login |

Pilot: New Amsterdam (unaired)

2007. 12. 07. 22:49 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vagyis még unaired, mert a FOX-on lesz, ha jól látom akkor február magasságában. Durva, hogy mennyire tele volt a tököm már a nyomozós sorozatokkal és a Life után most muszáj lesz még egyet éltetnem valamennyire, mivel a New Amsterdam bejött. Van benne valami darkos hangulat, amit próbálnak azért lerombolni a készítők, de nem sikerült teljesen.

new-amsterdam-unaired-shot.jpg

Ott kezdeném, hogy ezen a sorozaton én nem érzem a tipikus FOX minőséget. Nem tipikusan FOX-os a zene (Drive, PB, és haverja), és a hangulat, plusz a kamerakezelés és mellé a jó szűrőválasztás is kilóg. Szóval igen, nem érzem rajta a tipikus FOX-sorozat dolgot, és talán pont ez lesz a veszte. Valami olyasmit érzek, mint a Faceless-nél, csak annyira azért nem cool és tökös, viszont vannak más értékei. Azt még idebiggyeszteném, hogy a New Amsterdamon nem érezni olyan kábeles sorozat merészséget az erőszakos részeken, mint az említett Faceless-ben.

A történet szerint van a nyomozó csávókánk, akit Amsterdamnak hívnak. Mivel idén divatosak a halhatatlanok, ezért ő is halhatatlan. No nem vámpír, vagy ilyesmi, hanem amikor megmentett, még Amerika felfedezésénél egy fiatal indián lányt, akkor az cserébe kigyógyította a halálos sebéből, plusz ráolvasott, ezért addig nem halhat meg, amíg meg nem találja az igaz szerelmét.

Szerintem nagyon jól közelítették meg a haltatlanság témát. Bírom, ahogy elmormolja az orra alatt, hogy az idő értéktelensége talán a legrosszabb. Akié a világ minden ideje, annak nehéz megbecsülni azt. A másik, amit a haltatlanságból nyert, az a határtalan tapasztalat. Igazából ez jött be nekem, kíváncsi vagyok, hogy tudják-e tartani a sok átlagember számára haszontalan infók áradatát. Tapasztalaton azt kell érteni, hogy tudja a régi dolgokat. Na, hogy is írjam le érhetőbben… Nem megy, főleg mert nem akarok spoilerezni. Valahogy látni kell.

Értékelésnek azt mondanám, hogy 7/10, mert volt pár gyenge jelenet. Ennek ellenére a második rész megtekintése részemről 100%, már ha még életben leszek. Azt viszont nem figyeltem, hogy melyik be nem mutatott sorozattal van a legtöbb kavarás, remélem nem a New Amsterdammal, mert ha ez a hangulat marad, akkor az a 6 rész (a foxon van végülis) ami lemegy belőle, az mind jó lesz.

19 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2007. 12. 08. 08:10

Na majd csekkolva lesz.

“addig nem halhat meg, amíg meg nem találja az igaz szerelmét”

…na EZT azért nem kellett volna, eléggé elvette a kedvemet most, mi ez? valami szerelmes / családi sorozat? nem lehetett volna valami mást kitalálni a szerelem helyett???

Amugy a ficko tökre hasonlít a 4400 Tom-ra…

Donnie23 - 2007. 12. 08. 09:33

Már akkor felkeltette az érdeklődésemet a sorozat, amikor először írtatok róla. Ez a pozitív kritika pedig méginkább megerősített abban, hogy érdemes lesz bepróbálni.
Sajnos a Fox eléggé mostohán kezeli, az pedig enyhén szólva is vicces, hogy alig van “fiatal” sorozatuk, most már ideje lenne egy újoncot meghosszabbítani, bár val. az SCC-nek lesz erre a legnagyobb sansza.

winnie - 2007. 12. 08. 09:35

azért kezeli mostohán, mert kábé 0,0001% arra az esély, hogy sikeres legyen:)

Donnie23 - 2007. 12. 08. 09:38

Oké, de akkor minek rendelték be?
Vagy ez költői kérdésnek számít, ha a Fox-ról van szó? :)

winnie - 2007. 12. 08. 09:53

valahol bíznak benne, no de látjuk, hogy egy-egy sorozat mire lehet képes. (ott a canterbury’s law, azt sem tudom elképzelni sikernek, pedig.)

olyan pedig az utóbbi években, hogy sikeres fox-sorozat, nem volt. (ha fox, akkor nashville, next great american band – ezek is látalanban bukónak mondhatóak voltak, az persze más kérdés, hogy könnyű okosnak lenni, aztán meg, ha nem bukik, senki nem kéri számon:)

majd én is írok a NA-ról.

Human Insect - 2007. 12. 08. 10:05

Pedig a HOuse sem az első 4 részben döntött nézettségi rekordokat..

winnie - 2007. 12. 08. 10:38

így van, a bones is bukó volt elsőre.

sóbálvány - 2007. 12. 08. 12:22

Az “unaired” szvsz némileg megtévesztő, mert unaired pilotnak azt szokták nevezni amennyire tudom, amiből nem rendeltek sorozatot (babylon fields pl.), ebből viszont igen, még ha vissza is vették a rendelést 13-ról 7-re. Február 22.-n indul, ha minden igaz, szóval legfeljebb “as yet unaired”. :)

Egyébként szerintem igen érezhető Lasse Halstromm hatása, a hangulaton, a rendezésen is. Nekem uncsi volt, azért egy esélyt még kap majd.

Quantumleap - 2007. 12. 08. 12:51

Franc! Hogy lehet ilyen címet adni egy sorozatnak? Azt hittem, valami Amszterdamban játszódó.

winnie - 2007. 12. 08. 13:06

pedig korrekt cím. new amsterdam ugye new york régi neve, ráadásul a főszereplőt is amsterdamnak hívják.

Quantumleap - 2007. 12. 08. 17:48

Egy Amszterdamban játszódóba belekezdenék. :)

Daprince - 2007. 12. 08. 18:36

Ez nagyoonn baresz emberek. MAikor először olvastam ezt a szerelem dolgot bevallom kicsit megijedtem hogy akkor mi van, de alaptalan volt a félelmem hiszen naggyon jó a hozzáállás meg a sztori meg a karakterek meg minden…..fuh ezt ki kelett adni magamból:)

Nézzétek és reméljük nem ez lesz a következő Firefly vagy Drive…

Hunnenkoenig - 2007. 12. 13. 02:14

Na megneztem. Nekem bejövös. Szeretem az ilyen narratoros cuccot. Kicsit moonlight meets the highlander.

Kar hogy nyomozos. Moonlight csak azert nezös, mert a nyomoas nem hetköznapi eseteket derit fel es nagyobb hangsuly van a vampirokon, mint a ünüpgyeken.

Remelem ebben is több utalas lesz a nehany szaz ev alatt atelt esemenyekre es nem csak ilyen szerelmi ügyböl kifolyolag lemeszarolt ribik gyilkosat fogja üldözni.

Hunnenkoenig - 2007. 12. 13. 02:15

vaze miket irok össze…

ünüpgyeken = bünügyeken

Shelby - 2007. 12. 27. 22:45

Megnéztem én is, bejövős. Rá nem jöttem volna hogy ez FOX sorozat…sajna nem sok esélyt látok arra, h sikeres lesz.

kicsitian - 2008. 03. 10. 09:37

En is beprobaltam, es asszem nalam cancel igy ket resz utan. Kisse spoileresen, hogy miert:

– az “egy bunugy/ egy resz” sztorik nagyon fantaziatlanok, mindket esetben mar az elejen tudtam, hogy ki a gyilkos. Egy kozepes CSI klonban is jobbak a bunugyek…

– az “tobb reszen ativelo sztori” szal szinten nem fogott meg (keresi az igaz szerelmet, mert mar meg akar halni, wtf, lasd meg alabb). Az is tok egyertelmu, hogy nem a doktorno az (kulonben nem talalna meg mar a 3. reszben). Emiatt meg egy picit sem izgalmas.

– a fohos karakter nekem nem eleg karizmatikus. Es lanyosan fut :) De komolyan, ki ez a puhapocs? :) Nem azt mondom, hogy legyen brutalis allat, de ennel egy egesz picit macsosabb/ferfiasabb szinesz jobb lett volna.

– Ami a legidegesitobb, az az, hogy nem is titkolja, hogy halhatatlan (foleg az elso reszben dobalja ezeket a hulye megjegyzeseit, hogy “ezt onnan tudom, hogy ott voltam ketszaz eve amikor tortent”), de ez senkinek nem tunik fel, elintezik azzal hogy, “Ja, persze.” Logikusabb lenne egy “Te hulye vagy b*meg, orvos latott mar?” reakcio :)

– Ugy lett halhatatlan, hogy (SPOILER) indian asszonyok telefujkaltak dohanyfusttel (passzivan megdohanyoztattak, erted): ez egy olyan szertartas, amitol halhatatlan lesz, amig nem egyesul a lelke az igaz szerelmevel. Ennel meg en is jobbat talalok ki. Ha ilyen egyszeru, akkor meg kell lennie egy csomo halhatatlannak, nem? Illetve ha annyira meg akar halni, akkor miert nem probalta meg a fejlevagast 600 ev alatt? Szinte latom, ahogy brainstormingolnak az irok, es vert izzadnak, hogy ne legyen Highlander-es.

Ami tetszett: az asztalcsinalos resz, a “lefotozom New Yorkot tizevente” resz, (mas szoval a multjara utalo, nem szajbaragos jelenetek), illetve Omar karaktere jo. De nem fogom nezni.

winnie - 2008. 03. 10. 10:51

ha omar karaktere bejön, akkor csak az első 5 percét csekkold az 1×02-ben. nem kicsit leesett az állam:)

nekem ez a nem titkolom a halhatatlanságomat tiszta poén volt:)

kicsitian - 2008. 03. 11. 08:08

winnie: megneztem mindket reszt, de asszem reszemrol ennyi volt :)

winnie - 2008. 03. 11. 08:41

neeem, nem akartam, hogy megnézd a másodikat, csak az elejét:) hmm, akkor lehet, hogy én is megnézem a 2.-at, ha már. nekem sem volt bejövős.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz