login |

Második blikk: Gossip Girl és Back To You

2007. 09. 29. 12:32 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: kritika, ,

gg-banner.jpg

Gossip Girl – 1×02: 3.5/10. (Pilot-kritika itt) Na. Egy rész kellett a készítőknek, hogy totál elfelejtsék, hogy egy blogger narrálja a sorozatot. Röhej. Nem elég, hogy a narráció totálisan felesleges és idegesítően béna, egyszerűen egy random ember mondja, mivel itt már szinte nulla az SMS-ezés, a gép előtt meg pláne nem ülnek. El sem hiszem, hogy ugyanazok írják, akik a Narancsvidéket…, mindenesetre a CW kap a fejére, hogy ennyire hülyének nézi az embert, hogy elég egy nagy kamány és mindenki GG-t fog nézni.

A legnagyobb pozitívum, hogy csak 36 perc az egész, a CW igyekezett veszettül, nyomott egy 2,5 perces visszatkintést és az első reklámszünet előtt, narrálás mellett, a sztorin belül gyorsan felvillanó képekkel megmutatták, hogy mi lesz a részben. Az persze igaz, hogy a 2. rész sokkal jobb volt, mint a nyitány, de még ez is nulla. Gazdagék élete az emberszobrokkal nagyon pofás volt, a zenei anyag megint drága (most Rihanna-é a fődal).

Na, mindegy. Holnap irány a könyvesbolt, beleolvasok az alapot képező könyvbe és nekem annyi elég is lesz. Valahogy annyira überklisé minden, hogy látni, hogy mi fog történni a sorozatban. Mindenki mindenkivel (a nagy kérdés, hogy a fiúk vagy a lányok “fanyalodnak”-e először egymásra), idővel majd jön az első gyerek-szülő románc, majd pedig kiderül két szerelmesről, hogy testvérek, a rosszfiú/rosszlány jó lesz és Farkas Kati meg végre kap valami sztoriszálat és nem csak céltalanul őgyeleg bele a semmiben…

bty-banner.jpg

Back To You – 1×02: 4/10. (Pilot-kritika itt) Nincs értelme lehúzni, mert nem gáz, csak egyszerűen nekem túl tipikus, de ettől még sokakat elszórakoztathat. Pozitív, hogy most csak a munkahelyen voltak, negatív, hogy elég sok magánélet volt benne. Karakterek közül továbbra is csak a lúzer riporter a jó, ő miatta érdemes nézni, viszont megint érzelem és moralizálás volt a végén, ami nem hiányzik.

Ja, és úgy ott lennék az írók között, amikor kitalálják, hogy mi legyen a rész története. A-sztori? Chuck kap egy aranyhalat, akit véletlenül mindig kinyír és folyton újat hozat, hogy ne vegyék észre. Meg van véve, tovább! B-melléksztori? Lúzer riporterünket megint szétszívatja Chuck? Nem jó, ne állítsuk be szemétnek Chuck-ot. Akkor szívassa más és mutassa be magán az új rendőrségi sokkoló működését? Oké! Legyen! C-melléksztori? A maradék két szereplő egyike idegeskedjen, hogy nem tud megfejteni egy bűvésztrükköt? Király! De akkor a másik meg árulja el neki hogy kell, mert bűvészsegéd volt korábban! Ez az, remek, írhatjuk is. WHAT? Ez így olyan béna…

18 hozzászólás Ne habozz!

szucsitg - 2007. 09. 29. 12:44

gg nem ennyire szar, azé’ :) tipikus nulla iq-s kikapcsolódás, így pl hirtelen nem is tudom ezért a főbb szereplők nevét tökéletesen… de nem baj ez, kell ilyen is a hétre. pont mint a pussycates reality, csak annál azért igényesebb. :)

winnie - 2007. 09. 29. 12:59

próbáltam, próbáltam, de ez még csak nem is guilty, így ha megy, időről-időre neked kell jelentkezned kritikákkal:)

(tudom, lógok, de bízz bennem:)

kaito - 2007. 09. 29. 13:09

back to you 2. részről annyit, hogy jobb volt mint az első (értsd vicesebb). klisés, de akinek bejött a pilot az szedheti sztem.

len - 2007. 09. 29. 13:39

Mondjuk szerintem sem kellene annyira szídni a GossipGirl-t, mert egyáltalán nem olyan rossz, és én mindig elmondom, hogy a OneTreeHill-el hasonlítsátok össze, amihez képest szerintem egy áldás, mert a OneTreeHill-ben a párbeszédek olyan szinten zajlanak, mintha 3 évesek írták volna őket és nem 16, hanem 36 évesek szájára. Amúgy a nézettségről annyit, hogy szerintem ha bejön a Life is Wild és vasárnap már nem fogják ismételni, akkor biztos fog valamennyit nőni, na jó nem sokat (kb. 0.2-t), de ha tartósan 2.0/3-4 felett tud majd maradni, akkor a CW-nak érdemes lesz megtartania, egyébként szerintem az 1. évad így sincs veszélyben! Amúgy a nézettséget az is húzza le, hogy Kanadában a CityTV egy nappal az USA premier előtt (kedd 20:00) adja és az északi államokban még lehet fogni a műholdas CTV-t, és néhány órával azután meg már le lehet tölteni torrent oldalakról, én is csak azért nem az USA premier előtt láttam a 2. részt, mert kikapcsoltam a töltést, hogy ne lassítsa a netemet…

“El sem hiszem, hogy ugyanazok írják, akik a Narancsvidéket.”
Már nem azért, de… Én szerettem a Narancsvidéket, kb. az első évad feléig, utána iszonyatos unalomba fulladt, ma belenéztem a 3. évad x-ik részébe, ami éppen a Viasat3-on ment, hát nagyon elhagyta magát, iszonyatosan idegesítő volt, az első reklámszünetig bírtam, tiszta szégyen! Nem is értem, hogy rendelhették be a 4. évadot (be is bukott rendesen), ezeknél a részeknél egy GossipGirl 1×02 mérföldekkel jobb!!!

winnie - 2007. 09. 29. 13:47

ezt most nem értem. ha szerintem nagyon béna, akkor miért nem kell szidni? akkor kell. ha jó lenne, akkor nem kéne:)

attól, hogy szeirntem gyenge még lehet szerinted über jó, de ha szerinted király, a véleményemnem fog változni:) a TWOP is A+-t adott az epizódra, de ettől még a sorozat nagy csalódás nekem. leírtam miért. egyszerűen semmi érdekes nincs a sorozatba. az emberszobrok királyak voltak, de az írók annyira hülyének nézték az embert, hogy nekik nem volt elég, hogy lássuk, hogy “jé”, még 2,5 párbeszédet is írtak azért, hogy a dumb american észrevegye, hogy emberből van a szobor.

oc: ízlés és pofon, de írókon természetesen nem a sztorira gondolok, hanem a párbeszédekre. az oc-ban “hip” párbeszédek voltak (mondjuk ez a magyarban nem jött át – egyszer akartam írni róla, hgy mekkora brutális a különbség), remekül meg voltak írva. a GG-ben a párbeszédek rém buták. persze itt nincs agytröszt seth cohen, aki frappánsat mondana, szóval lehet, hogy a karakterek agyi kapacitását követik a dialógok színvonalával:)

Amon87 - 2007. 09. 29. 13:50

pedig mennyi pénzt öltek bele…pl csak egy csomó promoshoot.. én ezeken olvadtam főleg a mi “Katinkun”: http://youtube.com/watch?v=eKVH_IV4r4U
de vhogy nem tom h belekezdjek e ?! :S

Seth (GIE) - 2007. 09. 29. 14:09

Back To You alap szerintem. Legalábbis nekem :)
A lúzer riporter tényleg fasza, meg az a dagadt hírigazgatós srác is :D

Porter Bessarabia - 2007. 09. 29. 14:12

“egyszer akartam írni róla, hgy mekkora brutális a különbség” – Akkor hajrá, Winnie! Tudom, hogy időszűkében mozogsz, de akkor legalább ne reklámozd a postjaidban, hogy mennyi írástól ‘kíméltél meg’ minket!:-) Ha van gondolat, klaviára fel! Én várom ezen írásodat is ( nem gondolom, hogy az aktualitás terén problémákról beszélhetünk, vagy?:-)

A GG-t végleg kenszölöztem, s abban egyetértek len kollégával, hogy az OTH sincs magasabb szint’n.

kupak - 2007. 09. 29. 14:35

A GG könyvet én csak Bad girl címen találtam meg, semmi nemtom milyen csajok klubja.

winnie - 2007. 09. 29. 14:45
winnie - 2007. 09. 29. 14:49

ső, hogy látom az író jenny-ről írt már spinoff sorozatot is, “it girl” címmel.

http://www.amazon.com/Girl-1-Cecily-von-Ziegesar/dp/0316011851/ref=pd_bbs_sr_4/103-4947530-1219055?ie=UTF8&s=books&qid=1191069914&sr=8-4

friendsfan - 2007. 09. 29. 15:51

Én odavagyok az ilyen klisés szitkomokért. Főleg ha Kelsey Grammer. Az érzelem és a moralizálás meg a Frasierben is elég sokszor felbukkan…

Human Insect - 2007. 09. 29. 15:55

nem kellett volna bannernak hívni a képet, adblock jól megette

szucsitg - 2007. 09. 29. 16:13

winnie: nvm;) de remélem legalább elolvastad, amit csatoltam… és bár tudom, h sok minden van most, de még a héten lenne érdemes/értelmes kidobni, h a sok realityjunkie-nak legyen hol spoilereznie:) tartalmas gg kritikát meg küldhetek, simán (: én maradok vele, az tuti. legalább a cancelig:D

kupak - 2007. 09. 29. 16:40

winnie: ja, látom, okés:) Amúgy a bad girlre is azt írja, hogy GG az eredti cím. Szal biztos a sorozat része mindkettő, de valóban a leírás alapján a klub áll közelebb a sorozathoz.

Donnie23 - 2007. 09. 29. 18:15

Megnéztem a GG pilotot, és őszintén megmondom rosszabbra számítottam. Voltak benne nagyon ciki jelenetek is, sms-el a csúcson, de összeségében fogyasztható volt. Nagyon trendi akar lenni, ami elég vegyesen sikerül neki. Nálam egy 5\10-et ér meg.

len: Az O.C -val azért nem hasonlítanám össze, nincs egy szinten a két sorozat. Úgy mondom ezt, hogy a harmadik évadban cancel-t kapott tőlem a sorozat, de az első két évada(főleg az első) nagyon jól sikerült.
Egyébként ahogy olvastam(főleg a junkie-n), a negyedik évad már ismét minőségi lett az O.C -nél, és hozzáteszem nem az utsó évad minősége okozta a cancel-t, hanem a harmadik szezon során elvesztett nézők.

043 - 2007. 09. 29. 18:36

adtam egy esélyt a GG-nek… bírtam 20 percig, aztán feladtam, nem is tudom melyik a kiakasztóbb, a 16 évesnek kikiáltott 20(???) éves főszereplő aki legalább 30-nak néz ki, vagy a totális kliséhegyek és kiszámíthatóság… ha az írók is legalább annyit beleöltek volna a dologba, mint azok akik a zenéket válogatták, akkor akár még valami jó is kisülhetett volna a dologból.

cyberina - 2007. 09. 29. 19:19

Gossip girl szvsz szórakoztató, pedig annyira nem azonosulok a főszereplőkkel. Attól még jó és élvezetes, szegény amerikai középiskolások.
Back to you pedig igazi sitcom, mennyit bénáztak a második részben a halakkal! Ez erről szól, nem többről. sztm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz