login |

Pilot: Breaking Bad

2008. 01. 21. 22:11 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A kábeles sorozatok nyerhetnek leginkább az írósztrájkon? Az AMC tegnap bemutatott sorozata a szép lassan kihaló terepen jól is járhat. Az AMC amúgy az a kábeles adó, amely tavaly nyáron mutatta be első saját gyártású sorozatát és enyhén szólva is pozitív kritikai visszhangot váltottak ki vele és a Golden Globe-ot is elvitte. Ez volt a Mad Men (érdekes plusz infó, hogy az HBO passzolta az említettet), amiben a 60-as évek Amerikájának a reklámszakmájába nyerhettünk betekintést. A Breaking Bad pedig a Weeds által kitaposott utat követné, csak durvábban pesszimista és humor is alig van benne.

breaking-bad-walter-bryan-cranston.jpg

Pedig hatalmas klisére épül, hősünk megtudja, hogy tüdőrákja van, hogy valószínűleg az utolsó évét tapossa, de kemoterápiával is max 2-3 éve van hátra. A doki által feltett “Dohányzik?” kérdésre adott “Nem.” válaszkor felmerült bennem, hogy az AMC mintha a dohányzás mellett kampányolna. Tüdőrák cigi nélkül, a Mad Men-ben pedig szinte minden jelenetet füstfelhő lengett be.

Egy fontosabb információt nem osztottam meg, Walter, a főszereplő, kémiatanár és még egy kocsimosó mellékállása is van. Épp 50 éves lett a sorsfordító hír előtt és ahelyett hogy durva depresszióba süllyedne, elkezd igazán élni. Amihez bizony pénz kell. A kémikusi tudás adott, így egy methlab felállítása mellett dönt. A többi bonyodalmat meglátjátok.

Ami miatt felkaptam a fejem a pilotra, hogy a Malcolm In The Middle faterja, Bryan Craston itt a főszereplő. Nekem csak ő volt nagyon ismerős arc meg a brother-in-law-ja persze. Nem mondom, hogy teljesen levetkőzte Malcolm-beli Hal szerepét, de nem is volt zavaró ebben az új karakterben. Néhol olyan D-Fens-es volt, néhol egy beszart öregúr, néhol meg csak egy kémiatanár. Na. Az üzleti partnerét alakító Aaron Paul viszont annyira laza volt végig, hogy féltem szétesik. Túljátszotta, hogy úgy mondjam, viszont “ez a csávó, de béna, miközben játssza a tököst” műsor valahogy mégis megy neki, csak hát a karakter papírmasé.

Amúgy mindig furcsának tartottam a kábeles csatornákon a cenzúrát. Érted, ott “főzik” az amfetamint, erre a részben lenne egy cici, azt is kitakarják. Nem is említettem volna meg a rövid meztelenséget, ha nem cenzúrázáták volna kikockázva. WTF. De komolyan.

Na akkor az értékelés: bár az 56 percet simán le lehetett volna faragni 45-re, de elmegy a 7/10 pont erre a szemeim által agyamba közvetített képkupacra. Volt benne valami hangulat.

25 hozzászólás Ne habozz!

kicsy - 2008. 01. 21. 22:50

Az első fele szerintem halál unalmas és vontatott volt, majdnem ott is hagytam; nem kellett volna ezt majd’ egy órára széthúzni. Aztán a sztori beindulása után már jó volt, de igazán dráma-comedy (hamár ilyen műfajmegjelöléssel bír) egyensúly szerintem nem volt a helyén – főleg az egész alsógatyába főzök meth-et dolog zavart. Oké, hogy csóró, deazé..

friendsfan - 2008. 01. 21. 23:34

A methlabon kicsit gondolkodnom kellet mire rájöttem hogy metanfetamin. :)

Human Insect - 2008. 01. 21. 23:40

főleg h később ki is írtam mit főznek

kd - 2008. 01. 21. 23:51

Nyilván azért nem dohányzik, mert az pont ellenreklám lenne (ön is így fog járni, ha szív).

Human Insect - 2008. 01. 21. 23:59

pont ezt mondom, vagyis ezt akartam mondani. Tüdőrák dohányzás nélkül, azaz nem csak attól kapni, akármi is a dohányellenes propaganda. a Mad Men-t meg nem kell ecsetelni.

hohó - 2008. 01. 22. 08:59

Human, te állandóan cicihiányban szenvedsz?

Road Lee - 2008. 01. 22. 09:10

“Érted, ott “főzik” az amfetamint, erre a részben lenne egy cici, azt is kitakarják. Nem is említettem volna meg a rövid meztelenséget, ha nem cenzúrázáták volna kikockázva. WTF. De komolyan.”

Pontosan. Ezzel én is tökéletesen egyetértek.
Én a Mad Men -t hagytam abba, amikor a pilotban volt egy efféle jelenet: ha nem is kikockázós.
A srác felül az ágyban, de pont nem látszik tőle a derékig kitakarózott, félmeztelen fekvő csaj – amikor meg mozdul a srác és fölkel, a mozgásával szinkronban a csaj egy sima mozdulattal húzza állig a takarót. Egy centit nem látni belőle.

Nem, nem mintha feltétlenül a cicik miatt nézném a sorozatokat, de egy full füstfelhős, cigireklámbizniszes filmbe nehogy már ne férjen be egy cicivillantás! :O

Álszent prüdéria – cigi, drog: igen; boobs, nipples: nem. :P
Menjenek az ilyenek a francba… :sucks:

hohó - 2008. 01. 22. 09:14

Magyarázza már el nekem valaki, ha nem látunk fedetlen női melleket, akkor az miért von le a sorozat értékéből bármit is?

winnie - 2008. 01. 22. 09:42

nem tudom – én is furcsának tartom, hogy mindig kiemelődik, spec nekem a californication-ből sem az jött le, legalábbis a virtuális pilotkritikámba nem vettem bele:) itt is meglepődtem az említésen.

de a kérdésre a válasz, nyilván az, hogy a filmekben művi a takargatás. vagy ne takargassanak vagy ne legyen olyan szitu, ahol takargathatnak.

svenjazz - 2008. 01. 22. 10:31

hohó – gondolj bele, ha egy európai filmet nézel, ott tök pucér embereket is lehet látni, (nyilván nemiszerveket nem) és valahogy mindig természetes az egész, nincs ez a görcsölés…

lásd még: Simpsons the movie, elején, amikor bart gördeszkázik, nagyon jó kis gúnyt űznek ebből

valamint a nemrég kijött Death at a funeral, ahol nagyjelenet van egy tetőn, egy tökpucér csávóval…

Human Insect - 2008. 01. 22. 12:38

látom nem sikerült elolvasni a mondatot sokaknak, pont a görcsös cenzúra a gáz, nem az hogy volt vagy nem volt cici.

friendsfan - 2008. 01. 22. 13:57

Ja télleg írtad lejjebb, látszik, hogy dekoncentráltan olvastam. Sorry. :)

Nekem nem baj, ha nincs cici, mindig azt szokom meg, ahogy az adott sorozatban van. Ha nincs valami különleges érzete a dugós jeleneteknek, azaz nem jön át, akkor legszívesebben át is tekerném, de azt meg nem szabad, ha nézek valami azt rendesen nézem.

i'm_rick_james - 2008. 01. 22. 18:41

azért nyugtassatok meg, hogy van párotok, akin azért láttok cicit közbe-közbe ;) (ne vegyétek a lelketekre;)

nem tudom, valahogy nekem nem keltette fel az érdeklődésemet a dolog. nem human kritikája nem tetszett, hanem nem érzem úgy, hogy “igen,ezt látnom kell”

Randal - 2008. 01. 28. 19:04

Road Lee: Az lehet, hogy a Mad Menben nincsnek meztelen nő és a többi, viszont minden más van:)
Értem ezalatt a mosógéppel való élvezkedéstől kezdve a lányokkal történő hancúrozást meg egyebeket.
Érdemes nézni a néha-néha előbukkanó vontatottsága miatt, mert egyetlen egy olyan szereplő sincs benne akinek ne tudnád értékelni a motivációját. Korrektül összerakott sorozat:)

mal - 2008. 01. 29. 13:37

nem az az idegesítő, hogy nincs benne cici, hanem, hogy van, csak kikockázzák. akkor minek teszik bele? ugyanígy a kinémított “fuck”-ok. tehát ha jól értem nem konkrétan a mell hiánya okoz visszatetszést :)

CG - 2008. 01. 30. 15:07

A Californicationnek igenis szerves része a cicik :)
Legalább 20-30% százalékban ezért is nézem :) na nem mintha nem láttam volna még cicit de itt pont beleillenek és dobnak a feelingen..nem is beszélve a squirt-es jelenetet :)

chros69 - 2008. 02. 11. 11:42

@CG: Igen, ez tipikusan polgarpukkaszto ! :)

De en is egyetertek a cenzura hulyesegevel:
ki volt anno az a barom, aki kitalalta, hogy halomra lehet gyilkolni mindenkit valogatott modszerekkel (fegyver, bard, nyilvesszo, vonat, stb…), drogot, alkoholt, parasztsagot mindenkinek, de egyet ne: meztelenseget !!! :)
A tobbi barom, azota, pedig koveti ezt az iranyzatot !

Undorito!

Steve04 - 2008. 03. 03. 12:01

Sziasztok! 25:53-nál nem tudja vki, hogy mi a szám címe? sztem vmi captain jack lehet:) nagyon fontos lenne előre is köszi

cinty - 2009. 05. 11. 14:14

hát ez egyszerűen zseniális.
még csak két részt láttam, de teljesen elkapott.

Pöpce - 2010. 06. 30. 09:31

Breaking bad…halál vicces jelenetek vannak benne..könnyeztem azon pl. mikor a kopper rendőr-a rokon-felmászik egy lakókocsi tetejére,bekukkant a lukon,és egy öreg házaspárt lát kártyázni-mammer melltartóban,nehogy térdig lógjon a melle,és mikor ezek felnéznek,elkezd sivítani a mami,hogy”ki ez a perverz állat”? Kopasz rendőr meg jól összerezzen,terel,hogy ő nem perverz,hát ez haláli volt…meg mikor Walter elkezdi a meth laboratóriumban hajkurászni a legyeket,nehogy szennyező anyag kerüljön a főzetbe,aztán fellógatnak feromon csapdákat,hát a székről majd’ leestem a röhögéstől:-)))

Los Pollos Hermanos - 2010. 11. 04. 00:40

Én aztán nem vagyok egy sorozatdzsánki de ez a cucc annyira megfogott, mint sorozat eddig soha.
Már 2x végignéztem a 3 évadot, a jövő év fénypontja lesz számomra mikor indul a 4.ik évad.

Mindenkinek ajánlani tudom.

pao - 2011. 02. 03. 23:50

“Walter, a főszereplő, kémiatanár és még egy kocsimosó mellékállása is van”
kocsimosó helyett komcsimosó-t olvastam. pedig hidegen hagy a politika.

ipartelep - 2016. 09. 27. 12:38

“Mérsékelten lelkes” (vagy még az sem) kritika. És mi lett ebből a sorozatból… Minden idők legjobbja, de annyira, hogy ki tudja meddig kell várni, amíg lesz hozzá hasonlóan jó.

Jack Bauer - 2018. 01. 13. 22:25
Vazul - 2020. 08. 19. 10:13

Kicsit vicces 2020-ban olvasni ezt a kritikát. Nem tudtuk anno, hogy sorozat történelmet ír.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz