login |

Pilot-mustra – The Notes from the Underbelly – 1×01

2007. 04. 14. 11:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: pilot-mustra

Terhes nős szitkom rendel, adhatták ki az ABC-nél az ukázt, én meg elkönyveltem a sorozatot egy Nicsak, ki beszél klónnak. Tévedtem. Jókorát. (Figyelem, a kritikát az archívomból bányásztam elő, valamikor októberben írtam egy izgalmas vonatúton, de sosem került ki a Junkie-ra. Cserébe jelen.winnie-ként kommentálom akkori soraimat)

NOTES FROM THE UNDERBELLY – 1×00 – 3.5/10

Notes from the Underbelly

A terhesség csak ürügy, egy csavar, hogy poénokat lehessen gyártani és (egyelőre) nincsen beszélő magzat sem, mindössze egy 22 hét (ez a 22 sem 22 – jelen.winnie) múlvára ígért szülés, szóval a cliffhanger már adott, ha ugyan elér oda a sorozat. De, hogy elér-e oda, az már másik kérdés, hiszen az eredeti csütörtöki időpontba az ABC bepakolta az Ugly Betty-t, így a NftU valamikor tavaszra szorult, vagy pedig majd benyomják egy leszerepelt másik szitkom helyére. Egyik sem túl jó jel, ha a távlati siker esélyeit vizslatjuk.

Mit ne mondjak, elég régen láttam (már akkor is régen… – jelen.winnie), így már nem is nagyon emlékszem különösebb pozitívumra. Van egy-két érdekes, de bunkó karakter, akiknek akad pár elszólása, pár jó dumája, de sajnos közel sem ez a jellemző a sorozatra. Viszont a negatívumok… Legfőképp a karakterek. A totálisan érdektelen és inkább idegesítő fiurák csak úgy rajzanak a sorozatban. Igazából nem is értem az elképzelést, hiszen, ha a néző már a karakterekkel sem jön ki, akkor mégis mi okból nézze a sorozatot

Az feltétlenül nézze, aki éppen gyereket vár (hö, a jelen.winnie ezt is visszaszívja:), hiszen minden plusz infó nagyon tanulságos lehet. Amúgy meg tényleg csak azok, akik abszolút szitkom-rajongók és nem vetik meg a klasszikus építkezést a komédiák esetében. Mindenki tudja remélem, hogy szitkomok terén nem a közízlést képviselem, így ismét csak a szokásos mantrámat veszem elő, miszerint 20 perc senkinek sem árt meg. (már akkor is ezzel a sz*r dumával jöttem… – jelen.winnie) (meg aztán human mégis csak 7/10-et adott rá alsó hangon. – jelen.winnie)

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2007. 04. 14. 11:07

mellesleg ez a legrosszabb műfaj, mármint a tuti cancel, midseason szitkom, hiszen legtöbben “completist”-ek vagyunk és sokszor bele sem kezd az ember.

friendsfan - 2007. 04. 14. 12:07

Én szitkom rajongó vagyok… úgyhogy…

szaszab - 2007. 04. 14. 13:12

Tök jó ez a flashbackes kritika!
ez a nekem való műfaj :)

Mangerd - 2007. 04. 14. 15:47

Várom a magyar címet: Szülő Feleségek/Születendő feleségek/Született Feleségek Szülnek…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz