login |

Terminator: The Sarah Connor Chronicles: vége az 1. évadnak

2008. 03. 05. 13:22 - Írta: winnie

147 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Nézzük mi volt a fináléban spoilermentesen. Nos, az első évad véget ért, van cliffhanger, de meglehetősen béna és közhelyes (értsd: egy csepp izgulás nem lesz a nyáron), nekem speciel amolyan odafércelt plusz egy percnek tűnik (hogy mégis csak legyen valami), hiszen a készítők a sztrájk miatt a 9. résznél hagyták abba a forgatást, pedig 13 epizódra tervezték a szezont. És a készítő, Josh Friedman valahol elsírta, hogy mekkora durva 10. rész lett volna…

Sarah Connor Chronicles - Lena Headey

A folytatás, a 2. évad ennek ellenére sanszosnak tűnik (döntés tavasszal), bár ha van sorozat, ahol nem nagyon zavarná az embert a kasza, akkor lehet, hogy a TSCC az, hiszen itt az ember annyira nem kíváncsi a történet végére, hiszen azzal tisztában van a filmek miatt is.

Maga a finálé részemről hozta azt a közepes színvonalat, amit az előző részek. A teljesen jó, nekem tetsző pilot (7.5/10) és a szerintem botrányos 1×02 után (2/10), szinte minden résznek 5/10-et tudnék adni, kivétel a filler 1×06-os, mely ahogy azt a filler epizódoktól elvárjuk, remekül sikerült (8/10). A befejezés is közepes volt – simán nézhető, de most mondom, hogy a jelenlegi sorozatszínvonalban semmit nem vesztettem volna, ha nem látom ezt az első évadot.

De nem baj, kell egy ilyen elmélázós nézős sorozat egy héten (bár anno a Chuck, a Reaper emiatt hullott ki, mert csak úgy “voltak”), ráadásul a Smallville mellett végre van egy másik tévés produkció is, ahol mindig kihasználják a kaszkadőröket, ahol törnek-zúznak. Ettől függetlenül a második évad csak azért lehet nézős, ha nézős lesz, mert a karakterek és a színészek hozzák magukat, őket sikerült megkedvelnem.

Az egyik nagy problémája a Sarah Connor Chronicles-nek ez a fent említett, “csak van” besorolás, az, hogy nem lett belőle watercooler show, nem lett nagy durranás, amiről mindenki beszél. Pedig a készítőknek van lehetőségük és gondolom ötleteik is lesznek, hogy milyen utakra küldözgessék a Skynet térhódítását megakadályozandó a hősöket, s ez akár sokféle felépítésű, változatos epizódot is eredményezhet.

Röhejes, tudom, de a legnagyobb gondot nekem az okozta, hogy egyszerűen nincs csúcspontja a sorozatnak, sem összességében, sem a részeken belül. Ilyet sem vettem észre (mondom, hülyeség), de a sorozatok általában valami csúcsra járatott jelenet végén mennek reklámszünetre. Nos, a TSCC-nél olyan langyos reklámszünet előtti pillanatok voltak, hogy csak na – ráadásul a részek vége is belelógott a levegőbe. Tudom, nem kell mindig cliffhanger és a narrálás miatt csavart sem lehet illesztgetni oda, de egyszerűen nem éreztem semmi nézőmegtartó tényezőt.

A finálé középszere mellett azért emeljük ki a medencés, Johnny Cash-es jelenetet, ami egy szimpla ötletre épült, de pazarul nézett ki – és engem megfogott a baseball-os jelenet is. Mindenesetre, amit meg tudtam állapítani a végére: ez a sorozat nem darálásra termett. Heti tempóban még elfogadható, izgalmas lehet, de saját tapasztalat alapján több rész egymás után eléggé egysíkú.

Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy érdekes olvasgatni a Terminátor-rajongók elméleteit és pozitív/negatív kritikáit, mint ahogy jó látni olykor a sorozatban a filmekre való visszautalásokat, de valahogy úgy érzem, hogy teljesen felesleges mindig a mozikat felhozni példának vagy ellenpéldának, amikor a sorozat minőségével példálózunk. Vagy csak én vagyok ilyen, hogy nekem nem jut eszembe, hogy mi volt a Halálosztóban.

A nagy kérdés, hogy érdemes-e változtatni a sorozat hangvételén. Továbbra is maradjon az a hol komoly, hol komolytalankodós, vicces stíl, vagy csapjon át a sztori sötétebb traktusba, esetleg hagyják el a nagy szózatokat is próbáljanak meg lazább Terminátort készíteni?

147 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2008. 03. 05. 13:19

de most komolyan. az egyik legelcsépeltebb cliffhanger, ha valaki főszereplő meghal vagy életveszélybe kerül, mert tudjuk, hogy nem is.

itt meg ráadásul egy gép.

gergő - 2008. 03. 05. 13:30

tényleg kicsit állóvíz jellege volt ennek az évadnak, de én nem sajnáltam a rászánt időt. igaz, részlehajló vagyok, hiszen élek-halok a terminator filmekért, és bírom a főszereplőket is. summer glau először határozottan unszimpatikus volt, de végül őt is megkedveltem. azt sajnálom csak hogy dean winterson elég keveset szerepel, egyik kedvenc mellékszereplőm volt a rescue me-ben is.

ezt az első évadot tekintsük gyenge kezdésnek, amit majd egy erősebb folytatás követ – remélhetőleg. :)

gergő - 2008. 03. 05. 13:33

*dean winters, silly me.

lex - 2008. 03. 05. 13:37

Szerintem mindent elmodn az, hogy nekem arra volt jó a terminator sorozat, hogy újranézzem ismét filmeket, hogy miként is kéne ezt csinálni…

Teljesen egyetértek winnie kritikájával, valahogy az egész olyan langyos állóvíz és nagyon nehezen mozdul ki belőle. Az ember folyamatosan várja, hogy jöjjön egy csúcspont, de ez nem történik meg. A finálé szerintem lapos volt, de ez betudható a sztrájk folyományának.

A gond az, hogy a hatos rész és a premier kivételével nemigen sikerült tűzbe hozniuk a forgatókönyvíróknak, pedig a casting szerintem nagyon jól sikerült glau-val és dekkerrel (anyuval kevésbé, de hát semmi sem tökéletes).

Szóval végignéztem az első évadot, de nagyon rossz volt látni, hogy mennyire nem használják ki a franchise adta lehetőségeket.

Kettősség jellemzi: mert a sorozat kedvet ad a Terminatorhoz, de nem ehhez a Terminatorhoz.

futobolond - 2008. 03. 05. 13:40

Hátha cameron szebb külsővel tér vissza! :-)
De a köcsögök Denit nem nyírhatják ki!
Egyébként a medencés jelenetet leszámítva ez egy nulla volt.

rhynn - 2008. 03. 05. 13:43

Nem volt vészes, s a hogy már másik postban is leírtam, ha nincs pénzük, jobb ilyen egyszerű medencés jelenetet nézni, mint egy elszúrt Heroesos baromságot. (szinte az összes csata/repülés/animáció)

A sorozat pedig nem rossz, akárcsak a new amserdam, de semmi extra nincs benne. Nem az a sorozat, amit ajánlgatok mindenkinek, de a Terminator hangulatot nekem visszaadta, s ez fontos. Őszintén szólva, annak ellenére, hogy erős 6-osra értékelném, bántana, ha nem folytatódna.

MAx - 2008. 03. 05. 13:45

Valaki tud valamit, kb. mikor döntenek a folytatásról??, Március, április???

snipone - 2008. 03. 05. 14:03

na akkor tud valaki valaszt a medences torenesekhez? h mert nem olte meg a terminator az fbi-os csavot?… mivel mind ratamadtak.. meg az fbi-os is… es tudtommal a terminatornak nincsenek erzesei h “megsajnalja” szoval???:)

winnie - 2008. 03. 05. 14:03

“de én nem sajnáltam a rászánt időt. ”

én sem, félre ne érts, csak nem hiányzott volna

winnie - 2008. 03. 05. 14:04

“Valaki tud valamit, kb. mikor döntenek a folytatásról??, Március, április???”

nincs időpontja. május végéig ki fog derülni, de elvileg bármikor mondhatják, hogy jöhet a köv. évad.

G@bee--> - 2008. 03. 05. 14:04

mégis melyik sorozat terem darálásra? :DD

winnie - 2008. 03. 05. 14:06

még sosem éreztem ilyet darálás közben. a többit simán tudtam. de nyilván mindenki azt mondaná, hogy 24.

winnie - 2008. 03. 05. 14:07

“Nem volt vészes, s a hogy már másik postban is leírtam, ha nincs pénzük, jobb ilyen egyszerű medencés jelenetet nézni, mint egy elszúrt Heroesos baromságot.”

amúgy szerintem nem spórolás hozta a megoldást, bár nem tudom, viszont josh friedman elmondta, hogy a TSCC olcsó sorozat fox-szinten, talán a legolcsóbb, ami meglepett.

blabla - 2008. 03. 05. 14:11

Gyerekek, csak én néztem nyitott szemmel ezt a részt? Itt nem az a lényeg, hogy “meghal” a terminátorcsaj, hanem, hogy mi lesz a Turkkel, meg a bombás faszival. Mondjuk, még így is lagymatag volt.

winnie - 2008. 03. 05. 14:19

én is írtam, hogy a “halál”, csak utófércnek tűnik, de mivel ez a rész nem finálénak volt tervezve, így a turk sorsa még kérdéses (gondolom a cromartia, szargiszjan szál csak a 13. részben zárult volna egy durva cliffhangerrel)

Eyesis - 2008. 03. 05. 14:23

en az elso 3 resz utan abbahagytam… nekem a zeneje is idegesito volt :-) szoval mondjatok ha valamirol lemaradtam :D

Raziel Anarki - 2008. 03. 05. 14:27

érezni lehetett hogy kezdi összeszedni a sorozat magát a végére, az 1×02 után kezdtek egyre jobban magukhoz térni az írók. kár hogy a sztrájk miatt félbeszakadt a forgatás és csak ilyen összecsapott vége lett… gondolom szentségeltek az execek amikor kiderült hogy nem lesz meg a pörgős évadzáró.
összeségében nálam is so-so szint, de remélem megkapja az esélyt hogy bizonyítson (és remélem fog is)

mistral23 - 2008. 03. 05. 14:29

Én még csak az első részen vagyok túl.Folytassam vagy ne folytassam?

Freevo - 2008. 03. 05. 14:30

Ezek a Josh Friedmanék a végére egész nagyot nőttek a szememben. Egyszerű történet vagy béna cliffhangerek ide vagy oda, szerintem határozottan jó írókat sikerült felvonultatni a stábban.
Évad végi cliffhangernek persze nem nagy durranás ez a felrobbanó autó, sőt, maga a nyomozunk-egy-sakkautomata-után sztori is elég gagyi, bár nyilván költséghatékonyabb, mintha egy NASA-s szuperszámítógép lenne a célpont.
Viszont a karakterekkel és úgy általában a mondanivalóval nagyon jól bánnak, és én még izgalmasnak is találtam ezt az utolsó két részt. Ennek a sorozatnak be kéne érnie, meg kéne hagyni a lehetőséget, hogy kiforrjanak a személyiségek, mert nyilván kilenc részben csak nagyon sűrítve lehetett ezzel foglalkozni, amitől viszont kicsit hiteltelenné is vált egy-két sztoriszál.

winnie - 2008. 03. 05. 14:33

ráadásul lóg is 1-2 dolog, mert így john iskolai társnőjének a sztorija a levegőben van még, nem?

Joco - 2008. 03. 05. 14:35

szerintem az a vérfürdő rész a zenével nagyon ütős volt, ez is én vagyok:
http://www.szanalmas.hu/show_post.php?id=52897

Stanislav - 2008. 03. 05. 14:40

Szerintem is elég lagymatag volt. Látszik, hogy el van vágva az évad, és hiányzik még a másik 4 rész, még rendes cliffhanger se volt. :( Nabumm, felrobbantották Summer Glaut. :D Nagy cucc, mintha nem tudnánk, hogy túléli-e…

Dusi - 2008. 03. 05. 14:46

Szerintem Cameron nem halhatott meg, a T3as filmben is bennne van hogy miután felrobbantak a bombák akkor arnold szeme még világitott néhány mp-ig (azaz működött szerintem)akkor egy robbanás nem okozhatna neki semmit.
Spoiler (mert most nem tudom hogy szabad e anélül irni vagy nem :D )
Szerintem ha a terminátorok akkora nagy eszű gépek, mintohgy cameron meglátja a tőle 2 méterre lévő csávót és tudja hogy fenyegetést jelent, akkor hogy a francba nem jön rá hogy a csávó aki elmegy melette az cromartie, hiszen már látta a képét is a suliban. Amugy szerintem nem Cromartie robbantotta fel hanem a reszisztensz fájtör, ha cromartie tudta volna hogy hol vannak johnék akkor oda tört be volna először (szerintem az lenne a prioritás)

dupi - 2008. 03. 05. 14:54

bennem a poénok maradtak meg legjobban, a balettos-gépiesen egy hete minden nap röhögök :)

lóg elég sok minden: winnie írta csaj, bál glauval :), török, “emberesedés”, latin csaj, miért nem lőtte le az ügynököt (biztos ő is gép :), meg persze ez az évadzáró utolsó két percében főbbszereplőt behozni.

Raziel Anarki - 2008. 03. 05. 14:56

cameront nem az a csávó robbantotta fel, akinél a turk van? (merhogy kinyírták az emberét?)

ja mégvalami, csak találgatok de nem lennék meglepve ha a szótlan latin csajszi is egy terminátor lenne :)

duvi - 2008. 03. 05. 15:03

Csak engem zavart, hogy:

– Vic memóriáját PCI slotba dugva olvassák le
– a tárolt videoknál a zavar analóg csíkozás és hangyázás formájában jelenik meg
– utoljára az analóg betárcsázós modemnek volt olyan hangja, mint a mobilnak mikor fellép az internetre
– Cromartie tudja, hogy Ellisonnál vannak Sarah aktái, mégsem csinál vele semmit (viszi magával, veszi el tőle..)?

Stanislav - 2008. 03. 05. 15:10

Duvi: Annak, hogy cromartie nem ölte meg Ellison-t annak tuti oka van a jövőre nézve. Azt nem hagyták volna így, ha nem így lenne.

rhynn - 2008. 03. 05. 15:17

duvi: hát ezek komoly problémák. Szerencsére nem értek ennyire a számítógépekhez, hogy ez komoly problémát okozzon számomra is.

Örni - 2008. 03. 05. 15:19

Ez a PCI-s beolvasás tényleg gázos, de az összes filmben bénán van megoldva a számítógépes rész (pl. egeret sosem hasznának stb.).
A medencés jelenet nagyon “hangulatos” volt!
A kocsit Sarkissian robbantotta fel!
Kíváncsi vagyok, a robbanás után hogy hozzák rendbe Cameron külsejét…
Az FBI ügynököt azért nem bántotta a terminátor, mert a későbbiekben jól jön majd neki kiszedni belőle az infókat.

kaito - 2008. 03. 05. 15:21

duvi-stanislav: valszeg azért hogy nyomra vezesse.
évad nekem egy fokkal jobb mint painkiller jane, nem számszerűsíteném.
kedvenc jelenetem a latin csajszi első feltűnése, amikor együtt támaszkodnak glau kisasszonnyal

evilous - 2008. 03. 05. 15:26

“értsd: egy csepp izgulás nem lesz a nyáron”

dehogynem. en azon izgulok, hogy ne csak a femvaz, hanem az elo szovet is megmaradjon :)
a TWOPon ugyanis azt talalgatjak, hogy igy esetleg ki tudjak irni SG-t, ha tul sok penzt kerne, es masik szineszt hoznanak be a szerepre.
(ekkor en komolyan elgondolkodnek, hogy tovabb nezem-e).
es nekem is ugy tunt, hogy az utolso egy percet csak ugy hozzacsaptak az epizod vegehez.

Medences jelenet nagyon el volt talalva Johnny Cash-sel, egy pirospont a keszitoknek.
Szinten jo volt Derek szulinapi ajandeka, meg az amikor a srac mondja, hogy egy FBI ugynok keresi Johnt, es erre Cameron atmegy kicsit fura kozepiskolas lanybol very scary robotba.

Az hogy a csendes lany terminator bennem is felmerult, de szerintem se az embereknek, se a Skynetnek nincs annyi folosleges robotjuk, hogy a hamisitokra raallitsanak egyet.

Erdekes kerdes, hogy Krom Artie miert nem nyirta ki az FBI-os fickot. Talan ottt villogott a kijelzojen a “Threat Level 0.0” felirat, es tobb hasznat veszi elve.

Hunnenkoenig - 2008. 03. 05. 15:36

Nekem tetszik a sorozat, akkor is ha valoban nem vetekedhet a Losttal, de meg a PB-vel sem.

A medences jelenet viszont szerintem zsenialis volt. Ha jelenetet lehetne osztalyozni, az 10/10 lenne gondolkodas nelkül.

A szülinapi kirandulas is jo volt, bar annyira nem erzekenyültem el rajta, mint Desmond es Penny jeleneten :-)

Remelem marad a sorozat es en biztos nezöje vagyok. Neha kell az ilyen csordogalos cucc is.

Bruti - 2008. 03. 05. 15:44

Winnie.
Azért, az közel se biztos, hogy ismerjük a történet végét, a jövőt.

Mivel a sorozat nem titkoltan figyelmen kívül hagyja a 3. mozis részt, így bármi megtörténhet. Végül is az a cél, hogy megakadályozzák a háborút és egy alternatív jövőt alakítsanak ki.

vargatom - 2008. 03. 05. 15:50

Engem nem lep meg hogy olcsó; a CGI kevés és lowbudget, a kaszkadőrös bunyó meg pár autókázás pedig szintén nem lehet nagy költség.
Ne felejtsük el hogy az első Terminator egy B-movie volt minden létező szempontból, még ha nagyon jól is sikerült. A sztorit főleg ez diktálta, napjainkban kellett játszódjon, embernek kinéző főgonosszal, satöbbi.

A sorozat szerintem nagyon hasonlít ehhez, csak egyszerre van lehetőségük és szükségük is arra, hogy jobban kibontsák ezeket az alapötleteket. Plusz hozzávették a második részből az átprogramozott Terminátor és a Skynet elleni harc témákat is. Akciót amennyit tudnak, azt beleadnak, ennél többet irreális lenne elvárni, bár az is biztos hogy hosszú távon azért kellene pár kiemelkedőbb jelenet is.

Az mondjuk tényleg jogos, hogy akkora nagy izgalmak nincsenek, elvégre mindegyik fő karakternek ismerjük a sorsát. Bár Cameront a robbantás azért szépen leamortizálhatta, és nekik valamivel komplikáltabb lehet mondjuk plasztikai sebészhez vinni, elvégre Sarah és főleg John nem igazán akarja állandóan leöldösni az embereket.
Viszont a plusz férfi szereplők közül mindegyik meghalhat (FBI ügynök, a mentős, meg Derek) és azért néhányat sikerült közülük eléggé megkedveltetni. Meg azért szépen lassan építgették a sztorit, csavarnak ott volt hogy mégiscsak Derek lőtte le a sakkozógépes csávót, és Cameronnal is próbáltak valamit kavarni (bár a T888 CPU-ját meglepően hamar újra elővették).

Összességében azért szerintem egész jó lett a sorozat, és mindenképpen jobb mint amit vártam (aszittem a pilot után hagyom a fenébe). Ami sokkal nagyobb csalódás volt, az pl. a Knight Rider, ami mondjuk eredetiben egyértelműen gagyi volt, de messze nem sikerült úgy, mint a Terminator SCC. És ha azt folytatják, akkor nehogymár ezt meg lelőjék :)

Sefi - 2008. 03. 05. 15:55

bár nem egy Lost, én élveztem, és fogom is nézni a 2. évadot.

winnie - 2008. 03. 05. 15:58

“Engem nem lep meg hogy olcsó; a CGI kevés és lowbudget, ”

miért nem lep meg?:)

van benne cgi. van benne autókázás. kevés az állandó díszlet. nem az a lényeg, hogy olcsó (nem az), hanem olcsóbb, mint a kevés helyszínes house, a prison break, olcsóbb, mint a bones, mint a new amsterdam, mint a canterbury’s law.

vargatom - 2008. 03. 05. 15:59

Winnie, nem csak a szőke osztálytárs szál maradt befejezetlen, de John haverja meg szalagavatóra megy majd Cameronnal, na arra is kiváncsi leszek :)
Meg úgy egyébként is érdekes ez a Pinokkiós vonal, főleg hogy a robot alapvetően nemtelen, de a külseje miatt mindenki lányként kezeli…

Hunnenkoenig - 2008. 03. 05. 15:59

Szamitogepes/technikai bakik:

A filmeknek mas törvenyeik vannak. Mar elmondtam neha. A filmben ugy kell mutatni, hogy az is ertse, aki nem ert hozza, illetve, hogy jol mutasson.

Modem hang a mobilon
Ha kussban van, hogy veszik eszre? Ha elmondjak, az gayi es “szajbaragos” az ilyen kötekedö kiscsiraknak. Modemhanggal gyorsan es hatasosan meg tudtak mutatni, hogy a netre csatlakozik mindenfele szajbaragas nelkül, mivel azt a hangot mindenki ismeri.

analog video zavarok
Lasd mint fent. Leghatasosabb modja volt megmutatni, hogy összevissza van. Analog zavarok jobban mutatnak, mint a digitalisak. Mindenki ismeri, ha mashonnan nem, a sajat TV-jeröl.

PCI Slot
Rohadtul mindegy mibe dugja bele. Jobb lett volna, ha elkezd egy sajat socketet epiteni hozza es azt mutatjak 20 percen keresztül, hogyan forrasztja a kabeleket? Mivel a technologia nem letezik, igy barmit csinaltak volna, csak kötekedes lett volna a vege. Rohadtul mindegy a törtenet szempontjabol mibe dugta bele. Valoszinüleg nem sokan vannak, akik felismertek a PCI slotot es meg kevesebben, akiket erdekel.

Egerhasznalat hianya
Jobban nez ki, ha billentyüzeten irnak es raadasul profizmus szugeral. Az egeret minden 40 eves haziasszony tudja hasznalni. Billentyün irni furcsa kodokat sokkal inakbb azt a hatast kelti, hogy olyan valaki ül ott, aki többet ert hozza, mint a nezö. Azonkivül itt nem is lett volna ertelme az egernek. Bocsi, de a terminator agyanak milyen GUI-ja van?

Amugy meg filmekben computeres szakszövegek es akciok mindig is szarul vannak megirva, mert az iro valszeg nem ert hozza többet, mint a 40 eves haziasszony, azt meg hogy “overlocked memory” mindenki megerti es tudja, hogy valami hackeles törtent profi szinten. Ha elkezdenenek mindenfele valodi szakszöveget nyomatni, az egyszerü nezö nem tudna követni.

Ha lehet, most akkor kezdjünk el arrol vitazni, hogy a star warsban miert van hangjuk az ürhajonak, jo!?

ijanos - 2008. 03. 05. 16:00

Hát én a 4. rész után kaszáltam, ahogy olvasgatom itt a kommenteket nem is fogom befejezeni soha.

vargatom - 2008. 03. 05. 16:04

“miért nem lep meg?:)”

8 éve CG-vel foglalkozom főállásban, asszem már egész jól fel tudom mérni… meg a többiek dolgoztak a harmadik Terminator filmen mielőtt én idejöttem… :)

Egyébként pont ugyanazt a logikát követném én is, se Summer se Lena nem akkora nagy sztárgázsi mint egy Hugh Laurie vagy a komplett Lost gárda egyben, a CG meg úgy jött ide hogy a T2/3 után mindenki sokat várna belőle.

vargatom - 2008. 03. 05. 16:06

“A filmeknek mas törvenyeik vannak. Mar elmondtam neha. A filmben ugy kell mutatni, hogy az is ertse, aki nem ert hozza, illetve, hogy jol mutasson.”

Pontosan… például bármelyik Terminator azonnal lebukna ha ekkora tömeg vas van bennük, még egy Arnold méretű emberen is természetellenesen viselkednének az izmok. Viszont egy sovány csontváz nem lenne elég fenyegető.

Human Insect - 2008. 03. 05. 16:15

ha már hibákat sorolunk, az senkit nem zavar, hoyg amikor az életükért futnak akkor ilyen tipikus kocogótempó, amit próbálnak mismásolással eltüntetni a készítők, de az utolsó részben pl katasztrófa lett.

vargatom - 2008. 03. 05. 16:17

Ja igen, állítólag az egyik legkedveltebb sorozat az iTunes-on, és már felkerült az usákoknál az Xbox Live Marketplace-re is.

duvi - 2008. 03. 05. 16:17

Abban igazatok van, hogy az átlagos nézők miatt van szükség az ilyen hamis effektekre, ezzel alapból egyet is értek. Az csak a bajom vele, hogy alapvetően a sorozat a modern, sőt lehetséges jövőbeni technológiákról szól. Ezért zavarnak az ilyen dolgok, nem pedig azon akadok fent, hogy egy hasbalőtt vagy lábonszúrt ember pár nap után miért mászkál úgy, mintha mise történt volna. Ha a vészhelyzet lenne, akkor meg ezen akadnék fent (:
A PCI beolvasás helyett egyébként szerintem sokkal hitelesebb megoldás lett volna Cameronnal leolvastatni a memóriát. Annyi luk van rajta, valamelyik csak felismeri (:

repattila - 2008. 03. 05. 16:44

Erdekes, hogy meg mindig vannak akik egy terminator “film” kapcsan megprobalnak mindenfele hibaba belekotni, holott az egesz tortenet tele van logikai es minden fele hibaval es nem ilyen aprosagokkal, hogy modemhangon kapcsolodik a netre, ez epp olyan mint barmilyen mas kitalat tortenet vagy bele tudod elni magad es elfogadod, vagy nem.

A sorozattal szerintem csak egy baj van, az pedig, hogy nagyon erzodik rajta, hogy ilyen penzugyi keretekbol nem lehet igazan jol sci-fi-akcio temat sorozatban feldolgozni, folyton erzodnek a kenyszermegoldasok. Es talan emiatt, nagyon lelassult a tortenet az elso par reszhez kepest, holott inkabb gyorsulnia kellett volna. Igy egyre inkabb csak a terminator fanoknak szol az pedig keves lesz a musoron maradashoz szerintem.

Szamomra az a furcsa, hogy nem is tudom, hogy sajnalnam-e ha torolnek a sorozatot, mert vegulis erdekes kiegeszitese a tortenetnek, meg talan az emberi oldallal tudtak is valami ujat hozni a filmekhez kepest, de valahogy folyton csak az erdekesseg hataran mozog a sorozat igazan ujat nem tudott hozni.

urál - 2008. 03. 05. 16:57

Jobb lenne a cancel ennek a sorozatnak. SG kívételével minden hibádzik benne. Az, hogy nincs pénz nem indokolja önmagában, hogy ne legyen forgatókönyv, rendező, ect, a többi meg ebből következik. Ilyenkor mindig a The Man From Earth jut eszembe, amit szó szerint pénz nélkül forgattak tökéletesre. Persze nyilvánvaló, hogy itt kellenek akciójelentek, anélkül egy T sorozat se élne meg, csak azzal is az a gond, hogy a The Shield egy részében több nyers erőszak és fondorlatos ármány van, tizedannyiért, mint a TSCC teljes első évadában.

duvi - 2008. 03. 05. 17:09

repattila:
Én pont hogy nem a “logikai és mindenféle” hibákba kötöttem bele, hanem az “apróságokba”. Az apróságokra oda lehet figyelni, viszont logikai tökéletességet nem lehet és nem is kell elvárni egy ilyen sci-fi / időutazós történettől.

Hozzátenném, hogy nekem tetszik a sorozat, és szeretnék folytatást.

Slukk - 2008. 03. 05. 17:10

Ez volt az uccsó rész? azt hittem még lesz egy finálé rész ezek után. ilyet

Ju - 2008. 03. 05. 17:17

nekem bejövős, az “olcsó” megoldások és néhol “trehány logika” ellenére is

a gépek emberi megmozdulásai (Cameron balettozása pl.) nem kicsit elgondolkodtatnak

az utsó rész baseball-birthday scene-je nagyon szép kis jelenet volt, átjárt az emotion rendesen

az FBI ambush ami aztán átment végzetes fürdőzésbe, ahogy winnie is írta, pazar volt!

Sydharta - 2008. 03. 05. 17:34

1.vargatom
Vitatkoznom kell. A Terminator soha sem volt B mozi.
Föszereplője: Arnie. Már ismert arc volt a 82-es Conan óta.
1984-ben a maga 10 millió usd-s költségvetésével átlagosnak volt mondható. (Pl. Az elveszett frigyláda fosztogatói 20 millából készült)
Föszereplője: Arnie. Már ismert arc volt a 82-es Conan óta.
A megboldogult Carolco (Mario Kassar és Andy Vajna)nem arról volt híres hogy B filmeket gyártott volna.
Lásd Wikipédia: “Their goal was to make their new studio a major independent production company producing A-movie product.”
2.snipone “tudtommal a terminatornak nincsenek erzesei h “megsajnalja” szoval???”
Egyrészt nem hiszem, hogy a Cromartie által ismert idővonalban ne lenne szerepe Ellisonnak, úgyhogy ha életben hagyta, akkor arra oka volt.
Ennek ellenére egy Terminatornak is lehetnek érzései, a sorozat is basztatja ezt a témát folyamatosan. Mi a különbség ember és gép között?
Ez az első Terminátor film világától ugyan idegen, de a második már szintén eljátszik a gondolattal: miszerint egy ilyen fejlettségű öntanuló rendszer képes-e személyiség kialakítására? Lásd Arnie és Connor kapcsolata.
Vajon Cameron miért hagyta életben a latina bitch-t? Vajon Cameron azért tartotta meg a másik T agyát, hogy adatokhoz jusson? Vagy mégis inkább valami szentimentális gondolat miatt?
3. Glau nyilván gond nélkül túlél egy ilyen robbanás, csak nem fog túl eyecandy-n kinézni. Akkor pedig elég nehéz lesz vele emberek között mozogni. Azt nem tudom, hogy hogyan fogják “kikalapálni”?
4. Lehet hogy upgradelik 888-assá és akkor a kis Jhon végre hancúrozhat vele, úgyis az a vágya :)))
(már Jhonnak)

Sydharta - 2008. 03. 05. 17:36

“A főszereplője Arnie” 2x persze egy érvnek tekintendő, csak sajtóhiba :)))

Sydharta - 2008. 03. 05. 17:47

Ja és
5. Ugyan elvoltam a sorozaton és mind Jhon-t mind a T kiscsaj-t elfogadhatónak találom, de hogy pont Sarah legyen ilyen rossz casting..
Ez a nő egy nulla, kifordul tőle a belem. A 300-ban egyetlen jelenete volt, ahol “szinészkednie” kellett volna, azt is elcseszte. Szánalmas. Tud egész jól is kinézni, de a tehetség osztásnál hátul állt. Kár ezért.

repattila - 2008. 03. 05. 17:51

duvi, de epp ez az, ha mar elfogadtad a nagyobb, lenyeges hibakat, akkor miert zavarnak a kicsik?

vargatom - 2008. 03. 05. 18:29

Boxofficemojo szerint 6,4 milla volt a költségvetés, ez még a Star Warsnál is kevesebb sokkal, és az is kőkeményen B-filmnek készült. Egyébként a nézettségben is nagyságrendbeli különbség van az első és a második rész között, csak az utóbbi dobta be igazán az egész Terminator témát a köztudatba. Arnold is Terminátorként híresült el, nem Conanként, szóval hiába jó és a sok B-hülyeségből kiemelkedő film a Terminator 1 (akárcsak mondjuk a Robocop 1), akkor is alapvetően egy alacsony költségvetésű, másodvonalbeli mű volt a maga idejében.

Hunnenkoenig - 2008. 03. 05. 18:34

@Vargatom: Digic Pictures rulez? Ismered Bukit? Ö dolgozott a T3-on.

Ha van kedved, irj egy emailt (hunnenkoenig@chello.at) mindig keresünk jo modellezöket!

___

@All: bocsi az offert

Amantis - 2008. 03. 05. 18:51

Ha csengőhangnak be lehet állítani klasszikus telefoncsörgést, akkor miért ne lehetne az internetre kapcsolódásnál lejátszani egy betárcsázósmodem.mp3 fájlt, szerintem nem lehetetlen. :)

iverson2 - 2008. 03. 05. 19:12

Megnéztem az évadzárókat?!!
Ki lesz az új Cameron? Nem mintha bajom lenne Summer Glau-val, imádom a bamba arckifejezését, de Cromartie-nál előhúzták, akkor itt is vállalható lenne. Bár lehet, hogy nem lett semmi baja. elvégre nem impulzus fegyverrel lőtték darabokra XD

Mi megtettük a magunkét, megnéztük a részeket. most a Fox-on a sor. Berakhatnák Kristanna Lokent is, mondjuk új Cameron lehetne, bár egy fejjel magasabb, mint Glau. Mindegy, én várni fogom a sorozatot és újra rácuppanok, ha jön.

i'm_rick_james - 2008. 03. 05. 19:13

másból a medence+apartmanok+garret dillahunt nem hozta ki a JFC-érzést? :) belőlem igen :)

nézegettem mindig a részeket időt elb***ni jó volt, de annyira nem voltam tőle elájulva, mint amekkora várakozással elébenéztem a dolognak.
én is úgy voltam vele, hogy valahogy mindig volt türelmem, és nem akartam azonnal nekiállni, ahogy megszereztem. épp a finálé közben villant be nekem is egy olyasmi gondolot, hogy “hát ebben valahogy csak történgetnek dolgok, de nem történik semm komolyabb. úgy elvan az egész, aztán kész.

ha lesz második évad, nézem majd, nem hinném, hogy le fogom lőni bármikor is, de…

BZL - 2008. 03. 05. 19:35

Filmekben bármit összedugnak bármivel: egyből működik. Pont.

Ez semmi nem volt a Függetlenség Napjához képest, mikor az egész sztori épült arra hogy egy földi laptop kompatibilis az idegenek anyahajójával.
Ezt a baromságot SEMMI nem képes überelni, egyszerűen hülyének nézték a nézőket.

Itt ezt nem éreztem, valahova csak be kell dugni azt a csippet, na.
Skynet tervezett rá PCI interfészt is – na tessék megmagyaráztam :)

Én csak azon mosolyogtam, mikor John kézzel kódolja ki a TITKOSÍTOTT fájlokat, (húúú de gépel, csak úgy szakad róla a veríték) és még panaszkodik is, hogy milyen sok fájl van még… :D

De most mit lehet csinálni, rövid úton végetért volna a sorozat ha Sarah odaszól foghegyről:
OK fiam, csak gépelj kicsit gyorsabban, mert ez akkor is 5000 év lesz ha inkább rábízod a NASA-ra.

Szóval ilyesmiken nem érdemes fennakadni :)

BZL - 2008. 03. 05. 19:48

Szerintem biztos nem lesz új Cameron.

Még itt is sokan írták hogy a kb. a főcím meg SG viszi az egészet, nyilván ez a vélemény más helyeken is megjelenik, az amerikai producer csávók meg utálnak kockáztatni.

Ez a hatalmas “cliffhanger” logikai úton simán feloldható: nem cserélhetik le, csinosnak kell lennie – meg fog gyógyulni piszok gyorsan a csaj.
spoiler ??

kid - 2008. 03. 05. 19:49

Ami felhábórit,hogy a az FBI ügynök miért marad életben?ez elég diszkriminativ a tréminátortol.mondjon le.
Ami nagyon nagy geg az a vége.
bár én még lábjegyzetként azért ide kopiroznám fura h épp akkor nem müködtek a pókösztönei a gizdának,mint a muzeumban.
Persze távol álljon tölem mindennemű rosszindulat.
Minden jó, ha vége van.:)

BZL - 2008. 03. 05. 20:17

Én is a “Threat Level 0.0″-ra tippelek, mint ok. :)

A kocsiban látszott hogy észrevesz valamit, csak nem volt ideje reagálni.
De ahogy a fickót egy pillanat alatt elcsomagolta (“Követett minket…” :D) az jó poén volt…

spike0007 - 2008. 03. 05. 20:47

ÁÁÁ felrobbantották mikor már kezdett kibontakozni a szerelmi szál(John és Cam)! Na de úgyis megúszta Cameron baby!:) Jó volt mindkét rész, de nem lehet így vége ez folytatásért kiállt,sztem lesz 2. évad!

seven - 2008. 03. 05. 21:22

nemtízpertíz az biztos.

ihatewin I.E. - 2008. 03. 05. 21:23

a sorozat nem verte meg a Heroest nálam. és most ne gyertek nekem a különböző védő dumával. ez a sorozat arnold nélkül 0.

T800-101 - 2008. 03. 05. 21:33

A Skynet nem csak 101-es szövetet gyártott a gépeire…

BZL - 2008. 03. 05. 21:58

pl. gyártott még pepita angol szövetet is…

kid - 2008. 03. 05. 22:03

skynet,mint textil nagyhatalom

Hunnenkoenig - 2008. 03. 05. 23:03

Hat ha a skynet tervezte a Terminatorok visszaküldeset az idöben, akkor siman fel kellett keszülnie a regebbi technologiakkal valo kompatibilitasra :-)

Most gondolj bele, mi van, ha a roncstelepen a test nem talalja meg a fejet, csak a processzort. Akkor is kell tudnia gondolkodni. Nyakara hegeszt egy ASUS alaplapot es a PCI-be berakja a procit, rahuz egy halloweenes gumimaszkot es minya csak kockafejünek nezik. :-P

Hunnenkoenig - 2008. 03. 05. 23:04

Vajon 2 terminator proci SLI kompatibilis-e?

Ice - 2008. 03. 05. 23:08

én addig nézem, amíg van benne Summer Glau (L) :D

Hunnenkoenig - 2008. 03. 05. 23:08

anyu

Bocsi a spamert megint, csak nem tudtam megallni :-)

BZL - 2008. 03. 05. 23:20

SyText

Bocs..

BZL - 2008. 03. 05. 23:36

“A PCI beolvasás helyett egyébként szerintem sokkal hitelesebb megoldás lett volna Cameronnal leolvastatni a memóriát. Annyi luk van rajta, valamelyik csak felismeri”

Azt nem adhatnák le az amcsi TV-k…
:)

Nevil2 - 2008. 03. 06. 02:05

Végigolvastam a véleményeket… Többnyire egyet is értek.
– B sorozat (a költségvetés és a darálás alapján)
– lassú és nehézkes (de ezt a narráció feloldja)
– rajongói sorozat, ez kétségtelen

Mégis, én NAGYON sajnálnám, ha nem folytatnák, márcsak azért is, mert a szereplők szerethetők. Igazán szépen fejlődött a jellemük, és a lassú történetvezetés lehetőséget ad a nézőnek a belegondolásra is. Cam karaktere először nem jött be, de ügyesen fölépítették :) (a felrobbantása szerintem is a csere lehetőségét adja meg). Nekem Sarah-val sincs semmi bajom, hozza a Linda hamilton karaktert. Crompofa már gyengébben muzsikált (az izomagy változat is és ez az álFBI manó is).
Nem vagyok nagy sorozatguru, de nálam a LOST 2. évadját veri, és hozza a Hősöket is… Ha másért nem, az alacsony költségvetés miatt lehet adni neki esélyt. Azt meg ugye nem tudjuk fölmérni, hogy a sztrájk (lehet, h a vasutasok is rásegítettek) mikortól érintette a forgatókönyvet – hiányzik még az a 3 rész.

EmThor - 2008. 03. 06. 02:12

Summer nénit kiveszik nem nézem tovább :)
\eddig is a történet miatt néztük… na jó, azért időutazás, meg mi van a jövővel elég érdekes számomra\

kid - 2008. 03. 06. 06:39

Ha b sorozat hogy verheti a LOST-t vagy Heroes-t?
Biztos hogy nem b sorozat és nem is rajongoi.
Lassú és nehézkes?! vhogy fel kell épiteni a történetet és ezt aligha hivhatod lassú és nehézkesnek.
Vannak bent olyan hibák, amit még a nem szakavatott szem is észre vesz.Ez a baja.

znono - 2008. 03. 06. 09:27

Inkább sablonos és vontatott.Amiért én még nem kaszáltam, az a humor, mert néha megmosolyogtat Cameron gyermeki értetlensége, illetve az ahogy Sarah viszonyul hozzá.Bár nem értem mert Arnie-t eléggé megkedvelte a 2. rész végére (még kezet is ráztak)Most meg Cameront aki ugyanugy megvédi őket állandóan gyalázza.Lényeg hogy Sarah sokat változott a cyberdin felrobbantása óta.

Lehet hogy lecserérik Summert?Vagy valami gagyi kiugrok a kocsiból módszert alkalmaznak majd?Az hogy az fbi ügynököt miért nem nyírta ki felfoghatatlan.Ha veszélyezteti a küldetést akkor mennie kell!!!Legyen az bárki, nem?Mindegy.

Az utolsó 2 rész nem lepett meg, ugyanugy 4/10 mint általában.Nem fogok könnyezni ha kaszálják.

El Diablo - 2008. 03. 06. 09:49

Nekem nagyon bejön ez a sorozat még az ordító hibáival együtt is, remélem nem fogják elkaszálni.
Különösen a szereplőgárdával vagyok nagyon elégedett, szerintem mindegyik színész telitalálat, különösen a Lazlo/Cromartie/Kester-t alakító színész kapta el a fonalat.

Malen - 2008. 03. 06. 11:55

Az FBI-os pofa egyértelműen nem jelentett Cromie-ra fenyegetést, akkor meg miért pazarolta volna rá a töltényt? Gazdaságossági okok diktálnak…

Summert nem cserélhetik le, igen sokan pont miatta nézik. Sztem én is otthagynám a sorit, ha kiírnák, annak ellenére, hogy jó a sztori. Nem tudom, miért vár el mindenki ettől valami nagy durranást. Ez egy sorozat, nem egy A kategóriás több tízmillás produkció, és sorozatnak igenis jó. Volt persze benne üresjáratnak tűnő rész, de ilyet majd minden soriban találni, még a LOST-ban is van (azért ezt mondom, mert mindenki ehhez akarja hasonlítani… vagy a T”-höz, ami egyáltalán nem sori, és én nem is nagyon szeretem. Sőt, a T’-et sem túlságosan)

Egyébként én is a kódfeltörésen haltam meg, miszerint kézzel dekódolja a fájlokat. Nekem, mint leendő informatikusnak ez eléggé szúrta a szemem. Persze, nem egyedülálló a jelenet, majd minden “számítógépguru” kézileg dekódol. Hát… ez olyan, mint az analóg hibák. Sztem mindenki látott már sérült avi-t, amikor a képek elmosódnak, a színek eltorzulnak, stb. Nekem az értelemszerűbb lett volna… nekem.

Cameron a kocsiban… nem tudom, hogy oldják meg azt, hogy ne kelljen teljes külsőszövet plasztikázást végezni rajta, lehet, hogy filmes bakugrást végeznek majd rajta, miszerint itt-ott megégve, megsérülve, de épen mászik ki a roncsból :P

karaj - 2008. 03. 06. 11:57

Annyira gyenge befejezés volt, hogy még a kommenteket sincs kedvem végigolvasni. Azért még belenézek a folytatásba, ha lesz.

urál - 2008. 03. 06. 13:33
JBG - 2008. 03. 06. 13:54

Idáig nem tudtam írni, így kicsit megkésve: Ez az utolsó 2 rész kurvanagy volt!!! Kövezzetek meg, de nálam ezzel a fináléval bekerült a számomra nagyon kedves kategóriába. Főleg ahogy megy a bibliai idézet, meg a Johny Cash, közben Cromartie aprít, aztán egy kis Lord of The Flies. Iszonyat jó volt.

Örni - 2008. 03. 06. 14:07

Azt tudja valaki, hogy Cameron melyik típus? Asszem erről nem volt szó. T-888 előtti?
Az is lehet, hogy ő nem akar már az újabb részekben szerepelni és ezért robbantották föl… Pedig jól áll neki a robotos érzéketlen nézés :)
Nekem nagyon tetszettek ezek a kis gegek, hogy festi a körmét, balettozik, támasztja a kocsit a másik csajjal, nem tudja használni a DVD lejátszót, sminkel. Az ilyen beilleszkedésekről nem volt szó a filmekben, ott csak menekülés és lövöldözés volt :)

Mefi - 2008. 03. 06. 14:16

A cliffhanger eléggé klisés volt, ez tény. Konkrétan nem is értem, miért indította be a motort, annyira egyértelmű volt, hogy robbani fog. Viszont maga a sorozat lazán megérdemli a 8/10 pontot, bár lehet csak azért, mert Terminátor. :)

És az 1×09-ben az FBI-os jelenet nagyon jó volt, pláne azzal a zenével.

Meg hét idézetének például lazán jó lenne a “Happy birthday!” vagy az “I’ve never smoked
a little marijuana.”.

karaj - 2008. 03. 06. 14:31

Nekem az ugrott be, hogy a kislány vajon nem Cameron kiskorában? Úgyértem Cameront is mintázták valakiről, és ez az illető lenne az kiskorában. Pont jó lesz majd Johnnak, ha felnő.

Igaz, a Terminátor 3-ban már megvan a felesége. Kérdés, hogy eljutunk-e valaha a Terminátor 3-ig, vagy már rég félrecsúszott az idővonal :)

Seten - 2008. 03. 06. 16:19

Winnie!
Te mit hallottál arról, hogy Vajna és Kassar eladta a terminátor-jogokat egy stúdiónak és azok a sorozat helyett mozifilmet csinálnak majd?!
Legalábbis azt terjesztik egyesek, hogy így annyi a “The Sarah Connor Chronicles”-nek?!

geminii - 2008. 03. 06. 16:22

Szerintem az utóbbi idők egyik legjobb sorozata, és csak remélni merem hogy nem jut a Firefly sorsára. Summer Glaunak az már kicsit sok lenne a szerencsétlenségből. Ha a Fox meg meri tenni ezzel a sorozattal is hogy kilövi az első évad után a hozzá nem értése miatt, akkor javasolnék egy cyberdyne székház elleni támadáshoz hasonló zúzást a Fox székházra is. Szerintem az pofátlanság lenne a részükről. Szerintem minden színész klappol, bár Thomas Dekker kicsit megbicsaklik itt-ott. Különösen a Silvermant játszó fickó tetszett, kár hogy őt csak 1 rész erejéig láthattuk. A sokat emlegetett FBIos medencés jelenet meg nálam is ütött. De a legjobbak akkor is Cameron beilleszkedési próbálkozásai. Az a kacsintás, tisztára az Én a Robot Sunny-ját juttatta eszembe, eléggé adta magát, csodálkozom hogy eddig nem említettétek.

Azt furcsáltam, hogy amikor a kiscsaj processzorát John visszatette, semmi viselkedésbeli változása nem volt. Szerintem egy ilyen netre való kiruccanás még okozhat némi meglepetést a változásában egy esetleges következő évadban. Cameron típusát meg úgy tudom hogy meghagyták ismeretlenként (1×01-ben asszem cromartie unknown-ként azonosította). Nem lepődnék meg ha kiderülne róla hogy teljesen skynet mentesen az emberek építették meg titokban.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Üdv…

geminii - 2008. 03. 06. 16:50

Egy apró megjegyzés: most nézem a terminator 2 rendezői változatát (kismilliomodjára). És ott a procikivevős résznél az óramutató járásával megegyezően kellett eltávolítani a proci fedelét, míg a sorozatban ellenkezőleg.
Tudom, ez nem sokat oszt vagy szoroz, csak érdekességnek szántam az eltérő típusok témához :D

Lancy - 2008. 03. 06. 17:02

sztm is gyenge zaro reszeket lattunk. a vege miatt a foszerplo csajt le lehet cserelni mert leeg a bore es barkit ra lehet huzni a femvazra (amikor elegettek a masik terminatort akkor a csaj bezacskozta a boret es sztm hutobe rakta, igy nem lesz gond az uj kulsovel). lassukasan folyt az egesz nem toetentek nagy dolgok es a szegeny kis fbi ugynokot is eletben hagyta a nagy gonosz terminator (mint regen a csatak utan hogy legyen egy hirmondo es +1x senki ne probalkozzon mert ez lesz a sorsa)

tobbet vartam…

BZL - 2008. 03. 06. 17:04

Cameronról annyi tudunk, hogy egy “új” típusú very scary robot, tud csipszet enni, és egy fémlemez van a fejében. :)

A T-888 dobott egy “unknow cyborg”-ot Cameronra mikor ki próbálta elemezni, úgyhogy Cameron egy későbbi fejlettebb típus kell legyen.

T800-101 - 2008. 03. 06. 17:10

Camerom típusa: T0K715
Létrejötte: 2020 környéke
A T-600 és a 800-as szériák között
Afféle “proto” szöveti modell, ő kapta először az élő szövetet. Különleges képességekkel megáldották kísérletileg (pl. evés) de ezt a Skynet nem találta hasznosnak, és a leendő 800-asokból kivette ezt a tulajdonságot. Infraszeme, amint látszik, nincs. A Skynet legemberibb terminátora.

Seten: Ami az SG fórumon megy, az már nevetséges. Vajna a Terminator FILM jogokat adta el. Az SCC jogai nála vannak, semmi akadálya egy 2. évadnak. Tehát amit az SG-n mondanak, az kacsa.
(Ui: A FOX úgyis berendeli… :-)

BZL - 2008. 03. 06. 17:20

“Camerom típusa: T0K715 …”

Ilyeneket honnan tudunk ? Máris kiadtak valami könyvet a sorozatról ?

geminii - 2008. 03. 06. 17:29

T800-101:
Ezek az adatok Cameronról benne voltak a filmben, és csak nekem kerülte el a figyelmemet, vagy valami alternatív forrásból származnak, amiről én nem tudok?
Remélem hogy FOX tényleg berendeli a 2. évadot, ha már ezt is elcseszték az írók.

Úgy tudom ennek az utolsó 2 résznek a sztoriját az alkotók dobták össze (ahhoz képest nagyon jó lett); akkor miért nem tudták már a maradék 3-at is összedobni?

Lancy: Tényleg, a levágott bőrdarabok, amiket eltett Cameron; akkor is már sejtettem hogy egy esetleges komolyabb sérülést akarhat majd javítani vele, de azóta kiment a fejemből. Így már meg is van oldva SG visszatérése :D

BZL - 2008. 03. 06. 17:35

A filmben biztos nem voltak ilyen adatok.

T800-101 - 2008. 03. 06. 17:35

Nem voltak benne ezek az adatok a sorozatban, olvastam “hivatalosnak nevezhető” forrásból.

geminii - 2008. 03. 06. 17:42

Egy link formájában be tudnád ide is írni a forrásodat? Előre is köszi.

T800-101 - 2008. 03. 06. 17:46
T800-101 - 2008. 03. 06. 17:48

Ui.: A terminator modelleknél nem mindegyik hivatalos, mert be lehet küldeni egy “saját fejlesztésűt”. A hivatalos terminatorok a modell főoldalon, és az SCC modells almenüben vannak.

Human Insect - 2008. 03. 06. 18:05

a FIlm meg készül is, jövőre jön, Connor = Christian Bale meg minden (ezt még most is alig hiszem el)

T800-101 - 2008. 03. 06. 18:07

Azt én is várom már, bár nem Connor lesz a középpontban.

geminii - 2008. 03. 06. 18:14

Valóban ott van azon a linken a leírása Cameron modelljének, de annak szögesen ellentmond amit a Karakterleírásnál írnak róla:

“Cameron’s model number is unknown; however, she is an advanced cyborg unlike any previously encountered by the Connors.”

Na most akkor melyik az igaz?

Christian Bale-t szeressük, és felnőtt John Connor-ként nagyon is el tudom képzelni. A színészi képességeit meg azt hiszem nem kell ecsetelni. Itt a gyenge láncszem a rendező McG lesz. Valahogy a Charlie Angyalai rendezőjétől nem igazán tudom mit lehet elvárni…na de majd meglátjuk…

T800-101 - 2008. 03. 06. 18:18

geminii: A szövetszáma ismeretlen.

Dark Wolf - 2008. 03. 07. 07:55

Szerintem azon hiába sírunk, hogy milyen kevés volt ez évadzárónak meg a cliffhanger, mert ez csak egy totál random rész volt.

Komolyan hiszem, hogyha elkészült volna mind a 13 rész, akkor szépen ki lett volna bontva a Turk-sztori, Cromartie megtalálta volna Connorékat, meg a Cameront felrobbantó alak és csapata is durva dolgokra adott volna lehetőséget, és kaptunk volna egy izgalmas finálét meg egy rendes cliffhangert.

Nagyon-nagy kár, hogy itt kellett véget érnie az évadnak, mert sokakban rossz szájízt hagy így. Képzeljétek el, ha a Lost 3. évad a 3×09 után ért volna véget.

Ja, és Brian Austin Green kurvajó, pedig nem túlságosan szeretem.

Necros - 2008. 03. 07. 09:16

Nekem nagyon tetszett a finálé meg úgy az egész évad is, nem értek egyet a nyavalygókkal. Bízok benne, hogy lesz 2. évad, Terminator fan vagyok, minél több, annál jobb. :D Szerintem a minőséggel sincs baj, engem az sem zavar, hogy nem tudnak olyan nagyon sokat költeni a trükkökre, én nem azért nézek sorozatokat, hogy elkápráztassanak mindenféle effektekkel, arra ott vannak egyes sci-fi/akció mozik…
Az egész évadra kb 8/10-et tudok adni.

Slukk - 2008. 03. 07. 12:42

Kromarti? Ilyen hülye nevet adni egy terminátornak

T800-101 - 2008. 03. 07. 14:14

Csak álnév, valamit ki kellett találnia szegény T888-103nak…:)

JBG - 2008. 03. 07. 17:56

Bazzeg, T800-101 azért nem kicsit rá van állva a Terminátor-univerzumra, de ezt már egy korábbi TSCC kibeszélő poszttban is megállapítottam.

Dark Wolf: Jaja, “Derek” nekem is elég unszimpatikus volt, akármilyen szerepben tűnt fel korábban, de itt teljesen meggyőzött h ő jó arc igazából ;)

Én továbbra is tartom azt, hogy ez egy fasza kis sorozat, nekem nagyon kellemes perceket és élményeket adott, kedd óta kb. naponta 5-ször nézem meg a finálé végét ( konkrétan a parkban fagyizós hepi börthdéjtől Johny Cashen át a boomig ), és már várom h elteljen egy-két hónap ülepedési idő, és ledaráljam az egész évadot egyben.

T800-101 - 2008. 03. 07. 18:30

:)

Desmond Wallace - 2008. 03. 08. 13:24

Az utolsó rész jobban tetszett, mint a 8.
A születésnapos jelenet tényleg jó volt, de a medencésen csak mosolyogni tudtam, és a zene se passzolt oda.
Az utolsó egy perc tényleg erőltetett volt.
Remélem lesz folytatás, egy ütősebb 2. évad, Summer Glauval.

Hudson W. - 2008. 03. 09. 00:17

Nekem bejött.
Meglepett viszont hogy néhányan milyen hülyeségekt-ne haragudjatok de tényleg azok voltak-képesek kérdezni.
Amiről kevesen sőt, szinte senki sem beszél az az első baseball jelenet volt. Pedig az is húzós volt. Persze ott is volt egy olyan logikai gebasz hogy ha Derek látja az atomvillanást a kis Kyle-al akkor valószínűleg a szeme kifolyt volna.
Ami engem zavar (mert nekem a T1 könyv verziója a szent könyv a T sztorikban) az az hogy ott Kyle elmondja azt hogy ő már az ítélet napja után született. Bár ez egyébként ha jól emlékszem a filmben is elhangzik.
Várom a második évadot. Mert lesz. Szerintem biztosan.
U.I.:A filmet jobban várom mert az már csak a jövőben fog játszódni. Nekem meg világéletemben jobban tetszettek a jövőben játszódó sztorik. Flashback rulez.

T800-101 - 2008. 03. 09. 00:32

Igen, mondta a filmben, hogy az Ítélet napja után született, de ne feledjük el, hogy akkor még úgy állt, hogy 1997. 08. 29. -én lesz az Ítélet napja. Ezzel meg amúgy sem kell törődni, mert alternatív idősík…

urál - 2008. 03. 10. 15:11

Igen, elhangzik. De az az apokalipszis már elmúlt egy másik időben, ha jól sejtem a T2 beli robbantgatás miatt, így Kyle születése már az időben későbbre tolódott apokalipszis előtt van.

ac3 - 2008. 03. 13. 02:36

Na vegigneztem enis, persze vegig szidtam az osszes reszt….
A szereplok: Sarah – Linda Hamilton nyomaba se erhet… [senki]
– John – vegulis egesz jol alakitja, A terminatorok is elfogadhatoak, bar en a t1 utan csak hatalmas nagydarab terminatorokat tudok elkepzelni. Dr. Silberman karakteret is sikerult elcseszni, egy idiotat csinaltak belole. Raadasul a 3. mozifilmben [ami a sorozat utan jatszodik] mintha nem lett volna bezarva:) Kylie Reese a jovoben ugy nezett ki mielott megtamadtak oket + visszakuldtek mintha 18 eves kis hulyegyerek lenne. A sztorit elegge elcsesztek az idoutazassal [ a jovobe nemlehet utazni, mert meg nem tortent meg + ennyibol elutazhattak volna meg 10 evet raadasul valahova a skynet-bazis kozelebe, es akkor csak le kellett volna kapcsolni. Az is vicces, hogy kitudja mennyi terminatort kuldenek vissza a multba hogy aztan valtoztasson azon. A t1/t2 konyvben szepen le van irva a haboru vege, az idoutazas/viszakuldes stb. Az utalasok egy reszet elszurtak, a regi Sarah-dilihazas videot [t2-bol] ujraforgathattak volna 100%-ra ugyanugy, ugyanazokkal a szovegekkel, akkor lett volna jo. Ez a bena amator szamitogep-epitosdi is eleg gagyi + a videok kiolvasasa a processzorbol :) Persze vannak jo pillanatok, mint a baseball-resz vagy 1-2 jobban sikerult utalas, de kb 5 percenkent mondogatom a reszek nezese kozben hogy ez is szar lett az is szar lett, itt is pofan kellene vagni az irokat stb…… szoval csalodas az egesz, bar nezheto….

winnie - 2008. 03. 13. 07:46

mondjuk nem vagyok nagy T-fan, de a linda hamilton-rajongást sosem értettem. pocsék színésznő:)

T800-101 - 2008. 03. 13. 15:22

“Ráadasul a 3. mozifilmben [ami a sorozat utan jatszodik] mintha nem lett volna bezarva”

2 idősík, Nincs jelentősége semminek sem a story szempontjából, ami itt történik.

“a jovobe nemlehet utazni, mert meg nem tortent meg”

Pedig lehet utazni, csak lehet egy alternatív idősíkban kötsz ki, ahhogy itt is volt. Próbáld úgy elképzelni, mint a párhuzamos egyeneseket: az egyik pillanatban e egyenes x pontján állsz, egy szerkezet segítségével át akarsz menni y pontjához, de közbe van a “pályáról” egy kijárat, ami átvisz egy másik egyenes y pontjára.

“ennyibol elutazhattak volna meg 10 evet raadasul valahova a skynet-bazis kozelebe, es akkor csak le kellett volna kapcsolni”

Nem volt központi szervere a Skynetnek. Mindenhova beépült. Nem lehetett kikapcsolni. (Aki olvassa a HP-t: Mint a horcruxok, csak ebből végtelen van xD)

A chipes résszel, nem tudom mi a problémád. Néhány fontosabb jelenetet megjegyzett videó formájában a terminator, hogy emlékezzen rá. Ennyi.

Egyébként kövezzetek meg, sztem jobban játssza Lena Headey, de lehet ehhez a kinézete is hozzájárult nálam…:)

Butyok - 2008. 03. 14. 21:07

Szerintem nagyon jó sorozat!És legyen S2 mert kurvára várom!!!:) és szerintem sokan mások is.Ne fikázzátok :)

Chris Isaac - 2008. 03. 14. 21:58

Szerintem is jó a sorozat,általában nem a hibái alapján ítélem meg hanem az élvezhetőséget keresem.
Humoros néha érzelmes(technikai részeket hagyjuk)
sok háttérinfó és ahogy elnézem nem csak én gondolkodom egy rész után a logikai meneten :)

szurkolok a session 2 -ért

T800-101 - 2008. 03. 14. 23:33

80% az esélye. A FOX fejeseinek tetszik.

magneto001 - 2008. 03. 16. 01:51

Azt kell mondanom, hogy ez egy igen jó kis sorozat, több szempontból is:

Először is végre van egy olyan Terminátor sorozat ami nem a Schwarzenegger-féle “pusztíts és rombolj” felállást követi, hanem lehetőséget ad arra, hogy kibontakozzanak benne a sztoriban rejlő lehetőségek.
Bár idáig csak 9 epizódot adtak le, de sokkal több érdekesség volt benne mint a 3 filmben, pl. amikor Cromartie új hús-boritást csinál magának, vagy amikor a T-888 -as memóriáját olvassák ki.
Szerintem ezt a sorozatot nem szabad a filmekhez viszonyítani, különösen nem a 3. T-filmhez, ami szerintem az akció-jeleneteken kívül semmi újat nem tudott mutatni, gyakorlatilag a 2. film remake -jét csinálták meg. A sorozat ott folytatja a cselekményeket ahol a T2 -ben befejezték, ezért érdemes a 3. film cselekményeit figyelmen kívül hagyni.
Nagy újdonságnak számit számomra, hogy a sorozatban a Terminátorok már nem csak azért jönnek vissza hogy elpusztítsák John Connort, hanem hogy előkészitsék a hatalomátvételt a Skynet -nek.
A szereplőket szintén nagyon jól eltalálták, Sarah és John szerepére jobb szinészeket nem is találhattak volna, Summer Glau álltal alakított Cameron újdonságot visz a sorozatba, különbözik egy átlagos Terminátortól (pl. kéken világító szem), elképzelhető, hogy nem Skynet egyik futószallagon készült robotja, ezen kívűl a céljai sem világosak,nem tudni pontosan, hogy miért küldék vissza, a védelmezésen kívűl egyébb céljai is vannak és ez a titokzatosság még érdekesebbé tesz, az Arnold által alakított Terminátornál, ezenkívűl Glau a Firefly -ban is megmutatta már, hogy milyen ügyesen tud verekedni és ez most sem marad ki.
További érdekesség Derek Reese Kyle Reese bátyjának felbukkanása is.
Összességében tehát a sorozat egyátalán nem rossz, bár 9 rész alapján nehéz megitélni egy sorozatot, de remélem folytatni fogják és ha az alkotók nem baltázzák el, akkor sok évadot is megélhet.
Nagy bánatom azonban hogy a sorozat nem a Skynet álltal leigázot jövőbeli világot mutatja be, hiszen a legtöbbet akkor lehetett volna kihozni a sorozatból, bár ma már nem okozhatott volna egy ilyen sorozat elkészítése (lásd Stargate vagy Enterprise), szerintem ezt a közelgő 4. film miatt nem tehették meg az alkotók, de ha a sorozat sikeres akár elképzelhető, hogy csinálnak egy olyan spin-off -ot amely már a jövőben játszódik, ki tudja?

winnie - 2008. 03. 16. 07:42

szép lenne a spinoff, de a sorozat nem sikeres, sajnos, már nem is lehet az.

T800-101 - 2008. 03. 16. 12:09

Ne legyünk pesszimisták…:)

NagyZ - 2008. 03. 17. 12:35

isten sori, mikor lesz mar a 2. evad :)

ugyis berendelik.

Pettyenka - 2008. 03. 17. 15:23

Szerintem meg nagyon is jó sorozatnak minősül, ahhoz képest hogy a trilógia milyen gagyira sikerült. Itt végre a szereposztás is jó volt. És én azt mondom hogy minden sorozatot aláz amit mostanában láttam kivéve a “how i met your mother”.

Pettyenka - 2008. 03. 17. 15:40

és remélem nem mondtál igazat winnie. (jah és a neved elég “disabled” de szerintem te is)hehe

Butyok - 2008. 03. 19. 10:43

“szép lenne a spinoff, de a sorozat nem sikeres, sajnos, már nem is lehet az.”

Miért is?

winnie - 2008. 03. 19. 10:49

mert egy nem sikeres sorozatból nem lehet sikeres. főleg, ha szerializált. erre nem nagyon volt példa. a 24-nek sikerült a 4. évadra kinőnie magát, de a gyengén nézett első évadok után csak a díjaknak köszönhetően maradt életben, az scc pedig nem fog kapni. (a nézettség általában egyenletesen változik és az scc-nél a premierhez képest 60%-ot esett, ami rengeteg és ilyen változásból nincs fellendülés.)

de mindegy, a siker lényegtelen, az a lényeg, hogy annak tetszen, aki nézi. ott a prison break – az sem sikersorozat, mégis jön a 4. évada, így, ha a terminator ellesz ezen a szinten, akkor jók a kilátásai – csak ahhoz el kell lennie ezen a közepes nézettségi szinten.

Butyok - 2008. 03. 19. 22:59

Hát jó minden pénzüket a pilot-ba ölték és a többire nemjutott sok, de ha lesz pénz lesz akció is gondolom :), midnenesetre reméljük al egjobbakat.

Ann - 2008. 03. 20. 01:46

Nekem nagyon tetszett eddig, és várom a folytatást!
Ami nem nagyon volt következetes szerintem:

1. Miles Dysonnak a filmben nem egy lánya és egy fia volt? Akkor a sorozatban miért csak egy fia van? (Igaz, nem mondták ki, hogy nincs lánya, de nem is mutatták.)
2. 1999-be utaztak, és Sarah a boltban úgy nézegeti a mobilt, mintha még sosem látott volna olyat. Viszont ha jól emlékszem ’99-ben azért már léteztek mobilok. :-) Ő meg ilyeneket kérdez, hogy mi történik, ha megnyomja a gombokat 1-től 9-ig. :-)

Butyok - 2008. 03. 20. 06:27

Azt nem azért nézegeti/kérdezi mert nemtudja hogy mi az :D

Ann - 2008. 03. 20. 11:35

Hát nekem eléggé úgy tűnt…

Ja, és szerintetek mi történik Derekkel a jövőben abban az alagsori szobában, ahol zongorázik valaki?

T800-101 - 2008. 03. 20. 13:36

Megkínozzák a zenével.

Ann - 2008. 03. 20. 17:27

Hogyan? Pont akkor hallgat el, amikor belép.

T800-101 - 2008. 03. 20. 17:43

Lemezről megy. Újrakezdődik…

Ann - 2008. 03. 20. 17:52

Jaj, magyarázd már el légyszi, mindent harapófogóval kell kihúzni? :-) Vagy legalább azt írdd, hogy hol olvastad.

Ann - 2008. 03. 20. 18:42

Vagy akkor legalább ne úgy állítsd be, mintha így lenne és kész. Lehet ez is egy verzió.
Szerintem meg Cameron volt a szobában, és balettozott. :-)

T800-101 - 2008. 03. 20. 23:48

A jövőben nincs zene. Ha valaki zeneszót hall, az kínzás a jövőben.

Hudson W. - 2008. 03. 21. 08:36

Nah. Hogyha ez hivatalos magyarázat akkor puszi a FOX hasára…
Miért ne lehetne a jövőben zene?!!
Ha meg ez nem hivatalos akkor bízom benne hogy erre a vallatásos dologra még visszatérnek a második évadban.

Marcell - 2008. 03. 21. 10:06

T800-101 lehetne h ezt egész mondatokb elmagyaráznád? mer ebből semmit nem lehet érteni! és ezt most te csak gondolod? vagy így is van???

Ann - 2008. 03. 21. 11:40

Szerintem csak gondolja, és elég furcsán válaszolgat, szóval szerintem ő egy gép. :-)))

T800-101 - 2008. 03. 21. 16:29

Hudson W.: Gondoljunk bele…Sokmíllió terminátor pusztítja az emberiséget, ők meg zenét hallgatnak a fülükbe dugva? :)

Én csak hivatalost közlök.

blogen - 2008. 03. 22. 11:56

Node mi van, ha abban a pincében Arnie balettozik! Az már csak kínzásnak számít, még a robotok közt is.

T800-101 - 2008. 03. 22. 11:59

xD

Hudson W. - 2008. 03. 22. 17:47

Az ok hogy nem Mp3 lejátszóval a fülükben harcolnak.. De a bázisokon vagy a mexikói bázisokon meg ilyen eldugottab helyeken is hallhatnak. Más. Ressék még a bombázás előtt is hallhatnak zenét és nem feltétlenül kell hogy rossz emlékeik legyenek.

ToCcSa - 2008. 03. 26. 22:40

1ideig olvastam a fórumot és látom sokan aggódtok SG miatt( mint ahogy énis:D). De szerintem nemfogják kiszedni a sorozatból mert akkor ellentmond annak amit Derek látott a jövőben( hiszen találkozottCameronnal). lehet, hogy tévedek, saját. lehet már írták akkor sorry

satriani - 2008. 04. 02. 11:58

Sziasztok! A medencés jelenetben csak nekem tűnt úgy, hogy a mélybe merülő kommandósnak visszafele mennek a buborékok a szájába???

Dennett - 2008. 05. 12. 16:03

Megmondom őszintén a Terminator 3 után én azt képzeltem, hogy már nem jöhet ennél rosszabb, de aztán mégiscsak jött ez a TSCC. A Terminator első 2 része zseniális volt, mert írta és rendezte James Cameron. Mondhatni ezek voltak gyermekkorom kedvenc filmjei. A 2. részt minimum 100-szor megnéztem. A 3. részt a moziban láttam, de hangfalak és effektusok ide vagy oda végig untam az egészet és azon rágtam magamat, hogy “ezt hogyan sikerült így elcseszni”?! A 3. rész forgatókönyvírói az első két részen élősködtek, némi bohóckodáson kívül, semmit nem raktak hozzá a sztorihoz. A 3. résznek egyedül a vége tetszett, kínálkozó lehetőségként egy újabb Captain Power and the Soldier of the Future-re, de jön a következő trilógia, így ebből gondolom már nem lesz sorozat.:( A TSCC-nek szerintem csak három gyengéje van: (1) folyton az a téma – azon sopánkodnak – hogy mi történt régen, azaz itt is az első kettő mozifilm tartalmát csengetik nekünk újra (2) nincs cselekmény (3) még a látványvilág is szegényesre sikeredett – pedig ahhoz már igazán nem kellene ész csak pénztárca. Thomas Dekker nagyot alakított a Heroes-ban, de örök törvény, hogy egy rossz forgatókönyvből még egy pár jó színésszel sem lehet jó filmet csinálni. Nem vagyok nagy fórumozó, de ezt most le kellett írnom…:)

Különben ToCcSa, már miért kellene Cameronnak életben maradnia? Hiszen Cameron a jövőben készül el, és ezután találkozik a jövőbeli Cameronnal, mégha a múltban is pusztul el, az logikusan az ö “további jövője” – pontosabban a végzete hiszen elpusztul :)Talán ezért is tartott meg magának egy rudat abból a fémből amiből majd őt is elkészítik a jövőben, hiszen ha az összes fémet hagyja odaveszni akkor miből készül el ő? – talán titánból de mint tudjuk az rossz.:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz