login |

Pilot-mustra: Cavemen – 1×00 (2007/08)

2007. 07. 27. 10:10 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Beütött a krach. Már megijedtem, hogy ellágyultam, mert szivárognak ki a pilot-ok és mindent 5/10 fölé osztályzunk (ami már korrekt jegy, ugye), de akkor human jelezte, hogy neki már van két bukója és ma én is írok két bukóról. Az egyik a Cavemen – a másik dálután. Az ABC-szitkom előzményei a Geico cég jópofa őseberes reklámai voltak (Egy kis bepillantás a reklámokba: 1234 – a Super Bowl-ra a FedEx is ősemberezett.) Egy kreatív elme azt gondolta, hogy ez remek szitkom-téma, az ABC pedig azonnal be is rendelte a sorozatot. Villámkarrier.

CAVEMEN – 1×00 – 1.5/10

Á, nem is tudom, hogy mire van az a fél pont (a lányok miatt? amiatt, hogy nincs nevetés és így feltételezhetjük, hogy poén sem volt benne? Bullshit, szerintem csak nyúl vagyok. Vagy csak pesszimista és hiszem, hogy még nem értük el a mélypontot és létezik még ennél is rosszab pilot.), mindenesetre már a pilot előtt lehetett tudni, hogy a téma vagy totál bejön valakinek, vagy sugárban fog hányni tőle. Én a reklámok, meg a nekem nem hányós előzetesek miatt azt hittem az előbbi csoportba fogok tartozni…, de nem. Szóval kíváncsian várom a 3/10-es vagy 6/10-es véleményeket.

A sorozat adatlapja: leírás, szereplők, képek, elvárások – a Junkie-ról

A történetről legyen elég annyi, hogy a jelenben élő ősemberekről szól és bármennyire is tiltakoznak ez ellen az alkotók, kvázi rasszista sztereotípiát jelképeznek. Mindenki lenézi őket, ősemberes dolgokat tulajdonítanak nekik – viszont a három jóbarát főhős ennek ellenére megpróbál normális emberként boldogulni a szőrösszívű világban.

Előzetes: Nem találok, de íme egy részlet, amit nem tudom hogyan fognak magyarra lefordítani, ha lesz a sorozat itthon.

Pozitívum: Ööö, a cowboycsizmák? Egy szitkomban percenként kábé 5-8 poén van. Szorozzuk fel. Ebből a felhozatalból akadt két közepesen gyenge, a többi pocsék.

Negatívum: Rettentően humortalan, a végén pedig az összegzés, a tüzes jelenet végképp betett. Rossz látni az ismertebb arcokat ahogyan égetik szénné magukat…

Verdikt: 1.5/10 – Olvastam pozitív véleményeket is, de beállok abba a kritikusi csordába, amelyik azt óbégatja az ABC felé, hogy “Mégis mit képzeltek?” vagy, hogy “Mit szívtak ezek?”. Most komolyan. Az még poén is lehetne, hogy a rasszizmus tárgyait az ősemberek személyesítik meg, s ebből számtalam helyzetkomikus adódhat, de valamit nagyon elszúrtak az írók.

Vetítési időpont: kedd, 20.00, október 2-tól.

Túlélési esélyek: 0%. Oké, újraforgatják a pilotot és oké, hogy a zenés vetélkedő jelezte, hogy bármennyire is hiszem, hogy széles a látóköröm, tévedhetek, de erről nem tudom elképzelni a sikert.

Várható változások: A pilot teljesen új lesz – halvány remény. Ez az 1×00 állítólag túlságosan előreszaladt, így később kerül majd adásba – az új kezdet igazi felvezetés lesz. Emellett Sam Huntington váltja Dash Mihok-ot, Julie White (az anyuka) pedig állandó szereplő lett, így a 3 ősember, apu, Kate és Thorne mellett ő is fix pont lesz.

Fanfavorit mutató: Mivel nagyon szélsőséges fogadtatása lesz/van, ezért rajongók egy kisebb csoportja elszigetelődve meg lesz található valamerre, de ez nem fanfavorit-jellemző. Szóval, ha csak nem néztem be valamit, akkor nulla.

6 hozzászólás Ne habozz!

kopika - 2007. 07. 27. 11:23

a mai reggelemet két friss pilot megnézésével kezdtem és örömmel jelenthetem, hogy a 40 percnyi sit-com adag tartalmaz egy jó viccet! A cavemen szimplán szörnyű volt, míg a big bang theory legalább aranyos volt ha már nem túl szórakoztató. Ha tényleg a big bang – how i met páros versenyén fog múlni, hogy meghosszabbítják le a HIMYM-t akkor azt hiszem nem kell aggódnom, a kedvenc jelenleg futó sit-comom biztonságban van.

VR - 2007. 07. 27. 11:36

Hát nálam 1/10 mégcsak megse rezzent az arcom nézése közben. Humor az 0. Az az 1pont meg a csajokért és a pár jó zenéért jár.
Big Bang viszont tetszett pontosan az a komersz szar, amit szeretek, azt szinte végignevettem. Remélem nem ezt fogod lehúzni winnie, de elég nagy esélye van, hogy igen. :P

fled - 2007. 07. 27. 11:40

Ezt még nem láttam, de már majdnem lent van, mindenesetre a tobbi kikerult pilot mind bejon, kivéve a lipstick junglet, bionic womant és a reapert.
Pushing daises, mad men és damages ami a buvos 8 pontot eléri nálam :)

Denisa Wry - 2007. 07. 27. 12:59

Elég a képet megnézni. :(
Nem is vesződök vele.

Ádám - 2007. 07. 27. 18:58

Csak azt az egy-másfél percet néztem meg és azt is nehéz volt. Rettenetesen kezdőíró-poén volt minden beszólás. Nem tudom hogy találtak ennek olyan tesztközönséget ami nevetett rajta. Eleve kétségeim voltak afelől, hogy reklámfigurákból (amik a reklámok rövidsége miatt kötelezően egydimenziós, sztereotíp karakterek kell, hogy legyenek!) hogyan lehet sorozatot csinálni.

kew1n - 2007. 07. 28. 18:24

gyenge

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz