login |

Alapfogalmak: watercooler show

2008. 03. 05. 10:35 - Írta: winnie

66 hozzászólás | kategória: fogalmak

Water coolerMagyar megfelelővel nem próbálkozom, viszont az érdekelne, hogy az efféle munkahelyeken dolgozóknak van ilyesféle tapasztalata, vagy csak Amerikában szokás sorozatokról beszélgetni a vízhűtő, vizes tartály, vagy tudom is én, mi mellett? (Kiterjeszthető a dolog a fiatalabb korosztály esetében az iskolai szünetekre. Nálunk anno nyilván senki nem beszélt sorozatokról – ma el tudom képzelni, hogy páran kitárgyalják az előző estét.)

Oké, persze idehaza miről beszélnének a munkatársak. Sorozatról alig, tippem szerint, esetleg a tegnapi Lost-finálét kitárgyalják, maximum a Barátok közt vagy egy-két nagy nyertes/vesztes jut eszembe a vetélkedőkből. Ellenben Amerikában, amikor páran összeverődnek egy ilyen össznép iddogálásra, előkerülnek az előző esti sorozatok. És azok a sorozatok, melyek ilyenkor szóba kerülnek, azok az ún. watercooler show-k.

Tipikusan watercooler show volt anno a Prison Break 1. évad, a Heroes (talán most is az), a Lost 1. évada, anno a Survivor és nyilván most a Lost 4. évada megint. Ezen sorozatok a tárgyai a “Láttad a…?”, “Képzeld a …-ben, mi történt?” kérdésekkel felvezetett beszélgetéseknek és persze idetartoznak a nagy amerikai sportbajnokságok döntői is. (Emlékszem, amikor Kristen Bell-ről kiderült, hogy a Heroes-ba megy, akkor elmondta, hogy a Veronica Mars forgatásain a Heroes volt a watercooler show, míg Zachary Quinto, aki az ő országos haverja, elárulta, hogy a Heroes-színészek pedig mindig a Veronica Mars-ot tárgyalták ki.)

Oké, egyértelmű, hogy a watercooler show és a kultsorozat közeli rokonságot mutat egymással, de azért mégsem ugyanaz, hiszen például a PB sosem lesz kult (vagy de – ki vagyok én?), mint ahogy vannak kultsorozatok, amiket baromira nem lehet “kibeszélni”. A témát pedig azért dobtam fel, mert nagy szívfájdalmam, hogy a Terminátor-sorozat nem lett watercooler show egy pillanatra sem.

66 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2008. 03. 05. 10:45

nalunk altalanosban a twin peaks volt tema (amibol en akkor kimaradtam), kozepsuliban veszhelyzet es bk (mindkettot a tobbiek ‘nyomasara’ kezdtem el nezni, elobbit nem bantam meg – bar azota cancel -, utobbi meg kajazas kozben elfert, de mar leszoktam rola :)), fosulin meg mindenfele, bar en tobbnyire ebbol is kimaradtam, mert evad vegen daraltam es/vagy mast neztem, mint a tobbiek.

Dwimorberg - 2008. 03. 05. 10:57

Én a Lost első évadát, amit még a AXN-en néztem, részletesen meséltem középsuliban egy havernak, mert nem volt AXN-jük, de érdekelte, hogy hétről-hétre mitől vagyok elájulva :) De a Prison Break és a Maffiózók is folyamatos kibeszélés tárgya volt. Jobbára a szünetekben, a dohányzóban értekeztünk :)

CG - 2008. 03. 05. 11:07

hát mi nemigen beszélünk sorozatokról a viziautomata mellett, általában kockulás megy vagy marha nagy ökörségek (John Mclain-es 3 és 5 gallonos tartályból 4 gallon víz kimérése és társai):)

Bár egyszer ha jól emléxem beszélgettünk arról hogy ki látta a Superfuckers 8-at (sorozat, nem?! :) )

Startmenu - 2008. 03. 05. 11:12

Nem. Se külföldön se itthon nem tapasztaltam ilyet, pedig 2helyen is voltam rövid ideig külföldön. Bár talán nem is volt időnk sok álldogálni a mesterséges vizesések mellett. Egyetemen meg főleg az volt a kérdés koliban, hogy most akkor megvan-e valakinek, illetve filmeknél nézd meg hogy mekkora állat, de sokozatokra nem igazán. Bár akkor a sorozat a Jóbarátok volt, illetve sokan nézték a barátok közt, csak arról nem volt hajlandó beszélni még az sem aki nézte…

lynx - 2008. 03. 05. 11:15

a 24 nem volt watercooler show? (persze nem itthon)

Imurai - 2008. 03. 05. 11:18

Nálam a Wire lenne ilyen, ha volna kivel…

Wezir - 2008. 03. 05. 11:20

Nálunk a munkahelyen nem szokás, rajtam kívül nem néznek sorozatokat. De ált. suliban és középsuliban folyamatosan ment a sorozatok kitárgyalása. A fősulin meg nem a sorazatokkal voltunk elfoglalva.

Banbusznád - 2008. 03. 05. 11:24

Nálunk is van ilyen víz automata (nálunk a neve: kút ) Mi is egy-két kollégával itt szoktunk sorozatokat ajánlgatni egymásnak és megtárgyalni is itt szoktuk őket. Pl. 24, Prison Break, Lost. És ajánlgatom a Scubsot meg a How i metet :)

Tibi - 2008. 03. 05. 11:43

Lost. Terminator. Prision Break. Heroes.

Nem csak ezek a sorozatok léteznek, kár hogy szerintetek csak ezek léteznek.

Született Feleségek. Gilmore Girls. Smallville. Gossip Girl. Mennyivel impozánsabb a lista…

(( Igen-igen, unom hogy mindenhol a Lost-PB-Heroes -t lehet olvasni, a DH-ról meg szinte semmit ))

Tibi - 2008. 03. 05. 11:46

Mellesleg a DH-nak vagy a Grace Klinikának jóval magasabb a nézettsége, miért nem inkább azt beszélik ki? A DH-n van mit beszélni, ha meg a LOSTról beszélgetsz valakivel csak összezavarodsz mert kuszább mint egy telenovella. Én láttam telenovellákat, a Lost azokhoz képest kismiska.

sixx - 2008. 03. 05. 11:50

tibi, a grace-ről mit beszélgessenek? hogy ki sírt már megint azért, mert szifiliszes lett a nővérkétől???

tamtam - 2008. 03. 05. 11:57

Nálunk a Lost, a House és a PB ilyen. Még tavaly “véletlenül” megemlítettem a Lost előző részét és hirtelen kiderült, h a szobatársaim közül mindenki látta. Azóta egy-két szóban ki szoktuk tárgyalni az előző részeket a fenti sorozatokból:)))

Seeley Booth - 2008. 03. 05. 11:58

Idogálásnál ritkán kerülnek szóba a sorozatok, de munkahelyen (ahol egy évig gyakorlatomat végeztem) egy kollégával rendszeresen a kávésautomata mellett tárgyaltuk ki a jó dolgokat :D Egy másikkal meg már messziről beszéltük a LÁTTAD A LEGÚÚÚJAB LOST-ot és Pb-t típusú témákat :D

Tibi - 2008. 03. 05. 12:17

SIXX: Pl.: az eseteket, azokban sok érdekesség van szerintem.

Seeley Booth - 2008. 03. 05. 12:21

óó, a Grace-ről lehet, csajokkal már közben megy az sms-ezés, jajj a Sheppard milyen helyes, McCsábító így meg úgy és most Meredith-el..

haha, megsem merném mutatni ezeket az üzeneteket, a telefonok zárlatot kapnak a sok nyáltól, de ezért isimádjuk Sheppardet :DDD

(éehetne a Momment of Beautyban)

winnie - 2008. 03. 05. 12:34

“Nem csak ezek a sorozatok léteznek, kár hogy szerintetek csak ezek léteznek.”

kár, hogy tudod, hogy szerintünk mik léteznek…

ez nem arról szól, hogy ki mit szeret vagy nem. objektíven kell szemlélni. (ha úgy tetszik, nem szerint van 400 komment a lost melletti vízcsapon és lenne 10 a grace klinikáson…) ez nem szeret-nemszeret kérdés. de nem is a kommentek számítanak. csak haspélda.

a kedvenc 3-4 sorozatomat eskü, hogy említés szintjén sem látod a blogon, pláne nem a water cooler show-k között. (nehogy valaki elfogultsággal vádoljon.)

Flanker - 2008. 03. 05. 12:36

winnie, ezek utan le kell irnod, mi ez a 3-4 sorozat…:)

lazaruspoti - 2008. 03. 05. 12:37

A Dróttal (The Wire) vagyok így, hogy beszélgetnék róla csak sajnos nagyon réteg sorozat kevesen nézik. Meg az én baráti társaságom nem nagy sorozat falók. Másról sorozatról se lehet velük beszélni :D Egy kis Barátok Közt max:D

winnie - 2008. 03. 05. 12:39

“SIXX: Pl.: az eseteket, azokban sok érdekesség van szerintem.”

seeley példája remek. kibeszélhető, hogy mcdreamy tényleg mennyire mc és mennyire dreamy. de épp te írtad, hogy a lost milyen kusza – nyilván ami egyenes, mint a bot, azon nincs mit beszélni.

egyszerűen a nézettség, a kult, a kedvenc faktor és a minőségi nem egy és ugyanaz, hanem négy különböző dolgot jelentenek. minimális nézettségű sorozat is lehet watercooler, egész egyszerűen, mert a watercooler mellett hatnak egymásra és a munkahelyi közösség rácuppan és öngerjesztő folyamatként kezdenek arról beszélni.

de egy friends-et, egy dhw-t vagy csi-t nem nagyon lehet kibeszélni. ha valamit, akkor tinisorozatokat. szerintem.

Deino - 2008. 03. 05. 12:40

Nekem watercooler a House, Dexter, HIMYM, Heroes, Supnat. NCIS. Ezeket rendszeresen kidumáltuk reggelente, ill. HIMYM-t aszerint, hogy épp ki hol jár benne (még nem sokan jutottak el addig mint én hogy tűkön ülve várják a majd márciusban esedékes köv részt… )

McEwan - 2008. 03. 05. 12:46

suliban a haverok között lassacskán 2 éve minden szünetben (amikor nem filmek vagy zene) sorozatok a téma. Skins, HIMYM, Entourage, Weeds, esetleg Dexter, vagy akár a Jóbarátok is előjön még egyszer-egyszer… Viszont Lostot és Prison Breaket nem nézünk, szóval a tipikus watercooler sorik nem szoktak témák lenni. Heroest is csak 2en nézzük talán. egyébként ami kult és nem igazán lehetett watercooler téma az a sírhant művek volt. bár nem tudom. mindenhol más a téma sztem.

winnie - 2008. 03. 05. 12:46

“(( Igen-igen, unom hogy mindenhol a Lost-PB-Heroes -t lehet olvasni, a DH-ról meg szinte semmit ))”

most, hogy se itthon, se az usa-ban? annak ellenére, hogy egyikünk sincs képben (ergó nem is írhat) vagy kátszer is írtam róla, jeleztem a 3×07-et, stb. nem mellesleg:) hányszor, de hányszor mondtam, hogy ha akar valaki írni róla, akkor írjon és kitesszük.

“Mellesleg a DH-nak vagy a Grace Klinikának jóval magasabb a nézettsége, miért nem inkább azt beszélik ki? ”

és az általad említett gossip girlnél, smallville-nél, gilmore girls-nél kevésbé sorozat pár van csak.

Bambusznád - 2008. 03. 05. 12:54

Nálunk azért is, általában csak a PB, 24, meg ezekről megy a csevej, mert a többi munkatársam hím nemű, senki nem néz/ett Gilmore-t.

speedle - 2008. 03. 05. 13:05

középsuliban gyakori volt a pb…. semmi más. én a barátok köztöt nem sorolnám olyan ‘sorozatnak’, mint, amiket igazából annak neveznék. (na ezt jol megmagyaráztam):))))

munkahelyen meg szinte semmi. nem pontosítok: SEMMI.

Eyesis - 2008. 03. 05. 13:19

Hehe most mindenki a fejéhez csap, hogy miért épp a Futuramát írom, de épp én voltam, aki miatt most elkezdték többen nézni, és midnenkinek fáj, hogy eddig nem is hallottak róla :-) amugy a HIMYM is ilyen a MNIE is :-) Mellesleg a HIMYM pont az a sorozat, ami viccesi s kicsit tinisorozat feelinges is… szerethető és kibeszélhető :-) mi folyton egymasban keressük pl Ted-et :-)

Winnie: engem is érdekelne az a 3 :-) és ne gondold át, hanem azt írd,amire akkor gondoltal :-)

Eyesis - 2008. 03. 05. 13:21

Ja és persze a The IT Crowds is sokat feljön mint téma, de most lehet megkövezni én inkább hot caffe show-nak írnám :-) Ti nem kávéval indítjátok a napot? :-)

seven - 2008. 03. 05. 13:22

baráti körömben a lost gyakorlatialg állandó téma(s2, s3 is)

más nem annyira, pedig néznek minden “nagynevet” (hát még én..)

mentalitaultras - 2008. 03. 05. 13:24

Alaptéma a Barátok közt, mivel azt szinte mindenki nézi, és a napi 3 poént jó feleleveníteni belőle…:D

mentalitaultras - 2008. 03. 05. 13:25

House, Lost, CSI, Heroes, PB -t meg azokkal beszélem ki akik nézik.

The_Daemon - 2008. 03. 05. 13:37

Nálunk suliban a Barátok közt a téma xD
Meg annó a Lost S1 volt az állandó beszédtéma (értsd szüenetekben duma, órákon levelezés)

seven - 2008. 03. 05. 13:41

“a 24 nem volt watercooler show? (persze nem itthon)”

nem nagyon. az 5. évad.. talán. bár az is so-so ilyen tekintetben.

Tibi - 2008. 03. 05. 13:58

Köszi a magyarázatot Winnie, így már valamelyest érthető. Ha meg lesz vmi nagykaliberű dolog a DH-nál vagy vminél, küldök egy mailt, nemtart semeddig :)

Tibi - 2008. 03. 05. 14:02

Tényleg, még az a kérdésem lenne, hogy a múltkor pedzegettétek hogy lenne lehetőség vendégírásokra. Akkor tényleg mindenki kilenne “szolgálva” nem?

Arthuro_Adam - 2008. 03. 05. 14:03

Mi az általános iskolában a Dallast beszéltük meg mindig :) Ez alap téma volt, mindenki nézte, mindenkinek volt róla véleménye :)

L@ci - 2008. 03. 05. 14:08

Mi ketten vagyunk az osztályban junkie-k és mi szinte állandóan a sorozatokról beszélgetünk, legyen az most éppen futó (House, Lost, PB,24) vagy a régebbiek (Buffy, Firefly, Angel, Friends)meg általában ajánlgatjuk is egymásnak hogy ki mit nézzen és utána megbeszéljük, meg elmondjuk a véleményünket ami azért sokszor különbözik.:P
Szóval nálunk minden sorozat ilyennek tekinthető. :D

winnie - 2008. 03. 05. 14:08

tibi: ezt nem értem. mire gondolsz. most is van lehetőség elvileg.

Vagabond - 2008. 03. 05. 14:27

Tudom a Bár, a Big Brother és a Való Világ nem volt tipikusan sorozat, de nekem egyből ezek ugrottak most be. Ismerőseim és ismeretlenek körében is (pl. buszon) rengetegszer előjött a téma. Én meg sose tudtam miről van szó, mert rohadtul higeden hagyott ez a műfaj.

kla - 2008. 03. 05. 14:27

Nálunk az osztályban a többség lenézi a sorozatokat, na jó, nem a többség, de sokan. Kivéve a House-t, azt mindig kibeszéljük, meg néha a Heroes-t. Lostról még az 1. évadban volt szó, de azóta semmi (kivéve pár szót a 2. évad fináléjánál, reméltem hogy ma valaki megemlíti, de nem). A többség csak tv-ben néz, van egy kis csoport, aki letölt, ott inkább a pb-ről és a 24-ről van szó, (ma már egyre kevesebbszer) nagyon ritkán a Lostról. Ja, és egy haverommal még a Csillagkapuról szoktunk beszélni, de úgy általánosságban nem igazán téma hogy ki mit néz.

szoszilany - 2008. 03. 05. 14:38

sajnos az én munkatársaim nem sorozatfüggők,úgyh nálunk a tegnapi Fókusz és az Aktív szokott a téma lenni:)))

Tibi - 2008. 03. 05. 14:44

Olyanra gondoltam amit pl.: Human szokott írni. Ha mondjuk vki izginek találta az OTH legújabb, amcsiban lement részét, írhat róla egy postot, amit átküld neked, aztán ha úgylátod, okés, akkor megjelenik.

Tibi - 2008. 03. 05. 14:45

Ha úgynézed, ez gazdaságilag is jót hozna neked. Minél több sorozatról szóesik, minél több post van naponta, annál több a látogatód, és egyre inkább értékessé válik a reklámfelület, amiből van bőven a blogon, simán ki is lehetne használni.

Tibi - 2008. 03. 05. 14:47

ÉS az íróknak is jó, ha pl.: szóesik egy OTH részről, és vki olyat kommentel be, amin leesik az álla, velem párszor előfordult. Pl.: 2óránként frisswítettem a Melrose Place postot, és rengeteg olyan infot kommenteltek a látogatók, amiről nem tudtam. Pl.: hogy Heather volt a producer kis kedvence :)

winnie - 2008. 03. 05. 14:51

ez tiszta sor, de ilyenre is van lehetőség, az más kérdés, hogy nem nagyon éltek eddig vele. ha rendszer lesz, akkor lehet, hogy beindul a “gépezet”.

ooo - 2008. 03. 05. 14:51

Prison Break (baráti körömben mindenki nézi kivétel nélkül :), a másik meg a Desp. Housewives.

b11 - 2008. 03. 05. 15:08

Prison Break, Lost, House

NPeete - 2008. 03. 05. 15:19

nálunk bármi ilyen lehet csak kell hozzá 2-3-4-5… csaj :D
Mi férfiúk meg a hétközi BL-meccseket tudjuk leginkább kibeszélni a zoskolába

szuladam - 2008. 03. 05. 15:42

Nálunk a suliba mindig kibeszéljük a sorozatokat, csak nem nagyon szokott eggyezni a részek tartalma:D
fele banda a TV-látottat beszéli, míg a többiek megpróbálnak visszaemlékezni, hogy anno mikor letöltötte , illetve mikor 2 hónapja újranézte mi is volt benne^^

imx - 2008. 03. 05. 16:13

Teljes mertekben igazolni tudom a dolog letezeset, nalunk a melohelyen rendszeres az ilyen jellegu parbeszedek. Jelenleg a Lost 4. evad a fotema, de elofordul a PB sot mar alig varjuk a BSG-t… Neha olyan kis vitak kerekednek, hogy mi miert tortent, milehet a hatterben, ervekkent szokott elhangozni: az SJ-n az egyik kommentben pedig ezt ugy gondoltak, hogy… es akkor az lehet…

Big - 2008. 03. 05. 16:20

Suliba egy kötelező sorozat van amit nagyából ismernek a Jóbarátok.
Én egyedül tartom szünetben a “sorozatoktatást” ;-) leginkább az Atlantis-ról, de beszélgetünk House-ról is, máshoz sajna nem nagyon tudnak hozzászolni max fókusz, aktív meg ilyen tv-s magazinok dehát az ugye pfff……

Csigusz - 2008. 03. 05. 16:25

Részben igaz is, meg nem is amit a PB-ről írtál.
Mert az első évad (uccsó részt leszámitva) gecire kult, mindenkinek látnia kell, könyökig lerágom a kezem fílíng volt… most már tény h nem az.

Deino - 2008. 03. 05. 16:26

“Mellesleg a HIMYM pont az a sorozat, ami viccesi s kicsit tinisorozat feelinges is… szerethető és kibeszélhető :-) mi folyton egymasban keressük pl Ted-et ”

Hosszas halogatás után ma elmegyek vásárolni ruhát és tutira fogok venni inget. Igen nagy százalékban azért, mert sok kedvenc sorozatszereplőm van gyakran ingebn (Barney Stinson, Gregory House, Dexter, Gibbs, sorolhatnám…) pedig utálom az ingeket. De most át lettem kalibrálva v nemtom, egyszerűen beugrott hogy venni kéne egy inget. Miért ne. Aztán ki tudja, ma holnap azon kapom magam, hogy öltönyben lépek be egy bárba és egy jó hangosan megküldött “Daddy’s Home” a belépőm :D

lilcso - 2008. 03. 05. 16:51

vészhelyzetet egy illetékes otársammal orvosi szinten beszélem ki, h húú h eltört már a karja, meg milyen gégemetszést csináltak már neki…
grace klinikát meg szintén vele, de az nekem már csak halvány képekben rémlik, mivel szinte pont 1 éve láttam azokat a részeket… ezek után gracehelyzetnek szoktuk hívni a keddi estét…. :)

jóbarátokat meg rendszeresen emlegetjük, ha vmiről eszünkbe jut, ez poén nagyon, mivel a tanár sosem érti (széchenyi hátizsákkal körbejárta nyugat-európát…)

egyébként finoman jelzem, h gilmore girlst NEM csak csajok néznek, van olyan fiú osztálytársam, 2 is, aki nézte :)) (és egyenesek…)

amúgy a legtöbb sorozatra én szoktatom rá a jónépet, mikor áradozok róla, csak nehezíti a helyzetet, h a legtöbb hallgató képtelen letölteni egy fájlcserélő klienst is… :S

FeGa - 2008. 03. 05. 16:51

Hát lehet hogy én fertőztem meg mindenkit, de a haverok közül azt beszéltük, hogy kinek NEM soroatos a csengőhangja vagy amit Winnie is mondott hogy milyen kusza a Lost ilyenek, szóval ez nálam eddig tök természetes volt :D

Los Alamuszi - 2008. 03. 05. 17:38

Nálunk leginkább a mindenféle Big Brotherek meg Való Világok voltak ilyenek, ha lehet őket a sorozatokhoz sorolni. Én meg voltam a földönkívüli, mert soha nem tudtam, kiről/miről beszéltek, mert utálom a valóságshowkat, és kerülöm őket azóta is, ahogy tudom.

szandramantra - 2008. 03. 05. 18:06

“a kedvenc 3-4 sorozatomat eskü, hogy említés szintjén sem látod a blogon, pláne nem a water cooler show-k között. (nehogy valaki elfogultsággal vádoljon.)”

Winnie, melyek azok, kivele, kivele, hmmmm?! :-D :-D

ledtel - 2008. 03. 05. 18:08

jah tényleg ált suliba való világ volt:D:D de én pl mindig ki szoktam beszélni PB, DH-t vagy Miért pont Briant is ma meg pont a Heroes s2 meséltem spanomnak:D

Kaktusz - 2008. 03. 05. 19:17

“Nálunk az osztályban a többség lenézi a sorozatokat, na jó, nem a többség, de sokan.”

először én is azt hittem, hogy nálunk is mindenki lenézi eme műfajt. aztán úgy pár év alatt azért úgy előkerült, h x-y már látta a legfrissebb Lostot, v éppen nagy pótlásban van How I Met…-fronton. de még mostanság is elég nehéz sorozatokról dumálni velük. persze a szűkebb baráti körben már majdnem mindenki megfertőződött:) sajna osztályszinten még mindig csak a BK-t vallja be mindenki, eskü mintha szégyen lenne mást nézni… agyam eldobom ilyenkor…

friendsfan - 2008. 03. 05. 20:21

Szerintem ez a warecoolershow kicsit erőltetett fogalom. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek beszélgetnek. Beszélgetnek arról ami történik velük, vagy amit láttak stb. már több száz (inkább ezer) éve. Mindenki csinál ilyet…

“de egy friends-et… nem nagyon lehet kibeszélni”

Tiltakozom! Írni is akartam hogy nálam tipikusan témát szolgáltathatnak a sitcomok. Azokról a legjobb beszélgetni (kivéve a szappant, vagy legalább tusfürdő állagú sorozatokat, mert állítólag azt is jó, csak én hányingert kapok tőlük), feleleveníteni egy-egy poént, ha vki látta azért röhög, ha meg nem hát azért. Na emberek röhögni a legjobb, szal menjetek sitcomot nézni. :))

Karajjj - 2008. 03. 05. 20:29

nálunk a lazább infóórákon megy a téma… kisebb-nagyobb sorozatok, meg ki mit látott…

winnie - 2008. 03. 05. 20:54

friendsfan: nem erőltetett, vagyis nem én erőltetem. odakint létezik és ez az eredet. naná, hogy nem szó szerint kell érteni, de anno mindig izgatott, hogy mi a rák az a watercooler, amit folyton emlegetnek. így kerek a kép:)

olyasmire kell gondolni, hogy ha az ember sorozatokról beszél egy nem barátjával, csak munkahelyi alakkal, akkor bármelyikről beszélhet. viszont, ha csak valamiről beszél, akkor szóba kerülhet a politika, az idő, a sport vagy egy watercooler show. (egy random társalgásnak sosem lesz tárgya az, hogy mi volt a csi-ben – ellenben az anno lehetett, hogy mi volt a heroes-ban. ld. az nbc hajdani promóit (“ne a munkahelyeden akard megtudni, hogy mi volt a nagy csavar”)

nem tudom mennyire tiszta az, hogy mire gondolok – én így látom. a sorozatos beszélgetésben a sorozatok egyenrangúak, hiszen arról beszélnek az emberek, amit közösen néznek, ellenben random beszélgetésben, ha sorozatra terelődik a téma, akkor watercooler kerül elő – a sportanalógia jó. ott is csak a fontosabb események jelentenek beszédtémát random társalgásban, ellenben sporthaverok nyilván az összes eredményt, meccset kitárgyalják.

Gracie - 2008. 03. 06. 00:04

Víztaartály nem volt ugyan, de nálunk anno általánosban (jesszus de rég volt az már) a Herkules meg a Xéna volt a fő téma … rettentő jókat szórakoztunk rajta….
… más sorik is szóbakerültek, mondjuk, de ezek voltak a fő téma (már ami a tévét illeti :)

spedway - 2008. 03. 06. 02:45

“(Kiterjeszthető a dolog a fiatalabb korosztály esetében az iskolai szünetekre. Nálunk anno nyilván senki nem beszélt sorozatokról – ma el tudom képzelni, hogy páran kitárgyalják az előző estét.)”

Áh, mi 12-13 évvel ezelőtt általánosba minden reggel keddenként az X-Akták aktuális részét kitárgyaltuk sorakozónál (keddenként volt, az X-Akták meg hétfőn).. amíg az igazgató az aktuális marhaságokról beszélt, mi jól elszórakoztattuk magunkat. A köv. ilyen a Sliders volt meg a Dragon Ball…:)))

kla - 2008. 03. 06. 18:34

Friss tapasztalatok alapján az Igaazság ára :D

Nick - 2008. 03. 06. 18:43

Az én esetemben a Doctor Who, a Torchwood és a Heroes az amire nagyon illik a jelző, ezeket minden rész után kidumáljuk a barátaimmal. Ezt muszáj volt, mert csak a Heroes belőle a hype^^

DartAnyád - 2008. 03. 06. 19:27

Már feldobta más is hogy a twin peaks volt ilyesmi nálunk. 1x David Lynch azt nyilatkozta hogy a sorinak az hozta el végleg a kenszölmanót, amikor csütörtök estéről átrakták péntekre, mert így az emberek nem tudták átbeszélni másnap a munkahelyen, hétfőn meg már nem volt elég friss az élmény ahhoz hogy téma legyen.

Benettte - 2014. 07. 07. 13:45

PLL – egyértelmű :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz