login |

Pilot: The Return of Jezebel James

2008. 03. 16. 14:46 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: 2007/08, kritika, pilot-mustra,

A Jezebel James pénteken bemutatott pilotját nézve az ugrott be, hogy a Scrubs-nak van egy része, amikor hagyományos sitcomot játszanak. Amúgy a Scrubs nem alánevetős, néha kicsit melankólikus hangulatú sitcom, de eltér a Friends-féle megoldásoktól. Szóval abban van egy rész, amikor sokkal élénkebb színűek a díszletek és a ruhák, van alánevetés, meg ilyesmi, azaz teljesen hagyományosra van alakítva a sorozat. Na most ez a Jezebel James tök olyan.

jezebel-posey.jpg

Mintha az alánevetős sitcomokat figurázná ki. Mintha a Gilmore Girls-nek is lenne egy olyan része, mint a Scrubs-nak volt. Persze valójában könnyen lehet, hogy ezt így komolyan gondolták, vérbeli sitcomot akartak csinálni meg minden, de a végeredmény olyasmi mint amit itt az előbb ismertettem. Túljátszott jelenetek, picit túlhúzott, színpadias poénok. Teljesen olyan érzés, mintha a stílus parodizálnák. Főleg, hogy az egész pedig meg van fejelve pár pörgő párbeszéddel. Ez utóbbi amúgy tök fura, mert a pilotban egy esetben még rímelt is, szinte azt vártam, hogy dalban törnek ki hirtelen, de szerencsére nem.

De, emberek, a lényeg, hogy ebben van poén. És nem mellesleg tökre szerethetőnek tűnik. Az első két bekezdést a pilot megtekintése után írtam. A második részre már sokkal viccesebb lett az egész, viszont sokkal inkább rendes sitcomos, nem pedig paródia érzés, bár Parker Posey a második részben is túljátszotta az egészet.

Vajon Palladinóék olyanok lesznek, mint Apatow (vagy Kevin Smith)? Utóbbiban nagyon bírom, hogy a Freaks and Geeks óta szinte mindig alkalmazza azokat a szereplőket akiket ott megismerhettünk. Legalább egy apróbb szerepben beköszönnek a filmjeiben, Palladinóék most tárgyalt sorozatában pedig ott van Max a Gilmore-ból és már feltűnt az autószerelő csaj is. Kíváncsi leszek még ki kukkant be.

Sajnos értékelésileg egyelőre 6/10, és tippre nem fog megélni 7 évadot (nézettség alapján örüljünk ha ezt a hetet leadja Fox, sadface), így nincs ideje kinőnie magát. Az biztos, hogy a pilot nem volt annyira erős, mint a Gilmore pilotja anno. Amúgy, nem akarok túl szőrszálhasogató lenni, de a pilotban 1 jelenet játszódik Parker Posey lakásában, a második részben pedig egy tök másik lakása van. Tényleg olyan nagy fáradtság lett volna újra felvenni azt az egy szem jelenetet az első részhez, hogy ne szúrja ki a hiba az emberke szemét. Mármint főleg így, hogy egymás után vetítették a két részt.

15 hozzászólás Ne habozz!

kaito - 2008. 03. 16. 15:18

ahogy winnie is mondta, alánevetés iszonyat fura volt, céltalan (pl. kiez? a húgom- hahaha). második rész nekem jobban tetszett, parker posey még visszavehetne kicsit a figurából. dumák meg klasszikus szófordulatok rendben vannak, tényleg inkább a formával van gond. mondjuk ilyeneken lehet nevetni (pontosan nem emlékszem):
– … kb mintha egy alien növekedne a hasamban.
– yeah, but with a different exit strategy.

hady - 2008. 03. 16. 16:25

hat gyerekek en egy ilyent tuti nem probalnek be

winnie - 2008. 03. 16. 16:59

én már csak azért is, hogy szélesítsem a sorozatspektrumomat.

Kensei Takeso - 2008. 03. 16. 17:35

az autószerelő csaj a Cigány?

Human Insect - 2008. 03. 16. 17:39

ezt miért kell? a szinkronban sem mondták ezt rá, de igen, a Gipsy

friendsfan - 2008. 03. 16. 19:22

Ez a jó szó: paródia. De egy szitkomot parodizálni…

Vagabond - 2008. 03. 16. 20:41

Itt ezen a linken van egy nagyon jó részletes leírás képekkel együtt, hogy mi történt a két részben.

http://www.gilmoregirlsnews.com/2008/03/15/the-return-of-jezebel-james-101102/

numberone - 2008. 03. 17. 02:03

a nagy gilmore-os rajongásotok miatt ezt öszintén szólva túlerőltetitek, de hát ez van. tudom h nem lehet mindig csak lost meg pb cikk.

Human Insect - 2008. 03. 17. 02:08

túlerőltetjük? most volt a premier és mindketten írtunk róla. ha épp ráérünk akkor általában mindketten írunk kritikát egy induló sorozat első részéről. Ennyi a nagy titok.

winnie - 2008. 03. 17. 07:08

rajongásoTOK?:) én a 6-7. rész fele lelőttem a gilmore-t:) (mindig olyan cuki, amikor valaki leírja, hogy szerinte miért rajongok/rajongunk és kiderül, hogy nem is – ergó kiderül, hogy nem is a saját kedvenceinkről írunk csak…)

(de jó látni, hogy megint az a baj, hogy túl sokat írunk a saját blogunkra. és én még örültem, hogy végre megint visszaálltunk arra, hogy mindketten írunk a pilotokról és még a 2. részekről is)

szerintem inkább írunk még vagy húsz új sorozatról, mint olyan lerágott csontokról, mint a lost.

Annie - 2008. 03. 17. 10:11

:)
én azért köszönöm a pilot-kritikákat. :)

Vártam én is, szintén a gilmore miatt bízom ASP-ban. Ha tudom, becsekkolom az első részeket, aztan meglátjuk, hátha kiforrja magát.

sixx - 2008. 03. 17. 14:18

win, szerintem szavaztassátok meg a jónépet, hogy miről írjatok, kurvaélet, nehogy már csak úgy, arról, amit megnéztek, vagy eszetekbe jut, milyen világ ez?

numberone - 2008. 03. 18. 01:58

tényleg nem rosszból volt. nem kell mindjárt személyiségi jogi drámát kreálni egy hozzászóloás miatt. ;)

no para! ha nem tetszene amit csináltok akkor nem néznék fel ide naponta többször is.

winnie - 2008. 03. 18. 06:33

én csak azon akadtam meg, hogy gilmore-rajongó lennék:)

monti - 2009. 10. 05. 18:06

gilmore-t vinném arra a bizonyos lakatlan szigetre!
így bepróbálom ezt a sorit is))))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz