login |

Bye-bye, Szása!

2008. 05. 02. 14:00 - Írta: winnie

49 hozzászólás | kategória: hírek

Amit már eddig is tudtunk, most vált hivatalossá: Lex Luthor alias Michael Rosenbaum távozik a Smallville-ből, a 8. évadban nem lesz tovább állandó szereplő: ezzel kapcsolatban levelet is írt a rajongóknak, de a csatorna is kiadta hivatalos közleményben a távozás tényét, melyből kiderül, hogy bár a heti kapcsolatnak vége, de bíznak benne, hogy azért fogjuk még látni Lex Luthor-t a továbbiakban, csak figyeljük a híradásokat.

És, ha távozik a főellenség, akkor természetesen hozni is kell új arcokat: a fenti közleményből megtudhattuk, hogy a Smallville 8. évadában Clark Kent két új főgonoszt, nemezist kap. Egyikük a képregényekből is jól ismert Doomsday lesz, aki anno Superman-re az egyik legnagyobb csapást mérte, míg a másik egy női főgonosz, akinek a nevét egyelőre nem árulják el, de ha a képregényre építkeznek, akkor kizárásos alapon nem sok lehetőség jöhet szóba.

Ja, és a Rosenbaum-rajongók nyilván “az egyik szem sír, a másik nevet” állapotba kerülnek, hiszen végre megint akár mozizhat is kedvenc színészük (anno a Rémségek könyvével futott be és a lánynak öltözős Bővér szállóval), sőt, megint lehet haja, mint ahogy ez a kép is tanúskodik róla. Vagy ez. Vagy pedig ez, de utóbbit tényleg csak saját felelősségre ajánlom.

49 hozzászólás Ne habozz!

lex - 2008. 05. 02. 14:08

A CW szisztematikus, alapos munkával veri széjjel a sorozat utolsó évadát. Mivel tuti, hogy véget ér, így nem is nagyon akarnak költeni rá.

A hírek szerint az uccsó szezonra szánt csökkentett költségvetést Gough és Millar nagyjából kiröhögte és ez vezetett későbbi távozásukhoz.

Rosenbaum nyitott volt a folytatásra, de valszeg a két alkotó távozása őt is lelépésre sarkallta.

Doomsdayt nem tudom miként tudják majd megvalósítani, de sok jó ötletem nincsen.

Egy biztos: Rosenbaum már csak kvalitásai miatt is rendkívül hiányozni fog. Ő volt a legjobb fiatal színész a sorozatban és John Glover mellett a legjob színész.

Viszont a cikk címe ötcsillagos, fekveröhögősen zseniális :D

Tibi - 2008. 05. 02. 14:14

Én örülök hogy Lex végre elmegy. Unalmas volt már ahogy 7éve azon tipródik hogy “gonosz legyek vagy jó, így nézzek vagy út, megöljem Clarkot vagy ne, futkosson az agyamban egy kiskölök vagy ne”.

Ha elmegy Lana is, igazi kánaán lesz. Nem féltem én a Smallville-t abszolút, gonoszok jönnek-mennek, Clark évről éve rondább de eddig mindig megvolt a minőség, és mindig feldobták valamivel a szériát. Szerintem ezlesz most is.

lex - 2008. 05. 02. 14:17

hát nem tudom, szerintem a sorozat legjobb karakteréről beszélünk (persze én részrehajló vagyok), akit a sorozat második legjobb színésze jelentített meg, olykor áll-leejtős teljesítménnyel

azt pedig nem gondolom, hogy Lex valaha is gyötrődött volna, szerinem következetesen, logikusan és nyílegyensen gyalogolt a sötétségbe.

Tomi - 2008. 05. 02. 15:01

Ez a lépés szerintem teljesen padlóra küldi majd a Smallville-t. A sorozat az 5. évad óta lejtmenetben van. S(zerencsére a mostani évadban ez a triplarész adott valami reménysugarat.) De így hogy Glover után Rosenbaum is kiszáll nem tudom mi lesz a sorozattal. És mivel a sokak által utált (de voltak rajongói is szépszámmal) karakter is kiszáll, így alig marad eredeti karakter. Nem sok jót jósolok a 8. évadra.

A CW meg csatornaként úgysem húzza már sokáig. A Top Modell is lejtmenetben van nézettségileg, a többi sorozatáról már nem is beszélve. Meg is érdemlik. Várunk vissza WB. A terep már elő is van készítve a wbtv.com-mal…

atg - 2008. 05. 02. 15:14

Abból a szempontból lehet jó a karakterek távozása, hogy a csökkentett költségvetésből nem vesz el a fizetésük még többet. Ezesetben kérdés ugyanakkor, hogy kb. hány százalékot tudnak ezekkel spórolni.

Tibi - 2008. 05. 02. 15:24

Lex: Én nem tartom igazán tehetségesnek Rosenbaum-ot. Tudott csúnyán nézni, ennyi. Welling néha le is fölözte őt, mondjuk a 4.évadban mikor Gloverrel lelket cserélt, vagy mikor fantomot játszott. Ha Smallvillebeli tehetségről beszélünk Welling és Mack az ász, a legalja meg Ronsebaum, szorosan Kreuk mögött.
Szerintem – mondaná az RTLes ember aki tök hiányzik… :)

lex - 2008. 05. 02. 15:28

Tibi: hát fogalmazzunk úgy, hogy teljesen más fogalmaink vannak a színészi képességeikről.

Rosenbaum Lex Luthorjában éppen az volt az érdekes, az izgalmas, hogy nem egy csúnya nézésből állt a karakter, hanem a srác jóval sokszínűbben jelenítette meg a figurát. Teljesen váratlan pillanatokban eresztett meg félmosolyokat (Shattered), vagy éppen könnycseppeket (Descent). Ezekkel a váratlan húzásokkal pedig csak növelte a feszültséget.

Ez csak a véleményem volt, meggyőzni nem akarlak, mert az lejött, hogy teljesen mást gondolunk a színészkedésről.

atg - 2008. 05. 02. 15:29

Rosenbaum Kreuk mögött????????
Hát mindjárt dobok egy hátast!! :-o Jójó, egynéni véleménye lehet mindenkinek, na de hogy Rózi Kreuk mögött?? Ezt fejtsd ki kérlek…

Tibi - 2008. 05. 02. 16:01

Mármint úgyértettem hogy Kreuk a legrosszabb, Rosenbaum meg utána az utolsóelőtti. Nekem legalább ez a privát véleményem, ami mindenkinek lehet :)

Tomi - 2008. 05. 02. 16:08

Nekem se a kedvencem Rosenbaum, de azt el kell ismerni, hogy tud a srác.

ISN - 2008. 05. 02. 16:21

Akárki akármit mond, nekem nem fog hiányozni, a 4. évad vége óta mélyrepülésben van a smallville. Sajnos nagyon sok sorozattal ez a baj. Elfogy a lelkesedés, vagy a csatorna a költségvetést megnyírbálja és kész katasztrófa lesz a sorozat. Oly mindegy ki fog elmenni, ha a sorozat is kezd szét esni. :(

lex - 2008. 05. 02. 16:25

egy évad van hátra, illene erre a 20-22 részre még egyben tartani a kirakósjátékot. De a különböző sorscsapások (pénz, jogtulajdonosi cseszegetések) mellett ehhez kisebbfajta bravúrra van szükség.

laciszabi - 2008. 05. 02. 16:34

véleményem szerint,Michael Rosenbaum távozása után már szinte menthetetlenül lecsúszik a sorozat
én mindenesetre borzasztóan várom mit tudnak összehozni a készítők talán vmi jó is kisülhet a 8.évadra

winnie - 2008. 05. 02. 16:51

“véleményem szerint,Michael Rosenbaum távozása után már szinte menthetetlenül lecsúszik a sorozat”

ezt a logikát nem értem, hiszen az új témák, főellenségek képbe hozatala éppen hogy frissíthet a sorozaton.

én most nézem a 6. évadot, és semmi bajom a sorozattal, nálam egyik évad sem lógott ki.

amö - 2008. 05. 02. 16:54

kössz a spoilert….grr

winnie - 2008. 05. 02. 17:07

spoiler, hol? hadd irtsuk:) (többre mentünk volna egy “miért írjátok ezt meg azt, mert spoiler” jelzéssel.)

ha a hírre célzol, ezt már 4-5-ször megírtuk, hogy elmegy. ebben nincs semmi spoiler – főleg, hogy vissza is fog térni. nem írtuk, hogy mikor és hol – hogy meghal-e vagy csak elköltözik, persze az lenne az érdekes, ha nem írhatnánk szereposztási kérdésekről, hisz mi van, ha michael rosenbaum új sorozatba kerül?:) (nem véletlen, hogy ez sajtóközlemény, vagyis a cw nem tartja spoilernek.)

ha nem a hírre, akkor viszont jelezd, hogy törölhessük a spoilert.

Donnie23 - 2008. 05. 02. 17:08

“én most nézem a 6. évadot, és semmi bajom a sorozattal, nálam egyik évad sem lógott ki.” – nálam is így van. A hetedik évadról pedig annyit, hogy egy jó kezdés után valóban visszaesett, de újra erőre kapott.
Michael Rosenbaum és John Glover nyújtották általában a legjobb alakításokat a sorozatban. Persze ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy az általuk alakított karakter is mélyebb volt, mint a legtöbb Smallville szereplő. Mondjuk azt, hogy a tehetségükkel megfelelően kiaknázták a karakterekben rejlő lehetőségeket.
Bár abszolút megfelel a szerepre, de azért Tom Welling eléggé messza van Rosenbaumtól, de amíg Tom tud hozni egy átlagos szintet, Kristin Kreuk valami borzalom… és most már odatehetem szeresncsére a múlt idejű létigét is… volt. Persze, ez is csak egy vélemény.

lexluthor - 2008. 05. 02. 17:33

Remélem vendégszereplőként még szerepelni fog Michael! Sztem is nagyon jó színész, ezt már a Shattered óta mondogatom. Kár, hogy a CW mindenhol keresztbe tesz a legnépszerűbb sorozatának :S

csocsi - 2008. 05. 02. 17:52

ideje nagyon nem bírom a sorozatba

laciszabi - 2008. 05. 02. 18:11

Szerintem Michael Rosenbaum egy nagyon jó karakter volt,és ki tudja kit szereznek új szereplőkként
(és tudjuk,hogy Lana jövője is ingatag)
egyértelmű hogy miután a 2 showrunner elhagyta a sorozatot,már nem lesz sokkal jobb a sorozat
a 8.évad már csak a 7.évad szintjét fogja tudni hozni
egyébként elfogult vagyok,mivel nagyon szeretem a Smallville-t

laciszabi - 2008. 05. 02. 18:13

a csak-ot idézőjelben értettem

Mann - 2008. 05. 02. 18:45

Sajnos a sorozat nem bővelkedik színészekben, főleg eyecandy-k vannak a fiatalok között, Rosenbaum volt a kivétel aki erősítette ezt a szabályt. :)Régóta ötletszegény a sorozat, mondjuk ez a 7×18 egész jó volt, de az utolsó 3-4 évadból talán, ha 3-4 részre lehetett azt mondani, h maradandó emlék. Pedig nagyon jó volt az első pár évad

Inferno - 2008. 05. 02. 19:03

Mann és többiek nem értem a logikát, az első 3 évadban az volt mindig, hogy jön egy meteoresőtől mutánssá vált valaki és ezt intézi el Clark, aztán a 3. évadtól már több hosszabb szál is megjelenik a sorozatban, így talán már nem annyira az epizódikus jelleg dominált, legalábbis szerintem.
Akkor miért éppen az elmúlt 3-4 évad lenne a rossz, most nézzem 7 évadon keresztül, ahogy minden részben felbukkan egy mutáns, azt lenyomja Clark és ennyi?
Amúgy érdekes a sorozat, én azt gondoltam az a cél, hogy a történetben eljussunk a filmekhez, erre kimegy Lex Luthor, ami furcsa, mivel a filmekben ő lesz a főgonosz, valaki felvilágosíthatna, miért van ez.

Ademaro - 2008. 05. 02. 19:04

A cikk címe valóban ötcsillagos, fekveröhögősen zseniális (;

Nekem kedvenc szereplőm volt, de már régóta lehetett tudni, hogy nem folytatja állandó színészként a 8. évadban. Hát… azért majd adok egy esélyt az új szereplőknek (:

Donnie23 - 2008. 05. 02. 19:08

Inferno: ott a pont. Persze azt is el kell ismerni, hogy az átívelő szál nem mindig sikerült úgy ahogy kellett volna, de ha most azt mondjuk, egy meteorfreakes részre, hogy filler, akkor az első három évad során ez nagyon sokszor elhangozhatott volna.

winnie - 2008. 05. 02. 19:23

“én azt gondoltam az a cél, hogy a történetben eljussunk a filmekhez, erre kimegy Lex Luthor, ami furcsa, mivel a filmekben ő lesz a főgonosz, valaki felvilágosíthatna, miért van ez.”

nem tudom, hogy mennyire a film a lényeg és mennyire a képregény, de igazából lex luthor is csak egy superman sok ellensége közül. mint ahogy doomsday is egy. a filmben és a sorozatban is lexet választották, mint ahogy a vasemberben ironmongert vagy a pókemberben a zöld goblint.

szóval, ezek szerint nem a filmhez kapolcsódás a cél.

lex - 2008. 05. 02. 19:35

Lex távozásától függetlenül meg lehet csinálni valamilyen szinten az átkötést, hiszen nem szükséges, hogy nyolc éven át folyamatosan Clark mellett strázsáljon, szépen elmegy offscreenville-be, aztán kész.

És a nyolcadik évre jön egy másik ellenség. És ne feledjük még James Marsters által alakított Brainiac-ot sem.
Én Rosenbaum elvesztését, mint színész elvesztését sajnálom leginkább. Lex karaktere is fergeteges volt, de egy évet, az utolsó évet azért kibírjuk nélküle. Persze a sorozatfinálés visszatérését már most kezdhetjük követelni! :D

winnie - 2008. 05. 02. 19:56

egyébként a rosenbaum – jó színész témához hozzászólva úgy, hogy nem ugatom a témát.

szerintem nagyban karakter kérdése az egész. rosenbaum a film előtt egy senki tiniszínész volt (pár mozifilmmel a háta mögött, ami azért jelentett valamit. az is, hogy még most is emlkszem az urban legendes karakterére), mint ahogy a sorozatban is nagyjából senki tiniszínészeket szerződtettek le.

az pedig nyilvánvaló, hogy egy gonosz szerepben sokkal jobban lehet brillírozni, mint például egy jó karakterében. szóval valahol nem véletlen lex kiemelkedése, bár nyilván a színész nélkül nem mehetett volna, de jön a kérdés, hogy a karakter volt előbb vagy a tojás, izé, a színész?

mi lett volna, ha rosenbaum lesz kent és tom welling borotválja le a haját?:)

(mondjuk nyilván nem véletlen, hogy a lányoknál is allison mack van a legtöbb fórumon elismerve, de kérdem én, hogy ha eleve bántják a lana karaktert a sorozatban (túhúzott románc, stb – igazából más szerepe nem is lehetne), akkor az nem hat ki kristin kreuk megítélésére? lehet, hogy ebből más se hozna ki többet? vagy épphogy más igen?

lex - 2008. 05. 02. 20:17

Rosenbaumot szerintem pont az emelte ki a többi színész közül (kivéve Glovert), hogy nem azt hozta ki a karakteréből, ami az alap, hanem annál többet. Úgy, hogy nem egyszer meglepő dolgokat húzott.

Például itt volt a legutóbbi epizód (nem lesz semmi spoiler), amikor Clarkkal vitatkozott. Nem rosszarcú üvöltést hozott, pedig a forgatókönyv azt is megengedte volna. Hanem miközben beolvasott, könnyes volt a szeme. Apróságnak tűnik, de szerintem sokat számít.

Ugyanilyen volt, amikor a Shatteredben (3.08) Clark titkának felfedezésekor őrült félmosolyt, röhögést eresztett meg.
Az ilyen húzások, az ilyen váratlan pillanatok miatt mondom azt, hgy vélhetően a színész hozzátett valami pluszt az eleve jó szerephez.

Szóval szerintem ebben az esetben nem elég azt mondani, hogy hát igen, könnyű dolga volt, mert jobb volt a szerepe. Rosenbaum nagyon megtalálta ezen szerep hangját és nagyon jól használta is benne kvalitásait.

Pedig, hogy milyen távol áll Michael személyiségétől Lex Luthor karaktere, azt pontosan tudhatja bárki, aki látott vele egyetlen interjút is. Konkrétan a srác személyiségéhez legközelebb a karrierjében gyakran fellelhető idióta vígjátékok állnak :P

Dali2000 - 2008. 05. 02. 21:14

Kirsten Kreuk is kimegy a sorozatbol és ha igen akkor hogy ?

atg - 2008. 05. 02. 21:25

Kimegy, elvileg a 8. évad elején lesz úgy kb. 6 részben, aztán pápá.

FaNaTiC - 2008. 05. 02. 21:57

Szerintem az első évadok voltak gagyik, és amióta SPOILER!!!!! Kent papa távozott SPOILER VÉGE, egyre jobb és jobb az egész. (Aki ismeri a képregényt, tudja, hogy ott is az eyecandy az alap, amihez amúgy a sorozatnak csak nyomokban van köze.)
Persze vannak unalmas részek, amikor a nagy S alig szerepel, de 10-ből max. 3 rész ilyen.
Lex távozása kell, hogy majd még gonoszabban jöhessen vissza.
Doomsday állat lesz (csak érjük meg), már akkor is, ha csak a Lois-os latexes, pankrátoros részt veszem alapul.

Mann - 2008. 05. 02. 22:13

Az a bajom az átívelő szálakkal itt, h már semmi történet nincs, csak nagy színes lufik, amik ismétlődnek kis változásokkal. Az ötlettelenségtől vezérelve már mindenki volt mindenkivel, mindenki volt gonosz, mindenki meghalt minimum egyszer. Ok, picit túlzok de talán érezni mit akarok mondani. Ráadásul olyan giccses “ütőmondatokkal” próbálják a tartalmat pótolni, ami nevetségessé teszi az egész “a világot mentsük meg, most!”, “rajtad múlik a világ sorsa”, “most mentsük meg a világot”, “nagy erő nagy felelősség” stb amik már fájnak az 5ik alkalom után. Az új karakterek némileg oldják a monotonitást, de amíg Lois az elején egy vicces, kellemes karakter volt, egy idő után nem tudtak vele mit kezdeni és fürdőruhában meg fehérneműben mutogatták, gondolván arra, h az ember már nem is keresi a történetet. Persze ezzel se lenne bajom, ha végig ilyen kis butuska sorozat lett volna. De az eleje érdekes volt és bár a forgatókönyv ugyanaz volt, tudták stílussal csinálni és ez nekem sokat számít.
A Smallville nincs kapcsolatban sem a filmekkel sem a képregényekkel, egy alternatív univerzum, tehát azt csinálnak amit akarnak, tehát felesleges párhuzamokat vonni velük.
Szerintem azért lehet érezni, h ki a jó színész és ki a fürdőruhamodell 4-5 arckifejezéssel. :)Nyilván hálásabb egy gonosz szerep, de ha valakit 7 éve nézek, csak felfedezek benne némi kvalitást a színészethez, vagy látom, magam előtt ahogy hűen követi a forgatókönyvben írt “és most megemeled a bal szemöldöködet 3 cm-vel, ezt azt jelenti, h nem értsz valamit”.

canaze - 2008. 05. 02. 22:17

Én már olyan szinten vagyok, hogy szinte bármit csinálhatnak, tetszeni fog… :D

lex - 2008. 05. 02. 22:53

annyiban egyetértek Mann-nal, hogy az egyértelműen kirajzolódik számomra, hogy a történet az első négy évadra volt kitalálva egy egységként, utána már csak szezonononként gondolkodtak.

chloé - 2008. 05. 02. 23:23

nekem a smallville ugyanúgy tetszik most, mint 3 éve, sőt, mostanában még jobban. gondolom, ezek szerint bennem van a hiba.

michaelt sajnálom, tényleg jó színész. :(

winnie - 2008. 05. 03. 06:19

“Az a bajom az átívelő szálakkal itt, h már semmi történet nincs, csak nagy színes lufik, amik ismétlődnek kis változásokkal.”

annyira nem lehet bajod, ha nézed. és épp ez a lényeg. amíg ilyen a nézői hozzáállás, addig a készítők sincsenek semmi extrára rákényszerítve.

“A Smallville nincs kapcsolatban sem a filmekkel sem a képregényekkel, egy alternatív univerzum,”

hogy ne lenne kapcsolatban. a filmek is alternatív univerzumok, a képregények között is vannak párhuzamos füzetek, a smallville is csak egy a sok sztoriból. épp annyira van kapcsolatban a füzetekkel, mint más mutáció.

Dali2000 - 2008. 05. 03. 09:21

thank you atg

Mann - 2008. 05. 03. 11:00

Minden képregényadaptációt végignézek bármilyen borzalmas is, szakmai ártalom. :)
Úgy nincs kapcsolatban, h nem lehet elvárni azokat a szabályokat, folytonosságokat amik a képregényeket kötik. Persze merítenek a képregényből és a filmekből, de szabadon használják a karaktereket.

Naomi - 2008. 05. 03. 11:03

Basszus,de jo pasiiiii :D

winnie - 2008. 05. 03. 11:09

mann: mondjuk az teljesen jogos, hogy nem lehet várni a szabályokra, folytonosságokra, ezt aláírom. az persze a másik vetülete, hogy így érheti az embert meglepetés (bár ki tudja, hogy ki mennyirfe örülne egy-egy komoly cápának – mondjk lois megölésének – csak a hasamra csaptam)

valahol jó, ha nincs akkora kötöttség, de valahol meg az ember valóban szívja néha a fogát miatta.

Mann - 2008. 05. 03. 12:24

Szerintem jó, h ilyen lazán kezelik a dolgot, mert a képregényfanok is vágták már az elején, h ez nem az “ismert univerzumban” van akik meg nem ismerték azoknak úgyis mindegy. :)Azt sajnálom, h nem használják ki ezt a lehetőséget olyan jól, mint az elején. Nekem az alternatív vonalas sztorik jöttek be az utolsó 3-4 évadban a legjobban, ahol picit jobban elrugaszkodtak. Ez nyilván ízlés kérdése.
Persze maga Superman karaktere se egy túldimenzionált, komplex valami, ez még a régi képregény hibája, túl “jó” “ember”. :)
Én nem érezném cápának egy fő karakter halálát (talán Chloe és Clark kivételével)mert nem annyira fő szereplő már senki, (persze számomra már régen megugrották.) :)

mulder - 2008. 05. 03. 16:08
lexluthor - 2008. 05. 03. 22:23

De az erdeti képregényben soha nem voltak barátok tudtommal. Meg ott Lex nem is jött rá arra, hogy Clark Kent=Superman

Mann - 2008. 05. 04. 00:19

Ez nem így van. A bizonyos silver és bronz age-ben gyerekkori haverok az akkor még superboy-jal. Ez a szar a marvel és a dc univerzum leghíresenn szuperhőseivel, h pofátlanul sok bőrt húznak le ugyanarról a fejőstehénről. :)
Persze ez a sorozatoknál is így van, ha nem a Smallville-t vesszük jó példa a Jóbarátok utsó pár évada is. ;)

Olman - 2008. 05. 04. 14:13

Lanát már én is nagyon úntam, úgyhogy nem veszteség, ha elmegy. Rosenbaum meg Glover alakítása szerintem is végig kiemelte a sorozatot. Most hogy a régi alkotók is leléptek, ha nem csinálnak valamit, valami nagyon ütőset, akkor gagyivá degradálják az egészet.

Én mondjuk Darkseidnek jobban örültem volna, de talán ez a Doomsday sem rossz. Csak hogyan fogják megjeleníteni? Bár ahogy hallom, elvileg az új Superman mozifilmekben is tervezik visszahozni, szóval lehet benne valami…

lex - 2008. 05. 04. 20:46

Rosenbaum egy legutóbbi interjújában nem látott rá nagy esélyt, hogy akár egy pár epizódra is visszatérne:

“No, but I mean, it was a great run, and I’ll miss them all, and the producers they always think, “Well, he’ll do a couple” and I go, “No!” You realize, if I do a couple, it means I shave my head and I won’t have hair for three more months, so if I do a couple, I might as well do them all.”

Human Insect - 2008. 05. 04. 20:57

és tényleg csak a haja miatt nem, Bale meg leadott 40-50 kilót a Machinistért.

lex - 2008. 05. 05. 11:24

Rosenbaum meg leborotválta a haját a szerepért, aztán hét évig folyamatosan minden forgatási napon másfél órán keresztül nyírták. Szóval azért ő is hozott áldozatot.
A nyolcadik évben már érthető, hogy két epizódért nem akar megkopaszodni. Azért remélem, a sorozatfinálé miatt ismételten haját hullajtja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz