login |

Pilot-mustra: Aliens in America – 1×00 (2007/08)

2007. 07. 24. 18:02 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

(Előzmény: Joe-ker kritikája.) Ha előre akarnák bocsátani valamit, akkor a nem feltétlen szitkompártiságommal jönnék elő meg azzal, hogy egy CW (ex-WB, ex-UPN) szitkomról van szó, de ez szerencsére nem a The Game-ről, hanem egy valóban nevetős röhögcséről.

ALIENS IN AMERICA – 1×00 – 6/10

Abszolút kellemes meglepetés, bár a kritikák előre jelezték, hogy a CW végre nem tipikus szitkommal próbálkozik. Az Everybody Hates Chris nyomdokain haladva, de teljesen más humorral operáló fiatal gimnazistás komédia az AiA.

A sorozat adatlapja: leírás, szereplők, képek, elvárások – a Junkie-ról

Komédia, melyben ugyan van nagyfejű UFÓ (nem kell félni), de az “alien” kifejezés inkább a jó csaj hugival rendelkező szerencsétlen főszereplőnkhöz érkezett pakisztáni cserediákra utal. Hogyan legyünk hátrányos helyzetűekből halmozottan hátrányos helyzetűek? A szitualapból adja az ezernyi helyzetkomikumot.

Előzetes: 4,5 perces trailer + 1,5 perces részlet. Az előzetest kivételesen megnéztem és megvett. Mármint megvett, hogy itt lehet bizakodni. Aki nem bízik a CW-ben, a trailerrel elégítheti ki magát. Ha az nem jön be, akkor kár a gőzért.

Pozitívum: Minden szinten jópofa. Nem erőlködő humorú és nem csak 1-2 karakter mond jókat, hanem többen is – anyu nálam különösen vitte a prímet. A gimnazista közeg kiemeli a tipikus együttlakós, családos szitkomok közül, a kertben a lámák az alpakkák meg… Ki találta ki? Geekek, kitaszítottak, hülye akcentus, ami kell.

Negatívum: Nem fetrengős a humor, bár vannak ügyes próbálkozások, de egyelőre a kellemes kategóriát sikerült elkapni, ami azért nagy szó. Nem tudom, hogy szomorkodtam volna-e, ha nincs érzelemkitörés a végén, talán belefért, de azért ne legyen minden epizódban.

Verdikt: 6/10 – CW-s szitkom és nem rossz, már már jó. Nem várt kellemes meglepetés, könnyed szórakozás lehet.

Vetítési időpont: hétfő, 20.30, október 1-től.

Túlélési esélyek: 90%. Ha csak a minőséget nézném, nem lenne gond. Ha azt, hogy a CW legerősebb szitkomja vezeti fel, akkor sem. Viszont a szitkomblokkból kilóg, mivel az AiA nem fekete szitkom, amit kérdés, hogy mennyire fogad el az a célközönség, (Amúgy meg kamu az egész, mert a négyes blokkban nehéz lesz akár fel, akár le eltérni a hasonlö nézettségű régi szitkomoktól.)

Várható változások: Szívás. Apu, vagyis Patrick Breen ment a levesbe. Nem azért mert rossz volt (sőt!), hanem mert Scott Patterson-nak (Luke a Szívek szállodájából) volt egy jó szerződése, mely 2007/08-ra garantált neki egy sorozatot… Nem tudom, de elég fura lesz Luke-apuval, baseballsapi nélkül a család.

Fanfavorit mutató: Komolyan mondom, hogy a Big Bang Theory mellett talán ez a szitkom szerezhet talán a legtöbb rajongót.

9 hozzászólás Ne habozz!

bél - 2007. 07. 24. 20:08

Ha az előzetesre kattintasz, akkor a “Sarah Connor Chronicles Trailer” jön be:) Kicsit megzavart…

bél - 2007. 07. 24. 20:10

ja igen, és szitkom:)

winnie - 2007. 07. 24. 20:10

hell. javítva.

Human Insect - 2007. 07. 24. 20:12

“Előzetes: Előzetes:” is fura :) főleg h ott van h trailer

etiop - 2007. 07. 24. 20:22

Tényleg szemétség lecserélni aput, valahogy nem tudok elképzelni oda egy nagy termetű fickót. A karakterek tökéletesek. Mondjuk anyu meg az igazgató beszélgetésein röhögtem, meg azon, hogy eltment a hugi a nyáritáborba és felpumpált mellekkel jött vissza.

winnie - 2007. 07. 24. 20:32

ha meg tudnák tartani az igazgatót, jó lenne, de félek, hogy a sztoriba nehezen tudnák csak belevonni.

acu - 2007. 07. 24. 21:33

láma? alpaka. amugy mindegy. :P

makaii - 2007. 07. 25. 10:35

Szerintetek lesz idén valami ilyen alapsorozat, ami hatalmas sztár lesz mint tavaly a Heroes, vagy előtte a Prison Break?
Vagy a titkos fegyverek pilotjait még tartogatják? Mert emlékszem, hogy a Heroest pl brutálisan hirdették az USÁban…

winnie - 2007. 07. 25. 10:41

“Vagy a titkos fegyverek pilotjait még tartogatják? Mert emlékszem, hogy a Heroest pl brutálisan hirdették az USÁban…”

a pilotok kiszivárgása nem a tévéken múlik, az új sorozatokat meg reklámozzák dettó és tavaly nem a heroes kapta a legnagyobb hírverést.

egyébként meg éppen e kérdés miatt írom a “Fanfavorit mutató” és a szavazásainkon is látszik, hogy melyik sorozat érdekli legjobban az embereket. mint írtam az scc-kritikában, szerintem az.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz