login |

Új horrorantológia jő

2007. 11. 23. 11:19 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: antológia, hírek,

Ismételjünk. Mocsok egy műfaj az antológia, nem? Ha nem egy írói stáb dolgozik kalákában a sorozaton (mint általában), hanem egyének, vagyis mindenki tök önállóan készít egy részt, akkor totális zsákbamacska az egész, mintha csak filmet néznénk. Rohadt jó rész után jöhet egy minősíthetetlen gyenge, hiába felügyeli egy ember a sorozatot. Más a helyzet, ha közösen készítik a részeket, mert akkor nagyjából tudja az ember, hogy jó irányba gondolkodnak-e a kreatív elmék.

masters.jpg

A Showtime Masters of Horror című antológiája gondolom megvolt a műfaj rajongóinak – általában negatívumokat olvastam a sorozatról, egy-két jól sikerült résszel, de kritikák ide vagy oda, mégis csak hiányműfajról volt szó, a vérre és/vagy borzongásra szomjúhozók igényeit elégítette ki. (Nálam darára vár, az 1×01 korrekt volt.)

Sikernek sem volt mondható a sorozat (sőt!), viszont a DVD-eladások már nem voltak rosszak, de ettől függetlenül még meglepő, hogy az NBC(!) döntött úgy, hogy berendeli a Fear Itself című horrorantológiát 2008. nyarára. A kreatív elméket a Masters of Horror csapata szolgáltatja (főleg Keith Addis, Andrew Deane és Mick Garris) – csak kérdés, hogy országos csatornán mi valósul meg a horrorból, ha még a Showtime sem merte leadni Miike Takeshi 1×13-as epizódját. (Mondom. Még a Showtime sem. Aki döbbenni akar, megszerzi a DVD-t.)

A formátum persze a szokott lesz, ismét jónevű írókat és rendezőket keresnek, azonban ezúttal nem rajtuk lesz a fő hangsúly. Lehet, hogy a tematikán? Passz, mindenesetre csak bízni lehet abban, hogy a projekt nem jut a Masters of Science Fiction sorsára.

19 hozzászólás Ne habozz!

Lynx - 2007. 11. 23. 11:32

Aki látta, melyik Master of horror részek a legjobbak?

Dohi - 2007. 11. 23. 12:18

azert ahhoz pofa kellett, hogy minden epizodot kulon jelentessenek meg dvd-n (utana volt doboz is). bar a sorozat erosen hullamzo minosege miatt talan jobb is :) igaz, telepakoltak extrakkal oket, de asszem nem is adtak olcson.

ezt meg erdeklodve varom, bar ha nyarra tervezik nem-kabelen, illetve eleve horrort nem-kabelen, abban nagy jovot nem latok.

lynx: ahany ember, annyi velemeny. szerintem nezz bele mindbe, aztan lodd ki par perc utan, ami nem tetszik :)

Zalán - 2007. 11. 23. 12:32

Lynx: első szezonból a deer woman a legjobb! (S01E07)
a legelső rész egész jó, a harmadikban van egy jó csaj :) , a negyedikben meg egy egyszerre gyönyörű és gusztustalan nő. én a 10. részig láttam, részemről ezt a négyet ajánlom.

zsellerm (munkában, lesbenjunkietolvas) - 2007. 11. 23. 12:44

Szerintem egyértelműen a le nem adott Takashi Miike rész volt a legjobb “Imprint” címmel, de szerettem még a “Jenifer” címűt, a “Cigarette Burns”-t, a második évadból meg a “The Damned Thing”-et és “Pelts”-t. (kábé így ebben a sorrendben)

Oscee - 2007. 11. 23. 14:19

Egyetértés, szerintem is a legjobbak között van az Imprint.

Lynx: 1-3 rész egész kibírható, 4, Jennifer szerintem ritka gyenge, 5-7 részek szintén, Carpenter-féle Cigarette Burns egész jó, a The Fair-Haired Child horrornak gyenge, de egyébként jó rész, 10-11., átlagon aluli, 12. ismét nagyon szar, az említett 13. meg gyilkosan brutális, bár sztoriban nekem nem nagyon tetszett.

Összességében szerintem nagyon szar sorozat, 3 vagy négy rész volt, ami jó, többi középszer és kritikán aluli szemét között mozog…
Bár a B-horror fanoknak lehet, hogy jobban tetszene, de én inkább nézek B-horrort, mint ezeket, pedig annak se vagyok nagy kedvelője…

s2-t be sem mertem próbálni, ezt is csak újdonsága miatt fogom, nem-kábeles mivolta még kevesebb elvárásom van…

Geri - 2007. 11. 23. 14:43

A Masters of horror S3 premierjéről még nem tudni semmit? Én láttam az eddigi részeket, nekem a többség tetszett is.

Csigusz - 2007. 11. 23. 14:50

Igen winnie, az 1×01 korrekt volt… a többiről ne beszéljünk, szal nyugodtan hagyhatod későbbre.
Előbb inkább a Supnat-ot kezd már el folytatni :D

wandar - 2007. 11. 23. 15:11

Lynx : Az összes rész nagyon jó, 1-2-ről mondanám, hogy kissé unalmas de általában mindegyikre igaz, hogy egyedi és nagyon jól eltalált atmoszférája van. B horrornak meg a legkevésbé sem nevezném (bár nem vagyok a műfaj szakértője), mert egyáltalán nem tűnt úgy, hogy kimondottan az olcsó megoldásokkal operálnának, mint inkább a hangulattal és érdekes történetekkel. Persze van néhány eset mikor az alacsony büdzsé vagy a direkt szándék miatt előfordul az ilyen, de nálam egyáltalán nem ez maradt meg. Két leggyengébb résznek az Season 2, Episode 4: Sounds Like-ot (unalmas) illetve az Season 2, Episode 9: Right to Die-t (semmi extra) tartom.
A többi mind bőven nézhető és van jópár kiemelkedő darab is. Főleg az elmúlt években bemutatott és agyonhypeolt mozis szenny”horrorokat” figyelembe véve…

Racoon - 2007. 11. 23. 15:21

S2:
kurva jó sci fi-s beütésű a s2e07.
meg a s2e06 pelts is jó.
a többi részre egész egyszerűen nem emlékszem…

wandar - 2007. 11. 23. 16:00

Geri úgy olvastam nem lesz S3 sajnos, ez az NBC-s próbálkozás lesz amolyan spinoff =(

Lynx - 2007. 11. 23. 16:41

Köszönöm a segítséget, majd válogatok

Dohi - 2007. 11. 23. 16:56

en ennyi egymasnak ellent mondo velemenyt nem neveznek a szo szoros ertelmeben segitsegnek, de hatha te is talalsz majd par kellemes epizodot :)

reszemrol a 2. evad legjobbjainak a family-t es a pro life-ot tartom, az 1. evadbol pedig a jenifer, a deer woman es a sick girl tetszett nagyon. a tobbit vagy vegig se neztem, vagy egyszeruen csak nem hagytak mely nyomokat (az 1×01, a pelts, vagy a we all scream for ice cream azert annyira nem volt rossz).

Lui - 2007. 11. 23. 17:04

Eh. S3 nem lesz, ez tuti? Winnie nem írta még meg csak hónapokkal ezelőtt hogy a gyenge nézettség ellenére mégis berendelték.
Jó volna vmi tuti infó. Az s1 vége fele járok de sztem elég jók a részek, 1-2-t kivéve.

Jah és arról van hír hogy az s2 megjelenik e dvd-n, illetve a Cinemax (vagy más csati) leadja e az s2-t is szinkronnal?

bikkbakk - 2007. 11. 23. 17:17

Én csak az Imprintet láttam(Miiketől), az zseniális.

Geri - 2007. 11. 23. 18:40

Az is lehet hogy az írósztrájk miatt nincs róla semmi hír :S

wandar - 2007. 11. 23. 18:48

Szerintem annyi van, hogy Mick Garris átvitte a produkcióját az NBC-re, koncepció ugyan az marad. Nem látom értelmét, hogy miért csinálna emellett párhuzamosan egy másik ilyet a Showtime-on ahol amúgy is haldoklott a dolog. Az más kérdés, hogy szerintem országoson meg már evele halott.

http://www.horroryearbook.com/542160/mick-garris-creates-“fear-itself”-“masters-of-horror”-cancelled

Shrike - 2007. 11. 23. 20:04

Csak az első szezont láttam, elég keserű szájízt hagyott maga után, a 7,8,9 tetszett, az 1. szórakoztató volt a maga B módján, a 3. akár jó is lehetett volna (de nem volt az), a többit viszont igyekszem elfelejteni, nem is tudnék csak egy mélypontot megnevezni. :)
Ja, a 13. kimaradt, de nem is vagyok rá kíváncsi, majd inkább a második szezonból a Brad Andersonost veszem még szemügyre.

Brutal - 2007. 11. 24. 01:32

A 2ik szezonban sokkal több KURVAJÓ rész volt!
Az első szezonban asszem 1 kezemen meg tudom számolni hogy hány olyan rész volt ami tényleg ütött!

keihun - 2008. 03. 04. 23:14

Az imprintnek személy szerint nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nem azért, mert baj lett volna vele ( sőt ), csupán az agyonhype-olt filmek csak ritkán ugorják meg a túl magasra emelt mércét.

Viszont, szerintem szükség lenne egy Lovecraft bérgyilkos-alapra. Egy, a kedvelők által összedobott összeg, amelyből finonszírozni lehetne minden olyan szerencsétlen kiiktatását, aki az említett író fantáziavilágával próbálja feltupírozni B-horrorját. Értem ezalatt a Necronomicon, Miskatonic egyetem és stb. felesleges villogtatását.

Természetesen, Raimi védettséget élvez.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz