login |

Penn & Teller: Bullshit!: kezdett az 5. évad

2007. 03. 29. 17:05 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Nem totálisan pilot, de jelezték fentről, hogy el fogok kárhozni, ha nem említem meg legalább egyszer a sorozatot a blogon. Megemlítem és a pilotok között, hiszen minden egyes rész különálló egészet alkot, semmi összefüggés nincs az epizódok között – ráadásul nem is igazi sorozat, hanem a Showtime válasza a Mythbusters-re, még akkor is, ha most nem nézem meg, hogy melyik sorozat indult hamarabb.

Mindegy. Attól még a Bullshit az utóbbi évek egyik legfontosabb és legszórakoztatóbb amerikai sorozata. Pedig én kevés sorozatra mondom, hogy fontos. (Bullshit!)

PENN & TELLER: BULLSHIT! – 5×01 – 6.5/10

Penn & Teller: Bullshit!

Penn & Teller (a pofázó nagy ember és a soha meg nem szólaló kicsi, akinek még az igazolványában sincs keresztnév) Las Vegas-ban nyomják/nyomták az ipart amolyan illuzionista-komikus párosként és közben/előtte/utána átnyergeltek a tévére, ahol a Showtime-on heti fél órában elkezdtek hazugságokat, az emberek fejében elhintett mítoszokat leleplezni. Olyanokra érdemes gondolni, mint alternatív gyógymódok, médiumok, pénisznagyobbítás, Feng Shui, tantrikus szex vagy Nostradamus és a világvége.

Az egésznek fura formátuma van, amolyan narrálós és felvezető monológos doksi, beszélő fejekkel és szakértőkkel, plusz kandikamerás, leleplező felvételekkel. Komoly témák, könnyed és baromira szabadszájú, folytonosan FUCK-olós köntösben – rengeteg humorral. Amolyan prosztó fajtáról van szó, ami azonnal kiköpésre készteti az ebédet. (Mutatják a nyilatkozni készülő manust, a híres szakértőt és közben Penn narrálja, hogy “Na, megint egy tudálékos f*sz.” vagy “Ki a tökö* ez az ürge?” Vajon ilyen mikor lehet magyar tévében?)

Ebben az 5×01-es részben az elhízásról van szó, amit már szinte járványként emlegetnek bizonyos emberek – természetesen csak azért, hogy elősegítsék a fogyasztó szerek és módszerek minél jobb eladásait.

Totális önirónia, oltári baromságok, néha persze kötelező hullámvölgyek, de ha a téma érdekli az embert, akkor mindig örömmel nézi meg pár nagyfejű megalázását (akik, amikor nyilatkoznak, akkor nem tudják, hogy a Bullshit!-nek teszik ezt.) Lehet, hogy nem így van, de nekem leginkább az jött be, hogy nem Michael Moore-osan egyoldalú a műsor, nem akarnak igazságot tenni (inkább lebullshit-eznek mindent), egyszerűen meghallgatják az adott témában mind a két oldal véleményét.

Ja, vigyázat, függést okoz. Ha az ember rákattan, akkor utólagos darálásba fog fogni, ezt garantálom. Showtime, csütörtökönként.

9 hozzászólás Ne habozz!

Platschu - 2007. 03. 29. 17:19

Ha jól emlékszem, akkor a Babylon5-ben is szerepeltek, ahol gyakorlatilag önmagukat játszották.

Dave - 2007. 03. 29. 20:55

Köszönöm!!!
5 perce nézem a 5*01-et de rákattantam. Igazad volt:D
BTW Penn Jillette a müsorvezetöje az Identitynek

TorrenteXY - 2007. 03. 29. 21:39

Most néztemn meg, és tényleg ütös!
A Bullshit Olimpia hatására pedig elhízott szeretnék lenni!
Szerintemk is addiktív, a hétvégén bepróbálom az első évadot, hátha rákattanok. Mostanában úgyse darálok semmit!

winnie - 2007. 03. 29. 21:49

ezt amúgy tipikusan olyan műsornak tartom, ha éppen este ez menne az egyik csatornán, akkor heti 25 percet simán megérne. így más a szitu, de így is megér:)

dragon1986 - 2007. 03. 30. 08:31

mythbuster is imádom, igaz csak tv-ben néztem. ez is érdekelne, csak nem tudom, hogy hogyan tudnám beszerezni. sajnos ti sem mondhatjátok el itt:(

v3g374 - 2007. 03. 30. 14:49

wáhh ez kell winnie jonak hangzik! :)

v3g374 - 2007. 03. 30. 14:50

Platschu, szia! Igen jol emlexel. :)

v3g374 - 2007. 03. 30. 16:41

5×01 5×02 beprobalva es johet. Ennyire hulyek az amerikaiak vagy ezis csak lesarkitas a musor reszerol? :D
Amugy erosen 18feletti, eddig mindket reszben volt b*zmegeles cicimutogatas. :)

balage - 2007. 04. 01. 12:13

Jol hangzik. Megnezek egy-ket reszt tuti. :)

dragon1986: isohuntrol az osszes eddigi reszt le tudod szedni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz