login |

Pilot-mustra – Code Monkeys – 1×01

2007. 07. 23. 15:33 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Itt az animációs IT-Crowd? Ez most kivételes pilotkritika lesz, ugyanis kizárólag a röpke informálás a célja – nem hiszem, hogy sokan rábukkannak a gyöngyszemre a nagy pilot-görgetegben, lévén apró csatornán megy. Nem is osztályzom a Code Monkeys pilotot, magam sem tudom, hogy mennyit adjak rá, mert ilyen alapon az összes mostani animációs cuccot 1/10-ezhetném, de legalább más is tudomást szerez róla, én pedig esetleg arról, hogy mi az általános vélemény.

(A kalandoroknak a kutatást megkönnyítendő, mivel a sorozat nem a grafikájáról híres, direkt pixeles, így a YouTube-on már élvezhető az első három epizód: 1×01 part 1, part 2, part 3 1×02 part 1, part 2, part 31×03 part 1, part 2, part 3.

CODE MONKEYS – 1×01 – ?/10

codemonkeys.jpg

A mostani animációs sorozatokkal (tán valamikor írtam is róla, de megérne egy bővebb kifejtést is) valamiért szószban vagyok, még a legzseniálisabbakat sem tudom nézni úgy, hogy leülök és röhögök – így a kiesik minden a Simpsons-tól kezdve a Family Guy-on át a South Park-on keresztül az Adult Swim-es jóságokig, melyeket nem véletlenül human szakért nálunk. (Pedig régen pedig még eredeti SP-VHS-t is vettem London-ban…)

Nem tudom milyen kórság, mert általában az animációs sorozatok humora a leghasfalszaggatóbb, mert nincs határ, de valami kósza, rosszcsont gén miatt ezeket nem harsány kacajjal, hanem elismerő bólintással jutalmazom, hogy “Ez igen, nem semmi poén.” Patetikus, tudom, de legalább egy műfaj kilőve. Bajom szerencsére nincsen, egy szitkomot már simán végig tudok röhögni, talán a rajzolt figurákat nem veszi be a gyomrom sorozatformátumban, nem kötődöm hozzájuk, stb., mert dettó, a mozis animáció, ha olyan, akkor puszipajtásom.

A Code Monkeys stílusa azt hiszem a képről lejön – egyéni, mit ne mondjak, egy jó adag nosztalgiával. Két programozóról szól, akik egy számítógépes játékokat gyártó cégnél húzzák az igát és naná, szórakoznak agyba-főbe – csak hogy eladják a céget és jön az új főnök (a pilot-ban a régi főnököt Steve “Apple” Wozniak alakítja.. A számítógépes játékok gyártásához pedig számítógépes játékos világ dukál, kijelzőképernyővel, pause-szal, számítógépes zenével és prüntyögéssel, Mario-s ugrálgatással és aranypénzekkel, ellenségekkel, izgő-mozgó liftekkel, három élettel – amit csak el lehet képzelni egy 80-as évekből származó platformjátékkal kapcsolatban.

Most komolyan, mekkora agymenés ez már? A verbális poénok mellett (hogy ezek jók vagy rosszak, majd avatottabbak eldöntik) a játékkijelzős képernyő is produkál egy csomó minden ökörséget, melyeknek a töredéke esik csak le az embernek, lévén, hogy nem mindenki a felső életerő-sávot vagy a kiírásokat figyeli. De az biztos, hogy a készítők nem fukarkodtak az ötletekkel és szerencsére a játékos utalásokkal sem.

A Code Monkeys olyan animációs sorozat volt nekem, mint a többi – ezért semmitmondó a fenti pár sor, mint kritika és ezért akartam most csak ismertetni. Untam végig magam rajta, ellenben tele volt agyalágyult és nagyon ötletes, olykor fapoénokkal, kicsit tömény is volt, de nem én vagyok a célcsoport. Ha másért nem, az alapötlet miatt és azért, mert a G4 elnevezésű játékos csatornán megy, érdemes csekkolni ezt a 20 percet.

Szerdánként, a G4-en. Következik az 1×04.

8 hozzászólás Ne habozz!

etiop - 2007. 07. 23. 16:26

Asszem értem,mire gondolsz, ezen én is csak mosolygok, pedig jó. Ha elképzelem hogy ezt rendes sitcomnak megcsinálják, akkor ugyanolyan szar, mint az IT Crowd.

kicsy - 2007. 07. 23. 16:57

Szerintem hatalmas :)

seven - 2007. 07. 23. 17:23

megnéztem az 1. részt, lehetne jobb, de jó :)

kd - 2007. 07. 23. 17:39

Ez szimplán gáz, a poénok nagyon erőltetettek.

vbox - 2007. 07. 23. 19:31

Wow, pont a Code Monkeys? De most komolyan, sokszor gondolok 1-1 pilot után, hogy na majd ebből lesz leírás a Junkie-n. Ezek nagy részéből lesz is, a másikból meg – logikai alapon ugyebár – nem (BBC-s sorozatok előnyben :D). Node a Code Monkeys-ról még álmomban se gondoltam volna, hogy lesz leírás :) Főleg, mivel a G4-en fut, ami mint tudjuk azért korántsem az a tipikus “sorozatokat gyártok a pórnépnek” jellegű csatorna. Szal ezek után valaki vagy nagy G4 néző, vagy megbotlott egy ezirányú reklámban (a tv_dot_com ha jól emlékszem pl húzott is néhány napra egy kedves kis felületet az oldalra a show részére, bár én már ezen is meglepődtem :) ). Na, de lényeg a lényeg, hogy remélem ezután is sok kisebb adós leírás lesz itt, azok úgyis kevesebb “reklámot” szoktak kapni.

FZoli - 2007. 07. 23. 20:52

Azon a fenti képen a MegaMan játék szolgáltatja a grafikai alapot. Tökjóóó. :D

linsz - 2007. 07. 24. 01:52

“hey boys, it’s me Clarence, it’s your best friend in the world who happens to be gay, ooooooo” én ezen kifeküdtem:D az a csávo kész

Ádám - 2007. 07. 24. 12:28

Rendkívül tetszetős lett volna magában a retro-feelinget és nosztalgiát gerjesztő design, viszont teljesen elijeszt az általam korábban nem tapasztalt mértékű pisi-kaki-vér-hányáspoén, ami szerintem egyébként baromira nem passzol. Amennyire szerettem nézni a South Park társadalmi-politikai poénjait, annyira idegenít el tőle a számomra értelmetlen obszcenitás. Nem tudom miért annyira vicces ez, és egy csomó más egyébként ígéretes sorozatot is elront.
Na mindegy nem ramble-ölök, ahogy az angolok mondják. Csak furcsa innen nézve.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz