login |

Pilot mustra – Heartland – 1×01

2007. 07. 11. 13:44 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Mese nincs, szólni kéne a human által már ismertetett pilotokról is, mert megvan a sansz, hogy akárcsak a Burn Notice esetén szétlövésre lesz szükség közöttünk. Így elsőként jöjjön a Heartland, melyben az Everwood agysebésze (Treat Williams) visszatér… szívsebészként. Rögtön kezdeném is a nagy kérdéssel, azt osztályozás tekintetében. Mi a rosszabb, mi az “1/10-esebb”? Ha egy pilot negatív érzelmeket vált ki az emberből (de legalább kivált valamit) vagy ha semmilyet nem indukál bennünk? A Heartland-re ugyanis nem merném azt mondani, hogy rossz (amúgy az), hanem inkább csak hihetetlenül lagymatag és semmilyen.

HEARTLAND – 1×01 – 3/10

heartland.jpg

Egyszerűen nem is értem Treat Williams-et. Eleve necces, hogy megint doktor bácsisat játszik, ráadásul hiába mondta, hogy totál más a karakter, baromira az Everwood Andy-jét láttuk. Mintha csak az colorado-i költözés előtti életét látnánk, mínusz a neje. Profi orvos, szó se róla, de karakternek sajnos nem érdekes – az alaphiba. És a többiek sem nagyon keltik fel az ember figyelmét, sőt, némely karakter kifejezetten zavaró.

Egyedüli pozitívum a sok ismert színész volt, akikhez az 1×02-től csatlakozik a Prison Break C-Note-ja is, Rockmond Dunbar. (Ja, és Kari Matchett nekem nem a Rejtélyek városából ugrott be, hanem inkább az 5 nap az életből, ahol a pasijának a lányát az a Gage Golightly játszotta (ilyen nevet nehéz elfelejteni), aki itt az igazi lányát játssza. Hiába, Hollywood zsugorodik.)

Így jár egy sorozat epizódja, ha ugyanaz írja és rendezi – lehet, hogy egy külső nézőpont jót tett volna a forgatókönyvnek. Amúgy egy békebeli kórházsorozatról van szó, mintha a hetvenes években hibernálták volna az egész pilotot, ami egy transzplant-klinikán játszódik, ahol nyilvánvalóak a konfliktuslehetőségek, s ezért sem tudom elképzelni, hogy mivel tudják a teljes évadot érdekessé tenni, ha már az első részt sem sikerült. (Valaki írta anno, hogy “már megint” egy kórházsorozat – én erre azt mondanám, hogy végre. Az a három, ami van, roppant kis szelet és a legújabb is 4 éves…)

Az a gáz, hogy igazából a totális érdektelenségen kívül sok gondom nem volt a pilottal, de ez a tényező már a második részt megtekintésében is erősen hátráltat, pedig az általában szétszedett Burn Notice-nál egyértelműen ott voltam az 1×02 előtt. A drámai jelenetek kiszámíthatóak és rettentően súlytalanok, egyszerűen nem sikerült semmi feszültséget teremteniük és olyasmit sem mutattak, amit ne láttunk volna máshol, jobb előadásban.

Hétfőnként a TNT-n, 22.00

9 hozzászólás Ne habozz!

raven87 - 2007. 07. 11. 14:23

Ezek szerint akkor Rockmond Dunbar nem lesz benne a PB 3. évadjában. Vagy csak 1-2 részig.

kaito - 2007. 07. 11. 14:32

A pilot-ról nekem is nagyon hasonló a vélemény. Nézi valaki, azóta jobbak a részek?

c3po - 2007. 07. 11. 16:07

azt hiszem, hogy ezt holnap meg kell, hogy nézzem.
human és winnie kritikája teljesen felkeltettem az érdeklődésem. komolyan mondom, hogy kíváncsi lettem, hogy hogyan lehet valami ennyire szar :)

bancsi - 2007. 07. 11. 20:50

Nemhogy folytatták volna az Everwoodot…

Rocko - 2007. 07. 11. 21:37

ehh, ez a csaj már itt is…

bradley - 2007. 07. 12. 01:28

Én csípem ezt a Kari Matchett-et. Érdekes, még sosem próbáltam kimondani a nevét… Mecset? Túl Korán van ehhez…

Lcckdavid - 2007. 07. 13. 09:38

ha c-note bekapcsolódik a soriba, ismét egy elvarratlan szál kerül a szökésbe… ezzel rontják el az egészet, két évad után le kellett volna zárni, nyomonkövethető a minőségi romlás

winnie - 2007. 07. 13. 10:47

a c-note szálat elvileg lezárták, meg bármikor vendégszerepelhet, ha kell egy lezárás.

plusz, le is van zárva a szökés. börtön, kaput. innen, ha akarja valaki, nézheti tovább. nyilván, akinek nem tetszett, az abbahagyja

kd - 2007. 07. 14. 14:38

Abszolút egyetértek winnie kritikájával, én sem bírtam rávenni magam a 2. részre, pedig impozáns a szereplőgárda.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz