login |

Smallville: távoznak a készítők

2008. 04. 03. 11:27 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: hírek

Allison Mack - SmallvilleMostanában sokat Smallville-ezünk, nemrég durvult be a sorozat, most pedig olyan hír jött, ami mellett nem mehetünk el, ugyanis otthagyja a sorozatot a két készítő, Alfred Gough és Miles Millar, akik hét évadon át voltak a sorozat showrunner-jei – erről nyílt levélben tájékoztatták a rajongókat.

Hogy ez jót jelent vagy rosszat, nem tudni, de mindenféleképp jelentős lépés és meglepő elhatározás – nem sokat lehet egyelőre tudni az okokról, van, aki szerint az játszik szerepet a lépésben, hogy a CW a 8. évadon túl is folytatni akarja a sorozatot (naná, a Smallville a legnézettebb CW-sorozat), míg a készítők a következő évadot utolsónak akarták szánni.

A lépés mindenesetre hasonlít a tavalyelőtti Gilmore Girls-showrunner távozásra, ott is a legnézettebb sorozatról volt szó, bár legalább tudtuk az okokat. Hogy ki veszi át a sorozatot (külsős, eddigi író) nem tudni, mint ahogy az sem, hogy Michael Rosenbaum távozását/maradását miképpen fogja érinteni a készítők “lelépése”. (A képen egy újabb eyecandy a “futottak még”-kategóriából, Allison Mack.)

24 hozzászólás Ne habozz!

hady - 2008. 04. 03. 11:39

Huh hat kivancsi vagyok mennyire lesznek gyengebbek a reszek a 2 showrunner nelkul, remelem nagyon nemfogja befolyasolni a Smallville sorsat!

Csigusz - 2008. 04. 03. 11:52

ohhh b***meg
Smallville eddig se volt vmi nagyon erős évi 4-7 jó rész/évad… többi töltelék.
de ha most elmegy a 2 agy… áhh Smallville-nek lezűlőtt, nemtom a CW miért nem veszi észre h kiégett a sorozat, zárják le és inkább egy JL spinoff kéne.

gta9star - 2008. 04. 03. 13:01

Szerintem hogy mennek a showrunnerek nem /or*
, mert ha jol ertettem most cseréltek irokat !

Én eltudnám nézni 2-3 évig a dolgot mert még mindig nem repült … :) kiváncsi vagyok az első szárnycsapásaira, ill. a lobogo vasas köppenyt sem láttam még… :) , nem igazán nözött :)
Szoval semmi extra most indulna be igazán a dolog.

Eltudnám képzelni hogy belekeveredik egy titkos DEA nyomozásba…, swann-on keresztül NASA segitésbe..

Régen homályos honan van TB kártyája, mert csak akkor van ha van orvosi vizsgálat is .stb

Ami viszont nagyon bánt Lois sokat öregedett :( .. tök ciki idősebbenk néz ki mint clarke :)

Mefi - 2008. 04. 03. 13:05

Mondjuk nem tudom, hogy Lex és Lana nélkül mit akarnak még folytatni.

phantom - 2008. 04. 03. 13:15

Ezt én se értem. Csak nehogy úgy járjanak mint az OC Mischa Barton távozásával.

gta9star - 2008. 04. 03. 13:15

Szerintem ez sem gond
lex balesetett szenved es uj arca lesz ..

Lana meg ha jol értettem vissza térő lesz,
mondjuk egy clarke es Brainiac összecsapás során közéjük kerül pár kriptonittal + áram aztán át megy egy másik dimenzióba vagy tudom is én hova
mert ugye vele is volt valami a 3-4 evadban a francia szállat ne feledjuk !

SirAlex0717 - 2008. 04. 03. 13:16

Attól, h “futottak még” még jól meg… simogatnám!

Ráhel - 2008. 04. 03. 13:41

gta9star:
akárki is feleljen ezentúl a show-ért remélem ennél több fantáziája lesz :DDDD

BobaFett - 2008. 04. 03. 15:16

Miért mi lett az OC-vel ?

lex - 2008. 04. 03. 15:18

sehol sem érti a szitut sehol a neten. Minden Smallville-oldalon csak találgatások mennek és a legtöbben rendkívül elégedetlenek a helyzettel.

Egy showrunner-nagyágyú tudná csak visszahozni a bizalmat, de sejtésem szerint nem lesz új ember a csapatban, hanem majd a co-executive producerek közül fognak valakit pajzsra emelni.

hady - 2008. 04. 03. 15:55

Idejel lenne mar megtudja Lex is h kijaz mijaz valojaban Clarck es reupljon is ahogy irtad gta9star: repuljon is!

lex - 2008. 04. 03. 16:10

főoldalon lehozta a TVGuide is, itt már vannak elég érdekes spekulációk, mind a cikkben, mind a kommentek között

http://community.tvguide.com/blog-entry/TVGuide-News-Blog/Todays-News/Smallville-Shocker-Series/800036775

tufee - 2008. 04. 03. 18:28

Hát maradjunk annyiban, hogy a Smallville már nagyon rég elszállt attól a Superman mitológiától / képregénytől, amihez egyébként tartania kellett volna magát (meteorfreakek=ótejóég). A Lana-Clark szál is túlságosan sokáig lett húzva (kb. 3 évada csak ráerőltetnek dolgokat Lana karakterére, hogy őt is bent tudják hagyni), és butaság volt Lois-t ilyen korán Clark életébe behozni. Ráadásul még mindig nincs tisztában vele, hogy ő az emberiség megmentésére született… A repülésnemtudásról nem is beszélve, amit oké, hogy anyagiak miatt halogattak a készítők.

Szóval csak jobbat tudok remélni, mint amit ez a Gough-Millar páros alkotott. Allison Mack viszont brrr… imádom a kis cuki fejét!! :))

lex - 2008. 04. 03. 19:01

Gough és Millar védelmében annyit, hogy folyton különböző megkötésekkel csesztette őket vagy a DC Comics, vagy a Superman Returns készítőgárdáján keresztül a WB. Magyarul kábé az egész Time Warner megszabta a Smallville irányvonalát.

Gough-ék így közel sem tudták megvalósítani azokat az elképzeléseket, mint amikkel annak idején leültek sorozatot gyártani (lsd: Batman Embargó, Lois&Clark embargó, újabban Manhunter-embargó…)

De ezzel együtt sok dologgal egyetértek, főleg a Lana-szál feleslegességével.

atg - 2008. 04. 03. 19:44

According to the TV Guide News Article:

“Sources have since informed TV Guide that a pair of producing teams — Kelly Souders and Brian Peterson, and Todd Slavkin and Darren Swimmer — have been named the new show runners/executive producers, leaving Smallville in the good hands of four longtime writers for the show.”

atg - 2008. 04. 03. 19:49

Al/Miles távozásával kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, jó kérdés, hogy igazából a sorozat negatívumai mennyire kapcsolódnak az ő nevükhöz, és mennyire a cw követelőzéseihez. (A legnagyobb gond természetesen Lana karaktere.) Ha a betett idézetem igaz, akkor szerintem meg lehet nyugodni, mert talán a 4 legjobb Smallville-íróról van szó, kérdés szintúgy, hogy mennyire követik Al/Miles irányvonalát, és hogy e igazából mennyire jó nekünk, rajongóknak. Egy őszinte, hosszú, elemző vallomást azért elvárnék Al/Miles-tól, hogy az évek alatt mit miért csináltak, itt a tökéletes alkalom rá, nem köti senki a kezüket semmihez.

LestatVenom - 2008. 04. 03. 21:08

Szerintem attól, h új író gárda veszi át még nem jelenti azt, h nem lesz jó. Lehet sokkal jobb lesz. Mert nekem az az érzésem van már az 5.évad óta, h az írók mindig csak atom durva részben pörgetnek vagy kettőben és azzal akarják fenttartani a sorozatot, mikor a maradék tizen x rész meg csak töltelék. Szóval én reménykedve várom a fejleményeket. Lex távozásáról meg annyit, h sajnálom de biztos tudnak még ellenfelet keríteni Klárknak.

winnie - 2008. 04. 03. 21:19

így van, nem jelent semmit, de azért egy készítő, az, akinek saját gyermeke a sorozat, aki a születés óta a sorozattal van, nos ő ismeri legjobban a karaktereket, hogy ki-mit csinálna.

történetwise simán lehet jobb, de a karaktereket nem fogják jobban kezelni, ha a formállogikát nézzük.

az írói stáb nem fog nagyban változni, tehát maradnak, akik kitalálják a sztorikat – azok mennek el, akik az egészet felügyelték, vlétóztak, kimondták az utolsó szót, stb.

SzilviBarack - 2008. 04. 03. 21:31

Nem tom, mi a Warner kampániától ez az egész hóbelebanc, az én fejemben simán elfér két különböző értelmezésű Batmanus (ha esetleg lenne egy tévébeli Batman-széria) és két külön Superman. Télleg, van új Batman rajzfilmsorozat is a Nolan-vonallal párhuzamosan.

lex - 2008. 04. 03. 21:34

mindenki csak találgat. Én most jutottam gép elé huzamosabb ideig, úgyhogy most belevetem magam a fórumokba és megpróbálok kisajtolni közülük egy-két értelmesebb spekulációt.

Mindenesetre az a legmeredekebb, hogy azt se lehet tudni, örüljünk-e ennek a hírnek, vagy szomorkodjunk miatta. Mert a Smallville sok tekintetben a “kihagyott lehetőségek sorozata”. Kérdés, hogy a lehetőségeket Millarék hagyták ki, vagy azért léptek le, mert nem hagyták nekik, hogy kihasználják ezeket a lehetőségeket.

lexluthor - 2008. 04. 03. 22:27

És kérdés, hogy ki jön helyettük… Mondjuk Steven S. Deknight sok jó részt írt anno.

lex - 2008. 04. 03. 22:33

már eldőlt, lásd ATG hozzászólását!

Kelly Souders, Brian Peterson, Todd Slavkin, valamint Darren Swimmer

LestatVenom - 2008. 04. 04. 12:32

Nah jah a “kihagyott lehetőseg” sorozata. Tényleg ez a legjobb szór rá, annyi potenciál volt benne és mégis rengeteg dolog felett simán elsiklottak. Jön egy nagy ellenfél 1 rész és máris lenyomták, pedig 20 részen át küzdöttek, h ne jöhessen elő és akkor meg egyből lenyomják. Hát én úgyérzem, h ennél már nem lehet rosszabb, csak jobb.

Nagy István - 2008. 05. 07. 15:34

Remélem még több sikeres évadot összehoznak a szerkesztők mindannyiunk örömére,Jó kis kikapcsolódás még 50-en túliaknak is. Akik látták az Orion ürhajó c sorozatot, ezt a sorozatot kiválónak tartják.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz