login |

Ezek a februári hétfők

2007. 02. 14. 10:45 - Írta: human

38 hozzászólás | kategória: hétfői mészárszék, kritika, , ,

Lassan szokás szerint – ez már a harmadik hét – írok a hétfőről, mivel ez a legaddiktívabb nap. Ez alkalommal mintha valami mást néztem volna, mint a többiek. Szinte mindenhol so-so meg negatív kritikák jelentek meg mind a Heroes mind a 24 új részei kapcsán, én meg csak pislogok, hogy most a mi a fene van. Na de a tovább mögött lássuk, a Studio 60-t is. Szokás szerint vastag betűvel a sorozat jelölve, ha még nem láttad akkor skippeld a részt. De előbb egy kép, citromsárga éggel (a kameráik miatt).

Jack nagyon néz, a hős

Heroes: Ennél van a legnagyobb osztás, mármint hogy mekkora filler rész volt. Hát nem tudom, ha filler részt akartok látni, akkor a BSg-t kéne nézni, na az filler volt. Itt meg olyanok történtek, hogy Sylar közelebb került a listához, meg mostantól fém építménybe nem lehet bezárni, vagy bilincset rakni rá.

Ezen kívül Greg Grunberg, vagyis a gondolatolvasó zsaru bemutatta, hogy miért is imádom, de hogy pont vele kapcsolódik össze elsőre a Niki/Jessica szál. Szóval gyerekek, a lövéstől eltekintve ez egy baromi jó akciójelenet volt. Eltalált zene, a dagi csávó tipikus áldozat, és pisztolyok. Na meg az a kihajítás lenézés, hát nem tudom, valahogy nagyon profin volt megcsinálva, ellentétben a kenyérpiritóval. Hogy mit lehet egy kenyérpiritón elcseszni miközben egy hulla van a konyhában? Hát azt, hogy 4 éve is ciki CGi volt a jelenetben. A sokat mutogatott atomrobbanás is ilyen, elnagyolt béna trükk, amiben nincs elég pénz.

Mivel Greg szerepelt, így most hiába volt jó beszólása a japán hőspárosnak, ez a rész bizony nem az övék volt. Szerintem.

24: A geekek visszavágnak lehetne az alcím. Oké, elsőnek annyit, hogy a nyolcas rész szerintem úgy ütött ahogy volt. Hiába volt gagyi szál Morris elrablása, azért ha az ember hátába szószerint egy fúrót szúrnak, az azért kemény. Pedig a baseball ütőknél még milyen kedvesen eltakarták. Na, a Morris szál gyors lerendezése után Chloe (ne feledjük, szuperszámítógépes agy) pikk pakk segít Jacknek egy atombombát hatástalanítani. És tudom, hogy Jack nem hal meg, mégis izgultam a jeleneten. Ez van.

Szóval Morris “Not bloody likely mate” testápolva, megfúrva, hozzásegítve Fayedet a többi bomba robbantásához, fél óra múlva már újra munkában, mivel Chloe “ne legyél nyápic pöcs” szöveggel leosztja. Way to go Girl.

De várjunk csak, szóval a “most mintha valami büdöset éreznék” arcú Chloe segített egy atombombát hatástalanítani, Morrist megfúrták, erre Mylo – aki az első évadban valami külső szakértő volt, már nem emlékszem – könnyedén feltalálja magát egy nagyon forró akcióhelyzetben. Robbant meg minden. Na persze sietnie kell a meghalással, mert valami pilotot forgat.

Ahol elfolyik az adrenalin a sorozatból az bizony a Fehér Ház. Palmer II. hihetetlen gagyi elnök, erre bazze szervezkednek ellene. Ne már! Legalább nem Los Angelesben van ő is, de kábé ennyi a pozitívum mellette. Az “űrből beugrottam fehérházi tanácsadónak” csávó meg egyszerűen az idegeimre megy. Azt mondták a népek, hogy ez csak beugratás, de vazzeg, itt már Palmer II. félreállításáról van szó.

Azt hiszitek ezek negatívumok amiket írtam? Pedig a Palmerest kivéve nem azok (a családi szál meg olyan épphogy belefér jelenleg). Én bizony maradok a fedélzeten, mert rohadtul szórakoztató! Na jó, a 9. rész annyira nem ütött, csak a vége felé.

Studio 60: Oké, Matthew Perry tényleg színész. Nem tudom, de sikerült kihoznia a drogos szituációból a maximumot. Pedig hát ez bizony elég necces volt, I see Tyler Durden-estől. Amúgy végre megint kaptunk háttérinfót, legalábbis tök jó volt az egész Péntek esti mészárlás dolog, és én is nevettem a papír táblához tartásán.

Na, a drogos szál mellett kaptunk nem túl jó Danny-t, és marha jó Cal-t, aki minden jelenetet feldobott. Oké, itt nem ömlenek a betűk, de a Harriett vacsora második rész meg ez is javuló tendenciát mutat. Azt hiszem Jack nem is hiányzik nagyon, viszont még több Tom, meg még több író kéne. És Amanda Peet tök aranyos volt néhol, mi a fene történt?

A több író azért kéne, mert valahogy nagyobb volt a hangulat a flashbackekben, ahol a writers room dugig volt. Igen, ott lehetne pörgetni a történést, meg több szkeccsíró versengene, hogy az adásba kerüljön. Főleg, hogy Matt repdesni szeret mert szerlemi bánata van, szal nem fogja a maximumot hozni már sokáig.

—–

Na ennyi mára. Bár a Studio-ról annyira ömlengeni nem tudtam, de korrekt rész, a többiekkel meg ez bizony egy jó hétfő volt. Mi lesz itt, ha csatlakozik a Black Donellys a naphoz? Még addiktabb nap, már csak a Lost-ot kéne ide helyezni. Haha.

38 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2007. 02. 14. 11:00

24

nagyon semmibe veszik már tényelg a real time-ot. 8.rész végén még Morris a házban van ahol fogvatartották, 9.rész 5.perce körül meg már a CTU gyengélkedöjébe kisérik. LOL

Amugy tetszik a sorozat a debil hibák ellenére is. A 24 az 24 marad…..

winnie - 2007. 02. 14. 11:03

emeljük ki légyszi a komment elejére enterrel, hogy melyikhez stólunk hozzá, mert így necces a spoiler beszívása.

nkg - 2007. 02. 14. 11:12

Alapvetően ezért nem szoktam kritikákat olvasni, és inkább magam nézem meg azt ami érdekel (a mai világban amúgy is meglehetősen könnyű mindnet beszerezni….). Aki nem érti mit akarok mondani:) :
Én is egyetértek Humannal, mind a 24 dupla (így egyben volt igazán jó), mind a Heroes király volt…

A Studio 60 szenvedését meg ismerve az amerikaiakat értem, de nem tudom elfogadni. Igaz, hogy az utóbbi 3 rész egy kicsit gyengébb, mint mondjuk a bevezető 5, de valahol mégiscsak hozza magát Sorkin. Ez nem egy gagyi tucatsorozat, ez minőségi darab. Matt, Danny, Cal valami hihetetlen, és Jordan is egyre jobb mióta terhes… (szóval kár a szünetért és még nagyobb kár azért, hogy ebből a sorozatból nem lesz még 1-2 évad….)

rhynn - 2007. 02. 14. 12:02

Csak fémet tud megolvasztani Sylar? A műanyag telefont akkor hogy sikerült?

dzsii - 2007. 02. 14. 12:21

24

Nekem kezd egy kicsit sok lenni, hogy mindig mindenhol van beépített ember. A családi szál meg azért is gáz, mert nem tudjuk a kedves papa indokait. Persze lehet, hogy majd kiderül, de ez a felépítettem A CÉGet, amit nem hagyok veszni, inkább megölöm/öletem a fiaimat, az elnököt (S5) és hagyok pár nuke-ot felrobbani … így harmatgyenge.

Dave - 2007. 02. 14. 12:24

Heroes

Rhyn szerintem mindent meg tud olvasztani. Nem ugy látszott amúgy,hogy Sureshnek gyanus volt hogy megolvadta a telo? Mert gondolom azt már Sylar csinálta…

rhynn - 2007. 02. 14. 12:26

Dave szerintem is, csak Human írta…

El Diablo - 2007. 02. 14. 12:29

Heroes

Niki/Jessica a kedvencem a sorozatban :)
Személy szerint örültem, hogy nem volt a szenvelgős Peter Petrelli, őt bírom a legkevésbé.

Kaporszakáll - 2007. 02. 14. 12:39

Heroes

Szerintem szervetlen anyagokat tud csak megolvasztani.
Nekem tetszett ez a rész, de a képregény viszont szerintem az eddigi legjobb volt, jó pár kérdést megválaszolt Sylarrel kapcsolatban.

Human Insect - 2007. 02. 14. 12:44

Heroes

Csak a foltok mindegyike mintha fémes lett volna. És piritós, meg előtte a lábos. De igazatok van a telefonnal. Viszont ha műanyagot si akkor miért azt tett az olvasztandók alá.

yaze - 2007. 02. 14. 12:59

Heroes

Én azt szeretném ha jövő héttől Sylarnak két énje lenne… :) Valahogy értelmetlen és baromi unalmas ez a Niki vergődés.

maLakai - 2007. 02. 14. 13:45

Heroes

Mert nem olvaszt, ha olvasztana, akkor a forró fém beleégne a padlóba. :P Szerintem a halmazállapotát változtatja meg a tárgyaknak. Persze fizikailag ez se korrekt… :)
Amúgy szerintem se volt ez olyan rossz rész, húzzák a sztorit, jah, de ez nem is egy rövidsorozatnak készül, nemde? :)

seven - 2007. 02. 14. 14:37

Hiroz

amúgy az milyen volt már amikor Matt elvitte a gyémántokat, és nem rakta vissza az állmennyezetet. lol :) persze, nyilván nem az volt a lényeg, de akkor is..

Human Insect - 2007. 02. 14. 14:45

Heroes

A bőröndöt sem. Nem ez a lényeg :D

Mitchike - 2007. 02. 14. 14:45

HEROES

Már nem azért de az olvasztáshoz némi hőt kéne termelni, bármilyen tárgyról legyen szó. Itt nem nagyon láttunk se izzást, se gőzt, se füstöt, se semmit, ami erre utalt volna, szóval én is inkább arra a halmazállapotos dologra tippelek erősen…

Human Insect - 2007. 02. 14. 14:46

Heroes

És akkor a telefont félig? És miért kellett hátraálni. És miért nem csesződött el az alá rakott műanyag fólia is?

seven - 2007. 02. 14. 15:08

Heroes

és miért mondták hogy álljanak hátrébb, nem is fröcskölt meg semmi :)

Human Insect - 2007. 02. 14. 15:19

ezt kérdeztem én is :D

idegen - 2007. 02. 14. 17:11

Heroes

Szerintem Sylar csak azért mondta, hogy álljon félre Suresh, mert a pali akitől a képességet szerezte is ezt mondta fő gonoszunknak. Sylar csak leutánozta a fickót aki viszont nem tudta még mi ez a képesség, teljesen meg volt rémülve tőle és ezért kérte Sylart, hogy álljon hátrébb.
Volt ott egyébként félig “megolvadt” állólámpa is ami félig fából volt, ha jól láttam.

24 - 2007. 02. 14. 18:24

Szerintem a 24 úgy jó, ahogy van. Ennél “tökéletesebb” sorozatot még nem láttam.!

Természetesen a Heroes is marhajó. Jók voltak az új részek!

Csigusz - 2007. 02. 14. 18:27

Heroes

Nekem a “Claire anyuci megőrül-szál” az ami nagyon nem kéne. Most ki fogja gondozni Muggles úrfit? :(
Amúgy meg akármit is találnak ki Sylar likvidálására, tuti hülyeség lesz. Ez a fickó kész Jack Bauer… elpusztíthatatlan :)

DeXX - 2007. 02. 14. 18:27

Heroes

Na erről az új Syleres képességről az X-akták egyik sivatagi epizódja jutott eszembe, amikor az a bizonyos dimenzió-elhajlás miatt a tárgyak egymásba “ékelődtek” (ekkor cserélt ugye testet Mulder meg a katona hapek is). Szvsz tippem szerint se nem halmazállapot se nem olvasztás, hanem a dimenziókat tudja befolyásolni. Mindensetre szinte biztos hogy Mohinder rájön majd Syler kilétére, elvégre az apja már bekapta egyzser a horgot, mégegyszer biztos nem sütik ezt el. Szerntem.

maLakai - 2007. 02. 14. 18:56

Heroes

A fazon (Zane) mondta, hogy álljon hátrébb, mert néha elég mocskos tud lenni a dolog, mert szétfolynak ugye a tárgyak és ki akar folyékon bútort a cipőjén? :)
Szerintem Mohinder észre fogja venni az órát, az órára jól rázúúmólt, amikor a kissrác a látomást küldte neki. :)

Flaki - 2007. 02. 14. 19:41

Heroes:

Ha jól emlékszem a lámpa papír/szövet teteje is ott volt félig szétfolyva a padlón szóval nem hinném hogy csak fémmel működik a dolog. Szerintem ez a dolog nem dimenzió elhajlás vagy olvasztás, én arra gondolok hogy képes molekuáris szintre lebontani a dolgokat, amikből így egyfajta “ősleves” képződik (később szerintem képes lesz ilyen szerkezet nélküli löttyből dolgokat előállítani, de majd kiderül :))

Én arra vagyok kíváncsi mikor talál egymásra Claire és Peter nagybácsi xD

Ui: Maradék hozzászólásom lásd: Heroes thread.

Ui, csapó 2.: <b>Heroes</b>

Arthuro_Adam - 2007. 02. 14. 19:42

Heroes

Mohinder azért nézte a telefont, mert korábban a legtöbb tárgyat nem sikerült teljesen “elolvasztani”, csak félig, meg ilyenek, viszont amikor neki mutatta, akkor teljes sikert volt, szerintem ezt furcsállta egy kicsit.

Arthuro_Adam - 2007. 02. 14. 19:44

24

Szerintem ez a két rész jó volt, nekem úgy tűnik, hogy az apja csak saját magát próbálja menteni, ami nekem jónak tűnik, csak maradjon így is.

Az meg, hogy mindenhol van besúgó teljesen természetes, tény, hogy a 6. évadban már kicsit unalmas, de sajnos a sorozat önmagát szorítja szűk határok közé. Bármilyen akció megtervezésénél szükség van ilyenekre.

ibenny - 2007. 02. 14. 20:14

Most biztos en vagyok a hulye, de Prison Break nem volt?!

Human Insect - 2007. 02. 14. 20:23

nem volt, dupla 24 volt helyette.

ibenny - 2007. 02. 14. 20:25

Fasza..:(

ibenny - 2007. 02. 14. 20:36

Es miert,egyebkent? Csak ugy, vagy volt vmi specifikus oka?

Flaki - 2007. 02. 14. 22:32

A Sweeps miatt…

FOX: Stephen Fry (Bones) és Kevin Sorbo (The OC). Mivel FOX, ezért animáció és ezért sok vendéghang (Natalie Portman, Metallica, Eric Idle, John Goodman, Drew Barrymore, Carrie Fischer) és persze kapunk a PB “kárára” es dupla 24-epizódot is.

Finey McFine - 2007. 02. 14. 22:58

harmadik hétfő, és meg kell mondjam, úgy tűnik, senki nem nézi a Studio 60-t… legalábbis kommentek alapján – pedig jó!

lil - 2007. 02. 14. 23:14

de még milyen jó!!!!
én is – aggódva- nézem és nem értem a túloldalon élőket,de ez már az én bajom

tumpara - 2007. 02. 15. 09:39

Nézzük azt, csak várjuk a magyar feliratot. Szeretek angolt gyakorolni, de Sorkint egyszerűen nem lehet követni, a másodpercenkénti visszatekerés elvesz az élményből.

SaveMyLife - 2007. 02. 15. 09:49

Heroes

Hát nemtudom ,hogy vagytok vele de szvsz nagyon elcsépelték Hiro-ék storyját.. Az első 4 részet kb. az a szál miatt néztem végig, mostanra pedig az lett a legunalmasabb :(
Mint valami rossz dramedy, különáló epizódokkal..
Viszont a többi szál egyre jobb, már Jessicán sem kell ásítoznom :-)

tumpara - 2007. 02. 15. 11:03

Heroes

Hát igen, Jessica történetét megléphették volna már vagy 5 résszel ezelőtt. Hiro meg a töketlen béna szerepköréből egyre inkább béna töketlenkedésbe fordul át.

ricsi - 2007. 02. 15. 16:10

heroes

niki tuti nem hal emg egy darabig, mert amikor flashel peter a robbanasra, latjuk nikit, apát meg a kiscsavot rohanni.

Csaba - 2007. 02. 16. 21:31

24

Volt benne egy engem nagyon idegesítő jelenet, az amikor Jack leült a bomba elé(ami éppen robbanni készült) és nagyon megnézte. Ekkor volt a szokásos néhány perc ugrás és amikor visszajött a kép Jack ugyanott ült és nézte a bombát ugyanúgy és kezdte hatástalanítani. Szóval akkor percekig nézte? Elképzelhető persze hogy a néhány perc alatt felállt, aztán ugyanúgy ült vissza oda-ezzel magyarázható a jelenet, de nekem nagyon úgy jött le az egész mintha úgy lenne, hogy nem állt fel onnan.

egyébként még mindig ez a legjobb sorozat

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz