login |

Pilot-mustra: Journeyman – 1×00 (2007/08)

2007. 09. 06. 12:21 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

A sorozat, amit a Heroes farvizén akar befuttatni az NBC: egy kis rejtélyes időutazgatás, problémamegoldás és roppant rejtélyes háttér, ez a Journeyman, többek között a Rome és a Day Break egy-egy főszereplőjével. Én pedig időutazás-fanatikusként naná, hogy vártam, s bár a Day Break a nagy hazai népszerűség ellenére sem jött be nekem, a kevésbé high concept, egyszerűbb Journeyman annál inkább.

JOURNEYMAN – 1×00 – 8.5/10

Jó osztályzat és jó osztályzat között szakadéknyi különbség tátong, ez van. A Pushing Daisies (9.25/10, ugye) pilot-ja tipikusan olyan volt, amiről süt, hogy mennyire eredeti és milyen különleges – a Journeyman-ére ez nem mondható el, de minden évadban ott van mindenkinek az a sorozat (nekem tavaly a Standoff), ami első blikkre semmi extrát nem mutat, mégis az ember minden porcikáját élvezi és úgy érzi, hogy nem is lesz fanfavorit, ha nem is lesz siker vagy kritikuskedvenc, neki fix heti programot fog nyújtani.

A sorozat adatlapja: leírás, szereplők, képek, elvárások – a Junkie-ról

És nem, a Journeyman első része nem guilty pleasure, hanem szimpla pleasure volt. Mondtam már, hogy időutazás-sucker vagyok? Sőt, az efféle problémamegoldó sorozatok is (Quantum Leap, A kiválasztott – Early Edition, Angyali érintés meg az az “angyallá lett rossz ember segít mások hibáit jóvá tenni” sorozat Játszd újra az életed is simán nézős volt) totál bejönnek.

Előzetes: 3,5 perces trailer + egy 2 perces. VÉGRE! Végre megnézhetem őket. Semmit sem tudtam igazán a sorozatról az egymondatos szinopszison kívül, így persze, hogy a meglepetés erejével hatott rám. Az előzetesek semmi extrák, felfestenek egy Quantum Leap-et, korrektek, de semmi különleges “Ez kell!”-érzést nem adnak. És persze elég spoileresek, bár a lényeget nem “lövik le”.

Pozitívum: Rengeteg első részben vannak unszimpatikus vagy közömbös karakterek. Itt, lehet, hogy az időutazásos elfogultság szól belőlem, de szinte mindenkit, jót-rosszat egyaránt megkedveltem, így eleve előnnyel indult a pilot – és emiatt az erős drámai hatás abszolút bejött (durva erős késztetése van a főszereplőnek, hogy változtasson a múlton, de nyilván a jelen visszatartja). Az időutazás megvalósításával próbáltak “újítani” a készítők: dettó pozitív fogadtatás részemről. És lehet, hogy a sorozat nem San Fransisco-ban fog forogni, de a pilot ott készült és pofás kis helyszín volt.

Negatívum: Nekem nem volt az, de, mint írtam, igen erős a drámai töltete a sorozatnak, talán túl erős is – ez sokakat elriaszthat. Ja, és máshol olvastam, valóban jó meglátás, hogy a főszereplő átlagember-jófiú karaktere jön le az epizódban, ami baromira nincs párhuzamban azzal, hogy miféle dolgokkal vádolják őt.

Verdikt: 8.5/10Részemről kötelező – nagyon tetszett, mint tavaly a Justice-pilot, de nem 10/10, mert nincs benne az a 1,5-es plusz. A nagy sikerről nem vagyok megbizonyosodva, mindenesetre a rajongók kapnak több magánéleti átívelést a részenkénti sztoriba és egy benga nagy csavart, amin lehet gondolkodni. A másik apró poént a végén nem tettem volna bele, mert így egy kemény konfliktusforrást kiiktattak a készítők. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy a múltat a főszereplő próbálja-e a maga szája íze szerint alakítani vagy sem.

Vetítési időpont: hétfő, 22.00, szeptember 24-től.

Túlélési esélyek: 50%. Időutazós, de mégis csak felnőttes sorozat, vagyis fifti-fifti, hogy a Hősök-rajongók rákapnak-e. De illenek rákapniuk.

Várható változások: Marad minden az eredetiben, sőt, Tom Szentgyorgyi (Drive) is beugrott permanensen az írói stábba.

Fanfavorit mutató: Olyan feles, ami azt jelenti, hogy a kedvelt sorozatok közt lesz. Nem csoda, hiszen az időutazás, a scifi-tematika mindenféleképpen szerez híveket.

17 hozzászólás Ne habozz!

Flaki - 2007. 09. 06. 12:53

Épp most fejeztem be a pilotot, és engem nagyon megfogott. Nagy csavar a történetben, a végén is ütős volt a bizonyítás. A Chuck mellett ez is biztosan nézős lesz. Kezdek eljutni oda hogy már csak 2 kezemen tudom megszámolni a hetente nézős dolgokat (bár jobban belegondolva, az még nem is olyan sok:))

cyberina - 2007. 09. 06. 12:55

Na ennek este utánanézek, bár fotón a férfiszereplők annyira nem fogtak meg… (tudom, nem az a lényeg:)

sliderz - 2007. 09. 06. 13:14

A hétfő bőséges egy nap lesz. Ez is felkerült a listára.
Tényleg jó volt, jó feelingem lett utána. Azért a The Fray szám a végén nagyot dobott.
Akkor nem San Fransiscoban fogják forgatni? Mert a városi jelenetek különösen jók lettek és sokat tettek a hangulathoz.

fromdtod - 2007. 09. 06. 14:10

ugye mindenki személyes véleményét mondja? Hát én hatalmasat csalódtam. Ennyire unalmas, érthetetlen dolgot. A vicces az, hogy nekem pont az tetszett, hogy végre véget ért a végén (huh) a nyavajgás és végre kicsit életszagúbb lett a férj és feleség kapcsolata. Én azt mindig annyira eröltetettnek érzem a filmekben, hogy a férj meg a feleség annyira bízik egymásban mint két sarki autódealer. na mindegy. A történetet, meg nem értettem, de lehet azért, mert közben elaludtam…

Feddo - 2007. 09. 06. 14:56

Nekem nagyon tetszik, jó az alapsztori és a pilot is nagyon király. Nekem 10/9-es.

tyborg - 2007. 09. 06. 15:00

néha nekem kicsit lassú volt, de a végén belehúztak. komoly sorozat lesz ez is, remélem megéli az évadot.
Lucius Vorenus rulez :D

dorc - 2007. 09. 06. 16:20

“angyallá lett rossz ember segít mások hibáit jóvá tenni” sorozat —> A Twice in a Lifetime-ra gondolsz?

winnie - 2007. 09. 06. 16:26

az az, köszi.

fled - 2007. 09. 06. 16:53

Én 10 percnél majdnem lenyomtam, annyira untam. Unszimpatikus a férfi szereplő, a felesége szintén.
Lehet, hogy ki lehet hozni belole vmi jo kis storyt, ha sikerül és sokan éltetik lehet késobb azért majd 1-1 részbe belenézek :)

winnie - 2007. 09. 06. 16:55

“Én 10 percnél majdnem lenyomtam, annyira untam. Unszimpatikus a férfi szereplő, a felesége szintén.”

lehet, hogy ha nem jönnek be a karakterek, én is ezt teszem, de nekem csont nélkül bejött mindkettő, sőt. ritka az ilyen, rá is kerestem a csajra az imdb-n, akit nem ismertem.

Spawn - 2007. 09. 07. 02:59

Én még nem néztem, de mindenképp kíváncsi vagyok rá, főleg azért, mert az időutazásos “dolgok” engem is érdekelnek. Tehát mindenképp meg fogom nézni.

tnm - 2007. 09. 07. 10:48

10 perc után én is úgy voltam, hogy ezt le fogom lőni, aztán sokkal jobb lett. a végén én nagyon örültem neki, hogy a férj-feleség konfliktust kilőtték, már annyira sablonos, hogy soha senki nem hisz a főhősünknek, de mi tudjuk, hogy igaza van felállásokból, itt legalább már két fontos karakter is hisz neki -vagy legalábbis egyelőre, mivel időutazásról van szó, könnyen lehet, hogy sikerül majd újra átkavarni a múltat úgy, hogy ne higyjen neki senki. amit hiányoltam, és ezért nálam csak olyan 6.5-7/10 a tetszési index, azok az apróságok

örültem volna valami “pillangóhatásnak”, tehát ha valami aprócska változás a múltban, durván megváltoztatta volna jelent -akár úgy is, hogy a fő szálakat nem is befolyásolná ez az egész, csak mégis látnánk, hogy miért mondják neki, hogy “don’t screw around”

etiop - 2007. 09. 16. 18:13

Én meg csak most láttam. 10 perc után én is majdnem lelőttem, mert tényleg nem nyújtott többet egy Qatum Leapnél. Az ilyen időutazós helyrehozós sorozatok szerintem inkább idegesítőek, nem tudom, mit lehet rajtuk élvezni. Nálam biztos, hogy nem lesz nézős.

Gery Greyhound - 2007. 09. 29. 21:26

A butterfly effect nálam a top5-ben van a filmek között, és én is “időutazás-sucker” vagyok, és bejönnek az ilyen, az időutazást filozófiai aspektusból szemlélő cuccok.

Végignéztem az első részt, de nálam olyan 6.5-öt érdemel, erősen kérdőjeles de mindenképp megérdemel egy esélyt. Prison Break 3 mellé unaloműzőnek talán jó lesz, remélem az elkövetkező epizódok kellemes csalódást okoznak.

Org - 2007. 12. 24. 16:56

Nem tudom miert fejeztek be ezt a sorozatot, pedig nagyon jo volt. Oda vagyok az idoutazasert… Kár… :( :'(

SpockCooper - 2008. 01. 05. 20:28

Végignéztem az első évadot, nem tudom miért, egyszerűen nem hittem el, hogy végig halál unalmas lesz, hát tévedtem. A 13 részből mondjuk , hogy 3 rész okés volt.

bp - 2008. 05. 10. 04:13

Én most néztem meg a Pilotot és odáig voltam meg vissza. Látszik hogy High Profile a sorozat, és bár olvastam hogy nem sok esemény zajlik a további részekben, ezt a felvezető részt tisztességesen odarakták, minden dícséretem a készítőké. Szeretem az ilyen típusú munkákat nézni, ahol látszik hogy törődtek a gyermekükkel. Ez mindig lenyűgözött, sok ilyen típusú sorozatot még :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz