login |

Pilot: Drive

2007. 04. 16. 12:41 - Írta: human

36 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Jó lenne örömködni, de ez nekem csak tipikusan FOX sorozat. Az a helyzet, hogy az utóbbi években a FOX nem lép igazán jót. Persze ott a Prison Break, ami teljesen rendben volt, de még ott is tipikus zeneszerzős izgulós jelenetek vannak, főleg az abbahagyott második évadban. Tudom, miért jövök megint a Faceless-szel, de ha egyszerűen az valahogy más hatású volt, akkor muszáj felhoznom. A továbbiakban a Drive első 20 percből lehet elkotyogok pár infót, de azért igyekszem visszafogni.

Drive - Nathan Fillion

Na ez a sorozat is ilyen tipikus izgalom nulla FOX-os, ami jelen esetben bizony negatív jelző (ha nem lett volna elsőre világos). Egyszerűen jobban sugárzik az ilyen sorozatokból a “gagyi” hatás, mint például amikor a Vanishedet összehasonlítod a Kidnappeddel, egyik sem váltja meg a világot, de a FOX-os darab elnagyoltabb és rosszabbul van kidolgozva technikailag. Itt is ilyen, kiböki a szemed a pár évvel ezelőtti CGI, mert csak arra telik. Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy akkor már inkább miért nem igyekeznek kikerülni az olyan jeleneteket, mint mondjuk a BSG, bár ők meg bottle részeket készítenek, mert elfogy a pénz.

Nem, nem az alapsztorit szidom, mert a verseny jó is lehetne, de a köré kerített sejtelmes hülyeségek zavarók, például a telefonhívás “ha nincs úton 14 percen belül azt tudjuk, ha értesíti a rendőrséget tudjuk”. Ha nem nézitek a sorozatot azt is tudják! Ezek mindent tudnak, mert ők rángatják a drótokat, mindegyik drótot. Végtére is komédiának jó, mert amikor a kis kopaszt faggatja Nathan , az másnak nem igazán tekinthető. ‘Ha elmegy a zsarukhoz akkor kizárják, ha engem bánt akkor kizárják, ha nem mondom el 3* hogy csillogó powerpoint prezentáció, akkor az MS nem támogatja a versenyt’.

Who are they? No one knows! Ha önként jön csomó versenyző, akkor minek pont párat kényszeríteni? Ja és báz, négernős vezetővel lánycsapat? Kinek az idióta fejéből pattant ez ki?

De amúgy is, mennyire volt már gagyi amint mennek az úton, és a kamerák bemennek a szélvédő üvegen, lenyomja a pár mondatát a szereplő, aztán kikerül pár kocsit és megy a kamera a következő autóba. Vagy az a tipikus zeneszerzős jelenet pedig amint Nathan felveszi a telefont, aztán kirohan a kocsihoz.

Azt hiszem, hogy engem még a második részre is csak nyáron húznak be (igen, tudom, hogy a kép abból van, de az elsőt már töröltem..).

36 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2007. 04. 16. 07:32

“mennyire volt már gagyi amint mennek az úton”

az a legjobb az egészben, mutatja, hogy mennyire fun-ban gondolkodtak a készítők. írták is, hogy a jelenetek zömét green screen előtt forgatják. tiszta poén a színésznek, hogy ott ül a műteremben a kocsiban – miközben a 2nd unit meg a kastkadőröket veszi az autópályán.

(egy osztályzat azért dukálna a végére, mert ez így még majdnem bármi lehet.)

crusito - 2007. 04. 16. 13:08

Most aztán tényleg nem tudok dönteni, winnie (+ a kommentek) szerint nézzem, Human-cikk miatt ne. Nehéz dönteni, hogy egy pihenő sorozat miatt felszabaduló sávszéllel mit kezdjen az ember és most érdemes erre a Drive or not?

Qwertre - 2007. 04. 16. 13:10

Milyen az a “zeneszerzős jelenet”? :S

Human Insect - 2007. 04. 16. 13:10

szerintem nézd meg az első részt

Human Insect - 2007. 04. 16. 13:12

qwerte: tipikus zeneszerzős. nem találtam jobb kifejezést arra, amikor biztosan nem lepnek meg mert ötlettelen az egész, de olyan “akció” zenét raknak alá

Endroo - 2007. 04. 16. 13:15

Én is csak az elsö részét néztem meg (még). Félig egyet értek Human-nal, kicsit surolja a gagyi kategoriát. Főleg a szereplők idegesitettek benne. A kiscsaj a faterjával, hát ott majdnem tekertem tovább. Na meg a három picsa egy kocsiba. A terhes csaj is idegesitö, a szöke nő nem tud szinészkedni. De amugy egy ilyen fun dolognak elmegy, ha nincs más. Tényleg, emlékeztem a Wacky Race cimü rajzfilmre? Kicsit emlékeztet rá :D

winnie - 2007. 04. 16. 13:16

crusito: nézd:) egy rész, meg se kottyan a sávszélnek. amúgy gondolj bele, hogy mi érdekel. a drive csontkommersz, tehát szerintem a pb, heroes, lost vonal kedvelőinek nagyobb eséllyel jön be, mint mondjuk a rescue me, tudors vagy egyén kritikuskedvenc hívőknek. aki meg átjár a két kategória között, az is nézősnek veheti, max kikukázza.

crusito - 2007. 04. 16. 13:17

A kritikád alapján úgy tudom elképzelni, mint kb. egy Ultraviolet, ahol szeretnének nagy akciókat, nagy jeleneteket, csomó effekt, jó zenék minden, de mégis sz*r, mert a hangulatát (vagy mit?) nem sikerül, valahogy megoldani.

Szegi - 2007. 04. 16. 13:22

Mondja már el valaki, hogy mi az a CGI, amit egy párszor olvastam már itt a fórumon? És miből látszik, hogy nem a legújabb technikát használják? Köszi

crusito - 2007. 04. 16. 13:24

igaz csak angolul, remélem ez nem probléma.

winnie - 2007. 04. 16. 13:26

az szerintem a painkiller jane lesz:)

szegi: komputeranimációra szólt a célzás és én spec nem tudom, hogy mi volt régi technika, mert eleve nem veszem észre (mondjuk eleve nem is figyelem) az ilyesmit. a zöld háttér pl. szerintem észervehetetlen.

crusito - 2007. 04. 16. 13:32

winnie: öcsivel beszélgettük tegnap, hogy jane-nek talán kellene adni egy esélyt és utána betoltuk a fent említett filmet. Ezek után Painkiller kisasszony nem kapja meg a sanszot. Nem létezik.

Mammut - 2007. 04. 16. 13:48

crusito:

“A kritikád alapján úgy tudom elképzelni, mint kb. egy Ultraviolet, ahol szeretnének nagy akciókat, nagy jeleneteket, csomó effekt, jó zenék minden,”

nem, pont ez az, hogy qvára nem akarja ez a sori komolyan venni magát, már az alapötlet is alapban poénos, amilyen kocsikkal hajtanak

Human Insect - 2007. 04. 16. 13:50

ezt bármire rámondhatjuk. az ultraviolet sem akarta komolyan venni magát az előhúz baromi sok pisztolyt jelenetek alapján.

pl ailyen kocsikkal hajtanak? pont a komoylan vevést mutatja, mert realistán nem egy versenyautóval hajt az építkezési vállalkozó az elején. Cool és poénos akar lenni, az tény, és nem Nathanon vérzik el, ő kb az egyedüli, aki képes is lenne erre, de sajnos rajta kívül van még például rögtön az utazótársa, akit én az első percben kilöktem volna a kocsiból. vagy az apuka és alánya, vagy a 3 csaj a kocsiba, vagy az anyuka vagy…

crusito - 2007. 04. 16. 13:57

tamtararam-taram: egy részt megnézek. max. csatlakozom human-hoz szereplőket-dobálni.

Raziel Anarki - 2007. 04. 16. 14:24

nemtom nekem tetszett, valami gagyibb utcai versenyes történetre számítottam, így viszont lényegében kaptunk egy autós “the amazing race”-t

én nézni fogom valószínűleg

Mammut - 2007. 04. 16. 14:29

minden mozifilm default vmilyen szinten komolyan veszi magát, már csak a nagyvászon jelleg miatt is, ha engem kérdezel… az ultravioletben logikus, hogy sci-fi a sok pisztoly és hasonló, de az effektek, a megvalósítás az mind holt komoly…. és te pont a cgi-n lovagoltál itt is, úgyhogy ne gyere nekem a pisztolyokkal :)

nálam például pont az apuka és lányából a lánya volt a múltkor a kép alapján is a húzóerő (mióta tudom ki az apuka, ő is az lenne, no de guest), hogy megnézzem, ez van Human, ízlések és pofonok, neked meg asszem six jön be a bsg-ben, én meg őt rugdaltam volna már le az űrhajóról :D az anyuka játéka meg nagyon ott volt, totál jól hozza a karit szvsz
vagy neked a karikkal van bajod? mert szvsz színészileg nincs vele probléma, mindenkin azt látni, hogy játszik, és szvsz szépen alakulnak, persze, majd meglátjuk később

no de mind1, én úgysem érek, mert firefly

winnie - 2007. 04. 16. 14:34

“így viszont lényegében kaptunk egy autós “the amazing race”-t”

olyan már van, az a bullrun :)

seven - 2007. 04. 16. 15:10

Human, félig a te, félig winnie kritikájával értek egyet. Nézem, közben pedig azon jár a fejem hogy ez mekkora kaki, de valamiért végignézem, és leköt.

benrogers - 2007. 04. 16. 15:22

Jópofa, hogy a greenboxon ugyanaz a háttér ismétlődik. Amolyan frédi-béni effekt. Töltés-oszlop-töltés-töltés-oszlop..stb.
Ráaduásul mennnek vagy 160Km/h val, a háttér meg max 50.
Mondjuk ez még a legkevesbb , hogy a CGI szar, A silány színészi alakítás, harmatgyenge sztori, összecsapott házifeladat az egész. csalódás.

progabe - 2007. 04. 16. 15:27

de bazz,ha a készítők nem akarják hogy a “műveiket” komolyan vegyék a nézők,akkor a “viewer disctretion is advised” helyett a “viewer airy is advised”,vagy kirívó esetekben a “viewer stupidity is advised” felirat ott lehetne a kezdésnél

tegnap még azt írtam hogy ez nekem “wannabe-cool”,ma eszembe jutott egy jobb jelző,nem is értem miért csak most:HATÁSVADÁSZ,így csupa nagybetűvel,és komolyan irigyellek titeket hogy rátok hatott :P

Qwertre - 2007. 04. 16. 15:31

En amugy mar tegnap megneztem mindket reszt egymas utan, es minden eloitelet es eloismeret nelkul nezve igazabol tetszett. Nalam kb 7/10, es csak a gyenge, erdektelen karakterek miatt nem nagyobb. (kivetel a foszereplo)
Meg ami “erdekes” az a szervezok mindenhatosaga. Szerintem mar most atcsusztak abba, hogy a keszitok sem tudnák logikusan megmagyarazni mit hogy csinalnak. A megfigyelesek, emberrablasok, gyilkossagok, oramu pontossagu telefoncsorgesek, a hatosagok erdektelensege a szaguldozassal, meg ugy alapvetoen mindennel kapcsolatban stb.

seth_greven - 2007. 04. 16. 16:47

én még csak az elsőt néztem meg, a másodikat nem, de egyébként itt-ott egyetértek a lehúzó kritikákkal. viszont még így is valahogy bejött. szal nemtom, ahogy néztem az elsőt, közben eszembe jutott, hogy letöltöm a másodikat is és megnézem. viszont az a – idézem – “négernős vezetővel lánycsapat”, az nekem is totál idegesítő volt. mondjuk még mindig nem annyira, mint a kismama. hát az brutálisan idegesítő. meg valahogy tényleg az is kicsit ratyi volt nekem, hogy, ahogy azt szintén valaki már említette egy SUV simán tartja a lépést azzal a muscle car-ral. elég gáz. na mindegy, ahogy már mondtam, ezeknek ellenére is bejött valahogy, érthetetlen, hogy miért, de mégis…

Tyborg - 2007. 04. 16. 19:46

ej ej …

jó kritikák ezek, de mégis, nézzétek meg magatok,és utána döntsetek.

szerintem igenis jó sorozat

iceshark - 2007. 04. 16. 21:03

“pont a komoylan vevést mutatja, mert realistán nem egy versenyautóval hajt az építkezési vállalkozó az elején.”

Aztán ha lecserélné egy zsír új dodge charger-re aminek csak az oldal van összehorpasztgatva az rögtön váltó törést(kardántengelytörést, vagy főtengelytörést stb.) szenved egy rendőrfordulótól. Eredmény = vissza a munkás pick up-ba. Nekem még az olyanok tetszenek mikor (oke, jó ne legyenek verseny autók ettől valós a dolog) de ha belegondolunk a hétköznapi autók se egyenlőek, egy furgon nem ellenfél egy min 2.7 L 190LE személyautónak főleg nem autópályán(most nincs kedvem megnézni a furgon adatait de sokkal nehezebb kevesebb ló-val) szóval értitek akkor furgon a furgonnal vagy egy súlycsoport legyen vagy akkor a charger érje utól ripsz ropsz és a többi
azért még adok neki vagy 2 rész esélyt

Jamesch - 2007. 04. 16. 22:28

Nekem teccet me pörgős volt, és az autós jelenetek jók voltak. A szélvédőn átmenős sztem pont jó volt.
Viszont a babásanyuka és a 3csaj engem is felbaszott idegileg

Hunnenkoenig - 2007. 04. 16. 23:04

CGI = Computer Generated Imagery

En is most halottam a sorirol es leszedtem a pilotot. Holnap megnezem. Mostanaban ugysincs sok minden amit nezni tudok…

Lyan - 2007. 04. 17. 00:38

megnéztem első részt. Az első 15 perc király volt, a főcím rohadtul tetszett, egyik legjobb, amihez szerencsém volt. Történet érdekes – bár “csöppet” érdekesebb lett volna, ha mindenkinek hasonló motívációja lenne, mint Malcolm Reynoldsnak (sry:P). Kiválaszthatta volna mindenki a kedvencét, és igazi bonyodalmakkal teletűzdelt meccsek lennének, ahogy minden néző más-másnak szurkol. Mondjuk egy részből még nem tom, merre hajlik a történet, lehet később lesz benne ilyen is, mindenesetre, megnézem a köv. részt is!

Deeroy - 2007. 04. 17. 00:50

nekem tetszett

pont

:D

The Hedgehog - 2007. 04. 17. 12:33

Első rész megnézve. Hát Human-el egyet kell értenem, egy-két helyen tényleg nagyon sántít a sori. Például elég tréül hozták össze a két “főszereplőt”… Én a pasi helyében rögtön kidobtam volna a csajt a kocsiból. Annyira nem lehet okos, hogy szüksége legyen rá… Fura!

Egy-két szereplő is sántít. A feka nő übergáz a két tini csajjal. Kiváncsi vagyok, hogy hozták őket össze. Na igen a másik meg az apuka. Ahogy láttam itt is lesznek háttérszereplők akiket rohadtul nem látunk és ismerünk meg csak azért vannak, hogy nagy legyen a versenyzők létszáma (aka LOST), ami nekem tetszik…

A megvalósítás nekem tetszett, bár egy kicsit több eksönt vártam, de gondolom ezzel nem spórolnak majd. Vagyis remélem, hogy nem spórolnak…

Adok még neki esélyt, de sántít a cucc nagyon!

El Diablo - 2007. 04. 17. 14:40

1×01 megnézve – 10/10

Bullitt - 2007. 04. 17. 17:20

Hát sztem jó kis sorozat, nem csak adrenalin létezik, amikor meg hajtanak az sztem kellőképp megvan. Persze CGI kicsit furcsa, de hát sorozatok nem mozifilmek, nincs annyi idő rá…

seth_greven - 2007. 04. 18. 00:32

2 bakit fedeztem fel kapásból a 3.epizódban (mellesleg nem vagyok ilyen baki-geek, de nagyon szembetűnő): winston-nak egyik jelenetben van fülbevalója, utána nincs, utána megint van. a másik meg 24:22nél, amikor a csaj meg a srác dumálnak az út szélén, ahogy megy a kamera, látni egy stáb-tagot, mikor a távoli képeken csak ők álnnak ott ketten :D

Joe-ker - 2007. 04. 18. 17:03

SPOILER:

Na tessék, most már nem csak egy építési vállalkozó, aki valami tragaccsal hajt :DD

crusito - 2007. 04. 20. 16:20

ha még valaki visszaolvas ennyire és mindenképpen érdekli a dolog, akkor íme: megnéztem az 1×01-t és meg fogom nézni a többit is, de nálam tipikusan az a kategória, mint a jericho: hogy lehetett volna jobb is, lehetett volna inkább másfelé vinni, vagy jobban odafigyelni részletekre, de amíg nincs jobb, addig nézem. ha pedig valami tutti jön, akkor – szívfájdalom nélkül – tudok csinálni helyet az újnak. ennyi

wice - 2007. 04. 28. 11:47

“Ha önként jön csomó versenyző, akkor minek pont párat kényszeríteni?”

jaj, nemar, ennyi fantaziad sincs? pl egy csomo gazdag, unatkozo ember szervezte a versenyt, es komplett szigetekbe, jachtokba, urhajokba fogadnak, h ki nyeri meg. az egyik meg ugy hatarozott, osztokeli egy kicsit a kedvenc versenyzojet. peldaul.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz