login |

Pilot-mustra: Swingtown – 1×00

2008. 03. 24. 14:29 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2007/08, kritika, pilot-mustra,

Nocsak, a 2007/08-as országos idény legkellemesebb meglepetése. Pedig, ahogy elnézem csak 15%-nyira vártam a 70-es években játszódó sorozatot és a CBS midseason-ös berendelése sem kecsegtetett túl sok jóval, de most, hogy sztrájk ide vagy oda, megint elpakolták és nyári premiert csináltak belőle, csak a csoda mentheti meg a Swingtown-t, pedig… Szóval ritkán nézek meg kétszer egy pilot-ot. (Íme az előzetes.)

SWINGTOWN – 1×00 – 7/10

Swingtown cast

Oké, csaltam, mert anno, mikor kiszivárgott a netre, megnéztem egyszer, csak nem írtam róla, most viszont csekkoltam megint, hogy felfrissítsem az emlékeimet. De akkor is! Abszolút élvezetes volt az 1976 nyarán játszódó tipikus történet, miszerint a kétgyerekes kertvárosi házaspár elköltözik egy egy fokkal jobb környékre, ott hagyva a régi barátokat.

És, ha már mennek a régi barátok (szerencsére maradnak tovább szerepelni), akkor akadnak újak is – hogy hogy nem éppen egy a kor divatjának megfelelően nyitott házasságban élő, jómódú férj és feleség, akik természetesen azonnal kivetik a hálójukat az “újoncokra”. Mondhatjuk, hogy klisés a felállás, azonban annyi szeretnivaló nüansz volt a pilot-ban, hogy egyszerűen nem tudtam nem élvezni. ÉS, ami a legfontosabb, nem volt benne (egyelőre) semmi gyilkosság, semmilyen titokzatos rejtély, sem sötét múltbeli titok.

Anno, a Narancsvidék előtt a “szvingelés”-ről én is azt hittem, hogy valami táncféle (a kis naiv…), de mire jó egy tinisorozat, ha nem arra, hogy megtanítsa a tudatlan fejemet, hogy a szvingelés alatt még az afféle éjszakára párt cserélő, random párt választó mókát értik – nyilván innen a sorozat címe és éppen ezért tartottam anno a neccesnek, hogy országos tévén mit keres egy Swingtown, hiszen így éppen a szexualitás ábrázolását kell kerülniük kínosan a készítőknek. De, meg kell mondjam, ez nem is volt baj, talán ez is hozzátett valamit ahhoz a túlfűtött bájhoz, ami a 70-es évekbeli, szexuális forradalom-menti fílinget erősítette.

A remekül teljesítő, szerepükben tényleg lubickoló színészek közt akadtak ismert arcok (Jack Davernport – Coupling, Molly Parker – Deadwood, Lana Parilla – Boomtown, Grant Show – Melrose Place) , a 7 fő felnőtt- és 4-5 fő gyerekkarakter már most simán elkülöníthető volt és egyikről sem mondanám, hogy ellenszenves vagy érdektelen lenne.

A fene gondolta volna, hogy egy karakterorientált, 70-es évekbeli pilot ennyire beszippant – az más kérdés, hogy a karakterorientáltság egyelőre csak a figurák egymás közti viszonyában jelentkezett, szinte minden főszereplő egyébként totál kétdimenziós, az ordas kliséktől pedig óvok mindenkit, de engem nem zavarnak, inkább tekintem őket parodisztikus, kikacsintó elemeknek. Hajfetisisztáknak meg egyenesen kötelező.

8 hozzászólás Ne habozz!

morris - 2008. 03. 24. 14:49

Megnéztem a promóját. Sztem jópofa.

sixx - 2008. 03. 24. 15:07

ó bazz, most fejeztem be a kritikát én is…

meroving13 - 2008. 03. 24. 15:32

Tekintve h (magam sem tudom miért) a CBS sorozataira bukok a legjobban nagy átlagban véve, tuti h bepróbálom, főleg h pozitív jelzőkkel lett illetve eme nemes blogon.

winnie - 2008. 03. 24. 16:04

sixx: revans a roastért:)

Domcsi - 2008. 03. 24. 16:24

jee, ezt már nagyon vártam úgyis!
örülök, h jó lett!

winnie - 2008. 03. 24. 16:25

azt már ki sem emeltem, hogy a régi barát-házaspár, de főleg josh hopkins karaktere mennyire ász – valamint az, amikor a szvingerfeleség reggel lazán kijön a házból és ugyanazzal a lendülettel ugrik egy fejest a medencébe. az nagyon “fílinges” volt. (lehet, hogy ha lenne medencénk a kertben, akkor természetesnek venném, de így…:)

blade78 - 2008. 03. 24. 18:11

Jaja kis szexualitással felfütve…. de ha laposodik a sorozat alá OC akkor be lehet dobni a leszbikártyát is….
Nah….

dorcsi - 2008. 03. 24. 20:01

Jó lesz, h. lehet ezt nem várni :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz