login |

What I Like about You

2007. 05. 07. 20:15 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Már a Living With Fran-nél megmondtam, a WB valamit nagyon tud az adásba kevert drogokról. Most is, letudtam a 4 évadot élt sitcomjuk első évadját és egyszerűen folytatnám rögtön tovább a másodikkal, csak az még nem jött ki DVD-n.

whatilike.jpg

Pedig miről is van itt szó? Egy teljesen kommersz sitcomról, de annyira, hogy tényleg tudod mik jönnek és tolod néha a punchline-t a szereplőkkel, aztán meg nevetsz a közönséggel.

Mondok egy példát, mondjuk itt pont nem nevettem a közönséggel, de kitalálható azért. Ellopnak egy madarat a főszereplők és az elkezd a lakásban repdesni, végül letelepszik a komódra. Ekkor jön egy új szereplő, aki kimegy az erkélyre és nyitva hagyja az ajtót.. Meg ilyenek. Ha valami kaját visz valaki akkor tuti nem jut el vele oda ahova indult, a szülinapi tortát tutira meg kell semmisíteni, nem is sorolom tovább.

Még negatívumot? Szexduma. Most komolyan, én tudom hogy sok szülő szeretné kis angyalnak hinni a gyermekét, és ne nézzen semmi rosszat, de egy 16 éves bomba főszereplő lány alig mer csókolózni meg vár egy nagyon különleges valakire… Nem ilyenek ezek a tinik azért… (they even like it a*s to m**th). Mármint tudom, hogy túlozni kell, az vicces és gördíti előre a komédiát, de ne ennyire.

Elég a negatívumokból, ez nem titkoltan egy teljesen kommersz sokkamerás közönségnevetéses sitcom, nem is akar más lenni, mégis indítottam a következő részt rögtön amint vége lett egynek. Mondjuk nem mondom, hogy Amanda Bynes nem játszott ebben közre, egyszerűen tündéri a lány, és jó szerepet is kapott. Azt nem állítom, hogy a többiek rosszak, főleg a Jack és Jill-ből ismert (arról ígért valaki vendégblogger kritikát) csávó szállítja még jól a komédiát, de főleg Amanda a fő vonzóerő.

A sorozat amúgy arra épül, hogy két lánytestvér összeköltözik, vagyis a fiatalabb az idősebbhez, amikor az apja kinevezést kap és Japánba kell mennie dolgozni. Nyilván a korkülönbségre épül a poénok többsége közöttük, de azért más is akad szerencsére.

Az első évadnak nem adnék túl sok pontot, nem váltották meg a világot, de baromi jól szórakoztam amíg tartott, így egy 6/10 simán jár neki azért, majd 5 év múlva újranézem egy esős hétvégén.

14 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2007. 05. 07. 20:23

csak nem megvetted dvd-n vagy ez rip?:D
Ismerősen hangzik a leírásod alapján. Sitkom suckernek vallom magam,de Amanda miatt nekem inkább eyecandy :D

Dohi - 2007. 05. 07. 20:23

ennek alkalmasint adok majd egy eselyt, mar csak az eyecandy factor miatt is.

winnie - 2007. 05. 07. 20:24

hehe, bele is vettem anno a guilty pleasure definíciómba, mint butuska tinilány szitkomot. http://www.sorozatjunkie.hu/2006/04/24/alapveto-fogalmak-guilty-pleasure/

humannek, érzem, hogy ezután a reba jön. (hmm, mintha a múltkori wb-cancel men… valami pilotot sem próbáltad volna be)

Joe-ker - 2007. 05. 07. 20:24

Én másfél nap alatt nyomtam le az évadot, és lehet, hogy azért, mert dögfáradt voltam, de folyamatosan tudtam nevetni a legbanálisabb poénokon is :D Pedig nem túl jól indult, első rész legeleje:

– Szia, apa!

nevetés

– Szia, kicsim.

nevetés

Na itt mondtam, hogy mi ez a sz-r, és a felééig ki is tartott, de onnantól beindult, és vitt magával. Amanda pedig tényleg nagyon cukorfalat, és amilyen gesztusai vannak… Mindenképpen érdemes bepróbálni :)

albi99 - 2007. 05. 07. 20:53

Hm, ez fura… Elég rossz vagyok a színészek megítélésében (kb. amíg nem figyelmeztetnek rá, észre se veszem, hogy valaki “jól játszik”, “rosszul játszik”, mindig úgy veszem, hogy aki bekerül egy filmbe, az azért mégiscsak tud játszani), mégis Amanda Bynes nekem a hatalmas antipélda! Eddig csak film(ek)ben láttam, különösen az a lány-vagyok-fiúnak-öltözöm-senki-nem-veszi-
-észre-de-sok-a-bonyodalom-film ugrik be, hogy szinte kiverte a szememet, annyira rossz volt benne… Ő mégis egy jó színésznő? Érdemes ebben is megnézni?

Human Insect - 2007. 05. 07. 20:54

itt aranyos

winnie - 2007. 05. 07. 20:23

hehe, az egyik guilty pleasure-öm ( és én is hasonlóan látom. tipikusan wb szitkom. és most a jó értelemben. fiatalok, eyecandy (bynes és jenny garth) elnézi az ember, idétlenkednek, történet is van… nem feltétlenül röhög az ember, inkább tipikusan elvan, de nem idegesíti magát azzal, hogy látja mennyire szenvednek a szereplők (vagy az írók), hogy összehozzanak egy poént, ami amúgy sem sül el.

VR - 2007. 05. 07. 22:49

Na azt nem tudom, meddig láttam (amaeddig az RTL2 adtta 1éve asszem), de az első két évadot tuti. És csak Amanda Bynes miatt néztem, mert ebben tényleg aranyos. (És így utolag az a pár filmje se olyan rémes, amit láttam. :D) Valóban a GP tipikus mintapéldája számomra.

Desperate HOUSEwife - 2007. 05. 07. 22:52

Annak idején csak és kizárólag Jennie Garth miatt próbáltam be a sorozatot, mert őt imádom. Jópár részt megnéztem, Amanda Bynes is aranyos, de nekem nem mentették meg ők sem. Tényleg annyira kommersz és kiszámítható a sorozat, hogy én nem tudtam megszeretni. Pedig éppen csak egy kicsi hiányzott volna ahhoz, hogy rákapjak, egy kicsi ötletesség, de az sajnos teljességgel hiányzik belőle.
De egyszer tuti, hogy megnézem majd a BH-s vendégszereplős részeket.

Lui - 2007. 05. 08. 02:17

hmm… bepróbálnám.. ha volna magyar felirat a neten hozzá.

Így várok.
1.: vagy amíg magyar tvben is lesz.
2.: megtanulok normális szinten angolul.

utóbbi valószínűbb :DD

len - 2007. 05. 08. 10:21

Szerintem magyar tvben nem lesz.

Amúgy én is megnéztem egy-két részt, mert mindennek adtam esélyt, ami WB volt, mert az volt a kdevenc adóm!!! Aranyos kis sorozat…

Freevo - 2007. 05. 08. 10:28

Human, a cancellel és gulityvel igazad van, elismerem, és winnie, neked is a szakszavakkal. Ehhez már kezdek is hozzászokni, de néha tényleg fölöslegesen használtok angol kifejezést (persze, megértem, miért. Nekem is gyakran előbb jut eszembe valamire az angol elnevezés, mint a magyar).
Én magam azt vallom, hogy szeretek magyarul blogolni, és ügyesen meg lehet oldani az ilyen helyzeteket is, amikor nem találjuk a magyar kifejezést.
Mindegy, köszi a korrekt válaszokat, és bocs az intermezzóért mindenkitől.

friendsfan - 2007. 05. 08. 15:54

Igen ezt ismerem nekem való ez. Jó kis szitkom. :D

etiop - 2007. 05. 08. 21:53

Én Jennie miatt nézném, ha nézném, mondjuk azért Amanda is aranyos, de az első részt nem bírtam végignézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz