login |

Pilot-mustra: Lipstick Jungle – 1×00 (2007/08)

2007. 07. 27. 15:16 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Candace Bushnell könyvét megírta. A Szex és New York-ból nagysikerű sorozat lett az HBO-n, a Rúzs és New York-ból pedig az NBC akar nagysikerű sorozatot készíteni. Olvasta valaki a könyvet? (Boltban 1990, neten 1500 forint.) Amúgy erről a sorozatról, vagyis a pilot-ról, nekem spec az lenne a vágyam, hogy minél több “lány-kritikát” olvassak, mert nyilván a szebbik nem a célközönség és nekik tuti, hogy másképp jön le a pilot, mint nekem. Érdekel a másik oldal véleménye, na, mert kíváncsi vagyok, hogy a nemem miatt nem jött be a kezdés vagy eleve nem sikeredett túl jóra a Rúzs és New York.

LIPSTICK JUNGLE – 1×00 – 2.5/10

Majd, ha lesz időm, belegondolok, hogy milyen egy 500 oldalas könyvből sorozatot készíteni. Nem olvastam, nem is fogom a Lipstick Jungle-t, szóval nem tudom, hogy csak a karaktereket veszik-e át a készítők, hogy tovább gondolják őket vagy eleinte teljesen a könyvhöz fognak ragaszkodni.

A sorozat adatlapja: leírás, szereplők, képek, elvárások – a Junkie-ról

Végre egy sorozat, ahol nem kell szenvednie az íróknak az epizódok fő- és mellékszálaival, hiszen 3 nőről, 3 nagyon sikeres New York-i nőről szól a sorozat (stúdiófőnök, divattervező, divatlap főszerkesztő), akiknek a családi és munkahelyi életét hármójuk együtt töltött percei egészítik ki.

Előzetes: 2,5 perces trailer az NBC honlapjáról, sajnos a YouTube-on nem találok.

Pozitívum: Amíg nem szólaltak meg, a zenés, lábas, divatbemutatós első öt perc jó volt. Aztán jött a sírás – ez is belefért,

Negatívum: … de amikor a 10. percben egymás után kétszer nagyon szomorú zongorazene kezdett el szólni, azt gondoltam, hogy nem kéne túlzásokba esni. Összességében inkább a pilot érdektelensége lepett meg. Az nem zavart, hogy a férfikarakterek el vannak nyomva és sztereotípiák, sőt. Mulattat. Ja, és a vége, a cliffhanger az valami mocsok gyenge volt. Nem az, hogy mi a cliffhanger, hanem ahogy megvalósították – mintha egy “a következő rész tartalmából” előzetes lett volna, amit muszáj volt odarakni, mert tudták, hogy senkit nem fog érdekelni a folytaás…

Verdikt: 2.5/10 – Nem, nem és nem. Nem így kellett volna szerintem nekikezdeni – legalábbis nem így, hogy nekem is bejöjjön. Csak hogy nyilván nem engem akartak megnyerni nézőnek. Egyrészt, mint jeleztem, nekem túl sok volt a “naaagy” dráma (ráadásul nem is ütött szíven), másrészt pedig nem tudtam sajnálni a top 50 legsikeresebb New York-i üzletasszonyok listáján szereplő karaktereket. Egy dolog miatt nézném, ha nézném: látni akarnám hogyan szenvednek a főszereplők. Nem egy lányos sorozatot nézek, nem a műfajjal van gondom, de az itteni szereplők, a cselekedeteik nem voltak szimpatikusak – pedig, sokakkal ellentétben, a színészekkel nekem nincs semmi bajom.

Vetítési időpont: vasárnap, 22.00, de csak 2008-tól – a váltások miatt a forgatás csak novemberben indul.

Túlélési esélyek: 50%. Képlékeny. Attól, hogy nekem nem jött be még simán arathat a női célközönség tagjai között, kérdés, hogy mennyien hajlandóak a Brothers & Sisters-t felcserélni a Lipstick Jungle-re?

Várható változások: Egyrészt a sorozat két showrunner-jét (Eileen Heisler és DeAnn Heline) elbocsátották, mert más irányba akarja vinni az NBC a “dramedy”-t… Másrészt érdekesség, hogy a pilot-ot már tavaly le akarták forgatni – más szereposztással. Kim Raver helyett akkor Melissa George volt, Brooke Shields helyett Gina Gershon és a férfiakat Scott Cohen (Shane) és Matthew Morrison alakították volna. Azóta jött új rendező, a Committed készítői pedig újraírták a szkriptet. Harmadrészt pedig Will Toale helyett Robert Buckley lesz Kirby Atwood (a Nico-t ostromló fiatal srác) és a Shane-t (Wendy férjét) játszó Christopher Wiehl helyére is mást keresnek.

Fanfavorit mutató: Kábé nulla. Csak a lányokban lehet bízni.

18 hozzászólás Ne habozz!

lex - 2007. 07. 27. 15:25

hát ez vicces… Ebben is szerepelt ez a Will Toale gyerek és innen is kirakták? Igencsak korlátozott színészi arzenállal bíró emberke lehet… :D
Egy éve az Aquaman-pilotra is ezt a srácot kérték fel, majd cserélték le Justin Hartley-ra.

De azért látom, kitartóan próbálkozik. :D

winnie - 2007. 07. 27. 15:34

“Igencsak korlátozott színészi arzenállal bíró emberke lehet… :D”

úgy tűnik, neki nem a meghallgatásokon van lámpaláza, hanem a forgatásokon:)

amúgy valóban nem az a típus volt, aki kellett volna oda.

Dohi - 2007. 07. 27. 15:41

Majd, ha lesz időm, belegondolok, hogy milyen egy 500 oldalas könyvből sorozatot készíteni.

holtsav? :)

dragon1986 - 2007. 07. 27. 16:03

Will T. miatt nem sorozatokat haszálnak el hanem fordítva. A sorozatból rúgják ki :D

A csajok miatt belenézek a pilotba. De tovább már nem nézem :)

spamdog - 2007. 07. 27. 16:04

Ezt a mustrát eléggé véres tollal írtad szerintem amerikában zabálni fogják ezt a sorozatot. Nekem sem jöttek be a picsogós részek de nem is én vagyok a célközönség.Ja és még magyarországi vetítésre is 100%-osan alkalmas pl. szül-fel kifutása után.

Galadriel - 2007. 07. 27. 16:11

én még nem láttam, de lehet, h nem is leszek rá kíváncsi. nekem a SZ és NY se tetszik, azt se nézem, pedig nőnemű vagyok… utálom a sok női fecsejt és nyavalygást.. az írásod után bele se fogok kezdeni… köszi, h megmentettél egy szar 40 perctől:)

winnie - 2007. 07. 27. 16:21

spamdog: meglássuk:) sok múlik az új írókon, showrunner-ön. de az amerikai zabálásban azért nem vagyok biztos, mert lesz egy cashmere mafia előtte, plusz ugyanez indul pasikkal is, ld big shots és utóbbi kettő esélyesebb.

galadriel: még 2 véleményt azért várj meg, mielőtt végképp lemondasz. amúgy szeretem én a drámát, de ezt sokkal könnyedebbre kellett volna megkicsnálni, még ha aranyos ia ahogy lindsay price végigfut azon az ágyon.

mirelitkacsa - 2007. 07. 27. 16:31

Amúgy erről a sorozatról, vagyis a pilot-ról, nekem spec az lenne a vágyam, hogy minél több “lány-kritikát” olvassak…

Hát… leírás alapján szinte ugyanaz, mint a Szex és New York, márpedig azért se pattogtam. 3 sikeres nő mindegyikben. Mi lenne, ha lenne köztük 1 olyan karakter, aki nem sikeres? Csak mert NY, az NY, oké, de azért mindenki nem lehet sikeres.
SZVSZ legalábbis.

Domcsi - 2007. 07. 27. 16:39

őőő..no.

gondolom nem egyedül vagyok Sex&the City fan. nagyon sajnáltam, mikor vége lett, mert hiába jó pl. a Men in trees, de sajna nem jó pótlék. rég óta várom a megfelelő utánpótlást, de sajnos a lipstick jungle nem lesz az.
annyira gyengék a poénok, és annyira érdektelen a story, hogy egyszerűen csodálkozom, hogy végig tudtam nézni. és ráadásul még kim raven is :|
azt kell mondjam, helytálló a 2,5/10.es értékelés.
remélem a cashmere maffia pótolja majd a szinglisorozatok terén keltett űrt a kis szívemben :]

FeGa - 2007. 07. 27. 16:51

Hát a Bid Day-től Ausiello és társai teljesen behánytak és a legrosszabbak közt emlegetik bár ettől még lehet siker :D

FeGa - 2007. 07. 27. 16:52

Na tehát Big Shots és nem “Bid Day”

Ádám - 2007. 07. 27. 19:23

Fura, lehet hogy csak azért mert nagyon sokat dolgoztam az elmúlt hetekben és nagyon fáradt az agyam de nekem annyira nem volt rossz. A hibáiról csak a Szex és New York első évadának első részei jutottak eszembe, amikor még próbálkoztak a formátummal, emberek belenéztek a kamerába, stb. Aztán szép lassan kialakult, az utolsó három SatC évadot pedig nagyon szerettem. Ezzel is kicsit úgy vagyok, hogy kezdetnek nem rossz, kicsit sztereotíp, meg azok a cliffhangerek tényleg béndzsák voltak, de annyira mégsem tudom elásni.

VR - 2007. 07. 27. 22:31

Hát a nézése közben végig arra gondoltam, hogy ehhez bizony hiáynzik egy + X kromoszómám, annek ellenére, hogy a legtöbb női sorozatot nézem, de ezt biztos nem fogom, bár idővel sokat fejlődhet.

Exx - 2007. 07. 28. 11:37

Szerettem a Szex & the city-t, és azt gondoltam ez lesz a következő hasonló sorozat… Tévedtem.

cyberina - 2007. 07. 28. 12:37

Én adok neki esélyt. A rengeteg rendőrös és kórházas sorozat mellett nekem igenis kell a női főszereplős sorozat. Ebbe jobban bele tudom élni magam.

dragon1986 - 2007. 07. 29. 14:57

öt persze kedztem bele :) Lindsay P. bőgő arcát megláttam és megnyomtam a numerikus bill.-n a 6 gombot ami a jobbra nyíl ebben az esetben a tekereés és végigtekertem aztán TC-ben shift f8 :)

S&NY nem láttam , csak részleteket azt mondom, hogyaz százszor jobb lehet szvsz. Tudom attól, hogy ami ronda az lehet finom álá csokitó , de ez a LJ akkor sem jó :D Akkor el lehet róla mondani , hoyg ez egy spinoff? :)

Lányka - 2008. 11. 08. 15:08

A Szex&NY-ot nem szerettem, fárasztónak találtam, unalmasnak, nem tudom miért (a film pedig szabályosan kiakasztott). A Lipstick Jungle viszont nagyon tetszik, még ha ezért meg is kövez itt a sok anti-fan. :)) Nem az első rész fogott meg, belejöttem a sorozat nézésébe. Viszont a Privileged nevű sorozat, aminek a pilotja itt egész jó értékelést kapott, szintén nagyon lefárasztott és idegesített. Na mindegy, ízlések és pofonok. Biztos túl lányos lány vagyok, azért tetszik a LJ – egy biztos, a barátommal nem nézetném meg semmiképpen,tudom hogy neki kínzás lenne. :D Megértem, hogy miért nem tetszik ez a sorozat egy fiúnak. És azt is megértem, hogy miért nem tetszik valakinek, aki szerette a Sz&Ny-ot.

Süni - 2009. 03. 10. 17:11

Sztem nagyon jó a film.Nekem tetszik!Persze izlések és pofonok kinek nem tetszik…De sztem pont jó egy kis izgalom is van benne és szerencsére nincs annyi dráma!Hasonlit egy kicsit a szex és new york-ra de ennyi belefér!Szeretem a csajos filmeket!Nekem tetszik és minden kedden nézem!Szerintem tegyétek ti is!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz