncélú fikázásnak? Pedig bármelyik más írása sokkal öncélúbb és fikázósabb, ráadásul nem is teljesen negatív.

Komolyan viccesek vagytok ezzel az “én amúgy értem Snake-et, de most azért…” hülyeséggel.

Tibi - 2007. 01. 07. 16:08

Ez az írás állatira tetszik, remélem még sok-sok ilyet írsz Snake!

Kíváncsi lennék egy ilyesmi Született Feleségek írásra is…. Tuti sokat röhögnék rajta!

szóval köszi! :-)

ben - 2007. 01. 07. 16:22

Gyenge cikk.

rovom, rovom, rovom,rovom,rovom, rovom,

Mx - 2007. 01. 07. 16:24

Ismét győzött a divatfika az intelligenciával szemben. Egyetlen ponton tudok egyetérteni ezzel a ki**szott hosszú nyálveréssel, és az a hangulat. Egyszerűen engem sem kapott el. Pedig én 3 részt néztem meg, de nem, nem ment, én sem tudom miért… :(

Mx - 2007. 01. 07. 16:28

Egyébként egyetértek az összeesküvés elméletet szövőkkel. Baromi kiváncsi vagyok, hogy melyikőtök lehet az… :DDD (mert nyilvánvalóan polgárpukkasztásról van szó, és a reakciók megfigyeléséről)

Bateman - 2007. 01. 07. 16:56

Még mielőtt vki összetévesztene minket! a kis “b” betűs bateman az nem én vagyok…ugyan én voltam előbb, de ezentúl copkuler nick-en irogatok ide…

Domcsi - 2007. 01. 07. 17:08

nekem a kommentek jönnek be a legjobban.

dean - 2007. 01. 07. 17:31

leszarni lehet, de felszarni nem…

RaveAir - 2007. 01. 07. 17:47

Ez a Snake jegyzet nem sikerült olyan jól, mint a korábbiak. De ezek nagyon mulattatóak. Túl sok rajongó túlságosan is elvakult, és nem vesz észre bizonyos dolgokat, mert annyira rabjává vált a kedvenc sorozatainak.
Aki nem veszi véresen komolyan ezt az írást, az saját maga is észreveszi, hogy van igazságtartalom benne…

Road Lee - 2007. 01. 07. 18:37

Human: Tudom, de én azon keresztül ismerkedtem meg Snake munkásságával. ;) Utána visszaolvastam, és láttam, hogy más-más címmel ugyanaz a lemez pörög újra és újra…

Horny Reaper - 2007. 01. 07. 18:49

Snake írásait én mindig elolvasom, jókat röhögök rajta, csak néha akkora baromságokat ír hogy az fáj, de azokon hamar túllesz az ember és röhög tovább :-)
A Blade-es cikk a kedvencem :-D

kupak - 2007. 01. 07. 19:35

Human: Sztem Road úgy gondolta, hogy amit ő olvasott el először, az a Lost. Nekem legalábbis ez jött le.

A cikkhez: Nem láttam még egy részt sem, nem tudom véleményezni :)

Peter - 2007. 01. 07. 19:46

Bírom ezt a lehúzós stílust, ilyen is kell. És jól is van tálalva. Én is megnéztem az első részt, vagyis csak fél órát. Nem fogott meg, unalmas, a narrálás meg idegesít.Csak így tovább Snake! Beállok a sorba, légyszi egy Dr House kritikát is. (Habár azt kedvelem, de jól elszórakoznék egy jó negatív kritikán)

Red Fox - 2007. 01. 07. 20:25

Imádom Snake-t olvasni, akinek meg nem tetszik az írása, az minek olvassa, tudhatná, hogy a sárga földig lefogja alázni a kedvenc sorozatát.

Amúgy a Dexter az idei év egyik legjobb sorozatat, igaz még a Heroes-ba nem ástam bele nagyon magamat csak 2 részt láttam. De ez a véleményem.

Dr. House kritikát akar a nép :) és én is.

Serra - 2007. 01. 07. 20:30

Én elaludtamm a második rész alatt. A barátnőm a harmadik alatt. Utána mindketten addiktok lettünk, mert érdekessé vált a történet. Tehát mindenkét félnek igaza van, most már el lehet tolni a biciklit. :)

JB - 2007. 01. 07. 20:54

Snake, legközelebb a Scrubs-ról írjál lécces!

Greg - 2007. 01. 07. 21:13

:) Bírom ezt az oldalt :D

Danesz - 2007. 01. 07. 21:38

Húú bazze mennyi komment! Lehet h ez lesz a következő top-os… Snake írásával természetesen nem értek egyet, de most nem sikerült felidegesítenie. Nem úgy mint a most hirtelen előkerülő fikázókkal. “Jah sztem is szar az első rész első percébe már cancel” :S

eXilEEe - 2007. 01. 07. 21:43

lehet hogy hülyeséget mondok akkor elnézést:
Snake mindigis ilyen kritikákat írt és ez teljesen rendben van nemtom miért kell ezért fikázni, direkt ez a szerepe az oldalon mindenről megmondja a frankót esetleg néha túloz is. Sztem jó ilyen oldalról is látni kicsit a sorozatot, ettől függetlenül egyik legjobb sorozat.

Lui - 2007. 01. 07. 22:30

Hát nem gondoltam volna.. de ez az első írásod ami tetszik. :)

A Prison breaknél azért kinyílt a bicska.. :P

Greg - 2007. 01. 07. 22:31

Ja Kenny, ide is küldd lécci a linket: gregoff001(kukac)yahoo.co.uk, thx :)
Nekem torrentről, audio book formában van meg az első 2 könyv (idén jön a 3. :), de 1-2 szót azért nem ismertem, olvasva talán más lesz. :)

winnie - 2007. 01. 07. 22:51

A konszpiraszi teoratőröknek: Snake létezik és nem human, joe, zsellerm, sem én.

winnie - 2007. 01. 07. 22:53

És hiszem, hogy nem feltétlenül a f*ka a célja. ha bejönne neki egy sorozat, akkor megírná. Az, hogy nem szereti a sorozatokat, az még mindig a többség hozzáállását jelenti, sajnos.

és amíg nem lesz heti, addig szerintem nem lehet panasz a gyakoriságára:)

seven - 2007. 01. 07. 23:06

írta hogy van olyan ami nek ibejön mégse írta meg mi az. nemhogymég kritikát írt volna róla :P
ps.: ő mééé nem kommentel mér? :D

moordavid - 2007. 01. 08. 08:29

Snake Snake Snake….

Annak ellenére, hogy a sorozat a kedvencem egy-két megállapításodban egyet kell, hogy értsek.

Viszont fenkölt stílusod két dolgot is előhozott belőlem:

1.: EMLÉKEK A stílusod sajnos nagyon emlékeztet arra a pár tucat főiskolás csop.társamra (Kommunikáció-újságírás szak)akiknek mindegy, hogy mi a téma de fikázzák ezerrel. A nagyon egyszerű diákújságunk is egy sémára épült sokáig fikafikafika. Nem azért mert nem volt semmi jó amiről írhattak volna, hanem mert ettől érezték magukat okosnak, magasabb rendűnek a többinél. Ez ugyanaz a jelenség mint ami elharapódzott például a jegyzet oldalaikon. Semmi másról nem voltak képesek írni mint szenvedésről, lelki nyomorról, “mijjenszarezavilágéstehülyevagyhogynemveszedészrenemúgymintén!”

2.: SZERÉNY VÉLEMÉNY: Szerintem marha rég keféltél egy jót.

No harag remélem, mert amúgy továbbra is várom értekezéseidet az aktuális (Sokak által szeretett) hulladékokról.

Üdv:
moordavid

yaze - 2007. 01. 08. 10:18

Majd a következő Snake kritikához jobban kifejtem a konspirációs elképzelésemet. :)

zseb - 2007. 01. 08. 10:29

…???…

Ezt most komolyan nem értem… Csak én látom ezt az írást dicséretnek? Mármint a többi oltáshoz képest. Nekem spec. tök jó kedvem lett tőle. Snake ilyen szépeket még nem nagyon írt egy sorozatról se.

zseb - 2007. 01. 08. 10:42

Kenny:
És ha lehetek még ilyen későn ennyire pofátlan:
bacard@citromail.hu

Máté - 2007. 01. 08. 15:34

Teljes mértékben nem értek egyet a kritikával!ÜRESSÉG ÉS HANGULATALANSÁG?!Az utólsó néhy részen a körmömet rágtam de az utólsó kettőnél már inkább a kezemnél tartotam. Nagyon izgalmas sorozat és mindenképpen az egyik legérdekesebb.Szerintem a sorozat handulatával egyáltalán nincs semmi baj mivel egy ilyen sorozatnak SZERINTEM ilyenekkel lenni.Ahogy a macska egér játék fojt a két gyilkos között az elképesztő volt.A vége meg akkorát ütöt hogy még most se hiszem el.Jó az igaz hogy könnyen rá lehetet jönni hogy ki a gyilkos de nem is az volt a fű döbbenet.Azt elismerem hogy nem a legjobb sorozat zene de nagy panaszt nem lehet rá mondani, az a zene ami volt tökéletesen illet a hangulathoz.Egy utólsó végszoként csak annyit hogy ez egy nagyszerű sorozat és sajnálom hogy egy évadba csak 12 rész van és még oly sokat kell várni a következő évadra!!!

Máté - 2007. 01. 08. 15:37

Egyébként teljes mértében egyet értek moordavid véleményével!

startmenu - 2007. 01. 08. 16:44

Snake te egy rossz arc vagy. És a ház is jó, meg ez is.

Seth - 2007. 01. 08. 17:28

Igazából nekem csak egyetlen hozzáfúznivalóm van. Ahogy gyorsan végigfutottam a Snake Olt listát nem nagyon találtam benne egy pozitív véleményt se. Gyakorlatilag minden amerikában nagyobb nézettségű sorozatot lefikázott, hogy ilyen meg olyan szar. Tulképp nem zavar a dolog, csak kicsit furcsa, hogy semmi se tetszik.
Hogy ne legyen teljesen off: nekem tetszik a Dexter, alaptörténet nem rossz, de valóságalap 0, kommentek nem feltétlen kellenének ilyen mértékben (de gondolni kell a retardált amcsi barátainkra is). Egyelőre a palettáról nekem a Heroes tetszik a legjobban, de ez megint szubjektív…kinek a pap, kinek a paplan alapon.

jussipekka - 2007. 01. 08. 17:41

most az egyszer egyet kell értenem snake-kel. a legjobb szó a dexterre: üres. a kritikák alapján azt vártam, hogy hanyatt vágom magam tőle, erre totális érdektelenségbe és szenvedésbe fulladt egy epizód megnézése is.
a sánta, bunkó doktort meg nem illik bántani : ]

mrsitn - 2007. 01. 08. 18:01

Trendi a fikázás.
Trendi az alapján eldönteni valamiről hogy egy talicska apromajom vagy sem, hogy mennyire fikázták azt le.

mrsitn - 2007. 01. 08. 18:01

hova jutunk???

matthews - 2007. 01. 08. 20:35

Még csak tegnap jelent meg a kritika és már 150akárhány post van…. Kevés olyan ember van aki ennyit tud egy nap alatt csinálni… :-D

Viszont valaki írta, hogy Snake szereti a Firefly-t. Ha ez igaz akkor én szeretem Snake-et.
:-D Most, hogy végre én is láttam a sorozatot…

Amúgy jó ez a Dexter? Én nem néztem egyet sem meg. Nem volt időm letölteni.
:-D

hehehe….

Mind a kettő sorozatgyilkos….

hehehe

Greg - 2007. 01. 08. 21:23

matthews, mint látod eléggé meg van osztva a junkie olvasótábora ezügyben. :) Szerintem adj neki egy esélyt, nekem nagyon bejött! A sorit kedvelők nagyjából egyetértenek abban, hogy kb a 2-3. résztől indul be igazán, szal ne adj neki cancelt azonnal..
Remélem tetszeni fog. :D

Llew - 2007. 01. 08. 22:10

Az ilyen írásoknál sajnálom, hogy nem tartozoma napi blog követők közé. Így a tegnap reggel/napközben helyett csak most röhöghettem egy nagyon jót. Snake írásait először olvasva én is a szívemre vettem amikor egy kedvencet fikázott, mostanra már viszont csak egyszerűen jól szórakozok az írásain. Na meg a kommenteken. Néha nehéz eldönteni, hogy az írás vagy a reagálások a viccesebbek. A Horatios poén nagyon jó zárás. És azt már csak mellékes, hogy ez még csak az idei nyolcadik nap és már van egy >150 hozzászólásos post. Ja, és ha Snake tényleg szereti a Firefly-t (egyszer remélem megosztja velünk, mit/miket néz/ett) akkor rossz addikt nem lehet.

Dragee - 2007. 01. 09. 17:33

Nekem baromira úgy tűnik, hogy Snake ‘barátunk’ valamilyen mániákus undor üldözi a hype ellen. Van valami, ami népszerü, és az egyszerű pórnép kedveli, nosza nézzük meg, és találjunk benne hibát. Dehamár hiba van, akkor élcelődjünk rajta egy kicsit, forgassuk ki. Húúúhaaaaa, nincs benne? Akkor kreáljunk! Nem tetszik a szereplő? Fogjuk rá, hogy gyenge, hogy üres a sztori, ne kell különösebben igazolnom, ha kétségbe vonják, majd leoltom, oszt’ jónapot …
Nameg a sok jóember, aki ilyenkor előkerül, amikor valakit szidni kell … eddig hol voltak? Merthogy eddig ilyen véleményt nem soxor lehetett olvasni …
Hiba MINDENBEN van, akár keressük, akár nem … SUSPECTION OF DISBELIEF, Tőled tanultam, Snake, elfelejtettem? Nem egy halivúdi kifejezés, ez pszichológia, ha valami tetszik, akkor azt fenntrtások nélkül nézzük, ha meg nem, akkor hagyni a francba … az eröltetett ‘csakazértis szemben úszok az árral’ messziről büzlik. Szerintem

candyman - 2007. 01. 11. 01:57

Ne haragudj Snake, de nekem kifejezetten tetszik a narrálás és nem értem miért kell így lehúznod…Egyfajta különleges hangulatot ad a filmnek, mintha egy játékban lenne az ember és része lehetne a film minden egyes elemének…(pl. Thief 3-Deadly Shadows vagy Fahrenheit). Nem mintha bennem lenne bármilyen sorozatgyilkosi hajlam is!!!És a másik ami még mellette szól az az, hogy Dexnek, illetve az őt játszó színésznek szerintem nagyon jó a hangja hozzá, kellemes hallgatni, és nem csak hogy kellemes a tónusa, de olyan morbidul és érzésektől mentesen mondja a dolgokat, hogy szerintem az ad a filmnek valami plusz pikantériát…
Szóval ha valami olyat keresel, ami ez embereket megfoghatta a filmben, akkor szerintem pont ez az, amit te legjobban lefikáztál…

tzs - 2007. 01. 22. 21:14

Kenny:

Ha lennélolyanplíz:
tzsuzsu kukac freemail.hu

THNX!

Kecske - 2007. 02. 12. 17:01

Mindaddig trendi lesz a fikázás, amig olyan gyökerek (is) sztárolják a sorozatot, mint amilyenek. De ez mindig igy lesz.

Szerintem eléggé unalmas a dexter és tényleg nincs nagy hangulata. Karakterek se tul szimpik, egyedul a dexter barátnőjét játszó csaj az. Őt jól eltalálták.

Kecske - 2007. 02. 12. 17:03

Ja és Snake a matula stilusát utánozza, de elég bénán.

Necros - 2007. 02. 18. 00:00

Most kivételesen nagyjából egyet értek Snake-kel. Nem hittem, hogy ezt leírom valaha… :D

De az tény, halál unalmas a Dexter. :( Az első részt végignéztem, de 1-2x majdnem elaludtam rajta, pedig nem is voltam álmos. Nagyon lassú és alig volt benne érdekes rész. A karakterek sem fogtak meg igazán… Lehet, hogy megnézek még 1-2 részt belőle, ha nagyon unom magam vagy nem tudok aludni. :D

Necros - 2007. 02. 18. 00:02

Ja, a narrálás még egész jó volt szerintem, igaz lehetne sokkal jobb is. Dex hangja sem a legjobb… Earl például sokkal jobb ebben (is :)).

123 - 2007. 04. 28. 05:34

Snake egy igazi zorallgyerek, aki az eredő erővel leharapja a verőered… ha erőlteted.
*hátas dobás*
A Jericho savazás technikailag sokkal jobban felépített, ez meg olyan semmilyen; “üres”, mint Dexter.
Egy fél bivalyban le mertem volna fogadni, hogy egy elfáradt Human-írás, de ha azt mondja mici, hogy létezik, akkor hiszek neki.
De akkor meg egy zorallgyerek :D

ui.: Az eddigi oltásokra reagáló kommenteket meg ki kellene adni bőrkötésben, le is mentettem őket, gyönyörűek.

zseb - 2007. 05. 07. 13:50

Hetek óta töröm a fejem, hogy vajon hol is olvashattam a Dexterről, mint sorozatról, hogy túl sok benne a narrálás, mert újra akartam olvasni az alapgondolatot. Azt hittem, valamelyik könyvkritikában említették érintőlegesen, aztán tegnap derült égből palacsintasütő, beugrott, hogy itt, csak nem egészen ezekkel a szavakkal; (idézem: “kussojjámáköcsög-érzés”).

Én csak hangot (billentyűzetkattogás) adnék némileg eltérő véleményemnek:
A Dexterben kevés a narráció. Legalábbis a könyvhöz képest, ahol az egész E/1-ben hömpölyög és susog és olyan hangulata van, hogy na!, és alliterál és zeng és egyszerűen piszokjó, és hátborzongató… Na a sorozatban ez egészen az utolsó bekezdésig (OK… mozgóképekben nem bekezdés van, az a pár mondat ott a végén Debről…), nincs meg, és ott is csak felvillan, és eltűnik, és aztán konyec, nuku, smafu.

A szájbarágás tényét viszont már a könyvnek is több helyen felrótták, és nem alaptalanul. Viszont, ha a film elvileg adaptáció, akkor sajnos hordoznia kell a könyv gyermekbetegségeit is, úgyhogy ez nem igazán vethető a sorozatkészítők szemére, Dexter ilyen, és kész. Már a könyvben is túl sokat van szó arról, hogy mennyire nem ember, miközben mintha az ellenkezője tűnne fel a tettei (illetve talán nem-tettei) árnyékában (nekem nagyon úgy tűnik [hogy divatos összehasonlítási alapokkal éljek], Lindsay inkább Highsmith, mint Süskind). A filmre ez sokszorosan igaz.

Szóval néhol tényleg elvetik a sulykot a készítők, de ez itt így korrekt, sőt! bár lettek volna más hibák terén is ennyire korrektek! Például kötekednék egy csöppet a kritika „kevés figyelmet kapnak mellékszereplők” (vagy hogy hangzó) félmondatával is. A könyvben még kevesebbet, sokkal kevesebbet, túl keveset, és ezzel szerintem semmi, de semmi baj sincs, hiszen ez valahogy egy „egyemberes” (na jó… „egynememberes) történet lenne, a többiek csak a többiek. A sorozatnál viszont komolyan elkezdem gondolkodni, hogy át kék keresztelni az egészet „Doakes”-ra, és akkor talán jobban fedné a tartalmat. Engem spec. ez zavart a sorozatban a leginkább, vagy talán egyedül ez zavart, de ez nagyon. A sorozat az első epizódban végigszáguld szinte a könyv felén, azután pedig háromepizódnyi karakter-vargabetűket kénytelenek beszúrni „karakterábrázolás”, ill. „háttértörténet” címén, de számomra végig olyan érzés volt, mintha csak ki akarnák tölteni a műsoridőt. Na, ez bosszantott.

És lenne egy saját gondolatom, amin muszáj vigyorognom akkor is, ha nem helytálló: Szerintem a „Dexter” főcíme tökéletes ellentéte a „Monk” régi főcímének, és mégis, valahogy a képsorokban és a zenében egyaránt, azzal, hogy ellenpontozza, fel is idézi azt. Ha így van, és direkt volt, akkor érdemel egy gratulációt, ha nem szándékos, akkor érdekes véletlen, ha nem így van, akkor már megint én voltam a hülye, de ezt megszoktam, mindenesetre kár lenne.

matthews - 2007. 06. 04. 10:30

Snake: Hol a következő? Mikor jössz már újabb cikkel?

melkor - 2007. 07. 06. 12:40

morbus, morbi masculinum (lat.) = betegség, nyavalya…

lehet, hogy a morbid mégiscsak valami olyat jelent, hogy “beteg”?

;)

Biso - 2007. 07. 06. 16:11

Izlesek es pofonok. Van akinek a Smallville es a Grace klinika jön be. Na ok betegek. A Dexter meg kurva jo! Mar varom a 2.evadot.

casillas - 2007. 08. 05. 14:27

snake-oltást a népnek, már több mint fél éve nem volt :-c

Keurb - 2007. 09. 02. 13:35

Nem a véleményel nem értek egyet hanem a mucsáról jött fogalmazással. Már ne is haragudj, de ha elég bátor vagy, h te bizony a dolgok mögé nézzél, akkor legyér már légyszi elég bátor ahhoz is h elolvas pár szakszerű kritikát (bármiről) mielőtt levetted a kocsmapultos gondolataidat a wordbe.
Nem gondoltam volna h valaha ilyet fogok mondani, de nálad még a Vivás Kristóf is jobb cikkeket ír az EXITbe…

zsombori - 2007. 10. 31. 11:36

Mar nagyon hianyziok vmi Toled, Snake.Mikor irsz mar ujra

pffff - 2007. 11. 25. 16:54

hallod, te aztán kritizálsz, magadat kritizáld először, és mondjuk írj jobbat mint ez, kedves nyomorék Snake köcsög…. háááá sztem szarul látod meg a sorozatot, ennyi :DDD

pffff - 2007. 11. 25. 16:56

te balfasz snake, milyen sorozatot szeretsz te? betti a csunya fiú? vagy lány vagy mit?

pffff - 2007. 11. 25. 16:57

végig se olvastam a cikked, de nem tom hogy akkor mért nézted végig a sorozatot, elég unatkozhattál rajt…csak azért nézted végig az első évadot hogy ezt leírhasd???? szánalom.hu oda valóvagy

winnie - 2007. 11. 25. 20:25

na, szép. végig sem olvastad és te kritizálod?:) egyik 19, másik egy híján 20.

geaorgee - 2007. 12. 08. 15:53

köszönjük az értelmes hozzászólást winnii

baker - 2008. 01. 07. 15:05

Snake a legjobb arc, sok kommersz fost legalább lehúzza, heroes-ról is írhatna valami szaftosat, örülök, hogy lehetősége t kapott ide írni! Ő kell ide!:D

black Sheep - 2008. 10. 29. 17:44

Kurvára vicces h mindennel bajod van és neked semmi sem jo mindenbe bele tudsz kötni . Kurvára vicces ahogy eröltetetten probálsz oltani egy sorozatot és utána azthiszed h kurvára ügyes voltál . Menjé és inkább verd ki a Star Trekre pöcsarc.

blabla - 2009. 01. 04. 15:33

Bírom, hogy majdnem két évvel a cikk megjelenése után is még mindig vannak olyanok, akik kötelességüknek érzik megvédeni imádott sorozatukat. :D
(Mellesleg én utálom Dextert, egy kalap szart nem ér ez a sorozat. :)) Snake gyere vissza!!!

arrq - 2010. 02. 16. 03:27

Elszomorító, hogy egy ilyen gyerekes, szubjektív kritika kerül fel egy ekkora blogra, mint ez. Sok mindenkivel egyet kell értsek a Snake-ről alkotott negatív véleményüket illetően.

Drága Snake, a kiadós kefélés biztos, hogy rád férne, hogy máshol engedd ki a gőzt, de ha azt nem is tudnád összehozni, szerintem elég lenne mindössze az, ha az életben egyszer megnéznél egy sorozatot teljesen és úgy alkotnál véleményt róla, nem pedig a sötétben tapogatóznál. Na meg, “eztazegybeszavas” és erőltetett nyelvezetű stílust hagyd ki a buliból, mert nem vagány és nem megnyerő. Kicsit talán csiszold a modorodat és a fogalmazó képességedet mielőtt egy újabb gyenge bejegyzést írnál, amivel csak magadat aláznád tovább.

winnie - 2010. 02. 16. 07:20

elkeserítő, ha egy kritika szubjektív? ejha!:)

arrq - 2010. 02. 17. 00:13

Bejegyzést akartam írni, csak vörös volt a fejem az idegességtől, de a nyelvbotlásom úgyse változtat az összképen.

lezlie - 2010. 04. 24. 14:48

A pilot után “hmm vééégülis, miért ne..” néztem Dextert, de azóta egyre feljebb mászott a személyes toplistámon.
Kezdetben elég egyszerűen indult: gyilkos Dexter ellen. Mostanra különböző kombókban kibontakozott: Gyilkos+rendőrség+önmaga/múltja+munkatársak(pl. Quinn)+ügyész/igazságosztó-jelölt+FBI sztárnyomozó+szomszédok+család+feleség+gyerekek(már 3) Dexter ellen. És ebben a sorozatban a bonyolítás csak jót tett az “összképnek”. mostanra nálam a Dexter a No.1 (jelenleg követt 16-ból). Én nem húztam fel magam, vicces, hogy sokan, főleg House rajongok mennyire….

lezlie - 2010. 04. 24. 15:00

……Jaaa basszus, igazából nem is mondtam amit akartam: szóval Snake! nézd meg az 5.évad első részét(26-Sep-2010) és had halljunk arról is egy kritikát!

bundi123 - 2010. 07. 14. 23:00

SNAKE NAGYON ELEGEM AVN BELŐLE EGY MINDENT FIKÁZÓ HÜLYEGYEREK VAGY MINDIG FELHÚZOL

Miaaa - 2011. 02. 20. 09:05

Próbáld meg élvezni a sorozatot és ne csak a hibákat lesd benne.
Lazíts ,kisfiam!
Dexter számomra 10/10.

aky - 2013. 07. 17. 20:59

Érdekes ezt 6 ev utan visszaolvasni, foleg ugy, hogy most kezdodot a befejezo evad, en egy jot nevettem rajta ;-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz