login |

Malcolm In The Middle

2007. 06. 10. 18:54 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika, méltatlanul elfeledett,

Akkor lássuk nyári darálásaim első áldozatát. A Malcolm in the Middle olyan szinten berántott, hogy a múltkor pont egy résznyit késtem valahonnan. Pedig hát nem egy nagy sorozat, kommentben majd biztos megjegyzik páran, de nekem egykeként érdekes egy ilyen elfuserált fiútestvér-csapatot nézni, méghozzá aláröhögés nélkül, azaz nincs konzervkacaj.

Malcolm in The Middle - The Boys

Pedig az alapfelállás full tipikus, egy teljesen szétzuhant család, hmm, ez lehet nem is a legjobb szó rájuk, de ennyi. Egy házaspár és 4 fiútestvér. Ami meg kiemeli a többi tipikus családos sitcom közül az a fiúk közötti állandó verekedés, hogy ők a környék legrosszabb gyerekei, akik ha nagyon akarnak akkor is csak nehezen tudnak jók lenni. Egész egyszerűen ha van 10 lehetséges választás előttük, és abból csak az egyik rossz, akkor is annál kötnek ki.

Még azzal dobták fel ezt az alapot, hogy Malcolm különösen okos, magasan kiemelkedik a családból intelligenciában, így még ez is gyötri. Van egy rész, amikor kikapcsolja az agyát, hát az valami fenomenális.

Amúgy arra épül az egész sorozat, hogy a srácok valami bajban kötnek ki, hogy sehova sem lehet menni velük, mert annyira rosszak, és hogy sosem tudod, mi a fenét találnak ki az írók a következő részben, mert nincs az a gyerekkor ahonnan ennyi hülyeséget lehet meríteni részről részre, meg évadról évadra.

A kedvenc karakterem Francis volt az elején. Erről jut eszembe, ez is tetszik, hogy tulajdonképpen egy ilyen 5-10 perces “sitcom a sitcomban”-dolgot kerítettek neki az írók. Az első évadban azzal szembesülünk, hogy katonai középiskolába küldték a szülei, mert annyira rossz volt. Utána meg részekben fel-feltűnik, de úgy, hogy csomószor max. egy telefonbeszélgetésnyire kapcsolódik csak a családjához. Ő a szuperbad, a szülőkkel lakós tesók felnéznek rá, annyi csínytevést, meg hasonlókat követett el.

A második kedvencem meg Reese, aki buta, de legalább szinte mindig vicces jeleneteket szállít. És csak utánuk jön Malcolm. És a lista legvégére tenném Lois-t. Egyszerűen annyira utálatos nőszemély, hogy a való életben hasonlóval szinte lehetetlen lenne kibírni szerintem.

Malcolm a fejét fogja

Szóval most ezzel ütöm el az időmet, már az 5. évadban vagyok, és nem tudom abbahagyni. Egyszerűen nem megy. And you’re not so big.

21 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2007. 06. 10. 08:32

nem egy nagy sorozat, én méltóan feledtem el:)

na jó, mea cupla meg minden, hiszen én a hattyúdalba szálltam brl, s6-s7 fele néztem egy részt, de tipikusan war at home-fílingem volt (ami sokaknak jót jelenthet), vagyis valami humortalan izét láttam.

frankie muniz viszont sztár lett, végülis volt agent cody banks és a punkd-ban is megszivatták a vörös sportkocsijával együtt 16-17 évesen.

Amon87 - 2007. 06. 10. 19:19

közkedvelt PRO7-es sori ott néztem mert vicces volt a német szinkron..de amúgy :D hát nah mindegy ez is kell az emberek egy részének

thingol - 2007. 06. 10. 19:28

mm, meghoztad a kedvem, 1 probat megérhet (ha megtalálom vhol :D)

Gaben - 2007. 06. 10. 20:26

hatalmas volt. a végefelé kár, h egyre kevésbé volt malcolm a középpontban (elmaradozott a narrációja is néha…:(, de még akkor is kiemelkedett a sorozat. ja, és a “minden idők legjobb főcímei” versenyben tuti top5-ös a sorozat.

winnie, a the war at home hasonlatért örög harag (bár abban egyetértünk, hogy AZ botrányosan humortalan).

winnie - 2007. 06. 10. 20:32

mondom, el kell nézned, lévén az első 5 évadból cseppet sem láttam.

TorrenteXY - 2007. 06. 10. 20:33

Én az első évadba beletekintek, akár még teccetős is lehet! Ilyen leírások egyébként jöhetnének még gyakrabban, főleg ilyen darálós nyári időszakban! Ki tudja, milyen kincsek maradtak eddig rejtve felületes szemem előtt! :D

Mr Double B - 2007. 06. 10. 21:15

Nekem is régi szép Pro7-es időket idéz. Talán az egyik első addikt sorozatom volt a Star Trek(eket) leszámítva – egy részt sem hagytam ki.

Szóval én nem tudok elfogulatlan nyilatkozni, nagyon bejött – nekem Reese lett a nagy kedvenc, de Malcolm és Francis szintén mindig formában voltak.

A vissza-visszatérő szereplők közül mindenképpen kiemelném a gonosz nagymamát és Francis főnökeit a -talán – holland vagy német házaspárt.

Lui - 2007. 06. 10. 23:24

Ha elérhető lenne legalább magyar felirattal akkor tuti bepróbálnám, elvégre nem lehet szar ha ennyi évadot megélt. Meeg a koncepció is ígéretes.

Már megint az angol “tudásom” miatt maradok ki egy soriból… ilyen volt a LAX is. Ez ellen tenni fogok.. belátható időn belül.. Elvégre az az igaz addict aki megtanul angolul a sorozataiért :DD

friendsfan - 2007. 06. 10. 23:44

Nekem is kicsit War at Home érzést kelt, meg Complete Savages-hez is hasonlíthatnám. Soha nem szerettem különösebben, főleg Frankie Muniz annyira irritáló…

damienthornn - 2007. 06. 11. 00:06

winnie eltántorított,meg amúgy se bukok az ilyen családi dolgokra

Human Insect - 2007. 06. 11. 00:08

damn, tuti ez votl a célja

Gaben - 2007. 06. 11. 01:17

remek, mindig roppant nagy kreativitásra utal ha single camera sitcomot multishoz hasonlítunk… ;) de ha már ez a tendencia, akkor: nekem a Malcolm volt az ezredforduló rémrendese. dysfunctional family azóta nem volt ilyen vicces.

Meg… most komolyan: Hal, a családfő feminim sikolyai, Stevie levegővétele, Reese egója & agya, Ida nagyi minden jelenete (2 Emmy-díj, btw)… ezek kérem tévétörténelmi karakterek :D

Human Insect - 2007. 06. 11. 01:22

jaja, war at home röhögős, itt meg nem segít a “közönség” konzervkacajjal

VR - 2007. 06. 11. 08:56

Gaban bizony bizony a legjobb karaktert nálam is Lois annya Ida nagyi. Maga az ördög. :D Nincs is annál jobb mikor mejelneik és mindenki menekül.
Nálam tipikusan az a sorozat volt, aminél ha elkapsz egy jó részt akkor végignézed, úgyhogy mindenki az első évadból póbáljon be 3-4 részt.
És 7 Emmy győzelem csak jelent már valamit. :)

Jamesch - 2007. 06. 12. 00:57

hát ha war at home jellegű akkor belenézek
az naon bejött

seth_greven - 2007. 06. 12. 18:26

“az alapfelállás full tipikus”
a full szóra egyszer én megkaptam azt, hogy az túl műmájer módon szlenges… ;) igaz, az nem ilyen írásban volt.

egyébként az volt nagyon nagyon LOL, amikor a viván volt valami ilyen sztárok testközelben, vagy ilyesmi műsorban, hogy valamelyik nagy sztár eladta hollywood-i villáját, amit “mittomén kicsoda”, a malcolm in the middle csapat egyik tagja vett meg :D:D:D

FERDiiE - 2008. 01. 29. 04:48

wow me encanta este programa ES GENEAL NO CREEN???????????????

Hunnenkoenig - 2008. 02. 12. 11:03

Malcolm a kiraly! Az egyik legkedvencebb sorozatom meg mindig. Igaz csak TV-ben nezem es sok az ismetles, de mindig megnezem, ha tudom.

Ennyi betegseget, mint ezek müvelnek, nem lehet kihagyni.

dydee - 2008. 07. 01. 00:00

Áááá, Ida nagyi! Az egyik kedvenc részem, amikor az “enyhe” rasszizmusára akarnak hatni, hogy végre hazamenjen :-D

Én előbb láttam a második-harmadik évados részeket, mint az elsőt. A kezdetek nekem döcögősebbnek tűntek. Meg kicsit a vége is. Talán azért, mert akkor érződött, hogy már nagyon be akarják fejezni.

Én Craig karakterét is nagyon szeretem. Kicsit a Comic Book Guy-ra hajaz a Simpson-családból.

wikcybaby - 2009. 10. 28. 20:38

xentem a leghelyesebb malcolm:D:D:D:D olyan ari :D

MissLobyt - 2013. 10. 01. 04:20

A(z egyik) legjobb!!! Nagy kedvenc minden szereplő: a beilleszkedni vágyó okostojás Malcolm, a tökfej Reese, a hasonlóképp eszement Francis, az idegesítő Dewey, Lois és Hal is valami frenetikusan zseniális … és akkor még meg se említettem a több tucat jobbnál jobb mellék- és vendégszereplőt. :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz