login |

Primeval-pilot

2007. 02. 14. 16:43 - Írta: Mammut

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Tegyük fel, hogy sétálunk az utcán, és szembejön velünk egy dinoszaurusz. A Jurassic Park nem az elsõ film volt, mely a szemünk elé tárta a látványt, és nem is az utolsó, a legújabb gyöngyszem a Primeval címû angol (mini)sorozat. Folytatás a kép alatt.

Primeval

Egész végig olyan érzésem volt, hogy ebbõl egy újabb Az elveszett világ lesz, de meglepõdve tapasztaltam, hogy inkább monster of the weekre veszik a figurát, ami ha azt vesszük, jó is, rossz is. Rossz, mert szívesen elnézném a több millió évvel ezelõtti világot, és jó, mert a késõbbiekben a modernebb helyszíneknek köszönhetõen talán arra támaszkodva horrorisztikusabb adalékot is kaphatunk, teszem azt akár sötét alagútrendszerben Alien-módra üldözhetjük az õsbogarakat, vagy hasonló, egy szó mint száz, hatásosabb lehet.

A megvalósítás viszont szintén az elõbb említett sorozatot juttatta eszembe, kicsit ötvözve a hétvége délelõtti gyerekmatinék rémfilmjeinek hangulatával. Ez így egy kicsit furán is hatott, nem tudtam eldönteni, hogy direkt ezen stílusok felé emeli kalapját a sori, avagy csak kicsi a költségvetésük, és ezért tûnik kissé bárgyúnak az összkép. Mindenesetre érdekes volt, és nem mondanám, hogy ezen tényezõ hátráltatna, naná, hogy megnézem a következõ részt is.

Mivel kicsit részleteiben kidolgozatlannak éreztem a plotot, erre a részre 5/10 lenne az a pontszám, amit most adnék, de ha a késõbbiekben választ kapok pár kérdésemre, valószínûleg emelkedni fog, persze sokat nem, maximum 1 pontot.

5 hozzászólás Ne habozz!

Shocker - 2007. 02. 14. 17:10

Nekm kicsit, Threshold és Torchwood keverék. Kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de nem hiszem hogy ütni fog mint a 4400.

Mann - 2007. 02. 15. 17:32

Nekem se jött be, még a második epizodot megnézem, oszt kasza…

bianka - 2008. 01. 28. 19:03

nagyon jó a film minden vasárnap nézem és szerintem nagyon jól meg van tervezve remélem lesz második évad is

Mammut - 2008. 01. 28. 19:14

a héten megy a 3. része a második évadnak
vagy arra gondolsz, hogy itthon? gondolom, arra még várnunk kell

Cameron - 2008. 02. 17. 19:33

kellene felirat a 2. évad 5. részhez (magyar) ..sajna a feliratok.hu és a hosszupuska jellenleg nem aktiv, valaki dobbna egy feliratott:)?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz