login |

Two Guys And A Girl

2007. 04. 16. 19:15 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika, méltatlanul elfeledett,

Lehet, hogy most merész kijelentést teszek, és jó pár Friends-rajongó majd jól megnézi az első részt és leszólja a picsába, de nekem ez a sorozat a 90-es évek talán legjobb sitcomja (98-01, kicsit csaltam, és a Scrubs váltja 2001-től). Na persze mostanában láttam, mert ugye itthonra behozni a sitcomokat csak módjával merik. Azért a Friends-et említem, mert… nem is tudom. Hagyjuk, nem lenne jó hasonlat. Itt három jó barát a főszereplő, de minden sorozatban vannak barátok, szal ez nem elég.

Two Guys And A Girl

Először is azt kell megjegyeznem, hogy egy rosszabb karakter van a sorozatban, de végül ő is megtalálja a helyét, na jó kettő, elismerem. Pete és Ashley. Nem tudom ki az aki beindul Ashley-re, ezen voltam kiakadva mindig, amíg Berg hajtott rá.

Hogy mitől jött be veszettül? Egyrészt csatlakozott Nathan Fillion is a csapathoz idővel – mekkora gagyi az IMDB sorozatokra, Nathan-höz több részt írnak mint a tényleges főszereplőkhöz -, ez most lehet spoiler volt, de azért sitcomnál ez nem olyan nagy veszteség, és hát hatalmas, amit alakít, a másik pedig Ryan Reynolds. Na kábé ők viszik a hátukon a sorozatot. Igazából nem tudok jól és viccesen mesélni, így inkább most kihagyom egy-két kedvenc jelenetem felidézését, de hihetetlen mennyit tudnak hülyülni.

A Girl-t majdnem kihagytam a címből. Shannon (a Monk-ból ismerős lány, igen), tipikusan olyan akit jó lenne ismerni, csak úgy. Normálisan elcseszett gondolkozással rendelkezik meg minden.

Az egész sorozat arra épül, hogy Berg és Pete lakótársak, meg baromi jó barátok, és Shannon, az ő legjobb barátjuk meg egy emelettel fölöttük (legalább nem szemben). Pete még építésznek tanul, meg Berg is valaminek, csak nem tudja pontosan mit akar kezdeni az életével, Shannon meg azoknak a cégeknek a PR-arca, akik szennyezik a környezetet, szóval utálja magát meg őt is utálja mindenki aki tudja mivel foglalkozik. A két srác meg abból él, hogy egy Pizzázós helyen dolgozik. Na itt kapcsolódunk be, de persze jön a baromi sok karakterfejlődés az arcunkba idővel.

Szóval, hogy gyorsan lezárjam az egészet, egy 4 évadot megélt eléggé szórakoztató sitcomról regéltem nektek röviden, ha kijönne a DVD itthon akkor human ajánlásával matrica kerülne rá (még kinn sem jött ki). Kicsit szokni kell, de szerintem megéri.

UPDATE by winnie: A sorozat címe igazából Two Guys, a Girl and a Pizza Place, csak a 3. évadtól lett címcsere.

UPDATE 2 by winnie: És az első évadot vetítette az MTV mégpedig “Két srác, egy csaj és egy pizzéria” címmel, ha valaki keresné.

17 hozzászólás Ne habozz!

Joe-ker - 2007. 04. 16. 00:04

“mert ugye itthonra behozni a sitcomokat csak módjával merik”

Azért az első évad nálunk is volt anno az mtv-n (talán a második is, de arra nem vennék mérget), meglepő módon “Két srác, egy csaj és egy pizzéria” címmel :)

Ja, és az 1×01-es Robot Chickenben még a paródiája is volt, Two Kirk, a Khan and a Pizza Place :DDD

oziris - 2007. 04. 16. 19:29

Kár hogy nálunk semmit se tudnak leadni végig.nekem is nagy kedvencem volt,de már csak halovány emlékképek rémlenek fel belőle.A másik nagy kedvenc,ami viszont meglepően sokáig ment,de szerintem az se végig,a Dharma és greg volt.Kész voltam attól a sitcomtól:)Főleg amikor a két após veszekedett meg magyarázott egymásnak:)

Llew - 2007. 04. 16. 19:53

Ez tényleg jó volt, pedig sajnos csak részletekre emlékszem belőle. Ezt meg az Igazságosztót kéne valamelyik kereskedelmi csatornának ismételni, nem az újakkal bukni be a nézetségi harcokat. Talán olcsóbb is lenne. Miért maradt abba itthon a játszása? Tesóm, nemrég mondta, hogy a youtube-on fent van belőle egy csomó részlet, meg, hogy Captain Tightpants is játszott benne annó. Rá nem is emlékeztem.

gabif - 2007. 04. 16. 20:41

Jó sorozat volt, de nálam még mindig a Frasier viszi a pálmát. Azt se adták le végig itthon. Mondjuk a szinkronja is elég gázos volt.

thingol - 2007. 04. 16. 21:04

elso pillantasra a fenti srác nagyon hasonlit a niptuckos troy-ra :)

zsu8 - 2007. 04. 16. 21:04

Nagyon jó sorozat volt, egy-két jelenet ha eszembe jut, még mindig kuncogok nagyokat. :)

Dohi - 2007. 04. 17. 00:01

AAAAAAHHHH!!!!! traylor miatt asszem kenytelen leszek beszerezni, bar valszeg nehez lesz: sok epizod es nem valami friss sorozat…

wice - 2007. 04. 17. 08:16

ahhahha, az elso szezont leadtak itthon, imadtam, az ismetlest fel is vettem. az egyik resznel elbasztam a felvetelt, majdnem sirtam :-)

szerintem amugy a 90-es evek legjobb sitcomja a third rock from the sun (magyarul űrbalekok).

Tery - 2007. 04. 17. 16:33

Én nemrég Ryan Reynolds miatt néztem meg a 4 szezont angolul. Nem semmi sorozat. Legtöbbször végigröhögtem az egész epizódot, volt amikor meg is kellett állítanom, hogy kinevessem magam és közben csorogtak a könnyeim. Eszméletlen jó sitcom. :)

Ker-csatik igazán megvehetnék, hogy még többen megismerhessék a sorozatot.

friendsfan - 2007. 04. 17. 18:01

Jó azért a Friendsnél nincs jobb. :D Mintha rémlene ebből is valami. Ryan Reynolds iszonyat nagy fazon. De szerettem a 80-as, 90-es évek szitkomjait, akkoribban csak (elnézést)”szharták” őket, a régi szép idők. winnie, a Frasier nem ment le a Mo-n, csak egy darabig csináltak belőle szinkront, még lett volna belőle, mert iszonyatosan elvarratlan volt az egész még amikor abbamaradt, vmelyik évad vége fele asszem.

Psy - 2007. 04. 17. 19:00

Aaa de szerettem én is :DD

Calver - 2007. 04. 17. 21:43

hmmm… pilot alapján egész jó sitcom lehetne… ha nem lenne az a rohadt idegesítő konzervkacagás alatta! komolyan… miért kell ezzel elrontani egy sorozatot? vagy csak én vagyok a földön az egyetlen aki megőrül tőle, és ezért komolyan le kell korlátoznia sitcomnézését Scrubsra, Black Booksra és hasonló konzervkacajmentes dolgokra?

winnie - 2007. 04. 17. 22:03

a black books is kacajos. legalábbis színpadon, közönség előtt veszik fel.

régen a szípadi szitkom volt a menő, most van a nagy áttérés.

tnm - 2007. 05. 12. 16:50

említhette volna valaki, hogy a sorozat olyan mint az “okos lány” (van is vége*, meg nincs is)

*= nem is egy

lapd - 2010. 08. 10. 12:37

jó kis vígjáték, de nem túl kiemelkedő. Voltak jó pillanatai, de a 3. és főleg a negyedik évadra eléggé visszaesett a színvonala, nem csoda, hogy a népszerűsége is megcsappant, és nem forgatták tovább. Volt pár számomra teljesen érthetetlen elvont rész is, amit talán kár volt erőltetni.

egy sitcom még belefér - 2012. 11. 14. 15:34

10 perce néztem az utolsó részt és nagyon szerettem persze nem olyan húdejó meg nem is nőtt annyira a szvemhez mint pl a Middlemen(hm? ez vajon jó példa?mindegy az a szívemhez nőtt ez nem). Pont az jutott eszembe pár napja, hogy ugye ezt váltotta a Scrubs még abban az évben és, hogy milyen klasszisok vannak a kettő közt, hogy az mennyivel modernebb és színvovalasabb.
De természetesen itt most nem a Scrobs-ot kell dícsérni, hanem Berg-öt mert elképesztőt alakít. Nekem nem voltak problémáim Pete-tel csak amikor inkább körülötte forgatták a szálakat, mert akkor idegesítő volt, de Ashley-vel nagyon jó párt alkottak és olyan jó volt, hogy a 2 közepes karakter szekálta egymást
Aki engem idegesített( csak miután Jony is bejött a képbe) az Sharon, mert minden egyes konfliktusában csak néztem, hogy mégis mit képzel és mindig a másiknak volt igaza(persze biztos volt, hogy nem) de Berg-gel tudok egyet érteni még azokból a részekből amikor SPIOLER(Sharon és Jony házassága előtt, után pár részben)SPOILER hiányolta a régi Sharon-t. Hát én is.

goodjohnwin - 2013. 07. 15. 09:24

Nyári “darálós” sorozat, ráadásul halmozni lehet az érveket mellé – én a legszemélyesebbet emelném ki, vagyis a késő ’90-es évek iránti nosztalgiámat.

Reynolds-nak azért nagy szerencséje (vagy kisugárzása, tehetsége) van, hogy ki tudott törni ebből a “box next door” imidzsből még úgy is, hogy első filmszerepei még erről szóltak. Vicces látni, milyen girnyó volt még akkoriban, majd a sorozat vége felé már villant egy kis bicepszet, hogy azután pár évvel később a Penge 3-ban már kigyúrva váljon mozisztárrá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz