login |

Előítéletek

2007. 03. 14. 14:29 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: elmélkedés

Mennyire vagyunk, vagytok előítéletesek? Kapóra jön a téma az Ugly Betty sorozat hazai premierje miatt, amit hiszem, hogy sokan már akkor is leszólnak, amikor nem látták (én akkor tettem, miután láttam:) és fejemet rá, hogy sokan eleve esélyt sem adnak és egy részt sem néznek meg belőle, pedig biztos nem véletlen sem a siker, sem az, hogy a kritikák a Studio 60-nál is 1%-kal jobbnak értékelték – koppant is az állunk. Furcsa leírni, hogy ezt a két sorozatot tartotta a kritikusmassza a legjobbnak a pilot alapján ősszel – Joe-nak is bejött és vendégkritikusunk is az előítéletek letörésére biztat minket.)

A kérdésre visszatérve elismerem, hogy vagyok akkora addikt, hogy a pilot-ot legalább minden sorozatnak megnézzem, de azért kíváncsi lennék, hogy senkiben nem merül fel az a valóban eléggé valószínűtlen szcenárió, hogy egy jó, neki esetleg tetsző sorozatot így elmulaszt? És félreértés ne essék, most nem a Betty-ről van szó, hanem bármi másról, amivel kapcsolatban ugyancsak előítéletesek vagyunk. Lehet, hogy az munkál az emberben, hogy csak azért sem nézi meg a sorozatot, mert fél, hogy megtetszik neki és az gáz lenne?:) (Tudjátok, guilty pleasure. Mindenkinek vannak gyenge pontjai.)

Fórumokon mindig olvasom a telenovellák ócsárlását – én sem nézek telenovellákat, se szappanoperákat, de anélkül, hogy látná az ember őket (ezt feltételezem), nem lehet, hogy egy olyan telenovella kerül bemutatásra, ami jó? Vagy a telenovellákra fújók mindig megnéznek 3-4 részt a Homok titkaiból vagy az új Natalia Oreiro-s telenovellából és csak aztán kritizálnak? I don’t think so.

Vagy tipikus példa a Győzike című hazai dokureality, amit ugyancsak divat szidni (nem nézem, így nem véleményezem) és lenézni azokat, akik nézik (ez no komment). Aki azt szidja, az a műfajjal nincs kibékülve vagy szereti a dokureality műfajt (és nézi Osbournék, Hulk Hogan, Tom Sizemore vagy a Blink 182 énekesének a dokureality-jét), csak szerinte a magyar verziónál lóg ki a lóláb művészileg, hogy úgy mondjam? (Értem ez alatt, hogy a Survivor magyar verziója roppant gyenge volt, ellenben az amerikai nagyon erős, vagyis sosem nem mindig tudunk működő formátumot idehaza megvalósítani.)

38 hozzászólás Ne habozz!

Joe-ker - 2007. 03. 08. 00:00

Abszolút nem vagyok előítéletes, pont ezért is néztem meg az amcsi Betty-t. A Győzikesó meg akkor is szar, mert a főszereplő ostoba, a családja meg idegesítő, és nem a műfaj miatt, nyilván.

winnie - 2007. 03. 14. 12:40

nyilván nem is rdd értettem, csak azért mégis csak ez az általános.

a gy. show nekem nem hiányzik, de tuti, hogy szórakoztató lenne. (technikailag nem tudom megítélni, hogy milyen) legalábbis szórakoztatóbb, mint mondjuk ozzy showja, aminél szerintem több sokkal jobb is akad.

giant - 2007. 03. 14. 14:49

Blink 182 énekesének van realityje? :O (Legyek szőrszálhasogató? A Blink feloszlott… :P De egyébként arra vagyok kíváncsi, hogy ennek mi a címe?)

winnie - 2007. 03. 14. 14:53

meet the barkers.

tumpara - 2007. 03. 14. 14:57

Én mindennek adok egy esélyt, a Bettyt is megnézem, hátha tényleg olyan jó, mint egy Golden Globe-os sorozat. ;)
A Győzike-Show utálóknak (jelzem, köztük vagyok) szerintem egyáltalán nem a műfajjal van problémájuk, még nagyon azzal sem, hogy hihetetlenül erőltetetten rendezik meg a családi jeleneteiket, hanem egyszerűen maguk a főszereplők irritálóak. Nem botrányosak, azt még tán nézném is. Irritálóak. Az egész műsor alatt fülsüketítően ordibálnak, ráadásul ostobaságokat, semmi szerethető nincs bennük, ami miatt kedvesen megmosolyoghatnám egyszeri tudatlanságukat, mint mondjuk Randy “éles” eszét a My name is Earlből. És igen, bosszantó, hogy az emberek ezt még nézik is, csak azért, hogy másnap lehessen miről beszélni a kollégával, iskolatárssal stb.

Showtime - 2007. 03. 14. 15:07

Akármennyire is nem stimulált intellektuálisan a Győzike show 1 dolgot be kell látni, nem volt szinvonaltalan műsor, csupán nem az értelmiségibb rétegnek szánták. És ezt most értettem a valóvilág és bigbrother c. realitykre is.
A Balázs és Mónika show-ról viszont már ennyi pozitívum sem mondható el részemről. Az az igénytelen műsor igénytelen embereknek.

hungromit - 2007. 03. 14. 15:11

Én az előítéletesek táborát gyarapítom. És hiába lehet a Betyy akármilyen jó, akkor is képtelen vagyok bevállalni. Hazai premiert azért meg fogom nézni, mert érdekelni, azért eléggé érdekel, de pl a főszereplő Golden Globeon előadott beszéde után pláne nem várok túl sok jót (tudom, Ő csak a szerepet játsza, az írok okosabb emberek, de valahogy mégis).

ui: winnie, ott az elején van egy kis kavar nyelvtanilag (“Kapóra jön a téma az Ugly Betty sorozat miatt hazai premierje miatt”).

winnie - 2007. 03. 14. 15:18

hungromit: köszi, javítva.

Mammut - 2007. 03. 14. 15:25

én erősen előítéletes vagyok, lehet felőlem a világ legnagyobb sztorija, a legjobb színészi alakítások akár filmben akár soriban, ha fakó, színtelen képet tár az operatőr a szemem elé, én okádok, és nem nézem, ez van… lemaradok róla? le… és?
ide tartozik a legtöbb angol sorozat pl., így a legtöbbe bele sem nézek, hogy egyáltalán milyen a képvilág, csak ha vmi olyan témájú, ami nagyon vonz

az egykamerás sitcom a másik, alapból már meg se nézem az első részt se, mert tudom, hogy két perc képremegés után kikészülök… poénilag biztos van egy pár jó, de ez van, hukérz, engem biztos nem

a rilitit meg már műfajából kifolyólag rühellem, láttam párat, nem tud felizgatni a többinél, hogy “de ez viszont jó”, szimplán kiráz a hideg tőlük

hmm… a szappanoperákkal és telenovellákkal különösebben semmi bajom, láttam pár vad angyalt natalia oreiroval, és volt egy-két rész, amin jót szórakoztam :P a bk-t se szídom, csak nem értem, hogy tudnak emberek ennyire unalmas dolgot nézni, de ez már másik dolog… szóval ebben a két műfajban nem vagyok előítéletes, de nem is rohanok, hogy lássam, viszont simán megnézem, ha tényleg nincs más…

Ítu - 2007. 03. 14. 15:26

én szeretem és egyszerűen imádom a Győzikét és alig várom hogy hétfőn kezdődjön az új évad!!!!!!

Ze' - 2007. 03. 14. 15:28

“…vagy a Blink 182 énekesének a dokureality-jét…” Nem enekese, hanem dobosa volt. De hogy rola minek ilyen doku film…

Mx - 2007. 03. 14. 15:38

Igen, előitéletes vagyok, nem is kicsit. Volt már rá példa, hogy nem néztem meg valamit, mert ú ez milyen szinvonalú már és később kiderült, hogy banyek, bejön. Viszont az ellenpélda sokkal, sokkal több. És mivel az időm limitált, ezért inkább azokat a sorozatokat válogatom be, ami számomra elfogadható minőséget produkál és az IQ szintem nem gátol meg, hogy nézzem. (egy brazil sorit csak 80as IQ alatt lehet élvezni, felette fizikai fájdalommal jár a nézése)

És igen, a győzike mániákusokat meg kib*szottul lenézem, mert ilyen igénytelen szart szinte már elképzelni se tudtam volna, amig az rtl be nem mutatta. És nem igaz, hogy nincs a tv-ben alternativa, mert van, esetleg a kábelen(akinek nincs az olvasson vagy valami). Szóval az ilyen igénytelen stabil törne ki a nyaka a tv előtt tipusú néző miatt van nézettsége az ilyen szar igénytelen fosnak (mint a győzike show) és ezért szükül le az én választási lehetőségem.
Az ember igenis szelektálja a fost, amit az agyába tömnek nap, mint nap és azt a néhány órát ami szabadon jutott neki lehetőleg naponta lehetőleg ne a szellemi épségének rombolásával töltse.

Előitéletes elitista vagyok? Bánom én… Lehet szidni :)

PS: hosszú I és hosszú Ü-t nem találok ezen a szar labor bill.-en

VR - 2007. 03. 14. 15:53

Hát nekem nincs előítéletm, mindent megnézek, max. egyik nap jön érte a a cancelmanó és berakja a zsákjába.(BSG-t csúnyán elvitte. :P) A felsorolt család Realytik közül asszem mindet láttam, nézegettem. (Még Győzikét is, haverok erős kényszerére, akik halálra röhögik magukat raja, én inkább sírnék.) Még Ozi-ékat bírtam a legtovább talán egy évad, végülis simán hozza a Győzike szintet, ha belegondolok. Hogan unalmas, egy részt se bírtam végig. Sizemore detto, nem tudtam ki az. Viszont a Blinkes viszonylag élvezhező és érdekes volt, a nagy kontraszt nagyon tetszett. És kimaradt még ugye Jessica Simpson, ami egyérteműen a legálszentebb, legnyálassabb és legunalmasabb, amit valaha láttam. (Tiszta irónia, hogy elváltak utánna…)

Bettyvel kapcsolatba sincs előítéletm, csak olyan szinten lerágott csont, hogy hihetetlen. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Lizához képest milyen pluszt tud nyujtani. Illetve, hogy aki annyira élteti, az látta-e vajon a többi változatot, vagy csak az újdonság miatt jött be neki annyira???

mrzed001 - 2007. 03. 14. 16:27

Győzike …. hát, ha mindenképpen valami realityt akarok nézni, akkor már inkább az amcsi motorok, ott magasabb az IQ és alkotnak is valamit.
(A drogzikéből valahogy eddig nem tudtam rájönni, hogy akkor ezek most miből is élnek ??? Reality?)
Egyszóval aki a győzike showt szereti nem azért van lenézve mert hülyeséget néz, hanem mert ez a (mélységesen IQ_Lite) színvonal a neki megfelelő (persze boldogok a szellemileg szegények …)

petio - 2007. 03. 14. 16:29

Mx:”Szóval az ilyen igénytelen stabil törne ki a nyaka a tv előtt tipusú néző miatt van nézettsége az ilyen szar igénytelen fosnak”
Azért van nézettsége mert sok embert szórakoztat, kit így, kit úgy, és akár kitörheted a saját nyakad ezen akor sem tudsz változtatni.
Bettynek én adtam esélyt, de nem élt vele.

isolde - 2007. 03. 14. 16:34

eloiteletek: nekem pl honapokba telt, mire ra birtam venni magam, hogy betegyem a lejatszoba a barataimtol kapott, “urwestern” neven besorolt sorozatot. mondanom sem kell, hogy a Firefly volt az, azota is kiraz a hideg ha arra gondolok, hogy basszus, majdnem kihagytam..

Rainmagic - 2007. 03. 14. 17:05

Előítélet? Mindenkiben van. Én például ha fizetnek sem nézek meg Jackie Chan filmet.

A 90-es évek végén a kereskedelmi tévék megjelenésekor a Châteauvalloni polgárokon (asszem így kell írni sorry), a Hatalom és szenvedélyen, a Megveszem ezt a nőt-ön túl, kezdődött Esmeralda, Paula és Paulina, Rosalinda, Luc-maria és hasonszőrű barát és barátnők kalandjai. Ott és akkor nézhetőek voltak. Ha valaki nem ragaszkodott ahhoz, hogy minden részhez leüljön és csak kéthetente látott egyet-egyet belőle. A többit a kollégák/család/barátok úgyis elmesélték! És akkor még nem volt sznobizmus nézni vagy nem nézni ezeket mert gyakorlatban nem volt más. Aztán szépen lassan valahogy kezdtek egyre több és több ilyen rétestészta hosszúságú sorit behozni. S elkezdték favorizálni Taliat és Natalia Oreirot. Emlékszem, valamikor 2000 tájékán (a pontos évszámot nem tudom) mekkora szó volt, hogy az Rtl Klub elorozott egy-egy sorozatot ezen hölgyektől, és mekkora kultusza volt a Dáridóban N.O. fellépése…

Aztán valahogy megkoptak ezek a sorozatok. Teszem hozzá hál’istennek. Talán pont a Betty a csúnyalány volt a TV2 utolsó ilyen nagyobb dobása. Felkerültek a koradélutáni műsorsávba jól megérdemelt helyükre. És átvették helyüket a minőségibb sorik. De valahogy és nem bántásként szánom, azért megmaradt az erős NSZK/NDK-s vonulat is amit a Klinika, az Álomhajó és hasonló több évados németsorozatok hagytuk maguk után lásd a Cobra 11 sikerét. Nehéz kiirtani az emberekből a 30 éves szokásokat…

Aztán ezek után jöttek a Valóság showk. Mint a Bár, a VV, a BB, a Farm és megannyi mutáció. Aztán a Megasztár, a Megatánc, a Szombat esti láz. Akkor erről lehetett és kellett az embereknek beszélni hiszen ez volt beléjük plántálva… Valahogy mostanra ért be a magyar televíziózás arra a szintre, hogy kezdenek hinni az addiktizmusban. Hogy nem kell napi adag a funoknak és nem kell a rétestészta. És hiszem, hogy ez csak jó irányba fog fejlődni és nem visszafelé le a süllyesztőbe…

A Gyözike show meg egy teljesen más dolog. Egyszerűen a pasas és az egész családja szánalmas. Sikerült legutóbb belefutni egy olyan részbe amikor a gyermeke fonetikusan próbálta leírni a New York, New York szövegét óriási táblákra, hogy el tudja énekelni.
Én hiszem magamról hogy nem átlag ízlésem van. És ezt nem beképzeltségből vagy kivagyiságból állítom, hanem tapasztalat. Nekem a kissé elvont dolgok jönnek be. A Gyözike showt pedig vagy ezért, vagy mert tényleg sznob vagyok messze elkerülöm. És így tettem a Rettegés fokával és a Bajkeverőkkel és még folytathatnám. Nekem ez nem ízlésem. Ahogy nem nézem a Mónika és a Balázs showt sem, mert egyszerűen felhúzom magam azon, hogy mennyire szánalmasak is tudnak lenni az emberek.

Ikszipszilon - 2007. 03. 14. 17:07

Az előítéletről a Gilmore Girls hihetetlen béna magyar címe jut eszembe: Szívek Szállodája…
Egy ilyen címnek egy brazil szappanoperát kéne takarnia, nem az egyik legjobb dramedyt.
Értem én, hogy meg kellett tartani az alliterációt, de akkoris:)

VR - 2007. 03. 14. 17:15

Hm… ezért nem is mondom sose a magyar címet, csak az angolt, mert ha a magyart mondom, akkor minig rossz szemmel néznek rám. :) Hát a Bajkeverőket én eröltettem a havarokra (megérdemelték, a Győzikéért :P), de én is csak 3 részt bírtam.

Mor Tuadh - 2007. 03. 14. 17:19

no igen. akármilyen nagyra tartják a kritikusok, akármennyire odavannk érte rengetegen, Bettynek nem vagyok hajlandó még esélyt sem adni.

ez van :DDD

darren - 2007. 03. 14. 17:45

Győzikéről: Én az első 2 évadot végignéztem. No nem azért mert olyan nagyon okos ember lenne, akitől tanulni lehet, hanem mert szórakoztam rajta, és tényleg “család reality” volt. Azonban az utóbbi évadok azért siralmasak, mert az egész forgatókönyv alapján megy. Nem hiszem el, hogy egy családban ennyi, és ilyen viták lennének. Egyszerűen azért borzalmas, mert mű. Lehet, hogy még nézi vagy 1,8-2 millió ember, de attól még a legpocsékabb műsor. Én emiatt nagyon szomorú vagyok, mert az elején tényleg jó volt.
Úgy 10 éve én is szappanopera néző volta, ez az Esmeraldás-Paulinás-Rosalindás korszak volt. Azok még eredetiek voltak, bezzeg ami most megy… Anyukám szokta nézni a Romantikát, és néha én is bele-bele kukkantok. Na az a borzalom! Túljátszva, sztorikopi, stb…
A Bettynek viszont fogok esélyt adni, mert elég sokan mondják, hogy jó. Kiváncsi leszek rá!

Lui - 2007. 03. 14. 18:11

Hmm.. Én győzikéről, mónika show(k)ról és a BK-féle szappanokról nem nyilatkoznák .. Inkább nem, mert törölni kéne a hsz-em, olyan szintem rühellem. A témát. A műsort. A szereplőit. Ha valaki szereti, nézze :D De megérteni sosem fogom, mit szeret benne. (Pedig megpróbáltam megérteni, felfedezni bennük hogy mi a jó.. Sikertelenül)
Akárki akármit mond ezt az új Betty-t is egy ilyen igénytelen 1 kaptafára készüli, futószalagon gyártott szappannak ítélem meg (látatlanban, anno a tv2-es Bettyt épp eleget nézte a mamám és elmesélte mert annyira kurvára érdekelt.. szal ez is ugyanaz lesz csak egy újjabb feldolgozásban.) Csúnya, lenézik, mindenki utálja, de a végére beleszeret a hőn áhított hercege aztán megszépül és mindenki szeretni fogja. bla bla bla )

Ha fizetnének érte, sem nézném. Remélem oltári nagyot bukik és pár rész után lepasszolják a szombat kora délutáni “időkitöltő” sávba, ott úgyis olyan sori(k) (is) vannak amik többet érdemelnének…)

TorrenteXY - 2007. 03. 14. 18:36

Én a Győzikéből vagy az egyéb magyar realitykből is bepróbáltam az első részt, hogy tudjam miről maradok le, esetleg valami nagyon hype-osat, de ezekből egyet se nézek.
A napi talkshowkat sem szeretem, néha bekapcsolom háttérzajnak főzés mellé, de valahogy véletlenül mindig átkapcsolódik a CNN-re! :D Egyedül Balázs show néhány jobb jelenetét nézem meg youtube-on, de azt is ritkán.

A lényeg szerintem hogy valaki nem attól lesz elit meg okos, mert nem néz bele ezekbe, hanem mert tényleg van agya! :D Én ezekből csak a Győzikét itélem el, mert tanár haveromtól hallottam, hogy a gyerekek abszolút példaképe Győzike lett. Nem csinál semmit, nem ért semmihez, és még abszolút hülye meg ripacs, mégis kőgazdag és Maseratija van. Szerintem ez veszélyesebb a társadalomra mint 10000 lövöldözés, meg félpucér nő.

Betty: Ne azt nézéttek hogy szappan, abszolút vonatkoztassatok el, én többet röhögök rajta mint egy két divatos szitkomon. Szerintem kicsit szokatlanabb és frisebb a telenovella-kifigurázás mint a sok Jóbarátok-klón szitkom.
Úgy lehet elképzelni a szappanopera – Betty helyzetet mint az akciófilm – Ronin párhuzamot. Készül több tonna igénytelen akciófilm, Cobra 11ek, de néha jön egy két Ronin, Leon a profi, Kill Bill…

Seeley Booth - 2007. 03. 14. 19:37

Hát engem valóban nem érdekel az ilyen Ugly betty féle sorozat. Ok, ha éppen otthon leszek szombaton (kétlem) akkor belenézek, de amúgy nem.

Én nem vagyok annyira addikt hogy minden sorozat pilotját bevizsgáljam, így is alig tudok lépést tartani, mindig levagyok maradva, még a kedvenceimmel is. Ha valaminek a leírása tetszik (akár innen) akkor adok egy esélyt, de szigorú vagyok, ha nem jön be a pilot akkor cancel, és nem pedig várok-várok hátha felpörög.

Így is van elég sorozat amit nézek, bőven elég.

Usama - 2007. 03. 14. 20:19

hát márpedig lenézek mindenkit aki nézi győzikét, winnie lehetnél kicsit bevállalósabb, nyugodtan mondd ki: te is lenézed őket. nem kell itt a tolerancia-díjas mellébeszéd hogy “ez no comment”. vannak dolgok, amik túlmennek minden határon, a győzike, meg a zombihorda akik nézik ide tartoznak. őket nem tolerálni kell, hanem segíteni, gyógyítani.

Tibi - 2007. 03. 14. 20:23

Én szeretem a telenovellákat, így nem vagyk velük szemben előítéletesek. Feljebb ovlastam hogy a régieket (Rosalinda meg a többi) ti is néztétek. Ma is készülnek Mexicoban még ilyen sorozatok, van ami 80 részes van ami 120 részes. De nekünk sajna csak az argentin szarok jutnak. Igen szarok, az argentinokat gyűlölöm, mert semmiről se szólnak, unalmasak és felháborítóak… Jó lenne ha valamelyik csatorna bevetné valamelyik mexicoi kedvencem amit külföldi adón néztem, szerintem azok vannak annyira igényesek mint a Rosalinda meg elődjei. (( Egy-két példa, hátha jár erre telenovella rajongó: Rubi -> Itt egy gonosz nőt állítanak középpontba aki végig azon ügyködik hogy mindenkinek jól elbassza az életét, megjegyzem sikerrel :d A másik a Mundo de Fieras -> Itt is gonoszok vannak a központban, de itt 3an vannak, és teljesen elnyomják a női főhőst, szerencsére ))

A Győzike Showt néha nézem, néha nem. Igazából eléggé idegesít, meg néha szórakoztat. Amit szegény kiscsajjal művelnek az durva. Nem képesek megnevelni szerencsétlent.

A Betty-ről nekem igazán nincs “véleményem”, mivel még nem láttam, csak a kolumbiai, mexicoi és a német változatot. Amúgy az alapsztori már megkopott és uncsi, de az amcsik jól kezelik, csak azt utálom hogy ha már szegény Betty randa, miért nem vesz fel emberi ruhát? Na mind1 :)

Összesítve a feltett “kérdésre” a választ, igenis vannak előítéletek, és a legtöbb ember “brazil szappanoperázik” mindent, de hát ez van, ezt kell szeretni. :-)

wice - 2007. 03. 14. 20:28

hat, en pl meg sosem hanytam vert, de nem szukseges kiprobalnom, h tudjam, nem nekem valo. igy vagyok a latin szappanoperakkal is.

noimporta - 2007. 03. 14. 20:34

Tépelődtem egy darabig, hogy merjek-e írni ide, de aztán úgy döntöttem, hogy megteszem :) Az én okom, hogy húzódozok egy kicsit ettől a Bettytől pont az ellenkezője az itteni hozzászólók 99%-ának okától, én ugyanis végignéztem az eredeti Betty la Feát az első résztől az utolsóig, és nagyon csíptem. Nem véletlen, hogy ezt a kolumbiai sztorit már tizenvalahány országban dolgozták fel azóta (mondjuk ezt azért eléggé idegesítőnek találom, mivel általában az eredeti mindig az igazi). Mondjuk, azt is be kell vallanom, hogy én bizony elég nagy telenovela-addikt vagyok, már szinte sportszerűen nézem őket, és mi tagadás, láttam már ebben a műfajban éppen elég tragikusan gyenge példányt, de majdnem ugyanannyi jót is. Egyébként pedig az utóbbi időben elindult némi változás ebben a műfajban is, elsősorban Argentínából kiindulva, ami eredményezett egy-két olyan novelát, amire szerintem megfelelő promózás mellett még az “előítéletesek” közül is rákaptak volna páran. Ilyen volt pl. a Resistiré, amit az RTL megvett, aztán mégse mert bevállalni, és lepasszolta a Hálózat tv-nek, ahol először este fél 8-kor kezdték adni, de egy kis idő után elkezdtek kivágni belőle bizonyos jeleneteket, amik ebben a sávban nem mehettek le… utána elkezdték elölről, vágatlanul, 16-os (esetenként 18-as) karikával, előbb este 11-kor, majd éjjel 1-kor… (Ja, és még egy apróság, azt még azért meg kell mondanom, hogy nem vagyok teljesen elvakult novela-mániákus, per pill. Heroes-, Lost- és elsősorban örökös Alias-addikt is vagyok :))

Visszatérve a Bettyre, azért természetesen belenézek majd, egyrészt Cristopher Gorham miatt, másrészt mert a sorozatban fel-felbukkanó “novela”-paródiákat a telenovelák világában elég nagy sztároknak számító arcokkal vették fel. :) (És zárszóként egy apró kérés az “előítéletesek” felé: ha valamelyik itthoni csatornán felbukkan egy “Montecristo” című argentin sorozat, ne írják le látatlanban, adjanak neki egy esélyt! :D Én olyan káromkodásokat tanultam meg belőle spanyolul, hogy ihaj! :DDDD)

Venusz - 2007. 03. 14. 20:35

Nem tudom, hogy mennyire lehet negatív előítélettel vádolni az embereket, hiszen volt egy Betty, (ójajj), aztán Lisa, meg nem tudom kik, de tulajdonképpen uazt nyomták. Szóval ha jön egy uilyen című sori, egyértelmű, hogy mindenki egy amcsi feldolgozásra számít. Ha láttam egy Big Brothert és nem jött be, akkor nem kérek a BB2-ből, BB3-ból, stb, hiába mások a szereplők.
Az Ugly Bettyvel kapcsolatban pedig csak nálatok értesültem róla, hogy ez nem egy újabb béna szappanopera, inkább annak a paródiája. Sokakhoz viszont nem jut el ez az info, így eleve kerülik. (Mondjuk én sem láttam még belőle egy részt sem, de legalább már gondolkodóba estem)

muhaddib - 2007. 03. 14. 20:41

Látom van comment áradat, kezdi felvenni a versenyt a magyar Heroes premierrel. Most mindenki a győzike show – nemecsekernő – f*szságait ecseteli, meg hogy mennyire utálja a “brazil” szappanoperákat. Mindenki látott már 1-2 részt legalább mindegyikből valószínűleg, és igenis mindenki előítéletes, ami jó valójában, szerintem ráférne a magyar társadalomra ha visszahoznák a Taigetos-pozitív rendszert, hogy a zombikat kiszűrjük – na jó azért vannak határok, valójában felnőttkor küszöbén életrevalóság alapján küldeném az embereket a sziklára. Akinek az életét győzike élettanácsai teszik ki, akinek a legfontosabb beszélgetni valója a karátok közt belterjes családi életének kibeszélése teszi ki, azt küldjük a mélybe. Nincs azzal semmi baj, ha valakinek tetszik a műsor, eredetileg szórakoztató műsorok, de itt vége is kéne, hogy legyen. Megnéztem, ejtek róla néhány szót, mosolygok rajta, de a hátamon rohangálnak a gázkamrás egységek, amikor meghallom hogy már megint róluk pofáznak. Mert igazából ez az emberek problémája ezekkel a sorozatokkal, hogy a sok idióta egész nap róluk beszél….móóónika meg bazsás se más, csak ők még ráadásul meg is szégyenítik az embereket, és ebből csinálnak pénzt, elsőosztályú kutyakoszt lennének. Bocsi a habzó szájat…

El Diablo - 2007. 03. 14. 21:21

Én előítéletes voltam pl. a Veronica Mars-sal kapcsolatban, zéró információ birtokában gondolkodás nélkül beraktam abba a — soha ki nem nyitandó — fiókba, ahol az Ally McBeal is van: “női név a címben, csak ugyanolyan sz@r lehet”. Aztán a vendégblogger írása után rögtön elő is vettem, sorozat top5-ömben masszív helye van. Az előítélet rossz.
Ugly Betty-t pedig biztosan nézni fogom, Lisa csak egy van-t is nézem, pedig milyen rossz, de már szertartássá vált nálunk. :)

winnie - 2007. 03. 14. 22:13

a lisa csak egy vanba egyszer belehallgattam, de oroszlán szonja hangja miatt majdnem ott maradtam:)

Mammut - 2007. 03. 14. 22:17

amikor még volt friends, néztem pár lisa-t is, voltak vicces pillanatai, de amúgy eléggé el van az is húzva, nem is tudom, már nem rétestészta, inkább gumi… persze, persze, az a lényeg, tudom

vape - 2007. 03. 15. 08:14

az első részt mindenképpen megnézem, aztán remélem, hogy nem fog tetszeni… már így is azzal cseszegetnek, hogy sorozatfüggő vagyok… :D

Phoebe Buffay - 2007. 03. 15. 10:37

Én nem adok esélyt Bettynek, de leginkább dacból, hála nektek tavaly ősz óta már a 20 felé van a sorozatok száma amit nézek. Most már minden perc drága, mert ugye azért élni is kell. Szerintem nem kell azért tragikusan felfogni ezt a dolgot: “ELŐÍTÉLET” mintha valami rettenetes, jóvátehetetlen, szörnyű dolog lenne ha valaki nem néz meg egy sorozatot vagy akármilyen TV műsort mert már látatlanban nem érdekli. So what?
Néztem végig Szomszédokat elsőtől az utolsóig, ha véletlenül ott marad a TV futólag nézek pár percet Mónikából, BK-ből és jót mulatok, hogy ez milyen sz@r, aztán annyi.
Ezekről a műsorokról jut eszembe, hogy Human írt egy postot a filmbuzin az Idiocracy című filmről (rádumált, hogy majd megnézzem) szóval, hogy “a butábbak kiharcolják, hogy őket tekintsék az átlagnak, aztán a náluk is butábbak is kiharcolják, hogy…” és így megy lefelé szépen az IQ a béka segge alá. mert mindig a legülyébbekre kell méretezni ugye …
Győzikéből megnéztem hébe-hóba pár percet de mindig felhúzom magam rajta: Egy végtelenül agresszív, ostoba, ordítozó, tanulatlan ember, aki nem dolgozik havi 10 milliót keres, az ő “magánéletetét” nézi másik nemtom hány millió másik, aki munkával a századrészét sem keresi meg, de pont ezzel, hogy nézi, juttatja azt az ostobát munka nélkül pénzhez … megőrült a világ teljesen.

"D" - 2007. 03. 15. 12:53

Előítéletes vagyik? Igen! Nagyon is, bár azért adok eslyt a béna ajánlóval rendelkező dolgoknak is pl Hősök; az első pár promó nagyon nem jött be de láttam egyet ami jó volt és megnéztem az lső 3 részt.
És Atlantisznak is azért áltam neki mert a Csillagkapu után várható volt hogy ez is jó lesz!!

Betyár. - 2007. 03. 16. 15:56

A Győzike lehet hogy sok baromságot csinál, de ostobának nem mondanám, mert qrva sok pénzt keres vele…!:)

Betyár. - 2007. 03. 16. 15:57

Jha, nem az az előitélet, ha valaki nem néz meg valamit. Hanem ha nem nézi, de véleménye van róla…….:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz