login |

Terminator: The Sarah Connor Chronicles – második rész

2008. 01. 15. 15:22 - Írta: human

94 hozzászólás | kategória: kritika,

A második rész jobb volt, mint az első. Ezzel a nagyzoló kijelentéssel kezdeném. Ennek ellenére vicces, hogy a T2-ben harci gép Sarah Connor, itt ilyen túlérzelgős bige. A T3-mat hagyjuk ki az egyenletből, hiszen a T2 folytatása lenne a sorozat. Az anyai érzelmeken már túl vagyunk, Sarah-nak el kell fogadnia, hogy a fiából harci stratéga lesz, nem ezen töprengeni még itt is.

Mellesleg ennél hülyébb, feleslegesen hosszú címet kitalálni is nehéz lett volna. A sorozat nyitónézettségét itt csekkolhatjátok, a második részé viszont csak estefelé vagy holnap kerül ki.

terminator-sorozat.jpg

“szegény john, én sajnálom. két ilyen nővel menekül, de az egyik robot, a másik az anyja… katasztrófa :D” – Joe-ker

És igen, vettek a könyvekből, akárki akármit mond. A Torzó életképes a fej nélkül, a fej életképes a torzó nélkül. A kutyákra már nem emlékszem a filmekben, de ugye a könyvekben ők az egyedüliek akik megérzik a mesterséges külső szövet alatt a fémet. Többek között. Amúgy ez a leszakított fejű Terminátor is változásnak tűnik a kiszivárgott pilothoz képest. Oké, az régen volt, de nem rémlik, hogy átpattant a terminátor feje velük együtt akkor. Itt a második részben viszont a torzó keresi a fejét. (Ezt meg mintha a középkori Terminátor sztoriból vették volna át, helló.)

És itt már rögtön van logikai baki is. Azaz a készítők úgy próbálnak több Terminátort a jelenbe csempészni, hogy tele van velük a város, meg ugye ellenállókkal is, nyilván. És a többi masina egyéni feladattal van ott, mint Loken kisasszony a film 3. részében, erre valami olyasmit szólnak, hogy elsétálnának John mellett, mert “nem ismerik”. Az ilyenek tök kiábrándítóak, hiszen nyilván maximális információkkal küldi vissza a gépisten gyermekeit a múltba. Nem.

Ami még furcsa, hogy az első részben teljesen be volt illeszkedve az iskolába a jó Terminátor csaj, tehát már fejlődött a programjának az öntanuló része, viszont itt a másodikban meg még poénokat is építenek az esetlenségére és gépiességére. Azt viszont nem mondom, hogy nem kaptunk megint egy szexis kenyérpirítót, aki hiába gépies, megy majd a képzeletbeli geekfalra a posztere, egyenesen Number 6 mellé.

Most azt hiszitek sorolom itt a sok negatívumot, de vegyétek figyelembe, hogy az első rész szetintem nem volt az igazi, ez pedig annál jobb, bár maradt a 6/10, de nézem tovább. Nem tudom akcióügyileg mennyire bírják majd, de a motoros jelenet nekem tetszett itt a második részben. Viszont félek, a harmadik részben még jobban előtérbe kerül a tini rész. Mellesleg a cyber-soft-porn vonaltól félőknek mondanám, hogy a számtech boltban az a csaj aki “eligazítja” John-t az ismerős színésznek tűnik, tippre még biztos előkerül, és lány is, so…

Utóiratként: most komolyan, tényleg 9-11 sírás kell egy Terminátor sorozatba? Amikor épp a teljes apokalipszist akarják megakadályozni?

94 hozzászólás Ne habozz!

ABaley - 2008. 01. 15. 15:29

hasonló véleményünk van a sorival kapcsolatban

Mammut - 2008. 01. 15. 15:35

nekem tetszett a második is

kutya volt mindkét filmben, a kettőben t-1000-esre ugat, mint állat, az egyben meg kyle meséli, hogy kiszimatolták a beszivárgókat

Hunnenkoenig - 2008. 01. 15. 15:36

Na akkor itt is: Nekem nagyon bejön es rendesen hozza a terminator feelinget kepileg is meg hangulatilag is.

A masodik reszben elegge konkretan utalgatnak ra, hogy a connor gyereknek kene mar valaki, a jol lecidazza, nehogy furcsa ötletei tamadjanak a mellette levö csajokkal kapcsolatban, mert ugye azt nem szabad (ödipusz komplexus rulez!), tehat a computeres eladocsajszi tuti, hogy bekerül meg a kepbe. Bar en jobban vennem, ha amolyan bond girlösen minden reszben mas lanyok/asszonyok(!) szerepelnenek ilyen problemak megoldasara *kajanvigyor*

A “televanavaros” koncepciot meg szerintem kenytelenek vagyunk elfogadni, ha egy ertelmes sorozatot akarunk.

Ne legyen tini evödes es anyuci-feelingek, de aze miazhogy tele a varos terminatorokkal…? Döntsetek mar el vegre, mi a retkes fenet akartok.

Hunnenkoenig - 2008. 01. 15. 15:36

*aki jol le…

Rothrock - 2008. 01. 15. 15:42

én esküszöm látok a sorozatban potenciált, csak Summer Glau-hoz hozzá kéne szoknom, ami necces. Tricia Helfer azért valljuk be 100x jobb nő, Summer-t meg nézem, amint Terminatoroskodik és néha elkap a vigyor, hogy ezt most komolyan gondolták?

Egy dolog, ami gondolom még kibontakozásra vár: az FBI ügynök még nemtúl sokat tett hozzá a dolog menetéhez, és remélem azért nem ezekért a szereplésekért teszi zsebre a lóvét :)

Gaines - 2008. 01. 15. 15:48

Human: ha a könyvek alatt a Mark F. Wilson nevével fémjelzettekre gondolsz (Halálzóna, Invázió, stb.), azokból nehezen vehettek/vehetnének bármit is, mert egy magyar alkotóközösséget takarnak (Nemes István, Kornya Zsolt, meg még páran). :) (Ha ez nem új info, sorry, nem okoskodni akarok, csak már többször írtad, hogy azokból milyen kurva jó sorozatot lehetne csinálni… ami ettől még simán így lehet.)

Gaines - 2008. 01. 15. 15:51

Korrekt volt amúgy ez a rész is teljesen, az akció, a motoros jelenet ütött, jó lesz ez. John viszont tényleg nem egy… felelősségteljes lázadók vezetője típus. :) De majd kinövi. Remélhetőleg.

sixx - 2008. 01. 15. 15:53

ez az a Kornya Zsolt, aki a Neurománcot fordította?

Hunnenkoenig - 2008. 01. 15. 15:59

Feltetelezem, ha kiadhattak a könyveiket a terminator trademark alatt, s mivel Andrew Vajna ugye magyar, s valszeg mindket ok miatt tudnia kell a müvekröl, ezert nem lehetett nehez ötleteket meriteni belölük…

Human Insect - 2008. 01. 15. 16:01

tudom h magyarok az írók

TommyBravo - 2008. 01. 15. 16:06

A nem Seven (of Nine)? Már ha a star trekkes übernénire gondolunk?

viper - 2008. 01. 15. 16:06

Bra’Tac mestert ilyen könnyen elintézte a Terminator? :D

mondjuk nemértem, hogy mit keres itt ennyi ember meg gép a “múltban”. Nagyon attól félek, hogy nehogy olyan legyen mint a Heroes – azaz itt a fél világ terminatorokból és jövőbeni gerillákkal lesz teli és még J & S sem passzolnak mert őkis a múltból jöttek :D

minase - 2008. 01. 15. 16:07

nem kéne sztem logikai összefüggéseket és hibákat keresni a film és a sorozatt között. már így is jófejség, hogy valamennyire csatlakoztatták a két történetet és nem derült égből terminátor-t csináltak.

habib - 2008. 01. 15. 16:11

kérdés

én még anno leszedtem az egy órás preair verizót. most ami kijött 1×02 rész az az én első órásomnak a 2. fele ? :)

Mammut - 2008. 01. 15. 16:20

habib:
a 2. rész az már a folytatás

amúgy rég láttam a preairt, de ma végignézve az 1. részt gőzöm sincs, mi hiányzik belőle :)

znono - 2008. 01. 15. 16:22

Engem annyira nem fogott meg, de nem adom fel.Nem ragadott meg az a jó kis terminator feeling.Természetesen nézni fogom, max nem fogom anniyra várni mint anno a 24, Heroes, vagy Dexter epizódjait.

Kis SPOILER!!!!
Egy nagy baki böki az oldalam.Nektek nem tűnt fel?
Elvileg a terminatornak ( T100 ) ha csak a fémvázat nézzük nincs fülkagylója.Ezzel szemben ujdonsült barátunk, miután már kellőképp lesérült arccal hadakozik a bank páncélajtajával látható hogy a fülén lekopott a bőr és alatta fém van.Kérden én hogy lehet ha egyszer a T100-nak nincs fülkagylója, nemde?

TT - 2008. 01. 15. 16:25

pedig én elég sok érdekes változást vettem észre a preair meg a vasárnap vetített részek közt.(van hogy csak 3 másodperces rész van lecserélve meg ilyenek). Meg mondjuk a legvégén mikor sarah mondja a monológot akkor is eredetileg a fegyvereket pakolászta a házban vagy mi míg a vasárnapiban az udvarban mászkáltak(kevésbé tetszetős) :D

tom sawyer - 2008. 01. 15. 16:29

“Human Insect – 2008. 01. 15. 16:01

tudom h magyarok az írók”

A negyedik bekezdés fényében ez nehezen hihető.

Mammut - 2008. 01. 15. 16:32

ja, most pörgettem át, de csak ilyen kisebb változások vannak, egy nagyobb jelenet hiányzik (kb. fél perc), mikor a lövöldözés után beszélget az fbios a seriff helyettesével az iskola előtt
amúgy a preair 44 és fél perces, és 6 percig megy benne utána a semmi, a leadott 1. rész meg 45 perces, szóval a jelenetcserék nagyjából ugyanakkorák

Mammut - 2008. 01. 15. 16:34

tom sawyer: Vajna szted egy lakatlan szigeten él?

Desmond Wallace - 2008. 01. 15. 16:39

Egy kérdés: Van főcím a 2. részben?

habib - 2008. 01. 15. 16:39

thx Mammut ;)
akkor lekapom ezt a részt, bár most jobban izzik a hátsóm az új pbre :) – várom a feliratot ^^

Rothrock - 2008. 01. 15. 16:51

gyorskérdés: a T1-ben Kyle azt mondta azért nemhozott magával fegyvert, mert csak organikus dolog jöhet át az időkapszulán, ezért is kell a Terminatorokra ez az élőszövet. De most maga a Terminator szövet nélkül jött át 2007-be nem? Vagy ezért repült le a feje? Vagy most akkor kimerrehányméter? :D

Mor Tuadh - 2008. 01. 15. 17:11

no igen human. az biztos hogy az általad emlegetett könyvekből nem vettek ötleteket az írók, mivel egyik sem jelent meg angolul. nézz utána a neten nyugodtan.

Desmond Wallace - 2008. 01. 15. 17:18

És, ha valamelyik író tud magyarul? Vagy akármelyik stábtag?
Egyébként is tudjuk már, hogy a Heroes-ban is értik a magyart, a Kyle XY-ról meg nem is beszélve.:D

Vagy csak Jani Gogolak keze van a dolgogban.:))

Hunnenkoenig - 2008. 01. 15. 17:22

Mor Tuadh: Olvasd a hozzaszolasokat is. Andrew Vajna magyar es ha mar ez a film jarult nagyban hozza a karrierjehez, azt hiszem azert törödik is vele annyira, hogy legalabb nagyjabol kepben van azzal, mihez adjak a jogokat akar magyar, akar nem.

Söt biztos vagyok benne, hogy valaki lekroralta is azokat a könyveket amerikai reszröl, megpedig olyan, aki a jogokat es IP-t tartotta tiszteletben, nem pedig a penzt.

Mivel a sori producere is, talan neha ott van es van egy picike kis köze ahhoz is, hogy mi kerül bele a sorozatba… de csak talalgatok…

Malen - 2008. 01. 15. 18:00

A terminátornak csak a feje jött “időutazva”, bár kétségtelen, hogy szövet nélkül. A teste a köztes időt szerintem a szemétdombon várta ki, és akkor aktiválódott, mikor a fej.

És van az 1×01-ben egy plusz epizód a bankos jelenet előtt is, a benzinkútnál. A preair-ben az sem volt benne.

Én csak reménykedni tudok, hogy a ‘jövőbeli háborút vívjuk meg a múltban’ jellemzők nem fognak túl nagy hangsúlyt kapni. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy élte túl egy gerilla a terminátor mészárlását (ld. az 1×02 részt, Summer kisasszony ablakon kilökése után, a sikátorban)

Human Insect - 2008. 01. 15. 18:01

valaki tuti elkapta volna a hazai könyveseket ha nicns joguk használni a trademarkot. mégiscsak több mint 10 könyvről beszélünk. Tudniuk kell róla a “központban”

tom sawyer: nem látom a 4. bekezdésben azt ami miatt nem lennék vele tisztában. Főleg, hogy minden kritikánál beírja valaki, meg a filmbuzin is ha a terminátor filmekről van szó. Szal ha nem is tudtam voltan tavalyig, mostanra már 10* elmondtátok.

T800-101 - 2008. 01. 15. 18:09

Szerintetenk idén eljut Magyarországra, vagy ne is számítsak rá?

lynx - 2008. 01. 15. 18:17

már eljutott magyarországra

T800-101 - 2008. 01. 15. 18:40

A TV-be gondoltam…xD

lynx - 2008. 01. 15. 18:43

Hát legkorábban szerintem a szeptemberi műsorrendbe kerülhet a T, de én inkább 2009 tavaszára voksolnék.

Bár nem tudom, hogy 9 részt melyik csatorna fog megvenni.

Desmond Wallace - 2008. 01. 15. 18:45

Biztos, hogy megveszi valamelyik csatorna. Szerintem még az éven.
Tippem az AXN.

Freevo - 2008. 01. 15. 18:48

Nagyon gyakran nincs joguk használni a magyar könyveseknek a trademarkot. Nem véletlen a Halálosztó cím sem a regényeken. Magyar könyvesek egyébként írtak Star Warst is (az se lett lektorálva soha, ami ritka SW-nél:)). Tudták, hogy egy ekkora piacon nem jelentenek veszélyt az amerikai mogulokra, hát megcsinálták. Bár a Cherubion fórumán találtam egy olyat, hogy érdeklődtek a stúdióknál, bár szerződés nem született:
http://www.cherubion.hu/forum/viewtopic.php?id=53
Na mindegy, szerintem ezt a könyvtémát fejezzük be, mások is írtak Terminatort, nem csak a magyarok. Csak egy példa: http://en.wikipedia.org/wiki/T2:_Infiltrator
Az, hogy a fej átesik a jelenbe, tuti csak a második részbe került be, mert nekem sem rémlik sehonnan.

Freevo - 2008. 01. 15. 18:57

Ja, kimaradt: a 9-11 szerintem sokkal nagyobb kihatással van a jelenben is Amerikára, mint miránt, és abszolút érthetőnek éreztem a párhuzamot, amit Sarah Connor vont aközött és Judgment Day között. Inkább az a szerencse, hogy nem kezdték el kritizálni a terrorizmus elleni hadjáratot vagy az iraki háborút…

sixx - 2008. 01. 15. 19:15

Freevo: még csak a 2. résznél tartunk, előjöhet. Summer enyire nem tud járni, vagy csak a vasember szerep miatt ilyen idétlen?

VladimirR - 2008. 01. 15. 19:31

Azt figyeltetek, mi van az ajtora irva, mikor john kimegy a szam-tech boltbol?

Innentol SPOILER-es

A pre-air valtozatban is lerepul a terminator feje (anno kikockaztam, jol lattam-e), bar (mint a mostaniban sem) nem lathato, atesik-e veluk egyutt (itt is csak a masodik reszben derul ki).
Ami szerintem nagyobb valzoztatas, az a volegeny csereje, szerintem rola csak utolag dontottek ugy, hogy beveszik a folytatasba is.
Jah es szerintem a vege ez utobbinak jobb az haz elotti zarassal.

soma80 - 2008. 01. 15. 19:37

“Terminator: The Sarah Connor Chronicles” (households: 6.2/9, #5, half-hour: 5.00%; adults 18-49: 4.3, #3,) Sajna, szerintem ez nagyon karcsú a 2.részre.
A “Deal or No Deal” (households: 9.1/14, #2, half-hour: 35.06%; adults 18-49: 5.0, #1,) simán megverte. Felvezetés nélkül 60%-s zuhanás.
Pedig nekem átjött a Terminátoros feeling, és hát Summer egy hihetetlen eyecandy.

Pr13m - 2008. 01. 15. 21:51

Teljesen egyetértek Humannal. nálam is 6/10. Még megnézem a köv részt, de ha az nem jön be, akkor annyi.
Nekem is feltűnt és nagyon idegesített, hogy a csaj az elsőben teljesen normális volt, itt meg újralehet programozni, annyira sötét…
És a motoros jelenet pedig teljes koppintás volt a T2ből. Valahogy teljes DejaVu…
Hát remélem a következőben lesz vmi kis action, mert a sztori semmi, a szereplők is…egyedül a CGI ami ért vmit! T2 4ever!!!!

evilous - 2008. 01. 15. 22:04

“Summer enyire nem tud járni, vagy csak a vasember szerep miatt ilyen idétlen?”

eredetileg táncos, és ugye a fireflyban is csinált ügyes dolgokat.

a legfontosabb változások a 1×01 és a preair között
(ha nem a memóriám viccelt meg)

– beszélgetős jelenet a benzinkútnál:
john: “what model are you? you seem… different.
termi: ” i am.”

-az ex-vőlegény látta sarah-t a tv-ben az időutazás után.

– gonosz terminátor feje lerepült az időutazás előtti pillanatban. itt szerintem van egy baki, mert még rajta kellett volna lennie a bőrnek, amikor az utcaseprő meg találta.

T800-101 - 2008. 01. 15. 22:09

Nekem aza tippem, hogy amíg nem találta meg Cameron Johnt, addig teljesen be kellett illeszkednie a társadalomba. De miután megtalálta Johnt, nem volt szüksége rá, hogy embernek tűnjön.

mercenary - 2008. 01. 15. 23:24

“Azt figyeltetek, mi van az ajtora irva, mikor john kimegy a szam-tech boltbol?”

1337. :D en siman kiszurtam. s kozben probaltam aterezni, hogy a sracnak mekkora flash lehetett 8 evet ugrani az idoben. pont elotte panaszkodott, hogy szarok a szamitogepek a suliban. nesze neki, most mar csapathatja a vistat! :D

Rothrock - 2008. 01. 15. 23:37

egyébként még azt észrevettétek, hogy amikor a 2007 terminator átvizsgálta pillanatra a jó Terminatort akkor nyomott egy “Unknown Cyborg”-ot? Meg ugye mondta is előző részben hogy “different” ami lehet csak az artikuláció hiányát mutatja meg a komolytalanságot, de kíváncsi vagyok

Rothrock - 2008. 01. 15. 23:38

jah és mi ez az 1337?

Mammut - 2008. 01. 15. 23:54

l33t

Hunnenkoenig - 2008. 01. 16. 02:15

1337 = leet = leetspeak

Nezz utana wikipedian, ha meg mindig nem erted.

Toymao - 2008. 01. 16. 02:28

TommyBravo: Nem, Seven of Nine az Trekkie és Jeri Ryan, Number Six meg BSG és Tricia Helfer. Szerintem Human Number Sixre gondolt. Vagy a lottószámokra. :)

De azért én is megnéznék egy T-X vs. Number Six vs. T-Summerglau smackdown-t. :D

Human Insect - 2008. 01. 16. 02:29

mivel number 6-et írtam, vajon kire gondoltam? hát number 6-re, meglepő.

VladimirR - 2008. 01. 16. 08:02

evilous:

SPOILER-es
Az ex-volegeny a pre-air valtozatban is latta a teveben, ott is raszolt az asszony, hogy kesesben vannak
Viszont magat a volegenyt lecsereltek es mintha itt az uj elso reszben picit megnyomtak volna azta vonalat is
A fej pedig, mint irtam, az eredeti pilot-ban is leesett, s bor mar akkor sem volt rajta

Mann - 2008. 01. 16. 09:01

Igazából nekem az alapkoncepcióval vannak problémáim, de ez már a t2-t3-nál is így volt. Mi a fenéért nem küldenek a skyneték korábbra terminátort, h kinyirják a 2 éves Sarah connort, vagy a szüleit… miért egy többszörös terminátorgyilkost próbálnak hidegre tenni? A mostani sorozatról: T2-t3 terminátorai sokkal hatékonyabbak voltak, mint a T1-es félék, miért nem olyat küldtek, és miért nem mindjárt 3-4-et? Olyan hülye ez a Skynet, nem értem hogy húzta idáig. :)

Ettől függetlenül én szívesen nézem a SCC-t.

Trademark: a rendszerváltásig nem igazán fizettünk semmire, ha a könyvek régebbiek, akkor erős a gyanúm, h nem egyeztették Vajnával és a stúdióval. de persze az sem lehetetlen, h Vajnának küldtek példányt rajongók…

Rothrock - 2008. 01. 16. 11:30

mamm, hunn: már megvan kösz a helpet.. frissítettem az urban szótáram

Human Insect - 2008. 01. 16. 11:54

rendszerváltás utániak a könyvek

karit - 2008. 01. 16. 12:23

@Malen “A terminátornak csak a feje jött “időutazva”, bár kétségtelen, hogy szövet nélkül. A teste a köztes időt szerintem a szemétdombon várta ki, és akkor aktiválódott, mikor a fej.”

Nehéz elképzelni, hogy egy fej nélküli (sérülésmentes???) komplett fémvázat az FBI egy méhtelepre vinne az előzmények ismeretében (bár biztos csak meglépett tőlük és odabújt, hátha egyszer felbukkan a feje…). Ez az “Álmosvölgyes” hol a fejem, hopp, megvan! önmagában is nagyon gáz, de az, hogy belecsináltak a saját fizikájukba, és velük tudott utazni a fémdarab, miközben még egy pamutból készült bugyi sem, hát ejnye.
És arra az izotópos puskaszarra mi szükség volt, ha magukkal vinni úgyse tudják, így meg otthagyták a porondon az összes future technológiát, Skynet rulez.

Félek, hogy ide-oda időugrálós cucc lesz ez, és minden korban várja őket egy újabb “portál”. De attól még jobban félek, hogy a pénzhiány miatt ott maradnak 2007-ben…

Ezt meg nem fogom: ha Sarah 2007-be ugrott, hogy a nyavalyába halhatott meg 2005-ben??? Hacsak nem a 999. részben (optimista vagyok) visszaugranak 2005-be, ahol végül nyolcvanévesen végez vele a prosztatarák.

danNN - 2008. 01. 16. 12:37

a connor szerepét 1 kevésbé lányos csákóra bíztam volna :(

Human Insect - 2008. 01. 16. 12:49

átugrotta a halálát, pont azért ment a dokihoz a 2. rész végén, hogy kivizsgáltassa a rákot, tudod korai státuszban jobban lehet gyógyítani. most 5 év előnye van a halálhoz képest.

szerintem több ugrálás nem lesz az időben.

karit - 2008. 01. 16. 13:35

Human: oké, de ha 1999-ből 2007-be ugrott, akkor 2005-ben nem igazán volt ott, hogy meghalhasson, max. eltűnt személy lehetett volna.
De ez a legkevesebb, tényleg felesleges rajta kiakadni. :)

Kavics - 2008. 01. 16. 13:43

“Mi a fenéért nem küldenek a skyneték korábbra terminátort, h kinyirják a 2 éves Sarah connort, vagy a szüleit… miért egy többszörös trminátorgyilkost próbálnak hidegre tenni?”

Szerintem küldtek minden korba, de az ellenállók is küldtek, szóval megy a háború ezerrel minden korba…. Majd jön a spinoff Sarah Connors Medival Chronicles… :D

Hunnenkoenig - 2008. 01. 16. 14:12

Karit: Az eredeti idövonalban halt meg 2005-ben.

Mivel 1999-töl 2005-ig 6 eve lett volna az eletre, igy most 2007-töl van 6 eve az eletre, tehat 2013-ban fog meghalni, ha nem tesz semmit a rak ellen.

Mivel az 1999-es enje ment at 2007-be.

Ha utananezne, ebben az idövonalban valszeg 1999-ben eltüntkent es nem 2005-ben halottkent nyilvanitva talalna magarol infokat.

Asszem az idö es az absztrakt gondolkodas sokaknak nem erössege meg mindig…

Mammut - 2008. 01. 16. 14:34

csak egy röpke pillanatra lehet látni a szöveget, amikor John nézi a neten, de halottként könyvelték el a bank robbanásánál mindkettőjüket

tomex - 2008. 01. 16. 14:41

Hát ez nekem full gagyi.Egyedül akivel megtudnék nagy nehezen barátkozni az a Sarah-t játszó nő, de John meg a terminator csaj az olyan idegesítő hogy az hihetetlen.Meg ez a hülyeség: a terminátor úgy jár mint egy gép az arca meg sem rezzen, itt meg nevtgél és rázza magát mint egy hülye picsa.

winnie - 2008. 01. 16. 14:43

miért ne nevetgélhetne. nyilván egyre jobb gépeket gyártanak.

karit - 2008. 01. 16. 14:50

Hunnenkoenig :
:) Oké. Ha Sarah 2005-ös halálára a terminátor még 2007-ben is emlékezhetett, akkor semmi értelme bármit változtatni a jelenen: a jövőben az eredeti múltat “ismerik” továbbra is és nincs a kauzalitásnak semmilyen visszahatása a múltra/jövőre.
(Mert hiába származik a robot memóriája a 2007-be ugrás előtti “valóságból”, pont az ugrás miatt kellett volna azonnal megváltoznia az emléknek, különben a “Nincs végzet, csak ha bevégzed” full kamu, és “mindössze” annyit tehetnek, hogy valahogy életben tartsák Johnt kétezer-akárhányig. Akkor viszont titokban menjenek le Bélapátfalva-alsóra és maradjanak csöndben, amíg nem potyognak a bombák.)

Talán, ha Johnt az anyja engedte volna kenyérpirítóval játszani a kádban, akkor nem lenne értelme, hogy terminátorok mászkáljanak vissza miatta, azaz Dyson sem látott volna ostya-chipet és a Skynetnek még a neve sem merült volna fel soha.
És akkor ez a post se lenne…

tomex - 2008. 01. 16. 14:59

jó oké nevetgélhet:), de így oda az egész terminator feeling amit eddig megszoktunk.Nem azt érzem, hogy ez egy terminator, hanem azt hogy ez egy kis…

Mammut - 2008. 01. 16. 15:04

karit: ez nem így működik, ők emlékeznek rá, azt nem tudják, körülöttük pontosan mi történt, mert a környezet megváltozott, amiért átmentek, pl. az egyik bankalkalmazott lehet, meghalt a robbanásban, és ezért nem írtott ki 150 embert egy bevásárlóközpontban, stb., pillangó effektus
de ez rájuk nincs hatással, mivel ők az időutazók, az ő memóriájuk ugyanaz maradt

a kenyérpirítóval igazad van, maga sarah és john az, aki megteremti a skynetet, azzal, hogy léteznek, no de ahogy a természet is utat tőr magának, itt is természetesen ez esetben a jövőben egy másik ember lenne az a bizonyos vezető, és miatta jöttek volna vissza a terminatorok

Desmond Wallace - 2008. 01. 16. 17:01

Nekem kevésbé tetszet a 2. rész, mint az első.
Amúgy Penny így már nem lesz a Lostban?

karit - 2008. 01. 16. 17:08

Mammut:
Ha ez így lenne, akkor ha netán ki is tudnák irtani az összes szálat, ami a Skynet létrejöttéhez vezet, még mindig mellettük sétálna Miss Glau, pedig szerintem neki is az összes visszajött géppel/ellenállóval együtt el kellene tűnnie (mert valószínűleg az időutazást sem találták fel).

Még szerencse, hogy nem lehet utazni az időben, mert a Teremtő hamar beleőszülne.

lynx - 2008. 01. 16. 17:22

Honnét tudod, hogy nem lehet utazni az időben?

Mammut - 2008. 01. 16. 17:39

karit: igazából önmaga az okozója, hogy létrejöhet a skynet, tehát csak úgy eltűnni nem tud, ezért semmisítették meg arniet is, hogy “eltűnjön”
ha megmarad, bizony lesz skynet, amolyan elkerülhetetlen végként, csak csúszik az időben, és más alkotja meg, mint ahogy az történt is, és ezért nem tűnik el, mint mcfly

winnie - 2008. 01. 16. 17:47

“Amúgy Penny így már nem lesz a Lostban?”

miért ne lenne? ha akarják, akkor gond nélkül.

karit - 2008. 01. 16. 18:03

lynx, Mammut, igazatok van. Egyrészt egységnyi sebességgel most is utazunk az időben, másrészt ezen a témán nem éri meg rágódni. (Különben, ha lehetne utazni az időben, az ükunokám már biztos küldött volna némi pénzt, hogy már most kössem le neki. Persze lehet, hogy azért nem küld, mert tudja, hogy elkölteném.)

Penny miért ne lehetne a Lostban? Ott még csak 2004 van. (szorri)

Desmond Wallace - 2008. 01. 16. 18:45

“Penny”: Terminator, tell me you love me és esetleg Lost 4. évad.
Nem sok három sorozat egy évadra? Még akkor is, ha kettőben csak mellékszereplő.

szucsitg - 2008. 01. 16. 18:57

bezzeg, amikor “penny” a tell me you love me-ben volt, akkor senkinek nem volt problemaja:P raadasul a lost es ez is csak egy vendegszerep, mig ott foszereplo volt…

Desmond Wallace - 2008. 01. 16. 19:02

Tell Me You Love Me pilot kritika komment:

“Desmond Wallace – 2007. 09. 11. 07:29
Ettől függetlenül Penny fog még szerepelni a Lostban? Remélem igen.”

Chris20 - 2008. 01. 16. 22:23

Amúgy megjegyzem elég hülye terminátorokat gyárt ez a Skynet! Például ott van ez a Connor védelmező! Látta már valaki futni??? Akkorát röhögtem. Tiszta kész ez a csaj. Mikor rohan, mintha a lókupecot látnám szaladni a bakterházból.

Ryan - 2008. 01. 16. 23:48

Sziasztok
Már nem azért de mintha a régi terminátorban nem azt mondták vola hogy csak vissza, a multba lehet utazni?

Bruzsy - 2008. 01. 17. 01:33

Vaú, most láttam, hogy linkelnek titeket a zorigósok… :D

Valamit akkor csak ért, hogy minden valótlanságokat vagy téveszméket állító hír hsz-ei közé belinkeltem a megfelelő junkie postot. ; :P

lazado - 2008. 01. 17. 01:41

igen nekem is ezzel az idősíkkal van bajom…ha ide-ode lehetne röpködni az időben, akkor a skynet egyre korábbre egyre jobb terminátorokat küldene, és nem fordítva..bár lehet én gondolom rosszul:D

Lcckdavid - 2008. 01. 17. 12:13

a második rész nekem is jobban bejött, az átrepülő fejre én is felfigyeltem, az első részben rohadtul nem volt benne az a jelenet…
ami Sarah Connor monológjait illeti az elején és a végén nekem beejön, nem hiszem hogy túl érzelgős lenne, kicsit a Moonlight-ra hajaz, megmondja a nagy okosságot, (tudom CSI, Criminal Minds stb szintén, de más a stílus) azt mondom ennyi belefér, de nem tinidrámát akarok, hanem végre kőkemény fightot :D

Faby - 2008. 01. 17. 13:27

Megpróbálom összeszedni a változásokat a pre-air és a végleges 1×01 között:

Az álmában Sarah nem osztályteremből, a többiek közül, hanem a könyvtárban magányosan ücsörgő Johnt hív ki

Az álomból ébredő Sarah alvósrucija + a vőlegény, valamint a jelenet is különbözik, a pre-airban rövidebb, és a gyűrű körül is többet kavarnak a végleges verzióban.

Nyilván a színészcsere miatt újráztak a rendőrségen is, amikor a vőlegény (Mr Denis?) bejelenti az eltűnést, a szájkarate nekem jobban tetszik ezzel a keményebb fickóval.

Az iskolai lövöldözés után, amikor Sarah kukkol és jön a terminátor, kicsit rövidebbre vágták.

Szintén az iskolai lövöldözés után az FBI ügynök és a helyi serif beszélgetése is rövidebb lett.

Más lett a jelenet a Johnék házában lezajlott pankráció után, amikor a rendőrök helyszínelnek, másképp hangzik el a golyóállós/kevláros fotel is.

Rövidebbre vették a Miles Dyson házához vezető jelentet is.

Bekerült viszont a végleges változatba az a rész, mikor menekülnek a Dyson háztól, Sarah-t meglövi a terminátor, John kiugrik egy gyógyszertárnál, közben valahova bemennek, és mondja Sarah Cameronnak (jó terminátor), hogy szedje ki a golyót. Ami egyébbként szerintem baki, mert átment rajta a golyó, akkor nem sokmindent kellene kiszedni, de mindegy, ill kedélyesen varrogatja a jóterminátor Sarah-t, mintha csak egy hímzőszakkörön lennének.

És igen, a pre-air verzióban is lerepült a terminátor feje, feléjük, az időutazós területre, de nem foglalkoztak vele sem abban, sem a végleges verzióban, megérkezés után sem vették észre.

Megintvsak a színészcsere miatt más a jelenet amikor a meztelen Sarah képét mutogatják, és ezt látja a vőlegény is.

A vége monológ alatt is más a jelenet, a pre-air fegyvereket pakolászós, sötétebb, terminátorosabb fílingje jobban bejött.

Kihagytam valamit? :-)

+ bónusz: ha jól láttam, amit a terminátor felborított iskolabuszt, annak mintha nem lett volna meg a kardántengelye? Költségcsökkentés, amúgyis használhatatlan buszt törtek mégjobban össze?

Dark Wolf - 2008. 01. 17. 14:56

Akkor most én is dobok egy építő jellegű, rendkívül fontos kommentet: szerintem a 2. rész elég lapos volt a pilothoz képest. Fasza kis pilot volt az, na.

evilous - 2008. 01. 17. 15:12

Faby:

a benzinkutas jelenet, amikor John chipsel kinalja a T-summerglaut, benne volt a preaiarben?

Faby - 2008. 01. 18. 00:04

Nem volt benne, viszont (ahogy írtam) a Miles Dyson házánal hosszabb volt a jelenet.

WildBoy - 2008. 01. 19. 01:44

9-11 igen mély benyomást tett egy olyan nemzetre, amely nagyon hosszú ideig legyőzhetettlennek tartotta magát. Ilyenre már van történelmi / filmes példa. A mangákban a mai napig igen sok atom robbanás található. Sokáig lesz még 9-11, mind a sorozatokban, mind egyéb amerikai médiában.

vargatom - 2008. 01. 19. 02:32

valaki tuti elkapta volna a hazai könyveseket ha nicns joguk használni a trademarkot. mégiscsak több mint 10 könyvről beszélünk. Tudniuk kell róla a “központban”

Volt a kilencvenes években még egy kis rés a copyright törvényekben, ezért adhatott ki pár hazai cég Terminator, Doom, Alien vs Predator és Star Wars regényeket magyar íróktól, engedély és jóváhagyás nélkül. Nyilván nem fizettek a licneszért, a tulajdonosoknak meg nem volt örömére az, hogy itten az ő munkásságukból profitálnak. Meg az se, hogy -SZVSZ- mindegyik elég gyenge is volt; na nem mintha a kintiek olyan jókat csinálnának…
Idővel ezt a rést persze befoltozták, azóta már nincs ilyen viccelődés és a régi könyveket sem adják ki újra. A Walhalla meg a többi kiadó pedig szépen elkezdett eredeti, licenszes könyveket kiadni, mert kereslet azért továbbra is van, még ha nem is akkora biznisz így.

Vajna meg szerintem marhára nem is hallott még ezekről, nemhogy olvasta volna őket, millió fontosabb dolga van ennél.

Csabi - 2008. 01. 20. 22:51

sziasztok! Én szerintem nem a negativumot kéne keresni,hanem ugy elfogadni,mint egy uj sorozattot!Egy sorozat sosem elsz olyan élményekben vissza adó mint egy film!Sajnos még nem robotok készitik a filmeket :)) Nekem az a rész nagyon tetszett amikor John nyakához hozzáért,elöször azt hittem,hogy valami alakul :),de sajnos csak “ellenörzés volt”

winnie - 2008. 01. 20. 23:36

“sziasztok! Én szerintem nem a negativumot kéne keresni,”

ha valakinek nem tetszik, akkor ré kell, hogy mutasson a hibákra, hogy miért nem nézi, különben lógna a levegőben a vélemény.

“Egy sorozat sosem elsz olyan élményekben vissza adó mint egy film!”

ööö… ezt viszont nem értem. a sorozatok zöme sokkal nagyobb élményt ad, mint egy film, nem?

Csabi - 2008. 01. 21. 08:29

Szia Winnie! Akkor látom te szerinted is egy sorozat lehet jobb :)) Én cska azt mondtam hogy nem kéne a sorozatbana hibát keresni,mert nicsn olyan film amiben ne lenne :D

chipdancer - 2008. 01. 24. 22:22

sixx – 2008. 01. 15. 15:53:
“ez az a Kornya Zsolt, aki a Neurománcot fordította?”

Pontosítsunk:
A Sprawl-trilógiából a Neurománcot (és a Számláló nullára-t) Ajkay Örkény fordította (2005-ben újrafordította a trilógia Szukits-kiadáshoz).
Kornya Zsolt a Sprawl-trilógia 3. kötetét (Mona Lisa Overdrive) fordította.

Dudu - 2008. 02. 04. 17:49

Szerintem mind2 rész jó volt eddig!

fistic - 2008. 02. 09. 21:32

Az eddigi 4 rész nekem nagyon tetszett. És igen mintha konkrétan a Mark F. Wilson sorozatból emeltek volna ki elemeket. Bár énnem tudtam, hogy ezeket itt írták meg.

Cameron - 2008. 02. 11. 23:07

kár h csak 9 rszes a sztrájk miatt:( de olvastam ha vége ennek a vitának a második évad 22 részes lesz:D adjátok , csak folyasák:)

BZL - 2008. 02. 24. 20:16

Summer Glu egyértelműen a Firefly miatt lett terminátor.
Nagyjából itt is River karakterét hozza, és ez itt nagyon jól passzol a történetbe. Zseniális húzás hogy River eszébe jutott a producernek.
Sokat dob a sorozaton.

Szerintem aki szerint nem való ide, nem látott elég Firefly-t.
Egyébként nem mindegy mekkora, meg hogy lánynak LÁTSZIK, ha úgyis gép? Ráadásul valamilyen ismeretlen, fejlett típus?
Legalább meglepetést tud okozni – pl. mikor a ruhákat szerzi :)
Meg mikor besétálnak a gettóba a sok tetovált állat közé, akkor is milyen vicces tudni hogy hogy a sok macsónak esélye sem lenne.

Csabi - 2008. 02. 26. 22:08

jó volt a mostani rész :D fenn akadt a kyle öccsének a szeme a Cameron-on :)) lesz itt még valami :DDDD

teddike - 2008. 07. 18. 13:36

Tegnap első rész, ma meglestem a másodikat is, és lehet kevesebb akció (még így is bőven elég) volt, de nagyon jól szórakoztam. Summer Glau meg főnyeremény.

Lehet arra játszanak mennyire esetlen, de a szöveg nélküli csajos jelenet, amikor rákönyököl a kocsira, fogtam a hasam.

Jónak ígérkezik ez, történet szempontjából vannak benne bakik, amiket nem igazán értek, de ez már az én bajom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz