login |

Pilot: Tin Man

2007. 12. 03. 17:56 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Pilot? Inkább miniseries első rész. Bár az előzetes nem jött be, de a Sci Fi Channel tavaly akkorát dobott a Lost Room-mal, hogy muszáj volt esélyt adni neki. Viszont így most a Tin Man megtekintése után azt kell mondanom, hogy bizonyos minta fedezhető fel a sci-fi minisorozatokban. Nézzük sorban az utóbbi éveket: BSG (jó), Triangle (nem jó), Lost Room (jó), Tin Man (nem jó). Ezek szerint jövőre megint az én szájízem szerinti négy és fél órát nézhetek decemberben.

tinman-epp-nincs-a-kepen.jpg

Hogy miről van szó? Azért leírom pár sorban, vagy talán csak pár szóban. Óz, a nagy varázsló kicsit kiforgatva, Gestapós referenciákkal. Azt nem tudom, hogy ez miért steampunk, amikor csak 1-2 gőzzel üzemeltetett szerkezetet láthattunk eddig és azok sem voltak kiemelkedően extrák, szóval nem egy Steamboy-kategória. A kiforgatást meg úgy kell érteni, hogy… á, ehhez nem én vagyok a legjobb ember, hiszen a klasszikus mesére már alig emlékszem. Abban biztos vagyok, hogy a sorozattal ellentétben nem a világot hívták O.Z.-nek, hanem a varázslót (Pedig de, a világot, damn). Mint ahogy SS vagy Gestapo katonák sem rémlenek, akiket hosszúkabátosoknak hívtak. De ez utóbbiban nem vagyok biztos.

Az értékelést már elárultam a bevezetőben, de azért még kitérnék egy aprócska indokra, ami miatt mindenképp bele kellett nézni ebbe a cuccba: Zooey Deschanel. Kár, hogy amikor kislányként utalnak rá, akkor az nem vehető komolyan, hiszen semmi 17 év körüli lányka kisugárzása nincs. Ellenben nagyon aranyos, és a Galaxis útikalauz mesterfilm miatt már régóta a radaron van. Rajta kívül még Neal McDonough, aki egyáltalán nem rejtélyes vírusokat keres, hanem kalandfilmes öltözetben segíti Dorot DG-t.

A kivitelezés viszont egyre jobb. Mármint még 2-3 év, és teljesen használható lesz az olcsóbb CGI technika is. Már itt is sikerült pár renderelt képpel nagyot mutatniuk, de azért amikor lecsaptak a cgi-kutyák ott el kellett folytanom egy mosolyt. Mint ahogy a zene is az idegeimre ment.

Összeségében véve még akár kellemesnek is mondható a végeredmény (holnap jön egy pozitív kritika, nem tőlem), de sajnos valahogy nem kötött le. Ezen kívül még megemlíteném, hogy a gonoszok oldalán elkövetett színészkedés katasztrófa volt. Gondolok itt a főkolompos sötét varázslónőre (aki amúgy jól néz ki), akit egy pillanatra nem tudtam komolyan venni, mint ahogy a segítőit sem. A helyi postás gonoszabb arcot vág, amikor a leveleim mindig az egy utcával arrébb lakó, névleg csak kezdőbetűben hasonlító emberke postaládájába dobja, kábé ilyen szinten: Human Insect vs Habrakala Irtlamal. A sorozatra eddig 4/10-et adok, ez van.

17 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2007. 12. 03. 18:14

más véleményen vagyok, de majd holnap :) és persze majd a folytatásból még sok minden kiderül

Ineteq : de a könyvben nem ő játszott :D

bakfitty - 2007. 12. 03. 18:26

eredeti címe Wizard Of Oz, mint Oz varázslója.

kd - 2007. 12. 03. 18:33

A világ neve Oz az eredetiben is.

kaito - 2007. 12. 03. 18:50

sajna nagy csalódás, van egy flash gordon utánérzése a dolognak. miss deschanel elég rossz választás volt, és nem is játszik jól. folytatást kihagyom.

Ádám - 2007. 12. 03. 19:08

A helyszínek teljesen jó atmoszférát adnak, amit sajnos a forgatókönyv, a rendezés és a vágás tönkretesz. Kár érte.

seven - 2007. 12. 03. 19:10

nekem a trailer is elég volt, c osztályú kaki.

friendsfan - 2007. 12. 03. 19:43

Neked Human Insect névre jön a posta? Ügyes. :D
Nehéz a meséket kiforgatni, aki kötődik hozzá annak nem fog tetszeni, aki utálja ez eleve nem valószínű hogy megnézi, akinek meg semleges, annak csak az új dönt, szóval mivel Human semleges ezért közel áll a valósághoz azzal hogy nem jó…

Mammut - 2007. 12. 03. 19:50

látod, ezért nem jó az általánosítás, mert én szerettem a mesét is, mégis tetszett :D

JBG - 2007. 12. 03. 21:08

Biztos vagyok benne h Kathleen Robertson miatt meg kell néznem a Tinmant, akármilyen is összességében!

És ha már eyecandy-nál járunk ( járok ), a múlt hétfői In Justice első részben is benne volt már Marisol Nichols ( a 24 S6-ból Nadia )vagy csak ebben a második részben csatlakozott be?!Mert ha állandóra marad akkor biztos hogy nézni fogom…

johndoe - 2007. 12. 03. 21:13

Még én sem láttam de az eyecandy faktor miatt érdekel. Bár a kritika miatt picit csokkent a várakozás, de innen lehet legalább kellemeset csalódni

Off:

Dexter írás most sem lesz? Jó lenne kibeszélni.

Human Insect - 2007. 12. 03. 21:59

most sem? a múlt héten volt :)

einzweidrei - 2007. 12. 03. 22:25

kd, bakfitty: a magyar fordítás átírta: Oz, a nagy varázsló; tehát a varázló neve OZ…

Qwertre - 2007. 12. 03. 22:43

Az elsot reszt a feleig neztem meg, a vilag tetszik, ahogy kiforditottak a dolgokat, de a szineszi jatek az kritikan aluli szinte mindenki reszerol, vagy csak a szajukba adott szoveg, ami teljesen tonkrevagja a jo kis agyament hangulatvilagot.
“Heeeeeey….! You guys are out of your tiny máájnnnnndsssz..!:( “

acu - 2007. 12. 04. 00:14

hmmm… egész türhető lett.
Egyszerű mint a bot, semmi nagy alakítás, normális cgi, forgatókönyvnek ugyan vannak gyengéi, de elviselhető. Ez a ScifiChannel-B szint. többet várni nemigen lehet.( A BSG mini szvsz más kategória).

kicsy - 2007. 12. 04. 00:21

Én is csak belekezdtem, de egyelőre hozza amit vártam.
A színészi játék meg a Lost Room után felüdülés – ott kifejezetten irritált a főszereplő mind az egy arckifejezése :)

johndoe - 2007. 12. 04. 09:01

human
Bocs, elnéztem, tényleg volt. Meg most is lett. Köszi :)

Ally - 2009. 11. 27. 11:54

Nekem nagyon tetszett. A színészi játékkal nincs semmi baj. A régi változatot is szerettem, de ez jobb. Akinek ez nem tetszik, annak a műfajjal lehet csak baja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz