login |

It’s Always Sunny In Philadelphia

2007. 09. 14. 21:29 - Írta: human

20 hozzászólás | kategória: kritika, video,

Azt hiszem ha mostanában valaki megkérdezné, hogy melyik a politikailag leginkorrektebb sorozat akkor szerintem még Tommy Gavint is kiütné a Philly Gang. Ezt akkor bevezetésnek, meg azt hogy az FX-en megy, hátha ez az infó megragadja a figyelmet.

It’s Always Sunny In Philadelphia

Az egész úgy kezdődött, hogy az FX “kis” kábeles adó elhatározta (2 éve?), hogy márpedig neki a komoly drámái (Shield, Nip/Tuck, Rescue Me stb..) mellé kell valami saját gyártású sitcom is. Természetesen más témájú, mint amik az országoson lopják a napot finomkodva, kerülgetve a csúnya szavakat. Ekkor született meg a Starved ami étkezései rendellenességben szenvedőkről szól. Konkrétan a főszereplők bezabáltak mindent aztán kihányták. És a Starved mellé jött az It’s Always Sunny in Philadelphia. A két sorozatból pedig előre lehetett tudni, hogy csak az egyik élheti túl.

A Starved elment a durvább dráma irányába és 30 perc alatt padlóra tudta küldeni az embert a 7. részben már, a Sunny pedig maradt szórakoztató, politikai korrektségre tojó 30 perc. Hát azt látjuk, hogy melyik maradt életben, hiszen a Sunny már a 3. évadot kezdte meg tegnap éjjel.

A sorozat arra épül, hogy van ez a banda, akik tulajdonosai egy bárnak. És akkor ennyi, nincs átívelő téma vagy ilyesmi, csak az hogy idióták. Nem, valójában nem is ez a jó szó.. megvan, seggfejek. Olyanok akikkel viszont tényleg nem akarsz találkozni a való életben, annyira egoista f*szok, amellett természetesen rasszisták. Amúgy ebben a rasszizmusban az a legdurvább, hogy tök álszent arccal előadják, hogy ők nem is azok, és el is hiszik magukról basszus. Na, rájuk épül az egész.

Egy példával szemléltetném az előbbi állításom. Van egy rész, amiben a srácok elmennek csajokat felcsípni. Azt nem találjátok ki hova, mert ilyen ötlet nem is tudom kinek a fejében születhet meg. Szóval az abortusz klinikára mennek csajokat felcsípni. WTF. És ez még csak nem is a legextrémebb példa volt. Méghogy Dexter beteg, hehe. Az epizódok címei is figyelemre méltóak néha, a 2. évadból például ez a kedvencem: Charlie Goes America All Over Everybody’s Ass. De az alábbi cím is megemlíthető: Mac Bangs Dennis’ Mom.

Fontos információ még, hogy a 2. évad Danny DeVito beugrott állandó szereplőnek (itt a videó, hogy tartották meg a 3. évadra is). Ide jutott a filmes szerepei után. Na nem mintha sajnálná szerintem, hiszen ekkora inkorrekt hülyeségben egyszerűen jó lehet részt venni. Úgy értem, hogy az epizódok minőségéből látszik, hogy az írók direkt fognak minden sztereótípiát, ráhúzzák a bandára, aztán jól kifigurázzák tulajdonképpen a társadalmat, a seggfejeket. Azokat akiknek nincs lelke vagy agya, aki piroson áthaladva bekanyarodik eléd, aztán még neki áll feljebb, hogy majdnem belemész.

Vicces amúgy, hogy vannak akik a Friends-hez hasonlítják a sorozatot. Ezt gyorsan felejtsétek el, odáig stimmel maximum, hogy egy baráti társaság van a középpontban, ezen kívül semmi sem stimmel. Például rögtön az, hogy itt egy kedvelhető karakter sincs. Ilyet amúgy ritkán látni, hiszen csak ellenszenves szereplőkre építeni elég durva. Ne gyertek nekem House-szal vagy Peter Dragonnal , hiszen mindkettőnek van lelke, amit néha ki is villantanak.

A végére nem maradt más, mint hogy beszúrjam a szerintem legjobb It’s Always Sunny In Philadelphia előzetest, amit ehhez az évadhoz csináltak. Beatbox-olnak benne, de úgy hogy én szakadtam a röhögéstől.

20 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Gonzo Géza - 2007. 09. 14. 21:38

Ez tecceni fog. Kösz a tippet.

Lyana - 2007. 09. 14. 21:39

ez a vid nagyon jó volt, megnéztem volna a felvételét is:DD

Pá Dee - 2007. 09. 14. 21:50

Tulajdonképpen nyúlás, de jópofa, gondolom nem kell bemutatnom, honnan vették.

Human Insect - 2007. 09. 14. 21:56

seinfeld alapok, de azért más rendesen

friendsfan - 2007. 09. 14. 21:59

Ez a világ egyik legköcsögebb szitkomja. Nem hallottam még… hasonlították a Friendshez? Mi alapján? Akkor már több köze lenne a Cheershez. De amúgy ahhoz sincs semmi… De Vito szemét volt a Taxiban, jól áll neki a geci karakter…

friendsfan - 2007. 09. 14. 22:04

Autumn Reeser-es rész nagyon nagy…

etiop - 2007. 09. 14. 22:11

Hát ez betaboxos nem jött be, de a DeVitos videó nagyon király. Kezdhetem tölteni. Nem mintha a “politikailag leginkorrektebb sorozat” megjegyzésnél nem döntöttem volna el :)

mrgarris0n - 2007. 09. 14. 22:14

az abortuszklinikás csajozás sztem Kevin Smith ötlete lehet…

“We figure an abortion clinic is a good place to meet loose women. Why else would they be there unless they like to fuck? ” – Jay, Dogma

Human Insect - 2007. 09. 14. 22:20

friendsfan: valahogy nem lepődtem emg ezen a véleményen, a nickedből kiindulva.

meroving13 - 2007. 09. 15. 01:01

most hallok a soroatról először, d letölts, és legalább leht darálni

Josh - 2007. 09. 15. 08:45

Nem tudja valaki, hogy Mo.-n hol lehetne beszerezni az évadokat?

winnie - 2007. 09. 15. 08:57

ott, ahol minden más sorozatot.

candyman - 2007. 09. 15. 09:26

Még nem is hallottam erről a sorozatról, pedig minden incorrect baromságra vevő vagyok. :D Egyébként csupa ellenszenves karakterre építeni nem is akkora hülyeség. Például (kicsit rossz példa, mert a sorozat készítői biztos nem ezt akarták elérni, de nálam ezt a hatást váltotta ki) A gyilkos elmék, amiben minden főszereplő írritál, egyiket se kedvelem és titokban abban reménykedem, hogy valamelyik részben végre valamelyik feldobja a talpát. :D

Human Insect - 2007. 09. 15. 12:34

John: az amazonról dvdn sajnos, magyar kiadás egy itthon ennyir eismeretlen sorozatnál szerintem nem a elgvalószínűbb.

ooooobi - 2007. 09. 15. 13:38

a video otletet innen nyultak
http://youtube.com/watch?v=LVCb52iQrfo

Human Insect - 2007. 09. 15. 13:53

igen, nyúlták azért pont olyan a háttér meg a zene is..

chunky - 2007. 09. 15. 16:52

Moderálást ér, ha puszta jóindulatból egy helyesírási hibára (ami azóta se lett javítva) hívom fel a figyelmeteket? :)
Úgy érzem, elég színvonalas ez a blog, épp ezért kéne fokozott figyelemmel odafigyelni ezekre.

winnie - 2007. 09. 15. 16:59

nem, csak utána kezdődött egy OFF-olós beszélgetés, amiben írtam human-nek, hogy már én is szóltam:) és gondolom törölte az offot és minden ment a levesbe. aztán meg elfelejtődött a dolog.

köszi, javítom a hibát.

chunky - 2007. 09. 15. 17:39

Rendben, köszi a korrekt választ.

etiop - 2007. 09. 16. 18:20

Hát basszus, ezt végigröhögtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz