login |

Dead Like Me – írta Giggsy

2008. 02. 24. 20:40 - Írta: vendegblogger

93 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy sorozat az élet utáni életről.

A Showtime az utóbbi időben az USA egyik legbevállalósabb csatornájának bizonyult, számtalan egyedi korszakalkotó sorozatot vezetett be a köztudatba (úgymint például a Dexter, a Sleeper Cell, a Huff, a Weeds, a The L Word, hogy csak az itthon már tévében látottakat említsem). Voltak köztük hosszabb és rövidebb időt megélő próbálkozások, a kettő között valahol félúton megtaláljuk a Dead Like Me-t, amely a csatorna egyik legsikeresebb és minden bizonnyal legeredetibb szériája volt egészen az ép ésszel érthetetlen kaszájáig.

Dead Like Me

Az alapötlet már maga sem egy unalmas sorozat képét vetíti elénk: Georgia Lass egyszerű, átlagos, lázadó tinédzser. Na jó, talán nem annyira egyszerű, de nagyjából átlagos. Utálja a szüleit, keresztülnéz kishúgán és otthagyja a főiskolát. Azonban, hogy az élete ne csak édes semmittevésből álljon, az anyja ultimátum elé állítja: vagy elmegy dolgozni, vagy elmegy dolgozni.

Egyszóval Georgia kénytelen egy irodában elhelyezkedni, ami azonban nem tart túl soká, lévén, hogy élete első munkanapjának első ebédidejében fejen találja egy a MIR-űrállomásról lezuhanó vécéülőke (itt a videó). Másért ilyenkor a fény jön el, vagy a pokol sötétje, de George-nak csak egy morcos, középkorú úr, Rube (Mandy Patinkin) jár, aki tesz neki egy ajánlatot. Belép a kaszások népes csapatába és segédkezik a halál előtt álló emberek lelkének elvételében, valamint biztosítja az útjukat a túlvilág irányába, vagy… szóval nem tudjuk, mi lett volna a vagy, mindenesetre George az előbbi mellett dönt.

Így lesz belőle “Kaszás”, egy “élő halott”. Az ördög azonban itt is az apróbetűs részben rejtőzik. Habár új arcot és szinte sérthetetlen testet kapott, minden emberi szükséglete megmaradt, a Halál viszont nem ad olyan extra juttatásokat, mint például az ingyenes orvosi ellátás, vagy a fizetés. Magyarul George-nak tisztes polgári állás után kell néznie. Jobb híján elhelyezkedik annál a cégnél, ahol halála napján is dolgozott.

Ellen Muth - Dead Like MeA Kaszás-csapatnak, amelyben dolgozik, Rube a vezetője, ott van még továbbá a 80-as években táncos karrierről álmodozó, megfásult Roxy, a 60-as években a szex, drog, rock&roll elve szerint élő angol Mason, aki a mai napig is inkább egy csavargó benyomását kelti és a grupie hajlamokkal rendelkező egykor volt színésznő, Daisy Adair.

A sorozat sztorija két szálon fut, az egyik George és a többi Kaszás életét követi nyomon, a másik George családjáét, azt, hogy hogyan próbálják túltenni magukat a halálán. Ez a két szál néha összefut, hisz George sűrűn hazalátogat úgy, hogy senki ne vegye észre.

A Dead Like Me annak ellenére, hogy tulajdonképp a halálról szól, egyáltalán nem horror, vagy dráma, bár utóbbiból azért akad benne, hanem nagyrészt vígjáték, méghozzá nagyon morbid, a legjobb fajtából. A történéseket szinte végig Georgia narrálásával követhetjük, de ez ne ijessze el azokat sem, akiket az ilyesmi zavarni szokott, mert ez esetben ez nagyon jól működik. Rengeteg igazságot kimond az életről és a halálról úgy, hogy nem vesszük a dolgot szájbarágásnak, vagy népművelő jellegűnek. Az egész sorozat hangulata frenetikus, nem ül le szinte egy percre sem.

Persze hiába lenne az eredetiség, ha nem lennének színészek akik ezt megtöltik tartalommal. A Dead Like Me esetében azonban itt sem fogtak mellé. A Georgiát játszó Ellen Muth hihetetlen jól alakítja ezt a flegma, szarkasztikus lázadó lányt, egy rossz, oda nem illő mozdulata nincs és a hangjával is nagyszerűen visszaadja a karakter bensőjét. Lehetetlen nem szeretni.

A főnök Rube-ot alakító Mandy Patinkint megcsodálhattuk már több alkotásban is, mostanság például a Gyilkos (Kriminális) elmékben, de korábban a Chicago Hope-ban is egészen egyedi már-már House-osan különc karaktere volt. A drogos-csavargó Masont az Ellen Muth-hoz hasonlóan ismeretlen Callum Blue játsza, de ez semmit nem von le alakításának értékéből. Nagyon jól adja ezt a megbízhatatlan, kissé bolondos, ám igazából érzelmes figurát.

Dead Like Me

A mogorva Roxy-t Jasmine Guy alakítja, ő is hihetetlen átváltozó képességről tesz tanúbizonyságot, hisz hiteles minden helyzetben annak ellenére, hogy a sorozatban talán őt látjuk a legtöbb és legellentétesebb oldalairól. A színésznő Daisy Adairt a 24 második évadából ismerős Laura Harris játsza. Nagyon illik hozzá az először felületesnek és talán némi prostituált hajlammal megáldottnak tűnő ex-színésznő figurája. Más sorozatban kimagaslónak mondhatnánk ezt az alakítást, itt azonban csak egy olyan jó közepesnek.

Rosszat nem is igazán lehetne elmondani erről a sorozatról. Minden részben újabbnál újabb ötletek bukkannak fel, a Végső állomás szériához hasonlóan érdekes halálesetek történnek, amelyek azonban itt nem rémisztőek, sokkal inkább viccesek. Nagyon morbid az összkép és ezt nem is érdemes vitatni, de ezt mégsem érzi senki hátránynak, még azok sem, akik általában nem kedvelik ezt a stílust. Mostanság nincs igazi sorozat rejtély nélkül, így az is került bele, nem is kevés, az már más kérdés, hogy választ nagyon keveset kapunk.

A kérdések megválaszolása nem is igazán illene bele ennek a sorozatnak a profiljába és az igazat megvallva nem is hiányzik belőle. Sablonkarakter nincs is benne és akiket most hely hiányában nem említettem, azok is nagyon jól ki vannak találva. Mindenkinek ajánlanám, hogy nézze meg a pilotot, ha azt látta, valószínű, hogy meg sem fordul a fejében az, hogy ne nézze végig az egész szériát és ne érezzen ürességet, mikor a sorozat 29. részében először, utoljára és utolsóként elhangzanak a következő szavak “Dead like me”.

A Showtime történetének egyik legsikeresebb sorozata volt a Dead Like Me, a pilot 797 ezres nézőszáma a második szezon utolsó részéig alig 150 ezerrel esett, ami több mint elfogadhatónak mondható. Összehasonlításképp a még mindig futó, jelenleg az 5. évadjánál tartó L (The L Word) a 925 ezres nyitás után a 4. évad végére már az 500 ezres nézőszámot sem érte el. Ezek után már csak az a kérdés, hogy miért jött el a Kaszás a Kaszás sorozatért?

93 hozzászólás Ne habozz!

thingol - 2008. 02. 24. 21:02

Én tuti nekiállok hamarosan.

Amúgy kiváncsi vagyok a szinkronra, bár szerintem a cinizmust, a szarkazmust (stb) nem igazán tudták idáig rendesen átültetni a szinkronba, főleg nem fiatal lánynál (veronica mars :S).

Lezárás milyen?

winnie - 2008. 02. 24. 21:03

olyan, amilyen. nem fáj, de jön a film még az idén.

Bruzsy - 2008. 02. 24. 21:05

Hát, a lezárás olyan semmilyen volt nekem, bár oltári cliffhanger nem maradt…

Amúgy a szinkron valószínűleg nem lesz emlékezetes, ismerve a CoolTv (és a többi kisebb tv) spórolási szokásait… Na mindegy, örüljünk egyáltalán annak, hogy itt van Mo-n.

Tomi - 2008. 02. 24. 21:07

Legalább M.P. megkapta a CM-es hangját. legalábbis az előzetesből úgy hallottam.

Bruzsy - 2008. 02. 24. 21:09

OFF

Bakk winnie, most pislantottam rá a naptárra. Nem ma lett volna a Kultiplexben a második bepróbálása a találkozónak? Megint elfelejtődött, vagy nem volt érdeklődés? :-D

K - 2008. 02. 24. 21:10

Pont most fejeztem be az első részt:)Nagyon tetszik, jó kis sorozat!

Mor Tuadh - 2008. 02. 24. 21:12

egyik legnagyobb kedvencem ez a sorozat. nekem majdnem akkora űrt hagyott maga után, mint a Buffy.

és Daisy-t imádom :D

Felipe - 2008. 02. 24. 21:21

Kedvet kaptam hozzá de a cancel elriaszt egy kicsit.
Érdemes nekiállni, lesz befejezése vagy ne is erőltessem?

vkhir - 2008. 02. 24. 21:22

Szerintem igen nagy szó, hogy eljutott Mo-ra ez a sorozat. Máig nem értem, miért lett cancel:(
A szinkronhangok miatt agódom egy kicsit, de majd meglátjuk. Arra is kíváncsi leszek, hogyan ültetik át a poénokat a szinkronba, illetve mennyire cenzúrázzák.
Egyébként készül a sorozat magyar rajongói oldala: http://deadlikeme.extra.hu
Egyelőre igencsak félkész állapotban van, de igyekszünk az indulásra megtölteni tartalommal.

wellman - 2008. 02. 24. 21:22

nekem kasza volt siman :)

thingol - 2008. 02. 24. 21:30

Buffy szinten mozog? Bakker, akkor lehet inkább félek belenézni, mert a Buffy, amikor vége lett, na, az nagyon szar volt. Bár most beszereztem a képregényt :) (bocs az offért).

Mintha rémlene valami olyasmi, hogy ha a film jól hoz, akkor lehet megint sorozat belőle? Vagy totál rosszul emlékszem?

winnie - 2008. 02. 24. 21:32

teljesen más, mint a buffy, csak nála hasonló űrt hagyott:)

winnie - 2008. 02. 24. 21:34

“Kedvet kaptam hozzá de a cancel elriaszt egy kicsit.”

OFF: ne riasszon. aki így gondolkodik, az már 14 éve várjon, hogy kiderüljön kap-e cancelt a vészhelyzet és csak régi sorozatokat néz:)

na jó, nem, de akkor is.

“Érdemes nekiállni, lesz befejezése vagy ne is erőltessem?”

érdemes.

elég csak arra gondolni, hogy azok, akik végig látták, cancel ide vagy oda, általában szuperlatívuszokban beszélnek róla, de persze a fő válasz ott van a 2. kommentben: készül a film, augusztusban jön ki, így nem kell aggódni.

zsombori - 2008. 02. 24. 21:39

Nem akarom elolvasni a cikket a tovabb utan a spoilerrek miatt, de kivancsissagbol hany reszt ert meg? S 25 vagy 50 percesek a reszek?

Biohazard - 2008. 02. 24. 21:45

Helyenkent House-i magassagokba tor. A kicsavart elet-bolcsessegek es a ‘lelkesedes’ es emberterasi irant erzett szeretet szintjen eleri House-t :)
Ez mar eleve nem lehet rossz! :)

winnie - 2008. 02. 24. 21:52

zsombori: figyeltem, hogy ne legyen spoileres, max a karaktereket írja le, az lehet kicsit infógazdag – de így a biztos:)

sima 42 perces részekről van szó.

Felipe - 2008. 02. 24. 21:53

Na jó meggyőztetek:-)
Megyek beszerzem a sorozatot…

thingol - 2008. 02. 24. 22:02

arra gondoltam én is, hogy félek az űrtől – ha nálam akkor űrt hagy mint a buffy, akkor megint addig nézem újra és újra, amíg végre meg nem unom – annyi időm meg most nincs :D

Hunnenkoenig - 2008. 02. 24. 22:03

En is elkezdtem “beszerezni”. Meghozta a kedvem ez a leiras hozza. Szeretem a morbid, szarkasztikus dolgokat.

winnie - 2008. 02. 24. 22:05

thingol: jaa, hogy…:) értem. hááát, izé. ez van. addiktsors.

Albi - 2008. 02. 24. 22:06

Nekem is meghozta a kedvem, már megy is a “beszerzés”. :)

Bruti - 2008. 02. 24. 22:09

A cikknek minden szavával egyetértek, talán csak annyi, hogy kihagytad Daisy Adair elődjét, a vörös kaszás csajt.
Az egyik legviccesebb sorozat.

thingol - 2008. 02. 24. 22:14

mondjuk én már a fotelpatkányoknál kedvet kaptam hozzá, sőt, be is szereztem, de a megnézésik még nem jutottam el… röhej, hogy a sztrájk alatt ennyi szinkronos új sori van :)

Bruti - 2008. 02. 24. 22:15

Ja és nem reklámnak szánom, de a hogyvolt blogon minden részből lesz összefoglaló, már, ha lehet itt ilyet írni. :)

Dupladurr - 2008. 02. 24. 22:24

Ez a “Van rendes lezárása?” már lassan szállóigévé válik itt a junkien.. Mindig a Hardwired-ös “Mikor jön PC-re” jut róla eszembe :D

winnie - 2008. 02. 24. 22:37

LOL:)

kitaláltam a témának egy kis kerekasztal beszélgetést, majd ott le tudjuk:) (mert igazából itt mindenkinek igaza van)

acu - 2008. 02. 24. 23:02

jah, vicces. egyfelől. másfelől az érzelmi töltése, az empátia végig átjárja a sorozatot. nem tudom, lehet csak én vagyok aki nem csak azért nézte (és nézi meg újra és újra) mert rohadtul vicces, de nekem a sorozat másik oldala is sokat nyújtott.

“Life sucks, and then you die. And then it still sucks.”

Toymao - 2008. 02. 24. 23:03

Na, a “miért lett kasza” kérdésre, az általam fellelt válasz a következő:

Az MGM iszonyú kekec módon viselkedett Fullerrel, aki nem csak kreálója, de atyaúristene is volt a sorozatnak. Annyit szekírozták, hogy ő az 1. évad után vette a kalapját és elment Wonderfallst csinálni (amiért szintén örök hála neki). Ezek után (pl. számomra is érezhetően) eltolódtak a hangsúlyok, és ezt, de főleg Fuller kiszekírozását a Showtime gyomra már nem vette be, ezért aztán nem kért belőle többet.

Tehát mindenképpen egy nem szokványos cancellel van dolgunk, de a két évad 29 x 55 percét érdemes megnézni.

Jön ki a film, ami szerintem kicsit necces lesz, mert nem lesz benne Rube, plusz (és ez egy nagyon vicces csavar) Daisy ugyan lesz, de őt nem Laura Harris fogja játszani, hanem a 24-ben nővérét alakító Sarah Wynter fogja játszani.

Viszont ugye az is felreppent, hogyha bejön a film, akkor újra lenne sorozat, amiben már Patinkin is benne van (úgyis éppen ráér).

sajtosrolo - 2008. 02. 24. 23:05

Giggsy, köszi ezt az írást!
Eddig nem érdekelt, de most, hogy ezt elolvastam biztosan bele fogok kezdeni!

acu - 2008. 02. 24. 23:06

30×45 perc, de mivel az első rész valójában duplaepizód, ezért szokták mondani hogy 29 részes.

Teofil - 2008. 02. 24. 23:16

Köszönet a részletes ismertetőért!

Én ennek a sorozatnak a létezéséről, winnie hétfői bejegyzéséből értesültem Látatlanban is a “must have” kategóriába került nálam. Ma megnéztem a pilotot, bár iszonyat nehéz lesz megállni, de most nem folytatom, a pilotot egy hét múlva majd megnézem magyarul is (nincs Coolom, de ismerősömnek van, és megbeszéltem, hogy felveszi). Ha a szinkron tetszik akkor megvárom hogy itthon megjelenjen DVD-n, ha meg nem annyira tetszik,, vagy nem bírok magammal, akkor megrendelem az ebayről. Remélem, az angol szöveget nem cenzúrázva fordították át, mert az rengeteget elvenne a szerintem az élvezeti értékből.

A pilot nagyon jó volt. Válogatós vagyok, de ez a sorozat a pilot alapján megvett magának. Még az érzelmi része is tetszett.

Lui - 2008. 02. 24. 23:20

Klassz írás bár nem olvastam el végig. Nem kellett, meggyőzött. Bepróbálom. Nagyon tetszenek a kábeles – nemfinomkodom – sorozatok. The shield, rescue me, nip tuck stb stb. :)

m - 2008. 02. 24. 23:21

legutobb akkor tamadt ennyire “mustsee” erzesem, mikor a dexter kritikajat olvastam itt a junkie-n

az irast magat mar vegig sem tudtam olvasni nyugodtan, annyira felkeltette az erdeklodesem, ettol fuggetlenul maximalis respekt giggsy-nek, hiszen a celjat elerte nalam

tadimo - 2008. 02. 24. 23:40

egyet értek m-mel…
hány évados ez a sorozat? én nem találom sehol :S

Teofil - 2008. 02. 24. 23:42

2 évados. Az első 14, a második pedig 15 részes. (Az első évad első része duplarész.)

Endroo - 2008. 02. 25. 00:16

Én elkezdtem nézni a sorit, kb az 5. résznél már nem tudta a gyomrom bevenn azokat a démoni kinézetü ugrálo majdmokat, vagy mik voltak azok, idegesitett egyszerüen. Meg kicsit kezdett unalmas lenni. De lehet nézem magyarul, ha nem lesz szar a szinkron.

Sitrep - 2008. 02. 25. 00:31

én is belevágtam a nagy hype miatt, de nem jött be annyira.
Sztem viccesnek nem túl vicces, drámainak meg nem elég drámai, s engem spec a főszereplő csaj se győzött meg, inkább idegesitett.
De Patinkin, Daisy Adair meg Callum Blue jók, hogy pozitivat is mondjak.

JBG - 2008. 02. 25. 03:01

Bruzsy : Úgy volt h 24-én lesz, páran nekiálltak szervezni, de Szucsitg a műltkor értesített hogy el lesz halasztva, hogy a több időből fakadóan jobban, profibban meg legyen az egész szervezve, és gondolom ( remélem ) h akkor majd Winniék is agyonpromózzák .
Amúgy szerintem az érdeklődéssel nem volt gond.Jó lenne minél többen lenni.

ndavid42 - 2008. 02. 25. 05:55

Pár napja néztem az első 3 részt, hát marhajók, alig várom a többit. Nagyon bejövős sorozat :D

Deino - 2008. 02. 25. 08:04

Nemtom, én megnéztem a pilotot, nem volt se rossz se jó. A főszereplő hangja kicsit nem tetszik, de azért első 3 részre adok neki esélyt. Ami ezután se fog meg, az többnyire később se köt le…

shai - 2008. 02. 25. 08:11

Nem tudom miért, de nekem az első évadban 5 részt végigjátszó Rebecca Gayheart, alias Betty sokkal jobban tetszett, mint Daisy. Sokkal kifinomultabb és szeretnivalóbb volt. És róla itt egy szó sem hangzik el…
Másrészt a sorozat nem lenne az, ami, ha nem volna ott Dolores Herbig (Christine Willes), aki legalább annyira fő karaktere a sorinak, mint akármelyik reaper. Őket méltatlanul mellőzőttnek érzem.

vkhir - 2008. 02. 25. 08:50

Betty nekem is szimpatikusabb volt, mint Daisy. Tény, hogy ő kifelejtődött a cikkből, de igazság szerint Dolores Herbig benne volt az eredeti cikkben.

winnie - 2008. 02. 25. 09:28

kivágtam 2-3 szereplő bemutatását, mert kissé felsorolás jellege volt:) remélem nem gáz.

Giggsy - 2008. 02. 25. 09:53

Nem, dehogy gáz. Visszaolvasva nekem is kicsit annak tűnik… Csak amikor írtam, még valahogy olyan kevésnek tűnt a cikk :)

RaveAir - 2008. 02. 25. 10:56

Most akkor George vagy Georgia? :)

Zaraki Kenpachi - 2008. 02. 25. 11:37

Amikor meghallottam h van ilyen sorozat leszedtem az első évadot és…. hát bevallom egyszerre megnéztem az egészet.Nagyon eltalált hangulatú sorozat ez, ajánlom mindenkinek.Ja és egy fontos dolog(szerintem):Tudom ez okoskodónak vagy szemétkedőnek is tűnhet pár embernek de aki teheti , ideje és pénztárcája megengedi az tanuljon meg angolul!Sokkal élvezhetőbb a sorozatok 90%-a angolul és akkor nem kell mindig a fránya szinkronra várni amit amúgy is elcsesznek.Ha másért nem is érdekelne akkor legalább ezért megéri!Hisz mennyivel jobb egy könyvet is eredeti nyelven olvasni mint annak valami átiratát…

tadimo - 2008. 02. 25. 11:42

wááá :D túl vagyok a piloton. bejött ^^

scooby - 2008. 02. 25. 12:38

pilotot megnéztem….nlam azért nem olyan nagyon nagy….5/10…még egy részt adok neki aztán cancel.

Teofil - 2008. 02. 25. 13:16

RaveAir: valódi neve Georgia, de George amolyan becenév.

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Lass

vigyázat, én is csak az első néhány sort olvastam el mert aztán spoilerek vannak benne szerintem gazdagon!

Scooby, ha következő rész után cancel, akkor minek vesztegetsz rá el még 42 percet?

Amúgy szerintem ez tipikusan olyan sorozat lesz, amit valaki vagy nagyon bír, vagy nagyon nem, de hidegen nem hagy senkit.

Zaraki Kenpachi teljesen egyetértek veled. Előfordulha, hogy a szinkron is nagyon jól sikerülhet, de ezt mindenképpen érdemes eredeti nyelven követni. Már a pilotban is sok olyan poén volt, ami csak angolul jön ki, és üt, amit marha nehéz lesz szerintem átültetni magyarra úgy, hogy az hasson. De a szinkronnal kapcsolatos véleményemről pár kommenttel feljebb már írtam, nem ismétlem magam.

scooby - 2008. 02. 25. 13:51

gondoltam adok neki egy esélyt…hátha jobb picit javult 6,5/10 re….californication jobb volt…

azif - 2008. 02. 25. 14:43

Az előzetes vélemények alapján megtetszett a sorozat, beszereztem és a 7végén megnéztem a pilotot angolul, de jobbra vártam. Az alapötlet jó, a karakterek is tetszenek (valahogy a kiscsaj irritál :P), de a beharangozás alapján ilyen Six Feet Under-szerű sorozatot vártam, és nem kaptam meg. Nem ítélek a pilot alapján, adok még egy 4-5 részt, aztán meglátom. De a pilot alapján nálam kasza lenne…

Giggsy - 2008. 02. 25. 14:50

Ezt az irritál dolgot annyian mondják… Mi a baj vele? Komolyan nem értem, mert magyarázatot senki nem ad rá :(

scooby - 2008. 02. 25. 15:04

miért kellenek a hülye majmok?Mást is ki lehetett volna találni sztem idétlen,hogy majomfélék….inkább akkor kisörd1ög vmi kellett volna.

Teofil - 2008. 02. 25. 16:21

Giggsy:

Én sem értem hogy miért gondolják így, de el tudom képzelni hogy talán emiatt:

George karaktere nyilván direkt van ilyennek kitalálva. Valamennyit dolgoztam tanárként egy időben, és ha jobban belegondolok, egy ilyen gyerek ki tudott volna hozni a sordromból kb. 2 perc alatt, de egy filmen vagy sorozatban látni szórakoztató is lehet. :D

A flegma, irritáló stílus szerintem a karakter sajátja, amennyire ezt a pilot alapján meg lehet ítélni (mert csak azt láttam egyelőre), egyelőre úgy gondolom ezt jól hozza is Ellen Muth. A hangja el tudom képzelni, hogy valakit idegesít. Az elején nekem is fura volt, de mikor egy kis idő eltelt már nem volt az, szerintem méginkább erősíti George karakterét, meg aztán azt sem tudjuk, hogy Ellen Muth mennyire változtatja el a hangját a George bőrébe bújva.

scooby - 2008. 02. 25. 18:07

4.ik 5ik résztől sokkat javult….igy már lehet végignézős.

Kaktusz - 2008. 02. 25. 18:12

“Amúgy a szinkron valószínűleg nem lesz emlékezetes, ismerve a CoolTv (és a többi kisebb tv) spórolási szokásait…”

reméljük legalább arra elég lesz a szinkron, h pár elvetemült beleszeressen és leszedje eredetiben. akkor már megérte:D

“Ezt az irritál dolgot annyian mondják… Mi a baj vele? Komolyan nem értem, mert magyarázatot senki nem ad rá :(”

ez is tipikusan az a sori, ami pár embernek bejön, a többségnek viszont megfekszi a gyomrát (lásd Pushing Daisies, az is ilyen). én időhiány miatt még mindig csak az első évadon vok túl, de mivel jön a film, igyekszem nem megnézni a 2.at

RaveAir - 2008. 02. 25. 18:18

Teofil: Köszi, azt hittem, hogy ez valami elírás.

Teofil - 2008. 02. 25. 18:54

Igazán nincs mit RaveAir. :)

Bruti - 2008. 02. 25. 19:35

Giggsy!
Vagy bejön valakinek ez a csaj, vagy kirázza a hideg tőle. Ennyi. De kb. ez van a sorival, vagy a benne rejlő humorral is. Én imádom a fekete humort, de elnézve a hozzászólásokat, megosztja az embereket. Ez egy ilyen bicikli. :)

Asdam - 2008. 02. 26. 21:21

ÜBER

Hunnenkoenig - 2008. 02. 26. 23:03

Na megneztem az elsö 3 reszt (pilot + 2).

Hááát…. többet vartam. A pilot meg jo volt, aztan kezdett egyre laposodni. Ha hamarosan nem törtenik valami, cancel elsz. Az egyetlen, amiert vegignezem az elsö evadot esetleg, hogy egyreszt mar a gepen van, masreszt maga a tema fekszik nalam…

A reaper sokkal fantaziadusabb es pörgösebb. Ebben nem erzem, hogy haladnank valamerre is es meg csak jo föszal sincs a reszekben….minden es mindenki csak ugy van es langyosan csordogalnaka törtenesek a semmibe…

Sajnalom, hogy ezt kell irnom, de sajna eddig igy erzem. Pedig igazan szerettem volna ovacioval visszairni ide.

Jadro - 2008. 02. 27. 10:33

A pilot és a második rész után eldőlve nem vagyok, de folytatom. Rossznak se mondanám. Érdekes mindenesetre. :)

Malachi - 2008. 02. 27. 14:28

Amennyire én láttam, a sorozat leginkább George, és az összes többi szereplő lelki fejlődését mutatja be, az összes buktatóval, kedves esetlenséggel, ami egy fiatal lány és úgy általában bármelyikünk életében előfordulhat, mindezt iszonyú jó és sokszor morbid humorral fűszerezve. Csipetnyi túlvilág, apró titkok, de a lényeg az emberi lélek gyarlósága és esendősége. Aki másra számít, csalódni fog. Nem gegparádé, nem misztikus thriller.

Hunnenkoenig - 2008. 02. 28. 03:57

Na elsö evad megnezve. Hat meg mindig nem tudom mit tartsak felöle. Ledaraltam, mert nem akartam felbehagyni, de annyira nem tetszik.

Viszont az az egyik szam nagyon jo benne. Ha valaki tudja, mi az, irja le legyszi. Ahol mindig azt eneklik, hogy “bum-bum-bá” (nemtom hogy irjak).

Hunnenkoenig - 2008. 02. 28. 04:01

Mar megtalaltam.

http://www.myspace.com/metisse

A boom boom ba

hunter000 - 2008. 02. 29. 20:04
vkhir - 2008. 02. 29. 23:03

Most volt a Cool-on egy újabb promo. Valaki nem vette fel véletlenül?

tasko - 2008. 03. 01. 19:52

akinek megvan angolul annak nagyon meg köszönnöm ha tudna segíteni, még dvd-is küldök.
e-mail:tasikoma@atw.hu

Teofil - 2008. 03. 01. 20:29
Iggyboy - 2008. 03. 02. 00:43

Télleg nem rossz, 2. évad elején járok, bár kicsit nekem kezd laposodni. Enyhe Pushing Daisies utánérzés (előérzés???), talán könnyebben fogyasztható (=nincs meg az az oltári hangulat, amiért ha nincs meg a heti adag beülsz a sarokba és sírva téped a hajad. Aki nem bírta a PD-t (hát van ilyen is, néha tényleg sok a kék meg rózsaszín felhőcske benne:)), de a sztori bejön, annak must see

vkhir - 2008. 03. 02. 01:56

Lesz egyáltalán valaki, aki majd nézi a Cool-on? Így milyen nézettséget fog produkálni?

Teofil: köszi :)

Teofil - 2008. 03. 02. 08:57

Szívesen vkhir! Igen, lesz, nincs Cool TV-m, de felveszi az ismerősöm. Én biztos, bár lehet közben megérkezik, mert megrendeletem amazonról is. Viszont én ha valami érdekel akkor megnézem minden olyan lehetséges nyelven, amit megértek.

Teofil - 2008. 03. 02. 13:08

Bocs a floodért, de George anyukáját nem Mérai Katalin szinkronizálja véletlenül? Nekem úgy tűnik.

Imurai - 2008. 03. 03. 19:55

Ez rohadt jó! Imádom ezeket a sötét/sírós komédiákat.
Ellen Muth meg… egy érdekes szépség. Nekem nem tetszett az arca eleinte, de a tehetsége kétségtelen, és így, majd egy évad után már tetszik…

chrisetina - 2008. 03. 06. 19:31

Nagy kedvenc, bár a pilot nekem nagyon nem jött be, valami cselekménydúsabbat vártam. Valahogy mégis megnéztem még pár részt, aztán már nem nagyon lehetett abbahagyni. :)

A magyar szinkronban nekem nagyon zavaró Rory Gilmore hangja (itt George magyar hangja), de nyilván nem lehet szegényt elsüllyeszteni csak azért, mert a GG-nek vége. Azért nekem zavaró, túl azon, hogy általában minden szinkron zavaró az eredetihez képest. Egy szép, boldog jövőben felirattal, eredeti nyelven fog menni az import adás, remélem.

Teofil - 2008. 03. 09. 00:50

Rorynak nem Nemes Takách Kata volt a magyar hangja, hanem Bogdányi Titanilla. Gondolom a DLM szinkronról ez a véleményedet nem változtatja meg különösebben, de azért gondoltam ideírom.

Én is szeretem angolul, eredetiben nézni a filmeket, sorozatokat, de sajnos a közönség nagy része nem tud angolul, olvasni pedig nem hajlandó, tisztelet a kivételnek. Ezért én úgy képzelem el a boldog jövőt, hogy a digitális adás magyar és angol nyelven is nézhető lesz, és a néző dönthet, hogy melyik nyelven, illetve felirattal akarja-e nézni. Azonban ez egyelőre sajnos csak egy merész álom részemről.

kyle - 2008. 03. 18. 09:55

en is vegig elveztem ezt a sorit. az teny hogy ez inkabb egy “szinesz” sorozat. nagyon elveztem az alakitasokat.
de ne felejtsuk el, hogy ez nem kanada, meg ha ott is forgattak, ez sajnos amerikai piacra keszult.
(mondjuk a jpod becancel-ezese ota megingott a hitem kanadaban is.)

ilyen sorozat meg kabelen sem eli tul, egy olyan orszagban vetitik ahol az emberek tobbsege minusz IQval rendelkezik, az erettsegizettek tobb mint egyharmada analfabeta vagy nem tud angolul.

ez a sorozat inkabb az “entellektualis” kozonsegnek szolt es az izgalom faktor a nullat kozelitette, inkabb a “feel good” kategoriaba tartozott.

a showtime nem HBO, viszonylag kiterjedtebb celcsoportot akar megszolitani. olyan sorozat mint pl. a carnivale, ami zsenialitasaban a david lynch fele twin peaks kategoriaba tartozik soha nem elte volna tul a showtime-on.

a dead like me hiaba volt relative nezett, a marketingesek kapasbol kinyirtak. egyszeruen popularisabb celokra akartak forditani a penzt.

thats all folks, thats american showbiz. :o(

m - 2008. 03. 22. 12:04

nos, sikerult vegezni a sorozattal, es bar szuperlativuszokban talan nem nyilatkoznek rola, megis ajanlanaom megnezesre a vacillalo tarsasagnak

a karakterek nagyon szinesek, egyediek, es szerethetok/utalhatok, nem hagyjak hidegen az embert

tenyleg ugy van ahogy giggsy irta: semmi szajbaragas, de olyan eletigazsagokat vagnak az arcodba, amiken eleg komolyan el tud gondolkodni az ember, ha epp olyan ahngulatban van

en azt mondom, hogy jo ez a lezaras igy
talan lehetett volna folytatni meg, de az utolso jelenet alaposan elo lett keszitve, gyakorlatilag ket evadon keresztul (majdnem bele is konnyeztem oszinten szolva), szep volt, na.

ha jon a film, mindenkepp megnezem

maja - 2008. 04. 01. 22:37

Nem tudja valaki, hogy a 2. széria 4. részében az utolsó zene micsoda? Annyira klassz, szeretném megszerezni…

harang - 2008. 04. 11. 22:14

pár részben annyi fákkolás van hogy az valami hihetetlen , ezt nem tudom hogy fogják a magyar szinkronba átültetni.Én végignéztem mind a két évadot, szerintem jó.

Orgi - 2008. 04. 27. 10:04

A szám valószínűleg Stewart Copeland – Reapercussions (KMN Remix).

szit - 2008. 04. 30. 18:22

http://www.youtube.com/watch?v=3IS4g1V_19o&feature=related

kedves maja! most mar talán késő vagy meg is van, de ez a 2. évad 4. részének zenéje, fantasztikus

Sonrisa - 2008. 07. 24. 15:34

Lassan a végére érek a második évadnak is, és eddigi sorozatos pályafutásom abszolút nr.1-es sorozata.
Best. Ever:)

thestud - 2008. 11. 14. 11:38

ezt tuti elkezdem! csak idöt adjon nekem valaki, hogy nezzem, de remelem osszejon!
koszi a tippet, Giggsy!

krlany - 2009. 01. 08. 02:27

Szerintem is zseni a sorozat, de a szinkronja nem tetszik, jobb feliratosan. És állitólag februárban itt a film. Várakozással tekintek elébe…

katica - 2009. 01. 17. 20:33

Nekem nagyon tetszett,csak kár h vége.Minden jó sorozatot abba hagynak :-(

winnie - 2009. 01. 17. 20:45

a rosszakat is abbahagyják. minden sorozatot abbahagynak.

Cameron - 2009. 02. 06. 07:01

Tegnap végre megnézhettem a filmet(felirat még nincs) Rube és Dasy sincs benne:( de van helyette rengetteg pójén na meg Ellen:) 10/9 nézzétek (dvd rip)

miloven - 2009. 02. 27. 18:31

A 2. széria 6. részénél járok és imádom :) Ritkán szeretek meg sorozatot, de ez nagyon ott van a szeren :)) Kár, hogy nincs tovább :)

olinka - 2009. 05. 10. 15:39

Szerintem nem vagyok egyedül ha azt mondom imádom a sorozatot és a filmet is…de lenne egy olyan kérdésem ami egyeseket biztos fel fog idegesíteni,de nincs valami tippetek hol tudnék utána keresni annak,hogy az a karóra,amit George a filmben visel-milyen óra pontosan? Nagyon tetszik és fogalmam sincs hogy már hol keressem..ha valakinek van valami ötlete-megköszönném:)

Tixy - 2010. 02. 28. 01:18

sziasztok
háááát én már az összes részt láttam mind az 1. mind a 2. évadot. És a Filmet is.
Imádom
Kicsit morbid, de szerintem ez adja neki a borsát.
Én német szinkronnal szeretem a legjobban eddig, de kíváncsi vagyok a magyarra is.
Szerintem az a jó a sorozatba hogy egyikre se hasonlít.
Egyedüli,
Mindenkinek jó szórakozást kívánok.
u.i
a második szezon 4. epizodja felejthetetlen, (mind zeneileg mint témaként,)
Zene: Métisse – Nomah’s Land

Üdv

Dregnarr1 - 2013. 08. 03. 13:36

Oké, tudjátok mi a durva?
A mai Hannibalos cikkben volt ezen kritika linkje, és gondoltam nosztalgiából beleolvasok.. és most, 9 évvel a sorozat megtekintése után szembesültem azzal, hogy van zárófilm is!!

ÚRISTEN! Persze elolvastam azonnal a szinopszisát, azonnal megrendeltem.

Hihetetlen, hogy eddig nem tudtam róla:D

winnie - 2018. 11. 20. 22:01

wow:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz