login |

Dark Angel – Sötét angyal – írta Giggsy

2007. 04. 29. 14:15 - Írta: vendegblogger

54 hozzászólás | kategória: kritika, retró,

Girls kick ass!

dark_angel-max.jpgA Titanic világsikere után James Cameron úgy döntött, hogy a tévés iparban is kipróbálja magát, s így megalkotta az azóta scifi-legendává váló Dark Angel-t. Ez így akár egy szép esti mese kezdete is lehetne, sőt a folytatás is emlékeztet a mesék világára, hisz itt is van egy csúf gonosz mostoha, nevezetesen a sorozatot a második évad végén beszüntető Fox csatorna.

A mesének itt vége is, de akit érdekel, az olvasson tovább, hogy megtudja: mi az oka annak, hogy több évvel a cancel után is rajongók milliói tüntetnek évről évre a folytatásért, hogy mi volt az, ami az addig csak kis csinoskaként kezelt Jessica Alba-t megindította a világhír felé, és hogy mi erről itt miért nem tudunk szinte semmit.

Tehát azt már említettem, hogy a sorozat ötlete James Cameron agyából pattant ki, és mint ilyen, szinte természetes, hogy a jövőben játszódik. A Terminátor filmekkel ellentétben itt a világégés elmaradt, de azért Amerika így is jól megkapta. 2009. júniusában néhány terrorista atombombát robbantott az USA felett és így minden számítógép memóriája az utolsó bitig törlődött, hazavágva ezzel a világ önjelölt urainak a gazdaságát. 2019-re (a sorozat jelenidejére) a harmadik világ szintjére süllyedt az egész ország. (Hogy a világ többi részére milyen hatással volt a „Lökés”, arról nem szól a fáma, de hát van az amcsikon kívül más is a világon?)

No, azért a fegyverkezés továbbra is folyik gőzerővel: egy még bőven a 20. században elindított katonai project keretében, az őssejt-kutatásban és minden egyéb hasonlóban elért sikereken felbuzdulva, emberi és állati DNS keresztezésével (elég sok kudarc után) végre sikerül létrehozniuk a tökéletes katonákat. Azonban 12-en közülük valahogy nem igazán értékelték a katonás fegyelemmel való nevelést, meg az esetleges betegségek következményeként várható élveboncolást és így úgy döntöttek, hogy megszöknek. Ez 2009-ben, épp a „Lökés” évében – de még annak megtörténte előtt – sikerült is nekik.

Az egyikük Max (Jessica Alba), aki felnővén Seattle-ben él és dolgozik egyszerre két állásban. Nappal egy biciklisfutár szolgálatnál, éjjelenként pedig betörőként. Robin Hood módjára elvesz a gazdagoktól, hogy aztán a szegényeknek – magának, a barátainak és a 11 szökött társát kereső magánnyomozónak – adhasson. Nyugodtan csordogál is az élete ebben a mederben, egészen addig, amíg egy betörés során össze nem ismerkedik az ország lelkiismereteként működő Logan Cale-el (Michael Weatherly). Meglátni és megszeretni egymást egy pillanat műve számukra, beismerni is ezt azonban talán egy egész élet alatt sem sikerülne. Mindenesetre megegyezésre jutnak: Max segít Logan-nek lebuktatni a rosszfiúkat, Logan segít Max-nek megtalálni a társait.

A történetet több minden is bonyolítja, többek közt az, hogy Max létrehozói nem veszik a legjobb néven, hogy az elmúlt tíz évben hiányzott az eligazításokról, továbbá, hogy nem csak ők szeretnék őt a soraikban látni.

dark_angel_cast.jpg

A sorozat igazi ereje nem az alaptörténetében rejlik, mert azért az alapjában véve nem túl eredeti (bár egy plágiumpert így is megélt, igaz, nyertesen), hanem a kiváló történetvezetésben, a remekül kidolgozott karakterekben és az őket megformáló színészekben (az azóta mozisztárrá vált Jessica Alba, az NCIS-el nálunk is befutó Michael Weatherly, a Supernatural sztárja, Jensen Ackles és a többek közt a Hair-ből is ismert nagy öreg John Savage).

Ügyesen elegyítették benne a drámát, akciót, sci-fi-t, humort, thriller-t és romantikát. Bár nincs agyon csűrve-csavarva, azért mégis megdolgoztatja az ember agyát, de mégis amikor a húzósabb részek jönnek, mindig elsütnek egy apróbb poént, amivel enyhítik a feszültséget, azonban nem teszik komolytalanná a történetet és nem is törik meg a lendületét. Töltelékrész szinte nincs is a sorozatban, bár nem minden rész viszi előbbre a történetet, de mégsem érezni egy percig sem, hogy egy helyben toporogna. A romantikus szálat is ügyesen oltották bele a sztoriba, egy percig sem teszi csöpögőssé, vagy ahol talán mégis úgy tűnhet egy pillanatra, hogy igen, ott gyorsan kiderül, hogy ez is csak a drámai szál fokozására szolgált.

A sorozat különlegessége, hogy úgy tud az életről szólni, hogy egy merőben fiktív – bár igaz, hogy nagyon könnyen megvalósulható – helyzetbe helyezi a szereplőket. A cancel egy széria esetében sem jöhet jókor – bár mindenkinek megvannak a jelöltjei, hogy mik azok, amiket már nem szeretne a TV képernyőjén látni – de a Dark Angel esetében ez különösen igaz. A második évad vége felé kezdett igazán begyorsulni a történet, egyre több kérdés került megválaszolásra olyan módon, hogy azok csak még több kérdést vetettek fel, és bár szerencsére nem cliffhangerrel fejeződött be a szezon, és azzal együtt az egész sorozat, azért minden rajongóban hatalmas űrt hagyott.

Habár több pletyka kapott szárnyra a sorozat beszüntetésének okát illetően, de az igazi indok, az, hogy a Fox drágának találta a forgatási költségeket a nézettséghez képest. Persze az adott műsorsávban azóta sem képesek produkálni a DA nézettségét, de ez már csak azt mutatja, hogy ők is tévedhetnek – de még hányszor! 

Véleményem szerint talán az lehetett a baj, hogy a DA egy picit megelőzte korát. Amikor forgatták még nem volt más mozifilmes technikával gyártott nagy költségvetésű sorozat. Mostanra már talán nem akadnának fönn az akkori gyártási költségeken.

És bizony, ha az USA-ban megelőzte a korát, akkor ez nálunk hatványozottan igaz! Pont abban az időben kezdte sugározni a közszolgálati TV, amikor az összes csatorna tele volt szappanoperákkal és így az emberek elég nagy része rettenetesen ki volt ábrándulva a sorozatokból. Ezen kívül természetesen az sem tett túl jót a nézettségének, hogy pont az m1 adta, amit sokan elvből nem néztek-néznek, mondván, hogy ott semmi értelmeset nem adnak. És ha ez még nem lenne elég, még a megfelelő promózás is hiányzott. Gondoljunk bele, “ezek” a világ legismertebb akciószériájának (24) is jó időre betették nálunk a kaput, hát még egy olyan sorozatnak, ami még a harmadik évadot sem érte meg. Hát valahogy így tették nálunk parkolópályára a Dark Angel-t.

Általában nem érdemes ilyesmivel dobálózni, de a színvonalat igazolandó, én most idecitálom, a Fox internetes oldalán megszavaztatták a látogatókat, hogy melyik sorozatot szeretnék, hogy újrainduljon, és magasan a Dark Angel nyert, egy másik nagy sorozatos portálon pedig abban a kérdésben aratott fölényes, már-már irreálisan nagy győzelmet, hogy melyik már nem sugárzott sorozat hiányzik a legjobban a TV képernyőjéről. Ezen kívül a Jessica Alba által játszott Max-et beválasztották minden idők 20 legjelentősebb sci-fi karaktere közé. És ezek csak az elmúlt egy év termései, jelzem a sorozatot 2002-ben cancellálták!

Magyarországi rajongói ezért is munkálkodnak azon, hogy legalább egyszer adják le nálunk is rendes körülmények között az egész szériát. Aki még nem látta, annak csak ajánlani tudom. Egészen biztos, hogy az elmúlt évek egyik legjobb sorozata a DA, és cancel ide, cancel oda, bűn lenne kihagyni.

Aki még több infóra kíváncsi a sorozattal kapcsolatban, az pedig csekkolja a magyar Dark Angel honlapot. (Ha nem megy, akkor az csak ideiglenes.)

54 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2007. 04. 29. 14:49

Gratuláció az íráshoz! Jól megfogalmaztad a sorozat lényegét.
De jó lett volna, ha bejön az m1-nek és láthattuk volna a folytatást is magyarul, mert szerintem jó volt a szinkron.

Jimbo - 2007. 04. 29. 15:17

nagyon jó sorozat párszór már nálam végig pörgöt a két évad!
ajálani tudom én is!!!

Mammut - 2007. 04. 29. 15:26

jó kis sori volt, másztbáj volt nálam mind2 évad dvd-n
hmm… és tényleg, elég kevesen ismerik sajnos, mikor megemlítem, hogy dark angel, mindenki csak bámul, aztán megjegyzem, hogy cameron és jessica alba, és máris mindenki kölcsön akarja kérni :D

seriesfanatic - 2007. 04. 29. 15:47

Amikor annak idején ment az m1-en én néztem és tényleg eléggé bejövős.. majd talán megszerzem egyszer és végignézem

Donnie23 - 2007. 04. 29. 16:08

Én még csak az első évadot láttam, de hamarosan nekiugrok majd a második és sajnos utolsó évadnak. Az első évad nagyon bejött, remélem a második sem okoz majd csalódást.

dragon1986 - 2007. 04. 29. 16:26

én anno m1-en pár részt láttam, azóta itt van a merevlemezemen a 2 évad, de még ülök rajta :) majd nyáron ledarálom, amikor kevés sorozat lesz eureka, dexter stb. kivül :D

Az írás jól sikerült, én nem is tudtam, hogy miről szól a stori:D

dragon1986 - 2007. 04. 29. 16:28

ja és az oldal nekem per pillanat nem jön be. És ez a kedvenc vendégblogger írásom :elismeréspacsi: :D

Mor Tuadh - 2007. 04. 29. 16:31

“Meglátni és megszeretni egymást egy pillanat műve számukra, beismerni is ezt azonban talán egy egész élet alatt sem sikerülne”

ez tetszett :) jól megfogalmaztad

minase - 2007. 04. 29. 17:26

jellemző, hogy dunát és m1-et nem nézünk. a DA vonzó és hangulatos, de (nekem) jónéhányszor kínosan bé-közeli élményt nyújt.

Spawn - 2007. 04. 29. 19:33

Nekem is a kedvenc sorozatom volt, kár, hogy csak két évadot élt meg. :(

nzs - 2007. 04. 29. 19:49

“Hogy a világ többi részére milyen hatással volt a „Lökés”, arról nem szól a fáma, de hát van az amcsikon kívül más is a világon?”

Ez ennél a sorozatnál nem teljesen igaz. Lydecker többször szóba hozza Johannesburgot,
mint hatáskörben sokkal feljebbvalóbb várost, így nagyon árnyaltan és közvetett utalásokkal szerintem arra akarnak célozni, hogy ebben Dél-Afrika a nagyhatalom. A neve is árulkodó(bár lehet, hogy csak véletlen egybeesés), a “Lydecker” inkább volna egy búr* név, mint angol.

*(Afrikaans, holland származéknyelv, Dél-Afrika másik fő hivatalos nyelve az angol mellett)

nzs - 2007. 04. 29. 20:27

Amúgy nekem is tetszett, sajnos a szinkronos 2. évadra is nagyon kevés esélyt látok, hát még arra, hogy további részeket csináljanak. Mivel Michael Weatherly már jó ideje az NCIS-ben játszik főszerepet ezért kétlem, hogy otthagyná a Sötét angyalért. Egyszerre szerintem nem tudná csinálni a kettőt, az NCIS-t Santa Claritában, Kaliforniában csinálják, a Sötét angyalt Vancouver-ben és környékén csinálták(ez Kanadában van, egyedül csak azokat a jeleneteket csinálták Amerikában, amin Max annnak a magas toronynak a tetején ül és elmélkedik). Ilyen hatalmas távolságot nem hinném, hogy bárki bevállalna.
Logan nélkül meg már nem volna ugyanaz, hiszen Max mellett ő volt a másik kulcsszereplő.

Tibo - 2007. 04. 29. 20:45

Aki nem látta az nézze meg mindenképp kötelező darab:)
Top sorozat,ami könnyen magával rakadja az embert:)

Finey McFine - 2007. 04. 29. 21:54

Azért azt kell tudni, hogy igen, tényleg szar volt, hogy 2 év után lelőtték, de kerestek helyette egy új sci-fi sorozatot, amit adtak egy darabig, nem tudom, rémlik-e valakinek, az volt a címe, hogy Firefly…
Szóval egyik szemem sír, mert még hosszú évekig tudtam volna nézni Max kalandjait, de a másik meg nevet, mert ha a FOX úgy dönt, hogy jó még egy évad, akkor lehet, most nem lenne Firefly-unk…

Aribeth - 2007. 04. 29. 23:23

Imádtam ezt a sorozatot. Jó, jó messze nem tökéletes, de: sikerült eltalálniuk a hangulatot, élvezetes volt a történet, felvonultattak pár remek karaktert (Lydecker rulz), és megkedveltették velem az akkor még no name Albát. Akit egyébként nem tartok nagy tehetségnek *bár Maxként jó volt*, de szívesen megnézem a filmjeit. Mellesleg Logan se volt rossz látvány… :-)
Végignéztem az m1-en a sorozatot, amikor pedig megismételték, igyekeztem felvenni a részeket. Kevés sikerrel, mert az ismétlést általában éjjel egyre tették a hihetetlenül dögunalmas regionális műsorok után, rendszeresen késtek a kezdéssel, és ha egy nap véletlenül kimaradt egy rész, akkor nem zavartatták magukat a csatornánál. Itt adtam fel a sorozat rögzítésére tett erőfeszítéseimet. Amióta van itthon netem, egyszerűen megoldottam ezt az évek óta húzódó problémát. :-)
A második évadot még nem láttam, viszont mivel nem vagyok spoilerérzékeny, belenéztem az utolsó részbe, és értem, hogy miért kaptak agyvérzést a rajongók.
Egy minisorozat keretében be lehetne fejezni a történetet, de ez annyi mindentől függ. A csatornától, az érdeklődéstől, az azóta menővé lett színészek igényeitől, stb.

Jimbo - 2007. 04. 29. 23:32

Csak ÁLOM! de akár a második évad végén nyitva hagyot kérdésekre a választ egy mint az itt emlitett Fireflye-nak is elkészítették a lezáró befejező mozis részét. Szerintem a DA is simán elbírna egy mozis befejező részt ami önálló részként is megállná a helyét. A Szereplők már elértek valami mondhatni azért kint és a világon azért van nevük eladható lenne a ” termék”…technikailag meg fejlődöt a világ… igény is lenne rá szerintem csak van az a bizonyos láthatatlan gát ami nem engedi ezt!! de a remény hal utoljára meg vagy valami ilyesmi!

evilous - 2007. 04. 29. 23:48

kösz az ajánlást. ha meglesz a diplomám sort kerítek rá.

Raven Seldon - 2007. 04. 30. 01:02

És akkor egyesek az Aliast képesek nézni…

Balage - 2007. 04. 30. 02:59

Én imádom a sorozatot, legelőször németül láttam, elsőre megtetszett, még az ismétléseket is megnéztem. Nem volna rossz ha az idei Barcode Day-nek már lenne valami hatása. Lehetne legalább egy befejező mozifilm ha már nem folytatják a sorozatot.

Dob - 2007. 04. 30. 08:32

Az egyik legjobb Cyberpunk sorozat.. tényleg respekt a készítőknek, hogy meglépték.

Jamesch - 2007. 04. 30. 12:58

Tavaj nyáron daráltam be, eléggé magába szippantott. Féltem is hogy mennyire lesz gázos cliffhangeres lezárás, de viszonylag nyugtatóan megoldották.
Jessica Alba-nak jól állt a szerep, és sztem nem is játszott rosszul. Ma már nem kap olyan szerepet, amiben akár csak ennyire kéne szinészkedni. Nem voltak egyszerűek a tüzelős részek, elég jó poén volt.
Ha már lezáró (mini)sorozatot nem is, de egy filmet simán lehetne csinálnia a témából, már csak Alba annyi embert vonzana a moziba,hogy megtérüljön.

dzsiaj - 2007. 04. 30. 13:28

Raven Seldon: mintha az Alias miatt lőtték volna le… És attól, hogy fikázod, nem lesz jobb senkinek.

Human Insect - 2007. 04. 30. 13:31

és van aki még dark angelt néz! hehe

Hombre - 2007. 04. 30. 15:43

Epp tegnap lattam egy uzletben az elso evadot. Ha legalabb magyar felirat lett volna hozza, meg is vettem volna.

Hozé - 2007. 05. 01. 08:49

Annak idején néztem az m1-en és nagyon bírtam, bár ez nem volt nagy kunszt az akkor futó sorozatok mellett. A cikk hatására asszem le is fogom tölteni :)
Azért nem tudom magamban tartani, hogy sci-fi sorozatban nálam a Firefly a király! Ami meg a FOX-ot illeti, hogy bírtak hazavágni két ilyen sorozatot?! Jó-jó nélkülük nem is lettek volna, de akkor is!

Alice - 2007. 05. 02. 10:30

Nálam óriási kedvenc, gyakran újranézem, még mostanában is volt a kezemben/lejáccómban. Az egyik legszebb karácsonyi ajándékom volt a két évad szép doboza :)

Sokan nem szeretik annyira a 2. évadot, mint az elsőt, én nagyon is. Elismerem, hogy hullámzóbb, de tele van – számomra – kimagasló részekkel. Ahhoz pedig csatlakoznék, hogy Jessica Alba ügyes volt itt – Khmm, nekem herótom van a szőke cicababa szerepeitől.

Pr0d16Y - 2007. 05. 04. 11:37

nekem is ott figyel a HDDn, kiirasra es megnezesre varva…
kosz a leirast, igy megjobban viszket :P

Mistress - 2007. 05. 17. 13:14

Életem legjobb sorozata volt, amit valaha láttam! Emlékszem mennyire rajongtam a sztoriért, Max-ért, Logan-ért, Cindy-ért és Alec-ért! Rengeteg olyan színészt vonultatott fel a sorozat, akiknek ez a sorozat indította el a karrierét. A cikkben említett neveken kívül szerintem még érdemes megemlíteni:
J.C. MacKenzie-t, (Normal) akit több Martin Scorsese filmben is látni lehet.
Alimi Ballard-ot, (Herbal Thought), akit a Gyilkos számok sorozatban láthattok viszont.
William Gregory Lee -t (Zack) aki föl – föl tűnik különböző sorozatokban, legutóbb például a CSI:NY-ban, vagy a Kés/Alattban.
Nana Visitor-t (Madame X), akit a Star Trek rajongók Kira Nerys-ként ismernek és Rainn Wilsont, aki a The Office sorozat Dwight Schrute -ja. Kapásból ennyi az epizódszereplőkről.

Az első és a második szezon nagyon eltértek egymástól, de ezzel nem is volt baj. Max fejlődött, érettebb lett. Menekülőből vezérré vált, bár pár meghatározó jellemvonása eltűnt. (pl: a rohamok, a triptophan iránti igény, “kangörcs”)
Kult sorozat mindenképp. Nálam annak idején a sci-fi fogalma kimerült az ufós, űrben szétrobbanó űrhajós, kísérletezős, alienes, klónozós, robotos filmekben, ezért nem is néztem szívesen ilyesmit. Erre jön ez a sorozat, amitől teljesen új színben kezdtem látni a műfajt és megszerettem. A Manticore project,az Eyes Only, Sandeman, a Phalanx, vagy X5-452 szavak manapság sokaknak nem jelentenek semmit, de nekem egy életre beleégtek a tudatomba.
Pár idézet a sorozatból, ha esetleg érdekel valakit:
“No big dealio”
“Girls kick ass – says so on a t-shirt.”
“Guys are the weaker sex”

CaveMaN - 2007. 05. 23. 15:56

Nos, ledaráltam :) A 2. évad első felében érezhető volt egy kis gyengülés, azokat a részeket nézve nagyon nem is csodálkoztam, hogy cancel-t kapott a sorozat (és valószínűleg ez játszott végül döntő szerepet abban, hogy leállították). A végére felpörgött a dolog, de sajnos már késő lett. Mindenesetre nagyon kellemes és szorakoztató széria volt, bár még 1-2 évadot szerintem mindenki kibírt volna belőle. (Plusz játszik benne pár BSG szereplő is:))

Anna - 2007. 06. 27. 14:17

Én nem látam pedig Jessica Alba a kedvenc szinésznőm

Ani - 2007. 07. 12. 13:26

A legjobb sorozat, amit eddig láttam. Tudom, hogy szép álom lenne, ha csinálnának 3. évadot. De reménykedni lehet…

erika9550 - 2007. 07. 12. 15:37

Sziasztok!Én láttam az első évadot szeretném megszerezni dvd-n aki tudja honnan lehetne megszerezni,torrenten kivül,azt megkérem hogy irjon nekem előrre is köszönöm

Mammut - 2007. 07. 12. 15:58

amazon?

kekhalal - 2007. 08. 24. 01:47

van hívatalós rajóngóli oldal is a Sötét Anygalnak akit érdekel akkor jöjjönn ell:http://web1.dynamicweb.hu/darkangel/index.php

Atilla - 2007. 08. 30. 13:23

Remek sorozat!!!Kiemelkedő darab.Annak idején az m1 kezdte vetíteni és abbahagyták, most végre láttam a teljes szériát és mitagadás lenyűgözött, annak ellenére, hogy sok mindent nyitva hagyott.Ú.h nekiállok a regényeknek.Egyébként a tv-re jellemző; ami szar azt nyomják!!! rogyásig,amiben van valami amin lehet gondolkozni,azaz értelmes, azt bebasszák éjszakára,vagy délelőttre és félbehagyva veszejtik el a süllyesztőben…NINCS RÁ IGÉNY címszóval….
A sok nézhetetlen szarral meg mossák az emberek agyát,igaz sok helyütt a sorozat erőst belenyúlt a sűrejébe.Nem csodálkoztam volna ha eljutnak a N.O.S-hoz…
Akit egyébként egy hasonló kaliberű cyber sf érdekel annak javaslom a B.S.G-t az is egy hú meg ha.Ajánlok még egy regényt aminek új kiadása hamarost napvilágot lát,és kenterbe ver mindent amit eleddig cyber(is) műfajban olvastam vagy láttam: Fonyódi Tibor Katedrális harcosai és Legendája könyveiről van szó…Ha ebből egyszer egy hasonló színvonalú sorozat készülhetne akkor erőst vakarná a fejét mindenki, mivel egy ilyen dolog nincs még egy a világon.Aki nem hiszi járjon utána én szóltam…
Csak aztán a könyv végeztével állja meg a szájára toluló szitokzáport ha tudja,élek gyanúperrel nem fog sikerülni….No Üdv.

attila - 2007. 09. 25. 09:01

A legg jobb sori. amit láttam, emlékszek, hogy előző nap mindig éjszakás voltam, rá készülés 3 kávé és 11-kor az m1 DA. De egy idő után feladtam, és csak reménykedtem, hogy normális időben is adják.Jessica
áááááááááááá . most a fiammal nézük és gondolkozunk, hogy lecseréljük anyát mexre HA ha

ikegami - 2007. 11. 25. 18:00

Én is végignéztem a 2 évadot, és nagyon tetszett.
Fájó szívvel fejeztem be, szívesen néztem volna még tovább. :(

klod - 2008. 08. 25. 07:15

Szuper jó film!!!!Mindenkinek csak ajánlani tudom!Fantasztikusak a szereplők, és a történet visz magával, nagyon-nagy szomorúság, hogy nincs folytatása, mert így egy nagy űr maradt utána!Giggsy köszi!:))

winnie - 2008. 08. 25. 07:31

nem film. sorozat.

klod - 2008. 08. 25. 16:53

Bocsi, tényleg nem egy film, hanem sorozat, a lényeg a szuper jón van!!!!!

Brenten - 2008. 12. 07. 17:46

1. A pilot videó változatának jobb volt
szinkronja. Kiadták videón a sorozat
hazai TV-s bemutatása előtt, én onnan ismertem.
A reklámját (iszonyat rossz volt) egy
kölcsözői kazettán láttam.
2. Meg mertem volna esküdni, hogy rajtam
kívül csak pár százan nézik Mo-n.
3. Az egyik antiscifista kollégámnak
megmutattam. Eddíg csak 3X nézte
végig 2008 október 3-ától .
4. Sok olyan dolgot mutatnak be benne
pozitívan, ami az amerikai republikánosoknak
nem tetszik, pl.: őssejt kutatás.
A Fox a Bush család birtokában van.
Szerintem volt a cancel-ben egy kis
politikai beleszólás is.

topper - 2008. 12. 21. 12:51

Zseniális.

FOX :(

Freack - 2009. 06. 12. 18:27

Hali! Aki látta a msodik évadot, informáljon plz, Max összejön végül Logannel vagy nem?

Köszi!

Freack - 2009. 06. 17. 00:42

-Spoilerek-

Az alábbi “néhány” kérdésre keresném a választ, miután megnéztem mindkét évadot:

*Hova lett Max szőke barátnője?
*Hova lett Logen fekete bőrű segítője?
*Hova lett Lydecker?
*Hogyhogy nincsenek már rohamai Maxnak?
*Hogy lehet, hogy Alec vére meggyógyította Logant, Maxé meg nem?
*Milyen apokalipszistől féltek és Max ezt hogy tudja megakadályozni?
*Miért nem tűnik fel legalább a fináléban Sandeman?
*Miért nem használták Max ellen a fegyveres őrszemeket, ha már annyira meg akarták őlni?
*Miért nem jött össze Max & Logan, vagyis miért nem zárták le a vírus sztorit, egyáltalán mi a fenének kellett beírni a történetbe a vírust?
*Miért nem folytatják vagy zárják le a sorozatot, legalább egy film formájában?
*stb stb stb

Hát ez kész, nagyot csalódtam a fináléban, na meg Cameroonban…..

vizcsap - 2009. 06. 23. 23:02

Most daráltam le és nagyon nagy hiba lett volna ezt kihagyni, tényleg hihetetlen jó sori!

A legmókásabb az egészben h rengetek, mostanság már híresnek nevezhető színész fel-fel tűnt kisebb szerepekben. Pl a fél Battlestar Galactica stáb játszott benne, de a fináléban feltűnt Erin Karpluk(Being Erica), Christine Willes(Dead Like Me, Reaper) is.

Freack:
Ha tényleg végig nézted mind a két évadot akkor azt ajánlom h nézd végig még1x őket ;)

De néhány válasz:
1: lelépett a zsaruval aki zsarolta őket az első évad elején
2: nem derült ki
3: valószínűleg meghalt mikor beletolták a kocsijával együtt a vízbe
4: vannak, csak nem mutatják őket/időben beveszi a kapszuláit;)
5: Max vérében ugye ott leledzettek a gyilkos vírusok, Logan elég hamar elpatkolt volna tőle
6: nem derült ki
7: mert bíztak benne h lesz 3. évad is
8: nem volt pénzük az üzemeltetésükre;)
9: ha összejöttek volna, akkor nem lett volna érdekes már a kettejük vívódása. én nagyon jó ötletnek találtam a vírust h ezzel tudták a két karaktert távoltartani egymástól
10: ez asszem költői kérdés

Réta - 2009. 07. 19. 19:36

Nincs hír arról, hogy esetleg leadják magyarul valamelyik csatornán?

vivaemptiness - 2009. 09. 14. 12:17

Másfél évig pihent nálam a sorozat, aztán egy hét alatt végigpörgettem. Kevés sorozatot nézek, de ez az etalon innentől kezdve.
Megérdemelne meg egy-két évadot, de ez nem rajtunk múlik.

James - 2009. 10. 17. 15:44

Még csorog a vége, de már nézem az elejét… úgy tűnik kár lett volna kihagyni, és még nagyobb kár, hogy csak 2 évad készült. Ha lesz valaha esély arra, hogy folytassák, és ehhez szavazni/jelezni kell, hogy én szeretném, csak szóljatok. :)

HD XD - 2010. 06. 29. 17:12

Láttam az összes évadot nagyon jó.
Valamelyik részt többször is láttam.
Mostanában az AXN-en este 22:00kor, keddenként és csütörtökönként megy. :)

Hooligan - 2010. 10. 07. 22:49

Na, akkor itt most egyedül leszek:

Engem nem igazán rántott be. Nem azért mert régi, hanem mert unalmas. Már az első évad közepén járok és bár kedvelem a karaktereket egy kicsit, meg hát Albát is dugnám mint a lopott biciklit, mégis simán abba tudnám hagyni. Miért nem foglalkoznak komolyabban a fő szállal? Bár mire leírtam a kérdést, eszembe jutott a válasz: mert harmatgyenge, 1-2 rész alatt letudható, és végül is már mindent tudok róla. Na mind1.

Persze becsületből végignézem, de hogy valaha is újranézzem az teljességgel kizárt.

Nemere - 2011. 02. 18. 19:30

Hát ja, ezzel a véleménnyel egyedül vagy…

Szerintem nagyon nagy a sorozat, nagyon nem ártana valamilyen folytatás.

Bye

nekrit - 2011. 03. 06. 12:52

Hali nagyon jó az első 2. évead és miez h a történet legjobb részénél hagyják abba? 3. évad nem is lessz?

winnie - 2011. 03. 06. 13:04

nem.

convar - 2011. 07. 11. 21:54

“Aki még több infóra kíváncsi a sorozattal kapcsolatban, az pedig csekkolja a magyar Dark Angel honlapot. (Ha nem megy, akkor az csak ideiglenes.)”

Már nem ideiglenes. Ez a helyes cím:

http://darkangelhungary.hu/news.php

Am sztem is nagyon jó sorozat :) Nem hibátlan persze, de ebbe most nem mennék bele. A porton már megtettem, akit érdekel:

az első évadról:
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=2166509&highlight=2166509#2166509

a második évadról:
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=2391605&highlight=2391605#2391605

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz