login |

CSI: vége a 8. évadnak

2008. 05. 19. 19:58 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

A CSI, vagyis a Helyszínelők idei zárórészében a spoileres előzetes szerint “The Biggest Moment of CSI History”, vagyis a sorozat történelmének legnagyobb pillanata zajlott le.

Értékelés: Ez lehet, hogy igaz, lehet, hogy szokásos fináléduma, de aláírom, hogy akadt durvulás a részben, de mindezek ellenére részemről csak egy erős 4/10-et kap. Ebben persze közrejátszik, hogy kábé a 4. évad környékén járok a sorozatba és a mostani rész igencsak karaktercentrikus, nem is olyan régi eseményekhez visszanyúló volt, ráadásul a kvázi egyetlen ügy nyomozása teljesen érdektelen volt, pedig a felvezető haláleset is mutatja, hogy az írók fantáziájával nincs gond. (Mint ahogy a rendezéssel és a fényképezéssel sem, hiszen a CSI továbbra is az egyik legszebben megképesített sorozat, iszonyatos aprólékos, remekül beállítottak a képek és a fények.)

Beugrási pont: Nem annyira jó – aki elkezd CSI-t nézni, az nem egy előző részekhez kapcsolódó résszel kezdjen, a mostani inkább a rajongóknak szólt, egy CSI-újoncnak közel sem durranna ekkorát. (Persze a visszautalásokból mindent könnyedén meg lehetett érteni, így ez nem okozott gondot, inkább csak a lomhaság.)

Cliffhanger: Nyilván bitang, bár azért valahol közhelyes, mégis merész: 8/10. Spoilerek és kibeszélés a kép alatt és a tovább mögött.

Oké, nekem nyilván nem volt újdonság, hogy Warrick kiszáll a sorozatból, hiszen anno megírtuk (bár a módját nem tudtam), de a nem spoilerolvasókban igencsak megállhatott a végén az ütő, nem? (Kemény jelenet volt és valóban szívbemarkoló, főleg a rész végi örömködést követően.)

Anno írtam, hogy a megölős cliffhanger-öket nem nagyon komálom, de nyilván Warrick halála nem lesz álom, nem fog kiderülni a következő évad elején, hogy nem is halt meg – az pedig, hogy a seriffhelyettes a gyilkos, megint csak erős, bár nyilván valahol várható volt, hogy egy magasan lévő karakter fogja tenni, amikor (azt hiszem) Nick rávilágított, hogy valószínűleg nem Pritchard járőr az agytröszt. (Egyébként, sorry, de nagyon gagyi volt ez a “30. percben elkezdünk nyomozni és a 33. percben előrántjuk a cilinderből az addig nem látott gyilkost”, de egyrészt a záróepizód nem is a nyomozásról meg az ügyről szólt, másrészt az “igazi tettes” megismerésével máris más a leányzó fekvése.

De… ettől a rész nem tetszett, mert egyszerűen lassúnak és érdektelennek találtam, ennyiből biztos nem kapnék rá megint a sorozatra, nem kezdenék darába, bár az amúgy is jön nemsokára. Persze mondom még egyszer, ezt egy CSI-ben eléggé lemaradt ember szemével látva írom, épp ezért is vagyok kíváncsi a “normális” nézők véleményére. (Az egyébként tetszett, hogy az írók visszautaltak a pilot-ra. És dettó, hogy Ecklie-t láthattuk. Jó arc.)

Ja, vicces, de most néztem végig először angol hanggal epizódot és rémisztő, hogy mekkora nagy úr a megszokás: iszonyatosan idegenül csengtek a hangok, mondanám, hogy a magyar hangok sokkal jobbak, ha nem tudnám, hogy ez ordas baromság, hiszen mindössze azokat szoktam meg. (Persze ettől még lehetnek jobbak, de nem tudok elfogulatlanul ítélni.:)

Na, mindegy. Jövő évadban jön Lauren Lee Smith Jorja Fox rég megürült helyére, kíváncsian várjuk.

35 hozzászólás Ne habozz!

Lord "Dwimorberg" Picard - 2008. 05. 19. 20:11

Nos, én a Viasat léptékével követem a CSI-t amióta ott 2002 óta adják. Mindenképp örülök, hogy nem egyszer mondtad, hogy le vagy maradva, szóval valószínűleg aki rendszeresen követte a 8. évadot, másképp látta a részt, nincs ezzel semmi baj :) Annak annyira nem örülök, de elkerülhetetlen, hogy szállingóznak el a karakterek, de a 8. évadig egész egybe tartották a csapatot, szóval ez is nagy szó. S ahogy nézem a nézettségi adatokat, a legnézettebb sorozat össznéző számban, de lassan talán ideje “lefektetni” a sorozatot.

Még valami, nem igen szokott sikerülni ide képet beszúrni, de itt egy elrettentő kép, mire képes az alkohol:

Gary Dourdan-t néhány hete lekapcsolták, alkohol+drog hatása alatt állt :(

(A linkelt képet törölte az a site – a szerk)

dragon1986 - 2008. 05. 19. 20:28

Lord: amúgy hasonlit, de azt hiszem kiderült, hogy a ez a baty 2. képen.

sixx - 2008. 05. 19. 20:54

kétszer aludtam el rajta, asszem elkaszálom nyolc évad után.

wayout - 2008. 05. 19. 21:27

A 7. évad eszméletlen el volt találva, a 8. pedig elég hullámzó, a finálé pedig langyos volt nagyon ilyen csavart jobban is prezentálhattak volna.

Lord "Dwimorberg" Picard - 2008. 05. 19. 22:09

Hopp, erről nem hallottam dragon, még jó hogy nagyon máshol nem hirdettem ezt a képet :) fura is volt, hogy ennyire öregnek tűnt, dehát ki tudja… IMdB azt mondja, 6 éves volt mikor idősebb bátyját megölték Haitin :S

payskin - 2008. 05. 19. 22:33

Pár éve, mikor az első két szezont daráltam, óriási CSI rajongó voltam, imádtam. Aztán rájöttem, hogy ez bizony egy gyönyörűen renderelt, látványos effektusok mögé bújtatott, sekélyes fostaliga. :) Úgyhogy mint sorozatot dobtam, de néha le szoktam tölteni egy-egy részt, mert jó nézni. Olvastam a spoilert is, amikor látványosan nem mutatták a seriffhelyettes jobb kezét, csak a balt, tudtam, hogy abban van a pisztoly. RIP Warrick. :(

peka - 2008. 05. 19. 22:49

Sziasztok!
leplezetlenül nagyon elfogult rajongóként(:D) mondom h sztem nagyon jó volt ez az évad is, imádom, jól csinálják sztem pont ez teccik nekem, a durvulás jó volt a végén de sose szeretem ha fő karaktert írnak ki,megölnek,stb. de hát ilyen is kell,ezzel lehet tovább haladni majd…viszont innentől csak akkor elégítenek ki ha jól lekapcsolják a sherrif bácsit, mondjuk a Grissom lőné szitává:D szal kár a két elment szereplőért:(,de robogunk tovább, ősszel újra CSI!

mentalitaultras - 2008. 05. 19. 23:33

É nézem, de most még le vagyok egy-két résszel maradva. Majd utána leíroma véleményem.

Winters - 2008. 05. 20. 00:12

Habár csak a 7. évad végéig láttam, de számomra a leghátborzongatóbb, és legizgalmasabb az 5. évad utolsó (dupla)része volt.

Szintén hátborzongató volt a 7. évadban a modellezős gyilkos, de amikor kiderült ki volt az kissé csalódtam. Nem erre számítottam, de az ötlet és az út a végkifejletig(gyilkosságok) BETEGES, persze sorozatnézés szempontjából nagyon izgalmas :)

Talán pont az 5. évad vége volt az ami a sorozatban változást hozott koncepciót tekintve is. Egy sorozatgyilkost leszámítva, előtte nem voltak egymást átívelő, és ennyire izgalmas részek. Mondom ezt úgy, hogy 2 részt, ha láttam a 8. évadból :)

szalesz123 - 2008. 05. 20. 08:51

Én szinkronosan követem a sorozatot, úgyhogy nem tudok nyilatkozni ezzel a résszel kapcsolatban. De annyit elmondhatok hogy nagyon tetszik a CSI és várom hogy a Viasat leadja a 8. évadját is. Nem tudja valaki hogy mikor lesz bemutatva itthon?

bogabi - 2008. 05. 20. 09:23

Nos, én próbálom real-time követni a sorit, és bár az angol szintem még nem elég jó ahhoz, hogy felhőtlenül tudjam élvezni az eredeti hangal a sorit, de hála a nagyon jó magyar “támogatásnak”, pár nappal a kinti dátum után azért már elérhető azok számára is, akiknek kell még 1 kis segítség… Előre jelzem, hogy nekem mind3 CSI sori bejön, de messze az “eredeti”, a széria indító sorija a legjobb a 3 közül. A NY talán kicsit fakóbb karaktrekkel dolgozik, míg a Miami pedig kicsit már túl is lő a célon ilyen szempontból. Ebben nagyon jól ki vannak taláva a karakterek, és ebből a szempontból nagyon sajnálom, hogy Gary Dourdan kilépett a sorozatból. Azt nem mondhatom, hogy meghatározó egyéniség volt, mert nekem az összes állandó szereplő meghatározó ebben a sorozatban. A vége pedig igenis szívbe markoló volt, nem volt túlerőltetve a dolog, nem csöpögött a TV, de akkor is megindított. És ezután jött a tekerés, amit persze előre lehetett tudni, mióta ismert a tény, hogy Dourdan kilép, de (lehet, én vagyok a naiv) ez nekem akkor is meglepetés volt. Valami olyasmit vártam, mint Jorja Fox esetében. De nyilván az irók is tudták, hogy nem lehet ugyanúgy kiírni őt, ezért elég “drasztikusra” vették a figurát. Ha még hátra lenne 10 évad, én biztos megnézném azokat is, ez a CSI egy biztos pont a sorozatok között. Nem fejti meg a világot, de egy stabil minőséget hozó széria, ami 40-50 percig mindig jól elszórakoztat. És szerintem pont ez a lényeg.

winnie - 2008. 05. 20. 09:26

“Nem tudja valaki hogy mikor lesz bemutatva itthon?”

jön még a nyáron.

winnie - 2008. 05. 20. 09:28

“Nem fejti meg a világot, de egy stabil minőséget hozó széria, ami 40-50 percig mindig jól elszórakoztat”

én is ezért kedvelem, csak mostanság (pár éve) nincs időm nézni, de egyébként nincs kaszaközelben.

“vége pedig igenis szívbe markoló volt, nem volt túlerőltetve a dolog, nem csöpögött a TV,”

írtam, hogy szerintem is. ez jól volt megcsinálvA.

bogabi - 2008. 05. 20. 09:36

Akkor ebben 1etértünk. :-)

Beus - 2008. 05. 20. 09:37

Azt én is tudtam, hogy kiszáll, de hogy így? Nagyon ütött a vége, de arra nem számítottam, hogy a ki az áruló, pedig Ő mindig rendes volt a csapattal és támogatta Őket, úgy hogy nagyot csalódtam. De a rendezés és a hangulat…Azt nagyon elkapták.
Alig várom a folytatást, na meg hogy elkapják mindkét ****-t.

winnie - 2008. 05. 20. 10:00

ezt mondjuk sajnálom, hogy én nem ismertem a seriffhelyettes karakterét. a színészt a médiumból ismerem, ott elég utálatos ügyvédet játszik, így nekem kevésbé ütős volt, mivel nem tudtam, hogy jófej. (ez a hátránya, hogy nem vagyok képben, mindenesetre legalább kibeszélhettük a részt meg a sorozatot. jó olvasni a “normális” nézők véleményeit. nyilván az övék perdöntőbb, mint az enyém:)

Seeley Booth - 2008. 05. 20. 10:31

De édesek együtt ketten :-)

romeouald - 2008. 05. 20. 11:19

amúgy azt én is észrevettem, hogy 5évad történt valami változás (mint már valaki írta is), és azóta sokkal nézhetőbb lett a sorozat, pedig kb ugyanaz van azóta is (gyilkosság-nyomozás-megoldás) de valami mégis változott. és ezt észre lehet venni csi miami-ban is, ott ugye 3. évad után. new york-nak meg még nem álltam neki, de gondolom ott is 1. évad után van ez

romeouald - 2008. 05. 20. 11:20

*5évad = 5. évad után
:D

Cinzina - 2008. 05. 20. 12:01

Engem nagyon felzaklatott Warrick ilyenbeli kiírása. Tudtam, hogy menni fog, de hogy így…. Tátott szájjal bámultam a képernyőt, és percekig döbbentem kapkodtam a levegőt. Rég fagyott meg vér így az ereimben. (De, hogy egy picit utaljak a Miami fináléjára, most újra megfagyott….)

nighty - 2008. 05. 20. 13:57

én már hosszú évek óta követem részről részre a sorozatot, és simán a kedvencek között van

nekem bejön ez a koncepció, abszolút jó sztorikkal operálnak, néha becsúszik 1-2 kicsit unalmasabb \ eseménytelenebb rész is, de rengeteg olyan is volt, ami viszont eszméletlenül ott volt (az előző évadból a 7×15 pedig egyenesen zseniális)

ebben a részben pedig abszolút nem csalódtam, jó volt ez, szépen lassan csordogált a végkifejletig és ott pedig ütött mint az ipari áram…

Jack B - 2008. 05. 20. 14:13

ez az egyetlen CSi sorozat amit nezek
fokent a szereplogarda miatt
a tobbi klon csi vhogy nem hat meg :/
ugynezki a kov evadban a korrupt zsarukrol lesz a ‘hatso-szal’

bugijakab - 2008. 05. 20. 14:22

az elmult hetekben,hónapokban barátnőm jóvoltábol kénytelen voltam végigszenvedni az eddigi 7 évadot,ráadásul ugy h napi 5-6 részeket darált le,és hát azt kell mondjam h ez a sorozat rémunalmas…
neki tetszik,sőt,legnagyobb megrökönyödésemre azt merészelte állitani h neki most már ez a kedvence és nem a lost…mióta végzett vele naponta bszogat h mikor lesz 8.szinkronosan,örömmel olvasom h közeledik…
amugy volt pár jó része ha jól emlékszem a 7.évadban amikor nem volt a főnök úr,de aztán ismét csak ellaposodott.
ha csi akkor már sokkal inkább newyork v főleg miami az arcoskodó Horatióval

El-ahrairah - 2008. 05. 20. 16:07

Hát én nagyon szeretem a CSI-t de ez a rész nem jött be… Unalmas volt, és rettentően kiszámítható. Én nem olvastam, hogy Warrick kiszáll, de amint “megoldódott” az ügy és mutatták, hogy benn ülnek a kajáldában egyből az jutott eszembe, hogy “na warrickot elkapják”.
Ráadásul maga az ügy sem volt túl érdekes, kb a háromnegyedéig semmi nem történt csak angstolt mindenki csendesen, aztán a végén hirtelen előkerült egy csomó különböző felmentő bizonyíték.

InsolentD - 2008. 05. 20. 17:39

Vallom: a legjobb nyomozós network sorozat, amit valaha láttam. Iszonyat beteg ügyek (lásd halott kislány), irtózatosan jó fényképezés, hihetlen kidolgozott, aprólékos díszlet. A franchise másik két tagja kevésbbé szeretős nálam, a Miami inkább akcióra hajaz, meg a még durvább látványra, a NY sokkal inkább a szereplőkre helyezi a hangsúlyt, mondjuk tény, hogy a környezet sokkal letisztultabb és kevésbbé sötét, mint az eredeti széria, de nekem pont nem ez jön be. A Nagy Almánál az első évadot sírom vissza, a sok sötétséggel, igazi new yorki hangulattal, nekem ez a high tech verzió kevésbbé bejövős. A LV megmaradt annak, amiben nagyon jó: hihetlen beteg ötletek, agymunka a fizikai erőszak helyett, és sok-sok Grissom :D

dempsey - 2008. 05. 20. 18:28

Lemaradtam…. Jorja Fox alias Sara Sidle kiszált a sorozatból:( hogyan és miképpen…?
A viasat-on követem az eseményeket, de nem mindig érek ré…!
Ha valaki eltudná mondani hogy mitörtén Sarával…. meg-köszönném!

Üdv:D

El-ahrairah - 2008. 05. 20. 18:50

Elrabolta a “miniature killer” és egy autóalá beszorulva hagyta a sivatagban vihar közben. Ki tudott szabadulni de aztán sebesülten, étlen-szomjan bolyongott a sivatagban. Az átéltek miatt úgy döntött, hogy egy kicsit elege lett a munkából meg a helyből és lelépett.

d8976 - 2008. 05. 20. 22:22

Szerintem nagyon ütött a finálé. Én a sori fordításából is kifolyólag minden apró spoilert, interjút elolvasok és tudtam, hogy itt a vége Warricknak, de a szám tátva maradt a végén, amikor lelőtték.

Kétségtelen, hogy a 8. évad jóval hullámzóbb volt, mint a 7. évad, a maga miniatúrás gyilkosával, de ütött ez azért rendesen.

Az utolsó rész végig izgalmas volt, nyílván ez megint a karakter-centrikusságból fakad, hiszen, aki aggódott Warrickért az izgult (már Gedda miatt, nem a kilépése miatt), aki meg nem az nyílván nem.

Arra azért majd kíváncsi leszek, hogy mennyit fognak foglalkozni Warrick halálával, mert ha csak annyit, mint Sara eltávozásával akkor nagyon sajnálni fogom, bár szerintem itt kénytelenek lesznek hiszen az ügy felderítése vezet el a beépített emberhez.

Egyébként, ha nincs azaz egy ügy nyomozgatása, akkor nem bukik le a korrupt rendőr az ujjlenyomatával a koporsón, bár nyílván ezt máshogy is megcsinálhatták volna, de akkor meg sajnálnám az elején elhangzó poénokat :)

Üdv
d8976

pigi - 2008. 05. 21. 09:20

reméljük, majd a következő évadokat is ilyen kitartóan és jól fordítod :)

nekem ez az egyik kedvenc sorozatom és nem volt csalódás ez az évad sem. a finálé meg pont jó volt, mert nem az akciót erőltették.

C9H13NO3 - 2008. 05. 25. 20:57

Áh, annyira unom már, hogy ha valakit megölnek, előtte slow motion vihogás, kollektív zabálás és jókedv van! Annyira kiszámítható… :-( Főkolompos is egyből kitalálható volt :-/ Egyszer szeretnék már megdöbbenni :-)

emzeperiksz - 2008. 05. 26. 03:33

A CSI-ban az a furcsa,h soha nem erzem ugy, h nem elem tul, ha nem latok belole egy reszt, viszont, amikor latom, lekot, szorakoztat, megfog.Meg a Viasat ossze-vissza ismetelgetese miatt az elejen en teljesen osszekavarodtam,egy eve meg kulfoldon vagyok, es igy nagyon furcsa volt elkezdeni nezni.Az meg a masik, h az angolom hianyossagai miatt neha csak lestem, h akkor most mi is van?Mert ok, h azt megertettem, h ki a gyilkos, meg kb.azt is, h miert, de az ugy pontos kidolgozasa nem jott at, pedig pont azt szeretem benne.Miami nem jon be nagyon, NY inkabb.Viszont mivel mindegyiket csak beugralas szeruen neztem-nezem, keverem a karaktereket ossze]-vissza:)
De nekem Warrick volt a mellek-foszereplo kedvencem:(

Csupor - 2008. 05. 30. 17:59

Igaz, hogy végig sejtettem, hogy mi lesz a vége Warrickal, de azért reménykedtem , hogy nem ilyen durván csinálják! A vége engem is sokkolt! Ezt nem tudom elnézni nekik, miért nem hagyták 1ütt a csapatot?

viszont olvastam hogy a következő évad lehet úgy lesz:

Spoiler talán…..:
hogy Grissom felhívja saraht a rossz hírrel aju visszajön és nyomozni kezdenek…lesz egy új nyomozó csaj…asszem warrick inzemzívre kerül vagy ilyesmi, mert a köv évadban is fog még szerepelni

Alice - 2008. 06. 02. 10:57

Nos megnéztem a 8. évadot, de sajnos csalódás ért. lehet, hogy azért, mert hiányzott a magyar szinkron, vagy egyszerűen csak rossz volt a történet. nem tudom mi szükség volt arra a komédiára, annyira komolytalannak éreztem, és nem is lehetett követni ki kivel van. Hugges gyilkossági játéka tetszett.Valahogy hatásvadászat miatt túl sok nekem az az idő, amig mutatják a helyszíneket, talán érzékeltetik, hogy a szereplő gondolkodik. Ezért fordult elő, hogy legalább két rész annyira unalmas volt, hogy elaludtam rajta.
Szeretem Grissomot, és a sorozatot is, de mintha már nem tudnának újat kitalálni. Kiváncsi vagyok azért a folytatásra, vajon Warrick meghalt?

Horny Reaper - 2008. 06. 02. 16:58

Nekem tetszett a nyolcadik évad, a finálé is, bár sajnos sejtettem hoy valami hasonló lesz a vége, a kajáldás résznél :-S
Itt írják sokan hogy a szinkron így-meg úgy, én rájöttem hogy a szinkron borzalmas. Ne értsetek félre, az hogy aakrakterhangoknak köze nincs az eredetihez, az még hagyán, na de amit fordítás néven művelnek az valami szánalmas. Az első négy évadot a szinkron alapján készült felirattal láttam, és néha gondolkoztam hogy kikapcsolom a fenébe mert semmmi (!) közze nem volt az elhangzottakhoz, teljesen másról volt benne szó, nem is értettem hogy most mi van :-| Szerencsére az 5-6.-ik évadokat angol felirattal követtem, majd a 7-8.-at végre minőségi és igényes fordításban (thx d8976 :-) ). Az offot befejezeve szerintem jó rész volt a finálé is, számomra semmit nem vesztett a sorozat a lendületéből, az ügyek jók, néha iszonyat nagy poénok vannak benne (pl a You Kill Me, vagy a a Theory of Everything-ben a Mysthbusteres fickók :-D). Jó évad volt, cask a sztrájk miatt rövid :-(

ria - 2009. 06. 23. 18:19

Aki esetleg szereti a new yorkit:http://csiny.blog.hu/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz