login |

Pilot-mustra: The Return of Jezebel James – 1×01

2008. 03. 15. 12:48 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2007/08, kritika, pilot-mustra,

Nem hiszem, hogy sok olyan sorozatkészítő lenne, akinek, mint megváltót várnák sokan a következő saját sorozatát, de Amy Sherman-Palladino alapjába véve ilyen, pedig csak egy sorozatot készített, a Gilmore Girls-t, vagyis a Szívek szállodáját. Most viszont a Jezebel James-szel a klasszikus, díszletes, többkamerás, közönség előtt forgatott szitkomhoz nyúlt.

THE RETURN OF JEZEBEL JAMES – 3.5/10

The Return of Jezebel James

Mondjuk annyira nem meglepő a választás, mint elsőnek tűnik, hiszen Sherman írt anno Roseanne-t is, azonban részemről a Jezebel James nem működik, mint szitkom. Egyszerűen a poénra járatott szövegek sokkal kevésbé természetesek, mint a nem poénra járatott, de jóval viccesebb Gilmore Girls-ben és a közönséget folyton röhögtetni való kényszer nem tesz jót a sorozattal. Nem fájt különösebben a nézése (ezért nem húztam le annyira), de azért, ha már szitkom, akkor legyen vicces. És a pilot nem az. (Most képzeljük el a Gilmore Girls-t aláröhögéssel és hatásszünetekkel minden kisebb poén és poénnak szánt duma után…)

Ha mondjuk eltüntetnék a nevetést és a poénok felvezetését és kitartását, még talán nézhető is lenne a végeredemény, így viszont részemről, aki nem vagyok nagy szitkomfanatikus (a többkamerásoknak meg pláne nem vagyok a híve), az egész pilot rettenetesen túlírtnak tűnt és túljátszottnak a’la Parker Posey, akit bármennyire is kedvelek, inkább pofán vágtam volna egy-kétszer. (Oké, ilyen a karaktere, ergó jól végzi a munkáját, nem?)

Lauren Ambrose sokkal kellemesebb jelenség volt, azonban egyelőre a mellékszereplők olyan színtelenek, mint a pirkadatban előmászó… (sorry, nem tudok hasonlatokat gyártani, majd idegondoltok valamit) és igazából nem hiszem, hogy a húgától a saját gyereke kihordását kérő sokat dolgozó, csak szexért randizó nő története különösebben érdekelne.

De legalább megtudtuk, hogy ki az a Jezebel James. Tegnap két rész ment le, így nézem is a másodikat, meglátjuk, hogy abban előkerül-e JJ és sikerül-e felülemelkedni az íróknak a szokásos szitkompilot-betegségeken. De meg kell, mondjam, nem vagyok optimista. Van, hogy egy pilot láttán az ember biztosan tudja, hogy akkor sem fog klikkelni a sorozattal, ha annak az írói vért izzadnak…

6 hozzászólás Ne habozz!

Mann - 2008. 03. 15. 12:52

Nekem is ez az erőltetett színészkedés és a poénok hiánya volt sok… még várok egy részt utána temetés…

Kaktusz - 2008. 03. 15. 15:42

“Most képzeljük el a Gilmore Girls-t aláröhögéssel és hatásszünetekkel minden kisebb poén és poénnak szánt duma után…”

kábé 50-60 perces részek keletkeztek volna:)))

még nem láttam a pilotot, de elég erősnek kell lennie hogy megtartsam, pláne most hogy szivárognak vissza a sztrájk után a sorozatok… meglátjuk, meglátjuk

fant0m - 2008. 03. 15. 15:57

Első két részt megnéztem.
Nevetni nem nevettem rajta, talán 1-2-szer mosolyogtam, (pl. 1×02-ben az “üldögélős” jelenet).

De amúgy nem rossz, a két főszereplőt kedvelem, s talán még a szülők is szerethetők lesznek, (ha többet szerepelnek).

Végül is, 6 részes lesz, az meg belefér az időmbe :) Legalábbis az 1×03-om még tuti.

Vagabond - 2008. 03. 15. 17:27

Én is megnéztem a dupla részt, és hát nem voltam elájulva én sem. Pedig maga az alapötlet tetszene, és a két főszereplő is jó együtt, de Parker Posey egyedül túl sok nekem, helyenként valahogy túl hiperaktív és túl erősen próbál artikulálni, amikor meg a közönség még nevet is a nagy semmin, arról már ne is beszéljünk (erről egyébként maga ASP mondta, hogy ő sem érti mi a fenének röhög a közönség, mikor pl. az aktuális mondat nem is lett telibe röhögős poénnak szánva; ha egyszer rákezdenek nem tudják abbahagyni). A második rész egyébként jobb volt, mint az első, ezért én adok neki még egy esélyt.

morris - 2008. 03. 15. 20:08

Öhhm … Nos, igen. Megnézve az első részt én sem dobtam hátast. Talán azért van, mert túl nagyok voltak az elvárások a G.G. után. Talán még kiforrja magát. Talán.

ms nyifnyaf - 2008. 03. 16. 10:24

Sehol nem olvasok rola jokat – ugyhogy lehet, hogy bele se kezdek, csak amikor lemegy a teljes evad. Kar, pedig nagyon vartam mar. :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz