login |

Pilot-mustra: Cane – 1×00 (2007/08)

2007. 07. 29. 19:01 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Régen volt már műsoron a Dallas, de a Brothers & Sisters tavalyi viszonylagos sikere beindította a családi drámákat és az ABC Dirty Sexy Money-ja mellett a CBS is elindítja a Cane-t, amiről látatlanban is lehet sejteni, hogy igényes lesz, de senkit nem fog érdekelni. Nem tudom, hogy ez-e a jobb vagy az “igénytelen, de mindenkit érdekel” párosítás?

CANE – 1×00 – 6/10

Vannak sorozatok, amelyeknek a pilot-ja gyengébb psztályzatot kap, de tudom, hogy hosszabb távon nézősebbek lesznek – és van, ahol 1-2-3 rész erejéig elvagyok egy sorozattal és tetszik is, de tudom, hogy nem lesz hosszútávú a kapcsolatunk. Volt már ilyen érzésed?

A sorozat adatlapja: leírás, szereplők, képek, elvárások – a Junkie-ról

Igazi családi történettel, saga-val van dolgunk. Egy cukornád-termesztő és rumkészítő családdal, visszavonuló apával, két, az üzletre rátermett, de egymással rivalizáló fiúval, sötét múlttal és Cliff Barnes-szal rivális családdal. Csak hogy a Dallas-szal ellentétben itt hamarabb előkerül a pisztoly és az egész történetet Texas helyett Florida és Kuba illata lengi be. (Meg is kapjuk a spanyol akcentus hegyeket és az angol feliratokat.)

Előzetes: 3 perces trailer + 1,5 perces részlet. Semmi extra, tipikusnak is mondható, kivéve azt, hogy szinte csakis a bűn-történet részére koncentrál a pilot-nak és azt a kábé ötperces apró szegmenst totál el is spoilerezi. Szivatás, hiszen a pilot-nak tényleg csak minimális részéről van szó.

Pozitívum: Azt sem hittem volna, hogy Linkin Park fog szólni ebben a sorozatban. Egyértelműen a production value és a színészek a legpozitívabbak. Az egész produkció igényes – vagy legalábbis úgy csinálták meg, hogy annak tűnjön. Szövevényes sztori, rengeteg lehetőség van benne. És a színészek, mint már említettem – érdemes átböngészni a neveket, hogy ki hol játszott korábban.

Negatívum: Mondjuk az, hogy tollal és papírral kell eléülni, hogy a terebélyes családfát le lehessen követni. Akinek egyszer sem bicsaklik meg a név- vagy az arcmemóriája, aki mindig tudni fogja, hogy ki kinek a kije, azt meg nyerheti a Cane. Lehet, hogy páran már itt elvéreznek, pedig a végére minden le fog tisztulni. Amúgy sok helyen kiemelik és egyet tudok érteni: a családi sztori témában nem egyszerű újat mondani, így rengeteg szappan-klisé bejött a képbe, de szerintem ez a műfajjal jár. Ja, és a (nagyon) sok karakter azzal jár, hogy csak a fő alakokat lehet kidolgozni 40 perc alatt – a többiek papírmasék egyelőre. Nem lesz egyszerű mindenkit értékén kezelni, ha nem akarják szétaprózni a történetet.

Verdikt: 6/10Mondjuk rá, hogy Dallas, kissé nagyobb pályásokkal, kubaiakkal és rummal. Megvan Jockey és Bobby (bár sokkal árnyaltabbak, nincs jó és rossz, sőt!), van harmadik tesó, feleség, patriarcha. Hosszú hömpölygő saga lehet az ilyesmiből és engem az egésznek a kinézete és a színészi játék lenyűgözött. Nem zavarna, ha valaki pisztollyal kötelezne a nézésére, de abba is beletörődnék, ha azt mondanák, hogy többet nem látom a famíliát.

Vetítési időpont: kedd, 20.00, szeptember 25-től.

Túlélési esélyek: 15%. Hát, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a közönség rábukna a sorozatra, pláne nem a fiatalok, de csodák lehetnek.

Várható változások: Marad minden az eredetiben. Elvileg.

Fanfavorit mutató: Nulla. Az ilyesmit sosem fogja zabálni nagy kanállal a nép.

7 hozzászólás Ne habozz!

fled - 2007. 07. 29. 20:00

Látszik, hogy költöttek rá pénzt, vagy ha nem, akkor még ügyesebbek :p 7/10 nekem és még 2 rész biztos nézős, remélem tartja ezt a szinvonalat vagy még kicsit fejlodik is.

meroving13 - 2007. 07. 29. 20:26

bocs,félrenyomtam.szóval azért 5/10,mert nem tudom miért,nekem ez a kubai feeling nem jön be.nem vagyok rasszista vagy ilyesmi:D,csak nem tom mért,de nem.azért a dirty sexy money-ban még reménykedem.igényesnek tényleg igényes,és tele van lehetőségekkel,így még legalább 2 részt biztos megnézek.

friendsfan - 2007. 07. 29. 21:21

Igazából a névsor ami megveheti az embereket, ls számomra is ezért lett érdekes. Jimmy Smits, Elizondo, Nestor Carbonell… ömagukért beszélnek…

kew1n - 2007. 07. 30. 01:46

siman jonak tunik, egyik legjobbnak igerkezo sorozat eddig. 8/10. szereplok jok, kuba feeling erdekes lehet. ha a sztori kicsit maffiozok stilusu lesz, akkor megnyerheti a fiatalokat is es nagyobb tulelesi eselye lesz. az biztos, hogy barmelyik sorozatrol van szo, akkor ujat kell mutatniuk, kulonben maradnak a kozepszeruseg posvanyaban. persze nem lehet minden sorozat egy shield vagy rescue me.

smash.smash - 2007. 07. 30. 05:38

8,5/10. Nekem eddig ez jön be a legjobban az idei felhozatalból. Ilyet már úgy is régen láttunk. Imádom a scifi/fantasy sorozatokat, de már kicsit sok van belőlük. Ez legalább életszerűbb. Ráadásul az elvárásaimhoz képest is kellemesen csalódtam, mert hosszú flashbackekre számítottam, de szerencsére nem voltak. Ez sokkal jobb megoldás, remélem a későbbiekben sem térnek rá a folyamatos visszaemlékezősdire (+ a szappanopera kliséket se nyomassák agyon). Csak remélem, hogy megmarad, mert van benne vagy 4-5 évadnyi lehetőség unalombafulladás nélkül. A szereplőgárda már csak hab a tortán, de kétségtelen, hogy jól beválasztottak. Jobban el tudnám képzelni mondjuk az HBO-n, de majd meglátjuk, mi lesz a sorsa.

Mx - 2007. 07. 30. 07:46

Igazi családi történetről, saga-ról van dolgunk.

történettel és saga-val van dolgunk vagy marad és akkor “van szó”
Sorry, csak így boldolva annyira szúrja a szemem :)

winnie - 2007. 07. 30. 07:54

nem is tudom hogy sikeredett ez, köszi

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz