login |

A Sports Night eljövetele

2008. 04. 18. 20:32 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: az év híre, kritika, magyar hírek,

Emberek! Kémeink jelentése alapján rögtön repül az év hírei rovatba az, hogy az AXN-re érkezik a Sports Night. Valószínűleg júniusban, de ezt a múltkori Jericho-hír alapján biztosra nem merem írni. Hogy ez miért év híre? Mindjárt mondom, de előbb egy kép, amin Peter Krause-t is kiszúrhatjátok.

Arról van itten szó kérem szépen, hogy Aaron Sorkin az egyike a kevés TV God-nak és ez az ő sorozata. Tény és való, hogy 1998-ból, a West Winges befutása előttről, de ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy tele van a jobbfajta Sorkinizmusokkal. Amikor bemutatták akkor nem elég, hogy a sitcom formából kitört a sok drámai pillanat belekeverésével, de az aláröhögést is kinyírta.

Furcsa amúgy, mert pár részben van belenevetés az első évadban, de olyan mintha a tévések nem tudták volna, hogy mit kezdjenek vele, hiszen a közönség nem nevetett folyamatosan, csak 1-2 poénnál, azok is főleg fizikaiak voltak, olyanok mint egy elesés, ám az intellektuálisabb beszólások többsége a semmibe rezonált. Pedig nem köldöknézősek. Ennek ellenére is megért két évadot a sorozat.

Mellesleg insider sorozat. Egy sporthírekkel foglalkozó stúdió kulisszáiba tekinthetünk be a két évad több mint 40 része alatt. Bár tele van sporttal kapcsolatos utalással, nem kell félni, abszolút nem zavaró – én, mint sportot nem néző egyén is simán tudtam élvezni. Az egész sorozat a két műsorvezető dinamikájára épül. Kiegészítik egymást, és az ő hülyüléseik a legjobbak. Tudjátok, Sorkinosan, gondolatolvasósan és szerencsére itt sokat lógnak együtt, szemben a Studio 60-vel, amiben Matt és Danny szintén hasonlóan vicces volt, de alig kaptak közös időt.

Az előbb említett műsorvezetők egyike Peter Krause. Na persze a stáb többi tagjának a teljesítményét sem akarom lekicsinyelni, hiszen a két műsorvezető mellé kellenek technikusok, producerek, az adás executive producere, meg más apró emberek. Meg kell mondanom, hogy a Született feleségekben – amíg néztem – nekem Felicity Huffman volt a legantipatikusabb, de itt még őt is el tudtam viselni simán, bár Casey (Krause) felé mutatott vonzalmát abszolút nem tudtam megérteni közben. És el is jutottunk a sorozat kevés negatívumához, a magánélethez. Ha most itt leírnám a sok huzavonát amit művelnek a Sports Night alatt, akkor vagy kettő Grace klinika rész kijönne belőle. Szerencsére itt azért nem olyan tömény, hiszen több mint negyven epizódra jut annyi kavarás.

Visszatérve a szereplőkre, ha jobban megnézitek a képet, akkor még a Sliders-es Sabrina Lloydot is kiszúrhatjátok, na meg a több komikus szerepben remeklő Joshua Malinát. És itt emlékeznék meg a pár részes vendégszerepben feltűnő William H. Macy fantasztikus teljesítményéről.

Hogy a sorozatról is essék még pár szó, hát aki látott West Winget vagy Studio 60-t, az nagyjából tudja mire számíthat. Villámgyors, géppuska párbeszédek és egymás gondolatainak folyamatos olvasása. Kivéve amikor nem, hiszen azért konfliktus is kell. Emellé jön egy kis tévétársaság-kritika, meg a képmutató amerikaiak elleni kiszólások. A szokásos. Viszont szerencsére itt még a komédia rész is nagyobb szerepet kap, mint Sorkin későbbi sorozataibnan.

Igazából, ahogy az ember nézi a részeket úgy látja egyre inkább, hogy Sorkint mennyire gúzsbakötötte a 22 perces forma. Betolta a fajsúlyos drámát, de sokszor csak elnagyoltan tudta kibontani, mert nem volt ideje. Gondolom észrevettétek, hogy imádom a Sports Nightot, de mivel a West Winget hozta tető alá utána, így nem tudom annyira szidni az ABC-t, hogy elkaszálta. Legjobb lett volna, ha mindkettőt viszi folyamatosan, de hát nem mindenki… nem ugrik be tényleg jó író és producer, aki folyamatos jelenlét mellett simán csinál több sorozatot.

Aggódni nem kell, a Sports Night le van zárva a végén, mint ahogy ez a bejegyzés is le lesz. Az év híre besorolással meg gondolom mindenki egyetért, aki látta a sorozatot. Azért látjátok, hogy múlt héten megemlítettem a Sports Nightot a Dirty Sexy írásban, és már jön is a hír, hogy bemutatják. Nem tudom mit kezdjek a hatalmammal. Persze ez csak poén volt.

21 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2008. 04. 18. 20:36

ha van sorozat, ahol nem irigylem azt, aki fordítani fogja… (oké, van még egy.)

yikes.

a hír meg no komment. év híre, újabb nagyágyú hullott el, már tényleg csak nagyon kevés kultklasszikus került el minket.

Human Insect - 2008. 04. 18. 20:38

Hát én sem, ez baromira szopatós. Nem elég a pörgős poénáradat a sok névdobálással, de még tele van sportszavakkal is mindenféle alfajból.

friendsfan - 2008. 04. 18. 20:43

Apám ez nem semmi hír! Jöjjenek csak el a régi alap sorozatok. Eljött a Boomtown is az AXN-re, most a Sports Night. MEglepett ez a hír

szucsitg - 2008. 04. 18. 20:44

gondolom a scrubs-ra gondoltam a masik alatt.

majd lehet belenezek, de egyelore van meg mit daralnom:) tudom, sorkin az sorkin.

dragon1986 - 2008. 04. 18. 20:45

érdekel :) mondjuk mi nem ? :D

hohó - 2008. 04. 18. 21:01

én már akkor is menekülök, ha csak meghallom Sorkin nevét

Venusz - 2008. 04. 18. 21:07

Sorkin No1. Nagyon örülök ennek a hírnek

Fej - 2008. 04. 18. 21:35

Kira! :)

3phr4m - 2008. 04. 18. 21:54

Most már csak valakinek meg kéne ismételnie a Különcök és stréberek (Freaks and Geeks)-et és akkor tökéletes lenne ez a világ :) najó nem, de legalább lesz valami királyság. mondjuk arra kiváncsi vagyok h ki lesz vajon Krause hangja meg h Für Anikó bevállalja-e itt is lynette-t…

yaze - 2008. 04. 18. 22:04

Csak ezt a géppuskát kihagyhatnátok egyszer Sorkin kapcsán. :)

Kovasz - 2008. 04. 18. 22:06

Wow. Erről a soriról még nem hallottam, de épp most darálom a West Winget, az meg nagyon bejön:)
Úgyhogy jöjjön, de gyorsan:)

Human Insect - 2008. 04. 18. 22:09

yaze:

– Csak ezt a géppuskát kihagyhatnátok egyszer Sorkin kapcsán.
– Oké, rendben. Oké. /kikerüli a szembejövő munkatársat/ Arra gondoltam leközelebb nem írom bele a géppuska párbeszédet.
– Rendben.

(mindez 2 másodperc alatt történt, mi ez ha nem géppuska? Nézz meg egy PB-t, az Slow dumailag.)

spamdog - 2008. 04. 18. 22:54

Pedig majdnem megrendeltem…de jó hogy ilyen jó arcok vannak az AXN-nél.

Winters - 2008. 04. 18. 23:09

slow dumailag? :S bocs muszáj volt. szemet szúrt.

Donnie23 - 2008. 04. 19. 08:12

Nagyon jó hír, pedig nem nagyon bíztam benne, hogy Mo-on bemutatják – a viszonylagos régisége, valamint a témája miatt. Köszönjük AXN.

Egyszarvu - 2008. 04. 19. 09:12

Azt a középső srácot én hogy szerettem!! :D Ő játszott a kipurcant a bébicsőszben, nem ? :P

Shrike - 2008. 04. 19. 11:44

Jó hír, be volt tervezve valamikori nézésre, Krause miatt, meg azért Sorkin dolgait sem utálom. Még az is lehet, hogy szinkronosan fogom akkor.

Kaktusz - 2008. 04. 19. 13:46

még csak kb 5 részt láttam belőle de tetszett (nyilván:)) kíváncsi leszek a szinkronra

pow - 2008. 04. 19. 14:19

isten császár!
nagyon várom.
tud valaki valamit Sorkin jelenleg miben ügyködik?

winnie - 2008. 04. 19. 15:45

filmet és színdarabot csinál/csinált.

friendsfan - 2008. 04. 19. 16:04

Látom az emberek nem hidaltak le. Nem tudják mi a jó, mi az alap :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz