login |

Pilot-mustra – The Sarah Silverman Program – 1×01

2007. 02. 06. 12:42 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egy. Én még sosem hallottam ezelőtt Sarah Silverman-ről, pedig nem rövid filmográfiája alapján nem holmi kezdőről van szó. És kettő. Hülye egy cím egy sorozatnak. A Comedy Central másik sorozatának, a The Naked Trucker & T-Bones Show mustrája közben azt találtam mondani, hogy “(Talán) a most indult Sarah Silverman Project Program nagyobbat fog ütni”. Mi az hogy! Nagyobbat ütött. Sőt. Ha valami lehet guilty pleasure, akkor a The Sarah Silverman Program totálisan az.

THE SARAH SILVERMAN PROGRAM – 1×01 – 6/10

Sarah Silverman

Először a figyelmeztetés: nem ér a rész közben cancel-t nyomni a sorozatra, érdemes a teljes, kemény 20 percet végignézni, ha már az ember bepróbálja. Nem is lesz egyszerű értékelni, mert nekem is hihetetlenül ambivalensek az érzéseim a sorozattal kapcsolatban. Az első pár perc után lehet, hogy én is a falnak mentem volna és azonnal cancel-t nyomok (pedig az is ironikus és aranyos), az első jelenet sem ütött annyira, de így a teljes egészet látva azt kell mondanom, hogy jó ez így. Voltak frankó röhögős poénok (az ujjas vagy a végén az összegzés…) és voltak minőségileg valahol a béka feneke alatt lévő gegek is, de az összkép, a főszereplő szerethetősége (idegesítő vagy aranyos – ízlés kérdése) végülis meggyőzött.

Vigyázat. Politikai korrektségnek még a látszata sincs meg a TSSP-ben (nem tudom, az egész valami olyan infantilis bájjal rendelkezik, mint amikor egy aranyos hat éves szőke copfos kislány beint és elkezd izomból zsidózni), mint ahogy altesti poénok is lesznek – mindezek ellenére nem voltam meggyőzve, de azonnal beneveztem volna a második részre.

Mondom, mi ez, ha nem guilty pleasure? (Hmm, mondjuk egy alapból jó sorozat?) A főszerepben Sarah Silverman, aki Sarah Silverman-t alakítja és pár nagyon jó mellékszereplővel kiegészítve az ő napját kísérhetjük végig – no pasi, no igazi élet, csimpaszkodás a nővérkén. Ez nem standup comedy (szerencsére), hanem egy sima sorozat, igazi történettel, mely mégis apró, összefűzött jelenetekből áll össze, olykor egy idétlen dalocskával vagy valami animációval össze kötve.

A Comedy Central-on nem egyszerű megélni, nekem eddig egyik humoristás heti sorozat sem jött be különösen – a nézőknek sem nagyon, mivel a Mind of Mencia-n kívül nem sok éri meg a második évadot. A legutóbbi pozitívum a Dog Bites Man, afféle áldokumentarista, Borat-szerű ökörködése volt – és most végre ismét ott a fény az alagút végén. A második részben el fog dőlni, hogy a The Sarah Silverman Program tényleg jó vagy csak guilty pleasure-be hajló gagyi.

18 hozzászólás Ne habozz!

menyet - 2007. 02. 06. 14:42

en eddig csak ezt a szamat ismertem, de ez alapjan nem nagyon erdekelt a sorozata

http://www.youtube.com/watch?v=K9b3_05qL7k

heroes01 - 2007. 02. 06. 14:48

én még múlt héten sasoltam bele, a Skins után, de sajna ne nem tudtam végig nézni! Az a sok ének, odab*sz! …és eléggé idegesítő! Számomra csak nyávogás! :D Jah és az az erőltetett tüsszentés! Már a földön voltam, mennyire leleményesek! Inkább a Skins! Az még tetszik is, de ez……..

szucsitg - 2007. 02. 06. 15:59

winnie: felkeltetted az érdeklődésemet, gyorsan le is szedtem…:) háááát, elég nyávogós, elég erőltett(ahogy heroes01 írta), de nekem mégis vhogy tetszett. pedig úgy érzem, gondolom, h semmi extra, meg nem is jó… de vhogy mégis… így csak igazat tudok adni abban, h ez olyan gíltiplezsörös lesz…:) és nekem tetszettek az énekek, köszi a linket menyet!

winnie - 2007. 02. 06. 16:09

:) mondom, nem lepne meg, ha valaki azonnal kivágná a sorozatot, de én kíváncsian vároma második részt.

aztán még human is bele fog menni, neki is bejött.

szucsitg - 2007. 02. 06. 17:28

én is erre mondom azt, h beteg… meg utánaolvastam a csajnak wikin, és valószínűleg tényleg az…:D de pont ez a jó benne! és ebből kifolyólag tényleg érhető, ha vki 5percen belül cancelt ad!:)

TorrenteXY - 2007. 02. 06. 19:18

Ez teccik! :D nincs sok értelme, betegebb mint Dexter, viszont néha nagyon eltalált ez a dolog. Így a pilotból úgy tűnik az egész Sarah miatt működik, a többiek elég zombik…Persze 20 percből ítélni necces. Úgy nettó 10 perc belőle nagyonjó, a dalok meg a rajzfilm sincs szerencsére elnyújtva, még végetér amíg vicces! Ha ilyen jó poénokat nyomnak továbbra is, én cancelig biztos kitartok. Ilyet nem mindennap látok! :)

etiop - 2007. 02. 06. 20:06

Majd mindjárt leszedem, aztán én is véleményt mondok. :)

etiop - 2007. 02. 07. 03:55

Nekem bejött. És a filmográfiája tényleg érdekes (Fry barátnőjének a hangja, meg Family Guy és American Dad mindegyik kellemes emlék). Tetszik, ahogy játsza az infantilist, de a diszkriminatív poénokon érződik, hogy nem a naivitás szól belőle, hanem az őszinte geciség.

szucsitg - 2007. 02. 07. 04:10

etiop: igen, elég geci a szavaiddal élve. főleg a young black women are…:D de nekem bejön, főleg az állandó mesterkélt politikai korrektségre törekvés után… és nekem a monkos szereplése is kellemes emlék… meg ugye 36évesen elég jól játsza a 20évest. csak egyet sajnálok, h a cookie party nem létezik, pedig egyet megnéznék belőle:D

etiop - 2007. 02. 07. 11:04

Nem csak az, hanem amit a buzi csávókra mond, az is. Nála a négerek szidása természetes, wikipedián olvastam. Meg ugye ő az, aki a spike tv videó játékos díjáttadóján megköszönte a losereknek, hogy segítenek visszaszorítani az AIDS terjedését.

daoldin - 2007. 02. 07. 11:09

én bírom Sarah Silvermant. Igazi belemenős, nem szívbajos csaj, baromi jó poénokkal. Kár, hogy a rocksuliban olyan antipatikus szerepe volt :o)

szucsitg - 2007. 02. 07. 11:25

igen, olvastam a wikis cikket. de amúgy némi csúsztatással igaza van a monitorheadekről…:) és sztem jó, h ekkora pofája:)

ProTech - 2007. 02. 09. 17:26

The best show ever :)

Ha valakinek tetszik az nezzen bele a Stella-ba. Csak sajnos nem elt meg tobbet egy evadnal :( Remelem ez nem fog ugyanarra sorsra jutni.

Leadtak a 2. reszt is. Jeeejj

winnie - 2007. 02. 09. 17:59

a stellaban is volt?

ProTech - 2007. 02. 09. 18:46

Nem, de az is egy jo show volt. Hasonloan beteg :)

Hunnenkoenig - 2007. 06. 20. 23:03

Ez annyira gaz ez a sorozat. Leszedtem az elsö evadot. Ezt a ribancot fel kene pofozni.

Maga a humor meg valamennyire közel is allna hozzam, meg a csaj maga aranyos lenne, ha nem szolal meg, de valahogy megis nagyon szar.

Nem tudom megmagyarazni, de valami nem stimmel.

winnie - 2007. 06. 20. 23:43

kinézet vs irritáló hang, cseppet sem pc stílus. ez nem stimmelhet:)

ballatoma - 2009. 11. 18. 16:28

http://www.youtube.com/watch?v=WTADSFR0E_c

Ez abszolút kötelező Sarah Silverman videó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz