login |

Pilot: quarterlife

2008. 03. 03. 15:02 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár a neten is elkezdtem nézni anno az első részt, de aztán biztos valami halaszthatatlan dolog miatt félbehagytam, és soha nem folytattam. Viszont most, hogy az NBC bepróbálta főműsoridőben a quarterlife-ot, így újra kapott egy esélyt, de már értem miért nem volt kedvem visszatérni hozzá.

quarterlife-csajszi.jpg

Pedig ott van a beszippantó faktor, hogy a My So-Called Life kultsorozatot jegyző(k)nek ehhez közük van, bár érzésre olyan mintha semmi közük nem lenne. Öregedtek, halványultak az emlékek? Nem tudom, de ez a sorozat így fiatalos akart lenni, de olyan mint amikor a multik erőltetik a fiatalosságot és láthatóan nem megy nekik. Mint a K&H-s reklámok?

Na mindegy, szóval itt a blogolás, azon belül is a videóblogolás a téma, lévén a főszereplő csajszi ezt műveli. Természetesen a lakótársai és barátai nem tudnak róla, egészen egy döntő napig, amikor is hirtelen mindenki megtudja. Persze a csajszi kibeszéli őket agybafőbe, olyasmiket amiket az ember csak a legjobb ismerősének mond el esetleg. Például, hogy az egyik lány alkoholista, vagy hogy az egyik srác ismerős a legjobb barátjának a csajába szerelmes, stb.

A sorozat amúgy netre készült (ott is nézhető, nem vagyunk bannolva), 10 perces részletekben, szóval amit az NBC adott az rögtön 4 résznyi anyag. Viszont felmerül a kérdés, hogy ebben hol van a további puskapor? Merthogy a videóblogolás már az első részben kiderül, és akkor hirtelen mindenki dühös lesz a lányra, hogy miket beszél ki róluk a neten.

És bár eddig nem oltottam agyon a sorozatot, csak úgy felszínt karcolgatva, de itt jön be a főhősnő faktor, aki egy olyan idióta csaj, hogy csodálom amiért nem verték meg abban a másodpercben amikor kiderült a videóblogolása. Rá is kérdez valaki, hogy miért csinálja, erre “de hát én őszinte vagyok és író”, vagy ilyesmit válaszol. Azt máig nem értem, hogy függött össze ez a kérdéssel, hiszen az hogy valaki őszinte, meg hogy közléskényszeres pletykáló picsa az két külön dolog. Az nem írás, hogy én leírom hogy a szobatársam kivel akar kavarni.

Meg szerencsétlenkedik a munkahelyén is, de ott is olyan katasztrófa nézni, hogy nem értem, miért kéne ezt a sorozatot bárkinek is szeretni. Mi szeretnivaló van benne? Semmi. Valamelyik lányszereplő felpofozhatná őt a **csába. Ez bizony 1/10.

A sorozat amúgy nézettségileg egy hatalmasat buktázott, és egy rész után le is vették a műsorról NBC-ék. Kevesen vannak az “1 rész ment le”-klubban, de most a quarterlife is megbecsült tag lett ott, haha. Még egy useless factként csak annyit, hogy már paródia is készült belőle, csak hát ki nézi az eredetit, hogy a paródia esetleg üssön? Pedig ez utóbbiban jobban néz ki a főszereplő csaj.

9 hozzászólás Ne habozz!

ABaley - 2008. 03. 03. 15:04

ezt a képet vegyétek már ki :)
ez fogad mindenkit a főoldalon :S:S
+o(

Xtian - 2008. 03. 03. 15:26

nálam az elsö perc után lett cancel mert valamiért nagyon irritál ez a csajszi!

b0bs0n - 2008. 03. 03. 15:27

ezt a képet télleg nem kéne. egyebet nem tudok hozzáfűzni.

Sylar - 2008. 03. 03. 15:33

basszus nagyon aranyos ez a csaj!!! Köszi h kitettétek! Ki ez amúgy ? Tudnátok róla bővebb infót mondani? nagyon köszi

Gyurci - 2008. 03. 03. 15:45

Kar hogy levettek, megmenthette volna a jerichot

friendsfan - 2008. 03. 03. 16:17

Lehetséges írá a kép alá: “quarterlife. elrettentésül” El is rettent. Meg amúyis hanyagolom a netes sorozatokat, hiába vette át az NBC, most meg a Bravo…

johndoe - 2008. 03. 03. 17:27

Nem tudom, nekem nagyon bejött a sori. Még a neten kezdtem el nézni, és úgy tűnik ott is fogom csak folytatni.
Tény hogy vannak benne művi megoldások, de valami mégis leültet a hétvégén becsekolni a két részt.

Szegi - 2008. 03. 03. 17:46

Hú de randa szemek :(

dorcsi - 2008. 03. 04. 15:29

Én még nem néztem meg, de nagyon akarom szeretni.Ennyire rossz nem lehet…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz