login |

Mi van az idei szitkomokkal?

2007. 02. 07. 13:40 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: elmélkedés, szitkomajánló

Vagyis a szituációs komédiákkal. Íme, pár tipp, hogy milyen sorozaton lehet röhögni. Arról már volt szó, hogy nem csak a tévénézők között, de még az addiktok közt sem dívik annyira a szitkomnézés, pedig heti 20 perc igazán jó időkitöltésre, pláne két nyomozós sorozat között. Tavaly, amellett, hogy minden hibája ellenére volt egy Joey-nk, amit magasan a legtöbben néztek, indult több olyan szitkom, amely bevált idehaza is – ld. My Name is Earl, a trónkövetelő, egyre több hívet összeszedő How I Met Your Mother, a hazai premierrel is segített The War at Home (Házi háború) vagy a néltatlanul hanyagolt, de még mindig kedvelt és nálam még mindig favorit Everybody Hates Chris. És persze nem szabad elfeledkezni a mindet überelő The Loop-ról (nem egy ember szerint inkább mindent alulmúlt:), amit hiszem, hogy a 2. évad kezdésére a többiek is fel fognak fedezni. (A 4 rész után cancel, de 13 résszel rendelkező Kitchen Confidental pedig elindult a kulttá válás útján.)

Ezzel szemben mit kaptunk idén az országos tévéktől? Langyos vizet, pár jópofa, de közel sem áttörő próbálkozással, szerintem a fentiek nyomába sem érhetnek. Azért hátha adok valakinek 1-2 ötletet. Nézzük az étlapon, miket láttunk az idei évadban? Egy alig pár rész után, szerintem jogosan lelőtt 20 Good Years-t és Happy Hour-t (human ez utóbbival nem ért egyet), egy hullámzó színvonalú 30 Rock-ot remek színészekkel (Alec Baldwin, Tina Fey… ééés Judah Friedlander) – nekik is köszönhetően kezdi kinőni magát a sorozat, bár én nem szállok már vissza, ellenben human a kezdetektől fogva nyomja és többek szerint is érdemes időt adni neki. Még érdemes megemlíteni a CW The Game-jét, amit szerintem ebben az országban a kutya sem néz, max valamelyik nagyon fanatikus amerikai foci rajongó közösség egy eldugott faluban, de a UPN-stílusú szitkomoknak sosem volt idehaza közönségük, pedig talán lenne rájuk vevő.

Az ABC midseason próbálkozásai pedig hiszem, hogy csendben elhalnak. A cancel-ösök közé tartozik egy olykor jópofa és őrült, de nem átütő próbálkozás Help Me, Help You, egy azonnal behalt, de az első évadot letudó, kellemesen bóhókás real time szitkom, a Big Day, az In Case of Emergency szerintem megérdemelten kapja meg a kaszát, a The Knights of Prosperity-ben viszont mocorog valami komponens (az egyetlen, amit nézek…), ami élvezhetővé teheti a rablós szitkomot, de a nézettség alapján nincsenek illúzióim.

Igazából két szitkom van, ami idehaza valamelyest ismertségnek és népszerűségnek örvend, bár én mindkettőről hamar lemondtam. Ezek a The Class és a Til Death, melynek hiszem, hogy jobb verziója lesz a tegnap premierelt Rules of Engagement. Talán nem véletlen a mérsékelt siker, bár hiszem, hogy az ismertség hiánya is bejátszik a kérdésben.

És hogy mi vár ránk még tavasszal? Az NBC-n The Singles Tables (ami a nagy nevek ellenére szerintem halott, pedig nem szörnyű – pilotkritikám emitt) , az Andy Barker P.I., ami Andy Richter-rel talán beüthet – magánnyomozós szitkom nekem jöhet. Az ABC állítólag be fogja mutatni a The Notes from the Underbelly-t, de látva a sok kudarcot, szerintem nem fognak vesződni vele, dobozban hagyják – human-nek a pilot meglepő módon még tetszett is, de én írásra sem méltattam. És a végén a Family Guy készítőjétől eljő a The Winner.

Még szerencse, hogy a szitkomoknál nem számít, hogy cancel vagy nem cancel, hiszen egy pár részt megért szitkom is lehet maradandó, elég csak a 13 részes Committed első évadra gondolni. Van esély, hogy az ideiek közül valamelyik kinövi magát, hogy átlép az árnyékát vagy várjuk a következő évadot és legyünk el a régiekkel (Scrubs, The Office, stb.)? Vagy a fent emlegetett, általam az első két rész után nem maradandónak titulált sorozatok közül az ikszedik rész tájékára kinőtte magát valamelyik?

12 hozzászólás Ne habozz!

banditos - 2007. 02. 07. 14:57

A Kitchen Confidential igen jó volt. Azt az egy szitkomot néztem gépen. Kár érte :-(

robotnyk - 2007. 02. 07. 14:57

a 30 Rock az egyetlen amit nézek az idei felhozatalból. nagy hibája nálam Tracy Morgan, aki nem csak a Girlie Shownak tesz keresztbe, hanem magának a sorozatnak is, de Alec Baldwin kompenzálja azért :)

johnnyjoker - 2007. 02. 07. 15:04

titull=titulált, bocs a kukacoskodásért…
amúgy nagyon jó cikk, lesz mivel csillapítanom sitcom-éhségemet :)

Seth (GIE) - 2007. 02. 07. 15:11

Kitchen Confidential az ALAP, must have!!!

A Happy Hours-nál egyetértek Human-nal, sztem is kár hogy lelőtték :(

Csigusz - 2007. 02. 07. 15:29

Adom robotnyk véleményét. A 30 Rock nekem is nagyon teccik de Tracy karaktere télleg idegesítő és szar. Baldwin meg király :D

Human Insect - 2007. 02. 07. 16:22

sztem hogy tracy kkevesebbet van és baldwin többet az már tipikusan a közönségre hallgatás az íróktól

api - 2007. 02. 07. 16:44

en pl most a blogrol meltatlanul hanyagolt Red Dwarfot potolom es mit mondjak rohadt jo. mellette Lucky Louie, 30 Rock es Earl daralas van folyamatban.

thomasson - 2007. 02. 07. 17:52

HIMYM My Name is Earl jó. most is nézem őket, viszont a Chris t azt pár rész után cancel, elején vicces de aztán kb sablon és minden rész oan mint az első néhány.:(

friendsfan - 2007. 02. 07. 18:07

A kedvenc műfajom a múltkor leírtam vagy 20-at, ami szeretek, és ha mindegyik nem is egy-kettő biztosa bejön mindenkinek, vagy talán, ha nem zárja ki alapból a szitkomokat az életéből…

dave22 - 2007. 02. 07. 21:50

Hozzászólok, hiszen én ezek közül majdnem mindet nézem. Nagy vígjátékfan vagyok, most is be van készítve a tegnapi cbs sitkom felhozatal nézésre.
Szerintem itthon a HIMYM menne, nem véletlen, hogy a jóbarátok után ezt emlegetik. Fantasztikus volt az első évad és tartja a szintet a második. A tempóról meg annyit, hogy kb. annyi érdekes, emlékezetes pillanat volt eddig a másfél évad alatt, mint a jóbarátokban kb. 5 évad alatt. Egy jó szinkron és ez lehetne az új sztár itthon, nomeg a Class is. Bár elég hagyományos szitkomról van szó, nagyon bájos, és a buzis poénok is ülnek.
Nálam mégis az év nagy meglepetése a Knights of prosperity. Darálva mégjobb lenne szerintem, elvégre van egy ívelő történetszerűség is benne. Nálam abszólút feelgood a sorozat, már az első résztől kezdve.

etiop - 2007. 02. 08. 04:38

Én elég fanatikus tudok lenni. Nehezen kezdek el szitkomot, de végleg soha nem cancel (a Sarah Silverman Program is így fog járni). A HIMYM és a 30 Rock isteni, a Classban meg (már) minden karakter szerethető. Tracy tényleg szar, de ez van, remélem, úgy jár, mint Holly a Classban. American Dad-et néz valaki?

adc - 2007. 02. 09. 10:09

American Dad rulz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz