login |

Megyeget a New Amsterdam

2008. 03. 28. 18:47 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Most, hogy nem volt tegnap Lost, hadd ajánljam megint figyelmetekbe a New Amsterdamot. Februárban indult, most tart az 5. résznél és a héten még lehet esélye, hogy esetleg belenéztek, meg talán a következőn. Utána ismét dübörögni kezd a sorozatos évad, és az erős mezőnyben azért nehezebben áll meg a talpán ez a több száz éves ember.

amsterdam-potlek.jpg

Nekem amúgy afféle Life pótlék a sorozat. Az említett ugyanis szeptemberig tuti nem tér vissza, úgyhogy a New Amsterdam a nézhető nyomozós űrt tölti be nálam, és meg kell mondanom, hogy nem is annyira rosszul. A Lost pedig azért említhető meg, mert a sorozat tele van flashbackkel, ami fel is dobja a hangulatot. Régi időket láthatunk, ami kihat halhatatlanunk modern kori cselekvéseire is. Persze valamilyen szinten általában kapcsolódnak a visszaemlékezések az ügyekhez, de főleg a karaktert mélyítik.

Az alaptörténet szerint a főhős addig halhatatlan, amíg meg nem találja az igaz szerelmét. És közben besegít az N.Y.P.D.-nek, mert az amerikai halhatatlanok 2008-ban már nem lófrálhatnak csak úgy, a szerelmüket keresve. Egyrészt kell legyen tisztességes, adózó munkájuk, másrészt pedig valami formulába be kellett gyömöszölni a cuccot, amit a nagyfőnökök is felfognak. Áh, most lehet túloztam kicsit, főleg hogy a sorozat azért valamennyire tetszik.

De visszatérve a szerelemre. Tegyük fel, hogy tényleg csak egy igaz szerelme lehet. Mennyi az esélye, hogy a 8 millió lakosú New York-ban találja pont meg, a Föld 3,5 milliárd nője közül, azt akivel leélheti végre halandó életét? Áh, ez cinikus volt, de mondom, elfogadva, hogy van egy igaz párja, a számok akkor is ellene dolgoznak.

Eddig a New Amsterdam 6/10, de pont jól jött, kitölteni egy picit a sorozatűrt, ami a sztrájk miatt tátongott az év szövetében. A jövő hétre egy akciósabb részt ígérnek, kíváncsi leszek, hátha szerez még pár nézőt, így talán nem kaszálják el amikor elfogy ez a 8 rész. Addig is, itt a főcím, ami pozitív, mert egyre kevesebb sorozatnak van manapság.

13 hozzászólás Ne habozz!

Road Lee - 2008. 03. 28. 18:54

“Nekem amúgy afféle Life pótlék a sorozat. Az említett ugyanis szeptemberig tuti nem tér vissza (ha visszatér?)”

“Ha visszatér”?! “Ha visszatér”?!

Na ne idegesíts… :/// Miért, van sansz rá, hogy nem folytatják a Life-ot?! Hogy a jó #*&@%$ß…! :O

Human Insect - 2008. 03. 28. 18:59

visszatér, rákerestem. javítom

koac - 2008. 03. 28. 19:51

Én nézegetem hétről-hétre. Egész kellemes, bár sztem jóval többet is ki lehetne hozni a témából. A nyomozások kicsit lehetnének izgalmasabbak. Ami meg a szerelmi szálat illeti, !Spoiler! hát a dokinéni nevetségesen könnyen összejött neki. Mikor kiderült, hogy a csaj férjnél van, evidens lett volna, hogy jönnek majd a nagy “meghódítjuk a szívét” jellegű dolgok, részeken át. Ehhez képest már a köv. részben meg is cuccolta. Ráadásul az 5-dik rész végi összezördülés sem tűník túl komolynak. Na mind1, a lényeg, hogy a potenciál megvan benne, remélem jófelé viszik majd el mind2 vonalat, és akkor egy igazán fasza kis sorozat lesz belőle. Addig viszont jogos a 6/10.

JBG - 2008. 03. 28. 19:58

Lehet h bepróbálom, mert nekem is kell egy-két elcsordolgálós nyomozós sorozta, bár most itt van a Raines ( a CSI-k meg nálam alap )

Ha már Life-nál tartunk, akkor az a visszatérő 11 rész hivatalosan a 2. évad lesz, vagy az első évad 2. fele, merthogy eredetileg ugye 22 rész lett volna, csak jött a sztrájk. Mármint oké, hogy mivel új naptári évben jön majd, akkor új évad ( vagy tévedek? ), de akkor is az erdeti koncepcióhoz tartozó 2. fél lesz.

Human Insect - 2008. 03. 28. 20:04

nyilván a sztorit folytatják. és valszeg második évadnak is fogják hívni

Road Lee - 2008. 03. 28. 20:46

Na azért, hálaajóistennek… :)
Kösz, Human! :sör: Most, hogy minden haveromat ráizzítottam, nagy pofára esés lett volna egy cancel…

Hja, és hogy ontopic is legyek: a New Amsterdam is itt figyel már nálam egy ideje, meglehet, ideje lesz belekezdeni.

rhynn - 2008. 03. 28. 20:59

őszinte leszek, nem bírtam. háromszor is nekiugrottam, egyszer az elsőnek, végig is néztem, kétszer a másodiknak, de nem sikerült végigszenvedni.

SPOILER

Amikor behozták a fiát, az első jelenetnél leesett, hogy ő az lesz, de azt is olyan kényszeredetten oldották meg.

Ju - 2008. 03. 28. 21:07

nekem bejövős, főleg a főcím és a minden részben flashback (főleg, hogy flashback-mániás vagyok) emlékezések múltbeli eseményekre melyeket valamilyen jelenbeli tett, történés vagy érzelem elevenít fel és kapcsolódik hozzá, véleményem szerint az egyik legjobb mozgatórugója egy sorozat érdekessé és egyedivé tételének
önmagában a nyomozós része már-már unalmassá válhatna, hiszen a nyomozós sorozatokból “Dunát lehetne rekeszteni”
nyilván elő kellett rukkolni valami egyedi stílussal

Dupladurr - 2008. 03. 28. 21:12

Azt a 3,5 milliárd még kevés is, hiszen ha a fickó tényleg halhatatlan, már pár generációnyi nő élt mióta megszületett ;)

profilER - 2008. 03. 29. 03:02

Nagyon szeretnék jókat mondani a New Amsterdamról, mert működik bennem valami sorozatok iránti szeretet, de nem tudok: szimplán unalmas! Unalmas és unalmas.
Kérem vissza a Life-omat!!!

Mann - 2008. 03. 29. 11:18

A pilot még ígéretes volt, halhatatlanság rulez, de már kezd nagyon lapos és szürke lenni…

Ivett - 2008. 03. 29. 21:16

Nekem az első rész eleje nem jött be, de azóta egész “megszerettem”. Sok mindent kilehet hozni még a történetből remélem ki is hozzák belőle…

kicsy - 2008. 03. 29. 23:45

Szerintem a főszereplőt nagyon jól eltalálták, főleg az apróbb részletekkel és megjegyzésekkel, tényleg érezni rajta azt a 400 évet :)
Viszont az kezd zavarni, hogy minden esethez van egy kapcsolódó flashback-sorozat a buksijában.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz